Lotta-Maj Lahtinen sitoutunut maineikkaaseen Georgia Techin yliopistoon

2.8.2017 Suomen naiskoripallon suurlupauksiin kuuluva Helmi Basket HBA:n Lotta-Maj Lahtinen ('99) on tehnyt suullisen sitoumuksen (”verbal commit”) Georgia Techin yliopiston kanssa. Naisten maajoukkueessakin kannuksiaan kerännyt Lahtinen siirtyy syksyllä 2018 NCAA:han ja kivenkovaan ACC-konferenssiin.

Lotta-Maj Lahtinen siirtyy syksyllä 2018 Georgia Techin yliopistoon NCAA:han.

Lahtinen pelaa ennen siirtymistään vielä yhden kauden Naisten Korisliigaa HBA:ssa.

Pekka Salmisen mukaan Lahtisen siirto isoon kouluun on hieno asia koko suomalaiselle koripallolle. Kuvat: Francois Perthuis & Ville Vuorinen.


Catz Lappeenrannan kasvatti siirtyi kaudeksi 2015/2016 kotikaupungistaan pääkaupunkiseudulle HBA:han, jossa hän viime kaudella tehtaili Naisten Korisliigassa keskimäärin 11,0 pistettä, 5,4 levypalloa, 3,6 syöttöä ja 2,5 riistoa ottelua kohden.
 

– Olen todella innoissani tästä mahdollisuudesta. Tämä on iso askel elämässä, mutta olen myös valmis ottamaan sen kehittyäkseni hyväksi koripalloilijaksi, Lahtinen kertoo.
 

Georgia Techin päävalmentaja MaChelle Joseph oli katsomassa Lahtisen otteita kesäkuussa Kisakallion Susi Training Centerissä pidetyissä Pohjoismaiden mestaruuskisoissa, minkä jälkeen yhteys tiivistyi ja lopulta saatiin aikaan suullinen sitoumus. Lahtinen johdatti Suomen 18-vuotiaat tytöt PM-kisoissa kultamitaliin 17,8 pisteen, 6,3 levypallon, 3,3 syötön ja 5,5 riiston keskiarvoilla.
 

– Tavoite on jossain vaiheessa päästä ammattilaiseksi. Tämä koulu on sen verran kovatasoinen, että jos siellä treenaa hyvin ja kehittyy, niin se avaa ovia eteenpäin, Lahtinen pohtii tulevaisuuttaan.
 

Nuorten maaotteluita 174-senttinen Lahtinen on pelannut urallaan 74 kappaletta, kun taas Suomen naisten maajoukkuepaidan Lahtinen on pukenut ylleen kolmesti 9,7 pisteen keskiarvolla. Viime helmikuussa Lahtinen valittiin New Orleansissa järjestetyn Basketball Without Borders Global Campin parhaaksi tyttöpelaajaksi.

Pekka Salminen: ”Olen onnellinen koko meidän koripallo-ohjelmamme puolesta”

ACC-konferenssi on kerännyt mainetta naisten puolella selkeästi kovatasoisimpana NCAA-konferenssina, jossa pelaavat käytännössä kaikki menestyneimmät yliopistot UConnia lukuun ottamatta. Georgia Techillä on takanaan muutama heikompi vuosi, kun yliopisto on viimeksi edennyt NCAA:n lopputurnaukseen vuonna 2014.
 

- Hieno päivä. Kova työ todellakin kantaa hedelmä. Lotta on yksi esimerkillisimmistä pelaajista, jota olen valmentanut. Tavoitteellinen, rohkea, urheilullinen ja peloton ovat laatusanoja, jotka kuvaavat häntä parhaiten, HBA:n ja Suomen naisten maajoukkueen päävalmentaja Pekka Salminen kertoo.
 

– Georgia Tech on huikea koripallokoulu. Olosuhteet, ohjelma ja valmennus ovat kaikki niin huikealla tasolla, että sitä on vaikea edes kuvitella. Olen todella onnellinen Lotan ja koko meidän koripallo-ohjelmamme puolesta.

Lisätietoja: Lotta-Maj Lahtinen
 
8.1.2018 20:45 Suomalaiset ulkomailla

Susiladies-kulmakivi Vilma Kesänen palaa Catziin

Syyskauden Espanjan kivenkovassa kakkosliigassa pelannut Orimattilan Jymyn kasvatti ja Susiladiesin pitkäaikainen pelinrakentaja Vilma Kesänen, 29, on solminut loppukauden kestävän sopimuksen 2010-luvun Naisten Korisliigan kestomenestyjän Lappeenrannan Catzin kanssa. Kesänen edusti Catzia viimeksi vuosina 2007-2012.

31.12.2017 09:50 Suomalaiset ulkomailla

EM-kotikisat, Lauri Markkasen nousu NBA-tähteyteen ja 16-vuotiaiden EYOF-pronssi: koripallovuosi 2017 jää historiankirjoihin

2017 jää historiaan vuotena, jolloin koripallo nousi Suomessa koko kansan huulille. Lauri Markkasen uroteot Arizona Wildcatsissa ja Chicago Bullsissa, Susijengin hurmokselliset otteet EM-kotikisoissa sekä suomalaisen koripallohistorian ensimmäinen kansainvälinen arvokisamitali 16-vuotiaiden poikien olympiafestivaaleilla olivat tapahtumarikkaan koripallovuoden kohokohdat.

Kuusi uutta legendaa Suomi-koriksen Hall of Fameen

Suomen itsenäisyyden 100-juhlavuonna valintaraati päätti täydentää Hall of Famea kuudella uudella ansioituneella legendalla. Tänä vuonna kunniagalleriaa täydentävät Martti Huhtamäki, Mikko Koskinen, Sakari Pehkonen, Anja Suomalainen, Timo Suviranta ja Veikko Vainio.

Naarassusien Camilla Grönberg siirtyy Saksaan Homburgiin

Suomen naisten maajoukkueen eli Naarassusien Camilla Grönberg, 23, on tehnyt sopimuksen Saksan 2. Bundesliigassa pelaavan Bad Homburgin kanssa. 179-senttinen Grönberg teki kesäkuussa sopimuksen Hyvinkään Pontevan kanssa, mutta päätti käyttää sopimuksessa olleen ulkomaanpykälän.

Nina Augustin Robert Morrisin yliopistoon

Naisten maajoukkueessakin esiintynyt Helmi Basket HBA:n pelinrakentaja Nina Augustin, 19, siirtyy tulevaksi kaudeksi Robert Morrisin yliopistoon NCAA:han. Kolme ottelua naisten maajoukkueessa pelannut Augustin kirjautti HBA:lle Naisten Korisliigassa kaudella 2016/2017 keskimäärin 8,2 pistettä, 2,7 levypalloa ja 4,1 syöttöä.

Naarassusien Sofia Rajalan yliopisto-osoitteeksi IPFW

Naarassusissa viime marraskuussa debytoinut Sofia Rajala, 18, on valinnut seuraavan kauden yliopistokseen Indiana University – Purdue University Fort Waynen (IPFW), joka pelaa NCAA:ssa ykköstasolla. 182-senttinen Karhun Pojat -kasvatti pelaa tällä hetkellä avainroolissa Naisten Korisliigassa Helmi Basket HBA:ssa.

Tunnelmia ikimuistoisesta koripallovuodesta 2016

Suomi-koripallon nousukiito jatkui tasaisena vuoden 2016 aikana. Basket.fi kokosi koripalloväelle vuoden uutisotsikot yhteen vuodenvaihteessa muisteltavaksi aina kevään mestaruuksista 20-vuotiaiden miesten EM-kisoihin ja suomalaispelaajien kansainvälisillä kentillä niittämään menestykseen.

Anni Mäkitalo siirtyy Ranskaan Orvault Basketiin

Edelliset kaksi kautta Hyvinkään Pontevaa edustanut Anni Mäkitalo, 24, siirtyy Ranskaan, N1-liigaan nousua tavoittelevan Orvault Basketin riveihin. SM-hopeaan päättyneellä viime kaudella Mäkitalo kirjautti tilastoikseen 9,1 pistettä, 4,1 levypalloa ja 3,6 syöttöä ottelua kohden.

Maajoukkuepelintekijä Vilma Kesänen siirtyy Espanjan liigaan

Suomen naisten koripallomaajoukkueen pelintekijä Vilma Kesänen, 26, siirtyy tulevaksi kaudeksi pelaamaan kovatasoiseen Espanjan liigaan, kun Orimattilan Jymyn kasvatti on solminut sopimuksen Universitario de Ferrolin kanssa. Viimeiset kolme kautta 173-senttinen Kesänen on pelannut Naisten Korisliigaa ToPossa.

Maajoukkuelaituri Krista Gross vahvistamaan Honkaa

Naisten Korisliiga-kauteen valmistautuva Tapiolan Honka on tehnyt pelikauden 2014/2015 kattavan sopimuksen Suomen maajoukkuelaituri Krista Grossin kanssa. 23-vuotias Gross pelasi kesällä naisten maajoukkueessa kaikki EM-karsintapelit ja teki niissä keskimäärin 7,0 pistettä ja repi 6,3 levypalloa.

Näytä lisää vastaavia