Linda-Lotta Lehtoranta taistelee Saksan mestaruudesta – Keltern finaaliin

16.4.2023 21:52 Linda-Lotta Lehtorannan Keltern eteni Saksan Bundesliigan finaaliin. Sofia Pelanderin Norrköping puolestaan jäi voiton päähän finaalista Ruotsissa.

Linda-Lotta Lehtoranta pääsee taistelemaan Saksan mestaruudesta. (Kuva: Ville Vuorinen)

Saksan Bundesliigassa Lehtorannan Keltern oli voittanut ensimmäisen välierän ALBA Berliiniä vastaan kotonaan, mutta joutui toisessa taipumaan vieraskentällä 67-74 (38-30). Lehtoranta oli tehokkaana 10 pisteen, yhden levypallon ja kolmen syötön tilastoilla.
Ottelutilastoihin ei ole linkkiä saatavilla.

Kolmannessa ja ratkaisevassa välierässä Keltern ei jättänyt mitään sattuman varaan, vaan voitti kotonaan selvästi 84-62 (43-33) ja vei otteluparin näin 2-1 edeten finaaliin. Tällä kertaa Lehtoranta kirjautti tililleen kolme pistettä, levypallon, viisi syöttöä ja riiston.

- Tosi hyvät fiilikset finaalipaikasta, tähän on tähdätty. Harmittavasti hävisimme perjantaina Berliinissä huonon heittopelin takia, mutta nyt kotona saimme pidettyä pelin kontrollissamme ja saimme huilautettua avainpelaajia, sillä finaalit alkavat jo keskiviikkona, Lehtoranta mietiskeli välierävoiton jälkeen.

Finaalissa Keltern saa vastaansa runkosarjan voittaneen Hannoverin, joka vei oman välieräparinsa Panthers Osnabrückia vastaan suoraan kahdessa ottelussa.
Ottelutilastoihin ei ole linkkiä saatavilla.

Sofia Pelanderilla oli Ruotsissa sauma samaan temppuun, kun Norrköping Dolphins lähti viikonloppuun 2-1-johdossa Södertäljeä vastaan ja Dophinsin ensimmäinen ottelupallo oli kotikentällä. Södertälje haki Norrköpingistä ryöstön 79-64 (40-37) ja siirsi ratkaisun viidenteen peliin. Pelander oli joukkueensa paras pistenainen 15 pisteen saldolla ja lisäksi käsiin tarttui yhdeksän levypalloa, kaksi riistoa ja peräti neljä torjuntaa.
Ottelutilastot

Kotihallissaan Södertälje oli vahva voittaessaan selvästi 84-53 (49-32). Pelander oli jälleen joukkueensa ykkösnimi 15 pisteen ja 11 levypallon tupla-tuplalla. Lisäksi tilastot täyttyivät syötöstä, riistosta ja kahdesta torjunnasta.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Samalla päättyi myös Pelanderin ja Norrköpingin kausi. Pelander aloitti kautensa Tshekin liigassa KP Brnossa, jossa hän pelasi 12 ottelua 4,6 pisteen ja 4,0 levypallon keskiarvoilla. KP Brnon kanssa Pelander pääsi myös pelaamaan EuroCupia viisi peliä 3,6 pisteen ja 1,0 levypallon keskiarvoilla. Norrköpingissä pelejä kertyi 11 keskiarvojen ollessa 9,4 pistettä, 7,8 levypalloa ja 1,1 syöttöä ottelua kohden.
Sofia Pelanderin tilastot Tshekin liigasta
Sofia Pelanderin tilastot EuroCupissa
Sofia Pelanderin tilastot Ruotsin liigasta

Helmi Tulosen Lucca varmisti sarjapaikkansa voittamalla Play Out -ottelussa Moncalierin 73-61 (50-25). Lucca vei ottelusarjan näin 2-1 ja säilytti sarjapaikkansa. Tulonen ei pelannut ottelussa.

Ensimmäisellä kaudellaan Serie A1:ssa pelannut Tulonen tilastoi kauden keskiarvoikseen 5,6 pistettä, 3,3 levypalloa ja 0,6 syöttöä hieman vajaan 15 minuutin peliajalla.
Ottelutilastot
Helmi Tulosen kauden tilastot

Espanjassa kausi päättyi suomalaiskohtaamiseen, kun Anniina Äijäsen ja Veera Pirttisen Bembibre sai kotikentälleen Annika Holopaisen Araskin. Molemmat joukkueet olivat jo menettäneet pudotuspelimahdollisuutensa ja lopulta Bembibre päätti kautensa 74-54 (35-30)-voittoon. Pirttinen oli suomalaiskolmikon tehokkain seitsemällä pisteellä, kahdella levypallolla ja syötöllä. Äijänen säesti kuudella pisteellä, levypallolla ja riistolla. Holopainen merkkautti Arasikille kaksi pistettä, viisi levypalloa ja riiston. Voitolla Bembibre nousi Araskin ohi sarjassa ollen lopulta yhdeksäs. Araski päätyi tasapisteisiin kymmenenneksi.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Äijänen kasasi kauden tilastokeskiarvoikseen 4,8 pistettä, 4,4 levypalloa ja syöttö noin 23 minuutin peliajalla. Pirttisen keskiarvoiksi muodostuivat 4,5 pistettä ja 1,6 levypalloa noin 16 minuutin vastuulla. Holopaisen tilastoihin kirjattiin viiden pisteen ja 2,6 levypallon keskiarvot lähes 19 minuutin aikana.
Anniina Äijäsen kauden tilastot
Veera Pirttisen kauden tilastot
Annika Holopaisen kauden tilastot

 
31.8.2023 11:36 Susiladies

Elina Koskimies siirtyy Saksan mestarijoukkueeseen, EuroCupissa pelaavaan Kelterniin

Elina Koskimies, 26, jatkaa Saksassa myös ensi kaudella, kun Rutronik Stars Keltern tiedotti sosiaalisessa mediassa tehneensä sopimuksen Susiladiesin luottopelaajan kanssa. Keltern on Saksan Bundesliigan hallitseva mestari, joka pelaa ensi kaudella myös EuroCupissa.

7.7.2023 11:14 Susiladies

Helmi Tulonen vaihtaa joukkuetta Italiassa ja siirtyy sarjanousija Milanoon

Susiladiesin Helmi Tulonen, 24, vaihtaa ensi kaudeksi joukkuetta Italian pääsarjassa Serie A1:ssä. Viime kaudella Le Mura Luccassa pelannut Tulonen siirtyy sarjanousija Sanga Milanoon.

30.6.2023 14:37 Susiladies

Elina Aarnisalo ensi kaudeksi Belgian Euroliiga-joukkue Kangoeroes Mechelenin riveihin

Suomi-koriksen huippulupauksiin lukeutuvat Elina Aarnisalo, 17, siirtyy kaudeksi 2023-24 Belgian huippujoukkue Kangoeroes Basket Mecheleniin. Kangoeroes pelaa Belgian ja Hollannin yhteissarjan lisäksi Euroliigaa. Aarnisalo itse siirtyy syksyllä 2024 UCLA:n yliopistoon.

26.6.2023 12:29 Susiladies

Annika Holopainen palaa Saksan Bundesliigaan – uusi joukkue on Gisa Lions MBC

Susiladiesin luottopelaajiin lukeutuva Annika Holopainen, 29, on tehnyt sopimuksen Saksan Bundesliigassa pelaavan Gisa Lions MBC:n kanssa, jonka kotipaikkana on Halle (Saale). Bundesliiga on Holopaiselle tuttu sarja, kun hän aloitti ammattilaisuransa juuri Saksassa kuusi vuotta sitten.

14.6.2023 14:05 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalinilla positiivinen vuosi Ferrolissa – ”Kausi oli onnistunut”

Marianne Kalin, 26, pääsi juhlimaan sarjanousua, kun Universitario de Ferrol teki ranskalaisen visiitin Espanjan toiseksi korkeimmalle sarjatasolle LF Challengeen ja nousi ensi kaudeksi LF Endesaan. Kausi oli Kalinille onnistunut myös henkilökohtaisesti.

5.6.2023 15:14 Suomalaiset ulkomailla

Veera Pirttisellä positiivinen kausi Espanjassa – ”Jäi paljon reppuun tulevaa ajatellen”

Veera Pirttinen, 26, pelasi menneen kauden Espanjan liigassa, LF Endesassa, Bembibren joukkueessa. Pirttiselle jäi kaudesta positiivinen tunne niin henkilökohtaisesti kuin joukkueen osalta.

31.5.2023 11:27 Suomalaiset ulkomailla

Annika Holopainen nautti Espanjassa – ”Yksi parhaista kokemuksista ulkomailla”

Annika Holopainen, 29, pelasi ensimmäisen kautensa Espanjassa. Aiemmin urallaan Saksassa, Puolassa, Islannissa ja Ranskassa pelannut Holopainen nautti ajastaan Espanjassa, vaikka pelikentällä oli välillä haastavaa.

29.5.2023 18:51 Suomalaiset ulkomailla

Kausi jätti Helmi Tuloselle paljon kysymysmerkkejä – ”Jäin kaipaamaan vastauksia”

Helmi Tulosella, 24, oli monivaiheinen kausi Italian Serie A1:n Le Mura Luccassa. Tuloselle jäi kauden jälkeen hieman hämmentyneet tunnelmat.

24.5.2023 12:06 Suomalaiset ulkomailla

Anniina Äijänen palaa Ferrolin joukkueeseen – ”Seura haluaa panostaa tulevaan kauteen”

Viime kaudella Espanjan liigan Bembibressä pelannut Anniina Äijänen, 27, vaihtaa seuraa. Äijänen palaa tuttuun ympäristöön, kun hän on tehnyt sopimuksen sarjanousija Universitario Ferrolin kanssa.

18.5.2023 15:37 Suomalaiset ulkomailla

Anissa Poundsilla vahva kausi Saksassa – ”Voi olla ihan tyytyväinen”

Anissa Pounds pelasi toisen kautensa Saksan Bundesliigan Angels Nördlingenissa ja oli tyytyväinen kauteen, vaikka joukkueen tavoite jäi saavuttamatta. Pounds oli jälleen joukkueensa ehdottomia avainpelaajia.

26.4.2023 09:42 Suomalaiset ulkomailla

Linda-Lotta Lehtorannasta Saksan mestari – Awak Kuierin kausi myös päätökseen

Linda-Lotta Lehtoranta pääsi juhlimaan Saksan mestaruutta, kun Keltern pyyhkäisi finaalisarjan suoraan kolmessa pelissä. Awak Kuierin Reyer Venezian kausi Italiassa päättyi välieriin.

23.4.2023 10:58 Suomalaiset ulkomailla

Linda-Lotta Lehtorannan Keltern kiinni mestaruudessa - Awak Kuierin Venezia tasoitti välieräsarjan

Linda-Lotta Lehtorannan Keltern on enää voiton päässä Saksan mestaruudesta. Awak Kuierin Reyer Venezia piti puolestaan finaalihaaveensa elossa Italiassa.

20.4.2023 09:08 Suomalaiset ulkomailla

Linda-Lotta Lehtorannan Kelternille ensimmäinen kiinnitys Saksan mestaruuteen

Saksan Bundesliigassa alkoivat finaalit ja Linda-Lotta Lehtorannan Keltern nappasi avausvoiton. Awak Kuierilla puolestaan alkoivat välierät Italiassa.

12.4.2023 09:38 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuierin Venezia välieriin - Sofia Pelanderin Norrköping kiinni finaalipaikassa

Awak Kuierin Reyer Venezia eteni suoraan kahdella voitolla Italian Serie A1:n välieriin. Sofia Pelanderin Norrköping Dolphins on voiton päässä Ruotsin SBL Damin finaalipaikasta.

10.4.2023 10:35 Suomalaiset ulkomailla

Kuier kiusasi entistä seuraansa – Lehtorannan joukkueelle kiinnitys finaalipaikkaan

Italiassa pudotuspelit alkoivat Awak Kuierin Reyer Venezian osalta voittoisasti ja Linda-Lotta Lehtorannan Keltern otti otteen finaalipaikasta Saksassa. Marianne Kalinin kausi Espanjassa päättyi nousujuhliin.

2.4.2023 09:05 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuierin Venezialle tappio Italian cupin finaalissa

Awak Kuierin Reyer Venezia ei pystynyt haastamaan Italian cupin finaalissa Schiota ja kanaalikaupungin joukkueen oli tyydyttävä cup-hopeaan.

1.4.2023 09:03 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuier säväytti donkillaan ja taistelee Italian cupin voitosta

Awak Kuier iski donkin, kun Italiassa vietetään cup-viikonloppua. Kuierin Reyer Venezia raivasi tiensä myös cup-finaaliin. Saksassa Linda-Lotta Lehtorannan Keltern eteni jatkoon pudotuspeleissä ja Anissa Pounds pamautti peräti 30 pistettä, mutta Angels Nördlingenin kausi tuli päätökseen.

27.3.2023 09:46 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalin pääsi juhlimaan nousua - Sofia Pelander Ruotsissa välieriin

Marianne Kalinin Ferrol varmisti Espanjan LF Challengen voiton ja sitä kautta suoran nousun Liga Femeninaan. Sofia Pelanderin Norrköping Dolphins eteni välieriin ja Saksassa starttasivat pudotuspelit.

24.3.2023 07:00 Suomalaiset ulkomailla

Reyer Venezian kiri ei riittänyt – Awak Kuierin EuroCup-taival päättyi

Awak Kuierin Reyer Venezian urakka EuroCupissa päättyi välierävaiheeseen, kun se taipui yhteistuloksella 118-134 Galatasaraylle. Ruotsissa pudotuspelien suomalaiskohtaamisessa Sofia Pelander pääsi juhlimaan avausvoittoa.

23.3.2023 10:20 Suomalaiset ulkomailla

Ruotsin SBL Damissa pudotuspelit käynnistyvät suomalaiskohtaamisella

Ruotsin liigan puolivälierissä nähdään suomalaisittain mielenkiintoinen ottelupari, kun Sofia Pelanderin Norrköping Dolphins kohtaa Lotta Vesiluoman Alvikin.

Näytä lisää vastaavia