Naisten Korisliiga-ennakko 1/3: Catz, Pyrintö ja Veto hamuavat pudotuspelipaikkaa

28.9.2021 12:30 2000-luvun kestomenestyjä Catz lähtee kauteen uuden äärellä, kun Petri Joukainen otti päävalmentajavastuun Lappeenrannassa. Tampereen Pyrinnön ja Vimpelin Vedon tavoitteena on pelata keväällä pudotuspelejä.

Elena Melto palasi kotiin Catziin täksi kaudeksi, jonka riveissä hän on voittanut 6 Suomen mestaruutta, 6 hopeaa ja yhden pronssin. Kuva: Ville Vuorinen

Lappeenrannassa käynnissä uudelleenrakennus, tähtäin pudotuspeleissä

Lappeenrannan Catz on uuden edessä. Joukkuetta pitkään valmentanut Mika Haakana siirtyi sivuun päävalmentajan paikalta. Penkin päähän joukkueeseen tuli tälle kaudelle Petri Joukainen. Päävalmentapesti on hänelle ensimmäinen, mutta aiemmin hän on toiminut apuvalmentajana Peli-Karhuissa. Mukanaan hän on tuonut myös uusia juttuja.

- Olen pyrkinyt tuomaan rohkeutta, uskallusta ja iloa pelaamiseen. Meillä on paljon nuoria pelaajia, joiden odotan nousevan vastuunkantajiksi tulevalla kaudella, Joukainen sanoo.

Harjoituskaudella joukkue on keskittynyt perusasioihin eikä poissaoloiltakaan ole vältytty.

- Olemme tutustuneet toisiimme ja sementoineet perusteita pelille. Tälläkin hetkellä meillä on pari poissaoloa, mutta olemme silti hyvässä vauhdissa, Joukainen kertaa.

Viime kauden joukkueesta Roosa Kosonen siirtyi Forssaan ja Veera Pirttinen ulkomaille. Taru Timo ja Tuulia Anttonen (os.Timo) siirtyivät myös pois Lappeenrannasta. Lisäksi viime kauden amerikkalaispelaajat eivät jatka seurassa.

Kokemusta joukkueeseen tuovat Peli-Karhuista takaisin kotiin palannut Elena Melto ja kasvattajaseuraansa paluun tekevä Lotta Hämäläinen. Joukkue lähtee kauteen yhden ulkomaalaispelaajan voimin, kun Seairra Barret pukee Catz paidan päälle.

Joukaisen mukaan parketeilla tullaan tällä kaudella näkemään aktiviinen, vauhdikas ja yhteen hiileen puhaltava joukkue. Tavoitteetkin ovat selvillä.

- Meillä on käynnissä uudelleenrakennus ja haluamme mahdollistaa uusien tähtien syttymisen. Tulostavoitteena ovat pudotuspelit.

- Hämäläinen tullaan näkemään isossa roolissa pelinjohtajana. Sara Behm ja Mari Kihlström ovat läpimurron kynnyksellä. Melto on edelleen huikea ja Barret on todella urheilullinen pelaaja, Joukainen päättää.

Catz 21-22 pähkinänkuoressa


Pyrinnöllä tavoitteena pudotuspelit

Tampereen Pyrintö nousi viime kaudeksi Naisten Korisliigan. Perinteikäs seura maksoi vielä viime kaudella oppirahoja ja jäi sarjassa viimeiseksi. Suunta on kuitenkin ylöspäin. Penkin päässä jatkaa seuralegenda Antti Nikkilä, joka aloittaa ensimmäisen kokonaisen kautensa päävalmentajana.

Edelliseen kauteen verrattuna joukkueen kokoonpano on muuttunut selvästi. Nikkilän mukaan se tulee näkymään tällä kaudella peleissä.

- Meillä on tällä kaudella kohtuullisen kookas joukkue. Sitä haluamme tällä kaudella hyödyntää.

Tulijoiden puolella on kotimaisista nimistä Taru Timo, joka siirtyy joukkueeseen Lappeenrannasta ja Roosa Lehti, joka siirtyy ToPo:sta. Joukkueessa nähdään tällä kaudella myös kaksi amerikkalaista isoissa rooleissa, kun Whisper Fisher ja Maya Brewer tekivät sopimukset Pyrintöön. Edellä mainittujen pelaajien lisäksi Pyrintö on nostanut kokoonpanoon omia junioreita.

Tamperelaisryhmässä on päällä hyvä henki ja se tulee Nikkilän mukaan näkymään kentällä energisenä ja iloisena pelinä.

- Tavoitteena meillä on se, että jokainen antaa parhaansa jokaisessa pelissä koko pelin ajan. Tulostavoitteena pudotuspelit tuntuvat realistisena.

Jokainen joukkueen pelaaja on yllättänyt valmennuksen positiivisesti kauden alla. Muutama nimi nousee kuitenkin esiin.

- Fisheriltä voidaan kauden aikana nähdä näyttäviä torjuntoja. Brewer ja Anni Jämsä ovat todella taitavia pelaajia omilla pelipaikoillaan, Nikkilä päättää.

Tampereen Pyrintö 21-22 pähkinänkuoressa


Vimpelin Vedolla tähtäin pudotuspeleissä

Vimpelin Vedon kotimainen runko pysyi hyvin kasassa viime kaudelta. Täksi kaudeksi kaikki ulkomaalaispelaajat kuitenkin vaihtuivat. Penkin päässä jatkaa Jukka-Pekka Kujala. Kauteen valmistautuminen pääsi joukkueen osalta alkamaan hieman tavallista myöhemmin.

- Ulkomaalaispelaajat tulivat tänä vuonna hieman normaalia myöhemmin Suomeen. Sen takia valmistautumisaika on ollut hieman lyhyempi, Kujala kertoo.

Uusina pelaajina joukkueessa nähdään Shaylen Burnett, Anastasija Podunavac ja Kym Royster. Ulkomaalaispelaajat ovat menestyksen kannalta isossa roolissa. Erityisesti Burnettia kannattaa pitää silmällä.

- Burnett on viihdyttävä ja monipuolinen pelaaja. Häntä kannattaa tulla seuraamaan, Kujala sanoo.

ViVe lähtee kehittämään peliä viime kaudesta. Viime kaudella joukkue ylsi pudotuspeleihin.

- Tavoite on edetä tälläkin kaudella pudotuspeleihin. Pyritään parantamaan peliä viime kaudesta. Voidaan kauden aikana tarjota yllätyksiä, Kujala päättää.

Vimpelin Veto 21-22 pähkinänkuoressa

Naisten Korisliiga käynnistyy 1.10., kun avausottelussa HBA kohtaa Espoo Basket Teamin. Lauantaina ohjelmassa on neljä ottelua. Kaikki naisten Korisliigan ottelut ovat katsovissa maksullisen Ruutu+-palvelun kautta. 

 
7.1.2022 17:31 Naisten Korisliiga

Naomi Davenport on Naisten Korisliigan joulukuun Valopilkku

Ensimmäistä kauttaan Suomessa pelaava amerikkalainen johdatti Peli-Karhut kolmeen voittoon joulukuussa.

5.1.2022 10:00 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliiga keskeytetään heikentyneen koronatilanteen takia

Aikuisten pääsarjaryhmä on tiistaina illalla pitämässään kokouksessaan päättänyt keskeyttää naisten Korisliigan ajalle 5.–17.1. vallitsevan koronatilanteen vuoksi.

30.12.2021 17:13 Naisten Korisliiga

Marraskuun Valopilkku Kym Royster: ’’Meillä on joukkueessa ratkaisijoita joka pelipaikalle’’

Kauden suurimpana yllättäjänä voidaan pitää Vimpelin Vetoa, joka on sarjassa toisella sijalla. Joukkueen pelaajat ovat myös napanneet henkilökohtaisia palkintoja, kun kaikki kauden Valopilkku palkinnot ovat menneet Vimpeliläisille. Tällä kertaa haastattelussa Kym Royster.

20.12.2021 07:39 Suomen Cup

Suomen Cupin Final Fourin lipunmyynti käynnistyy maanantaina klo 10

Molempien Suomen Cupien loppuhuipennus järjestetään 14.–16. tammikuuta uudessa Urhea-hallissa Helsingissä. Lipunmyynti Final Fouriin käynnistyy tänään maanantaina klo 10.

18.12.2021 19:47 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliiga joulutauolle neljän ottelun saattelemana – voitot ViVE:lle, PeKa:lle, Kouvottarille sekä EBT:lle

Naisten Korisliigassa pelattiin viimeiset ottelut tämän vuoden puolella. Seuraavan kerran pelataan 5.1.2022.

15.12.2021 21:01 Naisten Korisliiga

Catzille tärkeä voitto – myös Honka, PeKa ja ToPo kartuttivat voittosaldoaan

Naisten Korisliigassa pelattiin toiseksi viimeinen pelipäivä ennen joulutaukoa. Voittoihin ylsivät Catz, Honka, PeKa ja ToPo.

11.12.2021 16:47 Suomen Cup

HBA leimasi viimeisenä joukkueena lippunsa välieriin

Viimeisessä puolivälierässä HBA sai vieraakseen Vimpelin vedon. Helsinkiläisjoukkue otti jo toisen voiton Vimpelistä tämän viikon aikana ja varmisti samalla paikkansa Suomen Cupin välierissä. Ottelu päättyi 86-75.

10.12.2021 12:00 Suomen Cup

Suomen Cupin puolivälierät vauhtiin perjantaina

Molempien sarjojen rankingin kahdeksan parasta joukkuetta yrittävät selvittää tiensä 14.-16.1.2022 pelattavaan Final Four –turnaukseen. Loppuhuipennus järjestetään Urhea-hallissa Helsingissä. Puolivälieriä pelataan perjantaina ja lauantaina.

3.12.2021 16:20 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan marraskuun Valopilkku on Kym Royster

Royster pelasi loistavan kuukauden ja on ollut yksi iso syy siihen, että Vimpeli taistelee sarjan kärkipaikasta.

2.12.2021 09:13 Susiladies

Susiladiesin Sara Rokkanen liittyy Peli-Karhujen paitaan

Susiladiesin Sara Rokkanen, 25, palaa naisten Korisliigaan, kun Rokkanen on tehnyt pelaajasopimuksen Peli-Karhujen kanssa. 22 ottelua naisten maajoukkueessa pelannut Rokkanen pelasi aiemmin tällä kaudella Espanjan kakkossarjaa Maresmessa.

2.12.2021 08:49 Susiladies

Linda-Lotta Lehtoranta Israeliin vahvistamaan Neve David Ramlaa EuroCupissa

Susiladiesin takakentän luottopelaaja, Peli-Karhuissa naisten Korisliigaa aiemmin tällä kaudella pelannut, Linda-Lotta Lehtoranta, 30, siirtyy Israeliin, jossa hän vahvistaa Neve David Ramlaa EuroCupissa.

1.12.2021 21:07 Naisten Korisliiga

Hongalle vieraspisteet Kouvolasta

Kouvottaret sai vieraita Espoosta. Vierasjoukkue oli otteluun lähdettäessä neljä pistettä kotijoukkueen takana, mutta kavensi 85-77 voitolla eron kahteen pisteeseen.

27.11.2021 19:38 Naisten Korisliiga

Burnett ja Timbilla johdattivat tripla-tuplillaan joukkueensa voittoihin – voitot myös ToPo:lle, Hongalle ja Peli-Karhuille

Naisten Korisliiga jatkui viidellä ottelulla. Voitot merkittiin Vimpelille, Kouvottarille, ToPo:lle, Hongalle ja Peli-Karhuille.

26.11.2021 12:34 Pääjuttu

Susiladies-yhteistyöverkosto on aloittanut toimintansa

Nais- ja tyttökoripalloilun kehittämiseen keskittyvä yhteistyöverkosto on kokoontunut syksyn aikana kaksi kertaa ja seuraava tapaaminen on sovittu tammikuulle. Verkoston toiminnassa on ollut mukana ensimmäisessä vaiheessa päävalmentajat kymmenestä pääsarjojemme seurasta.

22.11.2021 15:11 Suomen Cup

Miesten ja naisten Suomen Cupin puolivälieräparit on valittu

Suomen Cup -joukkueiden valintatilaisuus järjestettiin tänään. Korisliigojen runkosarjan kärkinelikon joukkueet valitsivat paremmuusjärjestyksessä vastustajansa joulukuussa pelattavaan puolivälierävaiheeseen.

19.11.2021 11:00 Koripalloliitto tiedottaa

Toimintaohjeet Koripalloliiton ottelutapahtumiin yleisörajoitusten aikana - suositus koronapassin käyttöön rajoitusten alaisissa tapahtumissa

Aluehallintovirastot ovat tehneet tai ovat tekemässä päätöksiä koskien yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten järjestämistä koronapandemian aikana. Tilaisuuden järjestäjä voi ottaa käyttöön koronapassin, jolloin aluehallintoviraston määräämiä rajoituksia ei tarvitse noudattaa.

19.11.2021 07:16 NCAA

Henna Sandvik on sitoutunut NCAA:n lopputurnauksen ”Elite Eightiin” yltäneeseen Indianaan

Tapiolan Hongan kasvatti, tällä kaudella HBA-Märskyssä naisten Korisliigaa pelaava, Henna Sandvik, 18, on sitoutunut Indianan yliopistoon. Susiladiesin EM-karsintajoukkueeseen kuuluva Sandvik aloittaa freshman-kautensa ”Hoosiersissa” syksyllä 2022.

17.11.2021 22:18 Suomen Cup

Suomen Cupiin selviytyneet joukkueet ja rankingit ovat selvillä

Korisliigan ja naisten Korisliigan keskiviikon kierroksesta muodostui dramaattinen tulevan talven Suomen Cupin osallistumisoikeuksien suhteen. Rankingin kahdeksan parasta joukkuetta ovat nyt selvillä ja joukkueet pelaavat joulukuussa puolivälierät paremmin sijoittuneiden kotikentillä.

17.11.2021 10:25 Suomen Cup

Suomen Cup -pakoista käydään tänään kova kilpailu Korisliigoissa – näistä lähtökohdista kierroksille lähdetään

Korisliigan ja naisten Korisliigan illan kierroksilla panokset ovat kovat. Kierroksen jälkeen ratkeaa molemmista sarjoista kahdeksan joukkuetta, jotka saavat osallistumisoikeuden tämän vuoden Suomen Cupiin.

16.11.2021 11:24 Naisten Korisliiga

Lokakuun Valopilkku Shaylen Burnett: ’’Tavoitteena voittaa mestaruus Vedolle’’

Shaylen Burnett siirtyi Vedon paitaan kahden Ruotsissa vietetyn kauden jälkeen. Hänet valittiin heti lokakuussa kuukauden Valopilkuksi.

Näytä lisää vastaavia