Mestaruus toi lisämotivaatiota Lassi Nikkariselle

9.6.2023 10:26 ToPo Junioreiden kasvatti Lassi Nikkarinen, 26, sai kunnian tuoda Pantteri-patsaan Helsinkiin neljännesvuosisadan tauon jälkeen, kun Helsinki Seagulls peittosi Karhu Basketin Korisliigan finaaleissa. Tuoreen Suomen mestarin aloittava pelinrakentaja ja Korisliigan kotimaisen kaartin kärkinimi tähyää nyt seuraavaa kehityspaikkaa urallaan Susijengi-kesän merkeissä.

Urhea-hallin parketilla on viime aikoina ollut intensiivisyys korkealla. Kuva: Ville Vuorinen

Kun Helsinki Seagullsin seurahistorian ensimmäisestä Suomen mestaruudesta on ehtinyt kulua lähes neljä viikkoa, on Nikkarinen työn touhussa Mäkelänrinteen URHEA-hallin parketilla Suomen parhaiden koripalloilijoiden kanssa.

Suomen mestaruus toi mukanaan pari päivää kestäneen huuman, joka kuitenkin päivien kuluessa laskeutui ja auttoi Nikkarista sisäistämään, mitä oikein tuli saavutettua.

- Kyllä tässä pikkuhiljaa on iso kuva alkanut rakentua. Hetken kesti tajuta, mitä oikein tuli tehtyä, mutta nyt on yksi iso saavutus takana ja seuraavat tavoitteet edessä, Nikkarinen sanailee.

Korisliiga-kauden 2022–23 ylivoimaisesti kohutuin joukkue oli uuteen, kansainvälisen tason kotihalliin muuttanut ja FIBA Europe Cupin neljän parhaan joukkoon selvinnyt Karhu Basket. Kuudenteen otteluun venyneessä finaalisarjassa pidemmän korren vei kuitenkin Seagulls samalla, kun Nikkarinen kohosi otsikoihin mestarin aloittavana pelinrakentajana.

Lassi Nikkarinen pääsi nostamaan himoittua Pantteripatsasta. Kuva: Vera Suihko

- Syksyllä oli vielä aika paljon hakemista yhteispelin kanssa, kun jengi oli vähän uudistunut eikä oltu kaikki vielä ihan samalla kartalla. Sentteriosastolla vaikutti tietysti se, että olin oppinut pelaamaan Tuukan (Kotti) kanssa, kun taas Zenan (Edosomwan) kanssa skriinitilanteet piti pelata ihan eri tavalla. Tehtiin kuitenkin koko kausi joukkueena kovaa duunia Jussin (Laakso) ja Vesa (Vertio) kanssa, käytiin läpi videoita ja oltiin keväällä parhaillamme.

Oma tarinansa on sekin, että Seagullsin aloittavana pelinrakentajana Nikkarinen nousi tuoreimmaksi linkiksi helsinkiläisten mestaripointtien pitkään traditioon. On vain osuvaa, että 1980–90-lukujen ToPon mestarimiehet Anssi Rauramo ja Kari-Pekka Klinga katsoivat Nikkarisen historiallista työtä Töölön Kisahallin kentänlaitapaikoilta.

- Tietenkin se imartelee, kun tällaisiin koripallolegendoihin vertaa, Nikkarinen naurahtaa.

- Molempien kanssa juttelin matsin jälkeen ja kummallekin oli isosti merkitystä siitä, että Helsinkiin saatiin taas mestaruus. Anssi (Rauramo) treenailee muutenkin ahkerasti Kisahallilla ja häneltä on aina tullut hyviä neuvoja ja palautetta näiden vuosien aikana.

Kaksivuotinen jatkosopimus jatkaa kehitystietä

Nikkarinen on kulkenut pitkän tien ToPo Junioreiden ikäluokkajoukkueista juniorimaajoukkueiden läpi Yhdysvaltoihin kahdeksi vuodeksi NCAA-liigaan ja sieltä BC Nokian kautta Seagullsiin.

On osuvaa, että mestaruuden ratketessa Nikkarinen oli verrattain tuoreeltaan täyttänyt 26 vuotta, jota pidetään koripalloilijan huippuvuosien (26-32) ensimmäisenä portaana. Heti kauden jälkeen Seagulls kiinnitti Nikkarisen kaksivuotisella jatkosopimuksella ja hän kertoo tavoitteekseen jatkaa nousujohteisella kehityskäyrällä.

- Vielä on varaa kehittyä, vieläkin on mahdollisuus ottaa entistä isompaakin roolia. Tietenkin ensisijaisesti pitää kysyä, mitä joukkue vaatii, mutta uskon pystyväni olemaan vieläkin enemmän avuksi joukkueelleni, hän arvioi.

- Tiedän, että Suomen mestarina meillä pitäisi olla ainakin paikka FIBA Mestareiden Liigan karsinnassa, mikä tietenkin kiinnostaa haasteena. Jos europelit tulevat seuraavan kahden vuoden aikana kohdalle, otan sen mielelläni vastaan mahdollisuutena kehittyä entisestään.

Tuoreena Suomen mestarina Nikkarinen myöntää pohtineensa myös mahdollisuuksia siirtyä Suomen rajojen ulkopuolelle lähivuosina. Hän kertoo kuitenkin pääprioriteetikseen sen, että hän pelaa itsensä kannalta parhaassa ympäristössä kehittyä.

- Olennainen kysymys on se, mitä tarjottaisiin. En tahtoisi mennä pelaamaan ihan minne tahansa, mutta jos löytäisin paikan, joka tuntuisi selkeältä seuraavalta askeleelta, olisin ilman muuta kiinnostunut, hän arvioi.

- Katsotaan sitä kuitenkin päivä kerrallaan ja kommentoidaan sitten, jos jotain konkreettista tulee eteen. Seagulls on ollut mulle erittäin hyvä paikka tähän vaiheeseen uraa ja lähden tosi mielelläni puolustamaan Suomen mestaruutta.

Fokus omassa tekemisessä

Myös Susijengissä Nikkarinen on yllättävänkin kokenut pelaaja.

Kesällä 2020 miesten maaotteludebyyttinsä tehnyt Nikkarinen on pelannut seitsemässä miesten maaottelussa 3,6 pisteen, 1,3 syötön ja 1,3 riiston keskiarvoin ja esiintynyt edukseen kesällä 2021 upottamalla yhdeksän pistettä Unkaria vastaan ja keräämällä olympialaisiin valmistautunutta Tshekkiä vastaan seitsemän ja kahdeksan pisteen saaliit.

- On ollut tosi hieno päästä pelaamaan Susijengissä ja seuraava askel sillä saralla olisi päästä siihen jengiin, joka pelaa arvokisakarsintoja, asettaa Lassi katseensa ensi syksynä alkaviin EM-karsintoihin.

Meneillään oleva Susijengi Rising Stars -leiri on kerännyt Helsinkiin neljä viisikollista 18-26-vuotiasta nykyhetken ja tulevaisuuden maajoukkuepelaajaa, joiden kanssa kilpailemisesta Nikkarinen kertoo nauttivansa.

- Kilpailu on kova, kaikki pelaajat saa oman näyttöpaikkansa ja päivän kunto kertoo paljon. Ihan kohta on Rising Stars -kotiturnaus, jossa saa taas paremman käsityksen siitä, missä tällä hetkellä menee yksilötasolla ja joukkueena. Mennään treeni kerrallaan ja nautitaan kilpailusta, Nikkarinen hymyilee.

- Kai tässä olennaisinta on se, että jokainen pelaaja keskittyy omaan tekemiseensä, treenaa kovaa ja pelaa fiksusti. Jokaisella on oma reissunsa kuljettavana. Kun muistaa sen, yleensä seuraa hyviä asioita.

Lassi Nikkarinen ja Susijengi Rising Stars kohtaa kotiturnauksessaan Helsingin URHEA-hallilla maanantaina 19.6. Latvian ja keskiviikkona 21.6. Viron. Turnauksen lipunmyyntiin täältä.

Henkilöt

 
23.9.2023 09:52 Susijengi

Henri Kantonen Liettuaan Daniel Dolencin joukkuetoveriksi

Heti MM-kisojen jälkeen sopimuksen Karhu Basketin kanssa solminut Henri Kantonen, 26, käyttää sopimuksessaan olleen ulkomaanpykälän. 198-senttinen ToPo Junioreiden kasvatti ja Susijengin kaksinkertainen arvokisakävijä liittyy yksivuotisella sopimuksella Liettuan liiganousija M Basket Mazeikiaihin Daniel Dolencin joukkuetoveriksi.

12.9.2023 08:22 Susijengi

Roope Ahosen koripalloura päätökseen

Kahdesti Susijengiä EM-kisoissa (2013, 2015) edustanut Salon Vilppaan kasvatti Roope Ahonen, 33, on ilmoittanut lopettavansa koripallouransa. 187-senttisen Ahosen ansioluetteloon kuuluvat mm. Espanjan kakkosliigan ja Espanjan kakkoscupin mestaruudet, kahdeksan kautta Korisliigaa ja kahdeksan kautta ammattilaisena ulkomailla.

3.9.2023 04:33 Susijengi

Henri Kantonen jatkaa Karhu Basketissa

Susijengin MM-kisajoukkueeseen kuulunut ToPo Juniorien kasvatti Henri Kantonen, 198 cm ja 26 vuotta, jatkaa uraansa Karhu Basketissa. Viime kaudella Karhun Korisliigan hopealle ja FIBA Europe Cupin neljän parhaan joukkoon johdattaneen Kantosen ja Karhun sopimuksessa on ulkomaanpykälä, joka on voimassa tammikuuhun asti.

15.8.2023 16:12 Susijengi

Shawn Hopkins vahvistaa Karhu Basketia

Korisliigan viime vuosien kestomenestyjä ja viime keväänä FIBA Europe Cupin neljän parhaan joukkoon edennyt Karhu Basket on jatkanut aktiivisena siirtomarkkinoilla. Tuoreimpana kiinnityksenään kauhajokiset hankkivat riveihinsä viime kauden Romaniassa pelanneen 195-senttisen ja 28-vuotiaan Susijengi-laituri Shawn Hopkinsin.

8.8.2023 09:06 Susijengi

Topias Palmi vahvistaa Karhu Basketia

Erinomaisen kevään Romaniassa pelannut Tampereen Pyrinnön kasvatti ja Susijengin vakiokasvo Topias Palmi, 28, on allekirjoittanut yksivuotisen sopimuksen Korisliigaan ja FIBA Mestareiden Liigan karsintaan valmistautuvan Karhu Basketin kanssa. Lisäksi Karhu Basket on allekirjoittanut kaksivuotisen pelaajasopimuksen 203-senttisen Chris Brandonin kanssa.

20.7.2023 19:35 Susijengi

Korisliigan MVP Severi Kaukiainen Slovakian mestarin puikkoihin

Karhu Basketissa erinomaista jälkeä niin Korisliigassa kuin FIBA Europe Cupissakin tehnyt Susijengi-takamies ja Peli-Karhujen kasvatti Severi Kaukiainen, 25, käyttää ulkomaanoptionsa ja siirtyy ensi kaudeksi Slovakian mestarin Patrioti Levicen takalinjoille.

4.7.2023 13:55 Korisliiga

Salon Vilpas vahvistuu Luukas Vaaralla

Korisliigan viime vuosien kestomenestyjä Salon Vilpas kaappasi korinsa alle kärkipään suomalaisjärkäleen. Susijengi Rising Stars -kokoonpanossa erinomaisia otteita esittänyt 207-senttinen ja 22-vuotias Lahti Basketball -kasvatti Luukas Vaara siirtyy salolaisjoukkueeseen 1+1-vuotisella sopimuksella.

28.6.2023 10:35 Susijengi

Joel Mäntynen: ”Korintekeminen on mun isoin vahvuus”

Vaikka Joel Mäntynen, 21, onkin tehnyt itsestään nimeä ennen kaikkea pisteidentekijänä, hän yllätti jopa itsensä kohotessaan viime kaudella Korisliigan parhaiden pistemiesten kategoriaan. Puhjettuaan kukkaan pääsarjatasolla Mäntynen hakee nyt uralleen seuraavaa nostetta. Susijengi Rising Stars -leiritys palvelee tässä kokonaisuudessa useampaa tarkoitusta.

26.6.2023 12:11 Susijengi

Eemi Luukkonen etenee kehitysharppauksesta toiseen

Eemi Luukkonen, 200 cm ja 20 vuotta, kasvoi vuosi sitten kesällä ikäluokkamaajoukkueensa keulakasvoksi ja nosti vajaamiehisen ryhmänsä altavastaajan asemasta B-divisioonan mitalipeleihin. Nyt Lahti Basketballin juniorimyllyn kasvatti nauttii ensimmäisestä kesästään aikuisten maajoukkueympyröissä ja tähtää seuraavalle kehitysaskeleelleen.

21.6.2023 10:35 Susijengi

Perttu Blomgren: ”Ei ole enää lähtöjännitystä”

Perttu Blomgren, 21, sai seurajoukkuekaudesta 2022–23 sen, mitä tavoittelikin: runsaasti peliminuutteja ja mahdollisuuden jatkaa nousuaan Korisliigan kärkipelaajien joukkoon. Nyt edessä on Blomgrenin uran toinen susikesä ja jo ensimmäisessä ottelussa Latviaa vastaan hän osoitti, miksi häntä pidetään kansainvälisen tason pelaajalupauksena.

20.6.2023 11:29 Susijengi

Vili Nyman: ”Tuntuu hyvältä vetää taas Suomi-paita päälle”

Perinteikkään kotkalaisseuran KTP:n kasvatti Vili Nyman, 25, kuului oman ikäluokkansa juniorimaajoukkueen ehdottomiin kärkinimiin. Määrätietoinen harjoittelu auttoi Nymania tekemään läpimurtonsa Korisliigan kotimaiseen eliittiin 2022-23-kaudella ja nyt mies on palannut puolen vuosikymmenen jälkeen Suomi-paitaan Susijengi Rising Stars -leirityksessä.

14.6.2023 12:32 Susijengi

Thomas Tumba: ”Korisliiga on ollut oikea askel”

KTP:n juniorimyllyn kasvatti Thomas Tumba, 22, on tunnettu koripallopiireissä yhtenä ikäluokkansa lupaavimmista koripalloilijoista. Joensuussa vietetty ensimmäinen ammattilaiskausi toi mukanaan Suomen cupin mestaruuden, SM-pronssia ja Korisliigan vuoden tulokkaan palkinnon. Susikesä 2023 on ”Masille” taas mahdollisuus ottaa yksi kehitysloikka.

2.6.2023 10:39 Korisliiga

Lassi Nikkarinen jatkaa mestari-Seagullsissa, Gullsin valmennusjohtoon vahvistuksia

Hallitseva Korisliigan mestari Helsinki Seagulls on solminut kahden vuoden mittaisen jatkosopimuksen (2023–25) pelintekijänsä, ToPo Junioreiden kasvatin Lassi Nikkarisen kanssa. Seagullsin mestaruuden takuumiehiin kuulunut 26-vuotias Nikkarinen on edustanut helsinkiläisjoukkuetta kahden kauden ajan.

28.9.2022 22:21 Suomalaiset ulkomailla

Katajan taival FIBA Europe Cupissa katkesi - Hopkinsin ja Palmin Craiova finaaliin

FIBA Europe Cupin karsintaturnaukset pelataan viikolla ja suomalaisedustusta on Joensuun Kataja Basketin sekä Shawn Hopkinsin ja Topias Palmin muodossa. Katajan urakka päättyi, mutta Susijengi-kaksikon jatkuu.

13.7.2022 16:41 Susijengi

Susijengin laituriveteraani Carl Lindbom vahvistaa Tapiolan Honkaa

Viimeiset viisi vuotta Puolan, Ranskan, Liettuan, Kroatian ja Islannin sarjoissa viihtynyt Susijengin laituriveteraani Carl Lindbom, 30, palaa kotimaan kentille. 206-senttinen Lindbom on solminut tulevan kauden kattavan sopimuksen kasvattajaseuransa Tapiolan Hongan edustusjoukkueen kanssa.

11.7.2022 20:26 Susijengi

Susijengin sähikäinen Jamar Wilson lyö pelitossut naulaan

Susijengin sähikäinen, kesästä 2015 asti Suomea maajoukkuetasolla edustanut Bronxin kasvatti Jamar ”Jammu” Wilson, 38, on ilmoittanut lyövänsä tossut naulaan. Wilson edusti Susijengiä viimeisen kerran helmikuun voitokkaassa MM-karsintaikkunassa ja pelasi seurajoukkuekaudella 2021-22 Kataja Basketin ja ranskalaisen Boulazacin paidassa.

14.6.2022 19:36 Susijengi

Hannes Pöllälle jatkosopimus Kouvoihin

Korisliigan vuoden tulokkaaksi keväällä äänestetty Susijengin nuori sentteri ja Namika Lahti Juniorien kasvatti Hannes Pöllä, 24, jatkaa Kouvolassa. 211-senttinen ja 123-kiloinen Pöllä takoi Kouvoille viime kaudella 10,4 pistettä ja 6,8 levypalloa ottelua kohden.

14.6.2022 18:57 Korisliiga

Mubashar Ali KTP-Basketin korien alle

Vuosi sitten Susijengissä debytoinut ja viime vuodet yliopistokoripalloa Yhdysvalloissa pelannut helsinkiläisen Warriorsin kasvatti Mubashar Ali, 25, debytoi syksyllä Korisliigassa. 213-senttinen Ali on solminut yksivuotisen sopimuksen perinteikkään kotkalaisjoukkueen KTP-Basketin kanssa.

6.6.2022 15:31 Korisliiga

Okko Järvi Seagullsin takalinjoille kaksivuotisella sopimuksella

Korisliigan kevään 2021 arvokkaimmaksi pelaajaksi (MVP) palkittu Tapiolan Hongan kasvatti Okko Järvi, 26, palaa Suomeen. Susijengi-debyyttinsä viime kesänä tehnyt ja päättyneellä kaudella belgialaista Phoenix Brusselsia edustanut 193-senttinen Järvi on solminut kaksivuotisen sopimuksen Helsinki Seagullsin kanssa.

31.5.2022 15:03 Susijengi

Max Besselink pitkällä sopimuksella Würzbürgiin

Viime kaudella BC Nokiaa Korisliigassa edustanut Helsingin NMKY:n kasvatti ja Suomi-koriksen suurlupaus Max Besselink, 202 cm ja 20 vuotta, siirtyy kolmivuotisella sopimuksella Saksan Bundesliigaa edustavan s.Oliver Würzbürgin riveihin.

Näytä lisää vastaavia