Marianne Kalin pääsi juhlimaan nousua - Sofia Pelander Ruotsissa välieriin

27.3.2023 09:46 Marianne Kalinin Ferrol varmisti Espanjan LF Challengen voiton ja sitä kautta suoran nousun Liga Femeninaan. Sofia Pelanderin Norrköping Dolphins eteni välieriin ja Saksassa starttasivat pudotuspelit.

Marianne Kalin oli nostamassa Ferrolia takaisin pääsarjaan. (Kuva: Ville Vuorinen)

Ferrol varmisti nousun kaksi kierrosta ennen loppua 3000 katsojan edessä voitettuaan Real Canoen selvästi 76-52 (47-31). Kalin oli joukkueensa levypallokuningatar kahmien kahdeksan ohiheittoa näppeihinsä ja tilastoi lisäksi kaksi pistettä. Voitto oli Ferrolille 12. peräkkäinen ja sen johto on kolme voittoa, kun runkosarjaa on kaksi kierrosta jäljellä.

- Tosi hyvät fiilikset totta kai. Kauden tavoite saavutettiin ja meillä on vielä kaksi peliä jäljellä. Meillä on ollut erittäin vahva kausi ja voitto tuntuu tosi hyvältä. Henkilökohtaisesti edellisestä mestaruudesta on vierähtänyt tovi, niin senkin puolesta hieno saavutus, Kalin iloitsi nousun varmistuttua.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Sarjaporrasta ylempänä taistelu pudotuspelipaikoista tiivistyi, kun sekä Annika Holopaisen Araski että Veera Pirttisen ja Anniina Äijäsen Bembibre ylsivät voittoihin.

Araski ei antanut sarjajumbon Teneriffan yllättää, vaan otti kotonaan selvän voiton lukemin 83-52 (46-30). Holopainen heitti neljä pistettä ja otti yhden levypallon. Samalla Araski nousi kahdeksanneksi.
Ottelutilastot

Bembibre hengittää Araskin niskan takana voiton päässä, kun se voitti omassa kierroksen ottelussaan Leganesin 76-68 (36-31). Suomalaiskaksikko oli hyvä iskussa, kun Äijänen tilastoi 10 pistettä, kuusi levypalloa ja syötön. Pirttinen saalisti kuusi pistettä ja levypallon.
Ottelutilastot

Ruotsin SBL Damin puolivälierässä Norrköping Dolphins pudotti Alvikin suoraan otteluvoitoin 2-0. Dolphins vei toisen osaottelun nimiinsä 83-69 (38-30) Pelanderin tilastoidessa kolme pistettä, viisi levypalloa ja kaksi syöttöä. Lotta Vesiluoma tilastoi Alvikin riveissä kahdeksan pistettä, neljä levypalloa, syötön ja kaksi riistoa.

Näin ollen Pelanderin kausi jatkuu välierissä. Vesiluoma tilastoi kauden keskiarvoikseen 4,0 pistettä, 2,6 levypalloa ja 1,8 syöttöä noin 19,5 minuutin peliajalla.
Ottelutilastot

Saksassa käynnistyivät pudotuspelit ja Linda-Lotta Lehtoranta pyyhkäisi Kelternin kanssa edellisviikon cup-pettymyksen mielestään voittamalla Saarlouis Royalsin 76-67 (36-33). Lehtoranta operoi monipuolisesti kahdeksan pisteen, viiden levypallon, kuuden syötön, riiston ja torjunnan tilastoilla.
Ottelutilastoihin ei ole linkkiä saatavilla.

Elina Koskimiehen ja Anissa Poundsin Angels Nördlingen sen sijaan menetti kotiedun hävitessään Panthers Osnabrückille 60-63 (38-32). Ottelussa 12 pistettä heittäneellä Koskimiehellä oli viime sekunneilla mahdollisuus tasoittaa ottelu, mutta heitto meni harmittavasti ohi. Koskimies sai tilastoihinsa lisäksi kahdeksan levypalloa, kolme syöttöä ja riiston. Pounds sai rivilleen pisteen, kaksi levypalloa ja viisi syöttöä.
Ottelutilastoihin ei ole linkkiä saatavilla.

Ninni Salmen Herner TC menetti niin ikään kotiedun, kun ALBA Berliini haki 88-84 (37-32, 75-75)-jatkoaikavoiton. Salmi ei pelannut ottelussa.
Ottelutilastoihin ei ole linkkiä saatavilla.

Italian Serie A1:ssä saatiin runkosarja päätökseen ja Awak Kuierin Reyer Venezia lähtee pudotuspeleihin kolmannelta sijalta. Päätöskierroksen otteluun Venezia voitti San Giovannin selvästi 67-51 (31-25) Kuierin saalistaessa kuusi pistettä, viisi levypalloa, syötön ja riiston. Pudotuspelien avauskierroksella Venezia saa vastaansa Kuierin edellisen seuran Ragusan.
Ottelutilastot

Helmi Tulonen jäi puolestaan ilman tilastomerkintöjä, kun Lucca päätti runkosarjansa 68-72 (37-33)-tappioon Faenzaa vastaan. Lucca oli sarjassa 12. ja pelaa sarjapaikkansa puolesta play out -turnauksessa. Siinä se kohtaa avauskierroksella Moncalierin.
Ottelutilastot

 
7.7.2023 11:14 Susiladies

Helmi Tulonen vaihtaa joukkuetta Italiassa ja siirtyy sarjanousija Milanoon

Susiladiesin Helmi Tulonen, 24, vaihtaa ensi kaudeksi joukkuetta Italian pääsarjassa Serie A1:ssä. Viime kaudella Le Mura Luccassa pelannut Tulonen siirtyy sarjanousija Sanga Milanoon.

30.6.2023 14:37 Susiladies

Elina Aarnisalo ensi kaudeksi Belgian Euroliiga-joukkue Kangoeroes Mechelenin riveihin

Suomi-koriksen huippulupauksiin lukeutuvat Elina Aarnisalo, 17, siirtyy kaudeksi 2023-24 Belgian huippujoukkue Kangoeroes Basket Mecheleniin. Kangoeroes pelaa Belgian ja Hollannin yhteissarjan lisäksi Euroliigaa. Aarnisalo itse siirtyy syksyllä 2024 UCLA:n yliopistoon.

26.6.2023 12:29 Susiladies

Annika Holopainen palaa Saksan Bundesliigaan – uusi joukkue on Gisa Lions MBC

Susiladiesin luottopelaajiin lukeutuva Annika Holopainen, 29, on tehnyt sopimuksen Saksan Bundesliigassa pelaavan Gisa Lions MBC:n kanssa, jonka kotipaikkana on Halle (Saale). Bundesliiga on Holopaiselle tuttu sarja, kun hän aloitti ammattilaisuransa juuri Saksassa kuusi vuotta sitten.

14.6.2023 14:05 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalinilla positiivinen vuosi Ferrolissa – ”Kausi oli onnistunut”

Marianne Kalin, 26, pääsi juhlimaan sarjanousua, kun Universitario de Ferrol teki ranskalaisen visiitin Espanjan toiseksi korkeimmalle sarjatasolle LF Challengeen ja nousi ensi kaudeksi LF Endesaan. Kausi oli Kalinille onnistunut myös henkilökohtaisesti.

5.6.2023 15:14 Suomalaiset ulkomailla

Veera Pirttisellä positiivinen kausi Espanjassa – ”Jäi paljon reppuun tulevaa ajatellen”

Veera Pirttinen, 26, pelasi menneen kauden Espanjan liigassa, LF Endesassa, Bembibren joukkueessa. Pirttiselle jäi kaudesta positiivinen tunne niin henkilökohtaisesti kuin joukkueen osalta.

31.5.2023 11:27 Suomalaiset ulkomailla

Annika Holopainen nautti Espanjassa – ”Yksi parhaista kokemuksista ulkomailla”

Annika Holopainen, 29, pelasi ensimmäisen kautensa Espanjassa. Aiemmin urallaan Saksassa, Puolassa, Islannissa ja Ranskassa pelannut Holopainen nautti ajastaan Espanjassa, vaikka pelikentällä oli välillä haastavaa.

29.5.2023 18:51 Suomalaiset ulkomailla

Kausi jätti Helmi Tuloselle paljon kysymysmerkkejä – ”Jäin kaipaamaan vastauksia”

Helmi Tulosella, 24, oli monivaiheinen kausi Italian Serie A1:n Le Mura Luccassa. Tuloselle jäi kauden jälkeen hieman hämmentyneet tunnelmat.

24.5.2023 12:06 Suomalaiset ulkomailla

Anniina Äijänen palaa Ferrolin joukkueeseen – ”Seura haluaa panostaa tulevaan kauteen”

Viime kaudella Espanjan liigan Bembibressä pelannut Anniina Äijänen, 27, vaihtaa seuraa. Äijänen palaa tuttuun ympäristöön, kun hän on tehnyt sopimuksen sarjanousija Universitario Ferrolin kanssa.

18.5.2023 15:37 Suomalaiset ulkomailla

Anissa Poundsilla vahva kausi Saksassa – ”Voi olla ihan tyytyväinen”

Anissa Pounds pelasi toisen kautensa Saksan Bundesliigan Angels Nördlingenissa ja oli tyytyväinen kauteen, vaikka joukkueen tavoite jäi saavuttamatta. Pounds oli jälleen joukkueensa ehdottomia avainpelaajia.

26.4.2023 09:42 Suomalaiset ulkomailla

Linda-Lotta Lehtorannasta Saksan mestari – Awak Kuierin kausi myös päätökseen

Linda-Lotta Lehtoranta pääsi juhlimaan Saksan mestaruutta, kun Keltern pyyhkäisi finaalisarjan suoraan kolmessa pelissä. Awak Kuierin Reyer Venezian kausi Italiassa päättyi välieriin.

23.4.2023 10:58 Suomalaiset ulkomailla

Linda-Lotta Lehtorannan Keltern kiinni mestaruudessa - Awak Kuierin Venezia tasoitti välieräsarjan

Linda-Lotta Lehtorannan Keltern on enää voiton päässä Saksan mestaruudesta. Awak Kuierin Reyer Venezia piti puolestaan finaalihaaveensa elossa Italiassa.

20.4.2023 09:08 Suomalaiset ulkomailla

Linda-Lotta Lehtorannan Kelternille ensimmäinen kiinnitys Saksan mestaruuteen

Saksan Bundesliigassa alkoivat finaalit ja Linda-Lotta Lehtorannan Keltern nappasi avausvoiton. Awak Kuierilla puolestaan alkoivat välierät Italiassa.

16.4.2023 21:52 Suomalaiset ulkomailla

Linda-Lotta Lehtoranta taistelee Saksan mestaruudesta – Keltern finaaliin

Linda-Lotta Lehtorannan Keltern eteni Saksan Bundesliigan finaaliin. Sofia Pelanderin Norrköping puolestaan jäi voiton päähän finaalista Ruotsissa.

12.4.2023 09:38 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuierin Venezia välieriin - Sofia Pelanderin Norrköping kiinni finaalipaikassa

Awak Kuierin Reyer Venezia eteni suoraan kahdella voitolla Italian Serie A1:n välieriin. Sofia Pelanderin Norrköping Dolphins on voiton päässä Ruotsin SBL Damin finaalipaikasta.

10.4.2023 10:35 Suomalaiset ulkomailla

Kuier kiusasi entistä seuraansa – Lehtorannan joukkueelle kiinnitys finaalipaikkaan

Italiassa pudotuspelit alkoivat Awak Kuierin Reyer Venezian osalta voittoisasti ja Linda-Lotta Lehtorannan Keltern otti otteen finaalipaikasta Saksassa. Marianne Kalinin kausi Espanjassa päättyi nousujuhliin.

2.4.2023 09:05 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuierin Venezialle tappio Italian cupin finaalissa

Awak Kuierin Reyer Venezia ei pystynyt haastamaan Italian cupin finaalissa Schiota ja kanaalikaupungin joukkueen oli tyydyttävä cup-hopeaan.

1.4.2023 09:03 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuier säväytti donkillaan ja taistelee Italian cupin voitosta

Awak Kuier iski donkin, kun Italiassa vietetään cup-viikonloppua. Kuierin Reyer Venezia raivasi tiensä myös cup-finaaliin. Saksassa Linda-Lotta Lehtorannan Keltern eteni jatkoon pudotuspeleissä ja Anissa Pounds pamautti peräti 30 pistettä, mutta Angels Nördlingenin kausi tuli päätökseen.

24.3.2023 07:00 Suomalaiset ulkomailla

Reyer Venezian kiri ei riittänyt – Awak Kuierin EuroCup-taival päättyi

Awak Kuierin Reyer Venezian urakka EuroCupissa päättyi välierävaiheeseen, kun se taipui yhteistuloksella 118-134 Galatasaraylle. Ruotsissa pudotuspelien suomalaiskohtaamisessa Sofia Pelander pääsi juhlimaan avausvoittoa.

23.3.2023 10:20 Suomalaiset ulkomailla

Ruotsin SBL Damissa pudotuspelit käynnistyvät suomalaiskohtaamisella

Ruotsin liigan puolivälierissä nähdään suomalaisittain mielenkiintoinen ottelupari, kun Sofia Pelanderin Norrköping Dolphins kohtaa Lotta Vesiluoman Alvikin.

20.3.2023 11:06 Suomalaiset ulkomailla

Linda-Lotta Lehtorannalle cup-pronssia

Linda-Lotta Lehtorannan Keltern saalisti viikonloppuna Saksan cupin pronssia. Marianne Kalinin Ferrol on enää voiton päässä suorasta noususta Espanjan liigaan.

Näytä lisää vastaavia