Karstenille jatkosopimus, Anttila ja Arponen palaavat Hongan naisten liigajoukkueeseen

30.5.2022 12:40 Tapiolan Hongan naisten Korisliiga-joukkueen kapteeni Sandra Karsten solmi vuoden mittaisen jatkosopimuksen. Armi Anttila ja Carita Arponen puolestaan palaavat espoolaisjoukkueeseen.

Sandra Karstenin debyyttikausi naisten Korisliigassa oli onnistunut. Kuva: Ville Vuorinen

Karsten tilastoi päättyneellä kaudella 10,2 pistettä, 4,4 levypalloa ja 3,2 koriin johtanutta syöttöä ottelua kohden. Yliopistouransa Hofstrassa viettänyt Karsten on pelannut seitsemän naisten maaottelua.

- Sandra pelasi erittäin nousujohteisen kauden. Heti kun aloimme kasaamaan seuraavan kauden joukkuetta, oli meille selvää, että haluamme ehdottomasti hänen jatkavan meillä. Sandra tuo pelikentälle urheilullisuutta, korintekouhkaa ja ison määrän johtajuutta. Uskomme Sandran ahkeruuden jatkavan hänen kehitystään suurin harppauksin myös ensi kaudella, päävalmentaja Niko Nyholm kommentoi seuran tiedotteessa.

- Joukkue on täynnä urheilijoita, jotka harjoittelevat tavoitteellisesti hyvässä ympäristössä. Varsinkin meidän nuoremmat pelaajat ovat ottaneet isoja harppauksia eteenpäin ensimmäisen naisten kauden jälkeen ja uskon että se myös näkyy ensi kaudella pelikentällä, Karsten kommentoi.

Tapiolan Hongan naiset saa kaksi kokemusta muualta hakenutta pelaajaa tulevan kauden rosteriinsa. Armi Anttila pelasi Espoossa B-tytöistä eteenpäin ennen siirtymistään PuHu:n kautta amerikkalaiskentille Eckerd Collegeen, nyt Anttila palaa naisten 1.divisioonan kautta Honkaan ja liittyy naisten edustusjoukkueeseen.

- Tuon mukanani ainakin positiivista energiaa ja kokemusta. Toivon, että kokemus auttaa minua luomaan jonkinlaista varmuutta kentälle ja voin auttaa nuoria potentiaalisia pelaajia urallaan eteenpäin. Lisäksi uskon, että hyvällä fiiliksellä ja joukkuehengellä saadaan paljon enemmän joukkueesta irti joten yritän myös lisätä niitä entisestään treeneihin ja peleihin, Anttila kommentoi.

Honkalaiskasvatti Carita Arponen edusti Hongan naisia viimeksi kaudella 2018-19. Sittemmin Arponen on panostanut opiskeluun ja hakenut vauhtia liigakentille pelaamalla alemmilla sarjatasoilla honkalaisjoukkue Pinjojen vahvuudessa.

- Olen seurannut Hongan edeltäviä kausia innolla ja mielenkiinnolla. Hongassa tehdään pitkäjänteistä ja hyvää työtä pelaajien kehityksen eteen. Valmennus on laadukasta ja pelikaverit huippuja. Pelien seuraaminen on vain kasvattanut tahtoani palata liigakentille ja koriksen pariin, Arponen avaa.

 
17.4.2024 20:26 Naisten Korisliiga

ToPo avasi finaalisarjan murskavoitolla

ToPo siirtyi Naisten Korisliigan finaaleissa johtoon. Töölön Kisahallissa Peli-Karhut jäi joukkueen jalkoihin 98-52.

17.4.2024 12:14 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalit monikameratuotantona ja selostettuna Ruudussa

Taistelu naisten Suomen mestaruudesta käynnistyy keskiviikkona Torpan Poikien kotikentällä Helsingissä. Kaikki finaaliottelut ovat katsottavissa Ruutu-palvelusta. Ottelut tuotetaan monikameratuotantona ja selostettuna.

16.4.2024 19:00 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peli-Karhut taistelevat Suomen mestaruudesta

Viime kaudella mestaruuden ratkaisseet ToPo ja PeKa kohtaavat tänäkin vuonna Naisten Korisliigan finaaleissa. Finaalit alkavat keskiviikkona ja mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.

12.4.2024 20:37 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peka pelaavat Suomen mestaruudesta

Naisten Korisliigan finalistit ovat selvillä. Finaalipaikat ratkesivat, kun ToPo ja PeKa hakivat voitot illan otteluissa vieraskentiltä.

9.4.2024 21:29 Naisten Korisliiga

ToPo ja PeKa voiton päässä finaaleista

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin kolmannet ottelut. Illan voittajilla ToPo:lla ja Peli-Karhuilla on mahdollisuus edetä finaaleihin perjantaina.

6.4.2024 20:19 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA tasoittivat välieräsarjat

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin toiset ottelut. Kotijoukkueet olivat jälleen vahvempia, kun Kouvottaret ja FoA avasivat voittotilinsä välierissä.

3.4.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kotijoukkueille voitot välieräavauksissa

Naisten Korisliigan välierät käynnistyivät kotijoukkueiden voitoilla. ToPo ja PeKa siirtyivät ottelusarjoissaan johtoon.

3.4.2024 12:35 Naisten Korisliiga

Kouvottaret hienoon kevätlentoon johdattanut Shaiquel McGruder maaliskuun kuukauden pelaaja

Upeaa kevättä pelaavan Kouvottarien Shaiquel McGruder on valittu naisten Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 09:14 Naisten Korisliiga

ToPo saa vastaansa Kouvottaret – PeKa ja FoA taistelevat toisesta finaalipaikasta

Naisten Korisliigan välierät alkavat tänään Helsingissä ja Kotkassa. Finaalipaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

2.4.2024 09:55 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan välierät käyntiin keskiviikkona

Naisten Korisliigan välierät pyörähtävät käyntiin keskiviikkona 3.4., kun molemmat sarjat käynnistyvät. Välierässä kohtaavat Torpan Pojat – Kouvottaret ja Peli-Karhut – Forssan Alku.

Näytä lisää vastaavia