Hyvän alkukauden Espanjassa pelannut Veera Pirttinen innolla Susiladiesin mukaan

19.11.2022 13:46 Veera Pirttinen otti uuden suunnan uralleen tänä kesänä, kun hän siirtyi Espanjan pääsarjassa pelaavan Bembibren joukkueeseen. Pirttisen kausi on alkanut hyvin niin henkilökohtaisesti kuin joukkueenakin.

Veera Pirttinen pelaa ensimmäistä vuottaan Espanjassa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Viime kaudella Slovakian mestaruutta juhlinut Pirttinen on aiemmin urallaan pelannut myös Saksassa sekä Islannissa ja suunnisti tänä vuonna Espanjaan. Samassa seurassa pelaa myös Anniina Äijänen.

- Heiltä tuli kesän lopussa tarjous ja mietin, että Espanja on yksi Euroopan parhaista liigoista. Anniina oli myös tehnyt sinne aiemmin sopimuksen ja se vaikutti asiaan, sillä olemme Anniinan kanssa hyviä kavereita. Se on plussaa, jos seurassa on myös toinen suomalaispelaaja, Pirttinen kertoo seuravalintansa taustoista.

Espanjan liiga on Euroopan huipputasoa, jossa pelaa joukkueita Euroliigasta ja EuroCupista. Viime kaudella Bembibre säilytti sarjapaikkansa vasta aivan loppuhetkillä, mutta tämä kausi on alkanut joukkueelta pirteämmin. Seitsemän pelin jälkeen joukkueen saldo näyttää kolmea voittoa ja neljää tappiota. Tasaisessa 16 joukkueen sarjassa peräti 11 joukkuetta mahtuu kahden voiton sisään.

- Tämä on ihan kilpailullinen sarja ja pelit menevät mielenkiintoisesti ristiin. Vaikka sarjassa on tosi kovia joukkueita, niin pelien lopputulosta on vaikea veikata. Olemme tähän asti voittaneet kaikki kotipelimme, mutta vieraissa on sitten ollut vaikeampaa, Pirttinen arvioi kautta.

- Olemme aloittaneet ihan pirteästi. Tulemme joukkuekavereiden kanssa hyvin juttuun ja kemiat kohtaavat sekä kentällä että sen ulkopuolella. Se on selkeästi yksi vahvuuksistamme. Lähdemme lähes jokaiseen peliin vähän altavastaajan roolissa, mutta se sopii meille hyvin, hän jatkaa.

Sekä Pirttinen että Äijänen ovat kuuluneet joukkueen luottopelaajiin alkukauden aikana. Pirttiselle on kertynyt vastuuta kauden aikana 16,5 minuuttia ottelua kohden ja tilastoriville on kirjattu 4,9 pistettä ja 2,1 levypalloa. Äijäsen vastaava näyttää 23,5 minuuttia, 4,1 pistettä ja 5,7 levypalloa.

- Olen tykännyt sarjasta. On motivoivaa, kun koko ajan pääsee pelaamaan kovia joukkueita ja pelaajia vastaan.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Viime kaudella Pirttinen pelasi Slovakian liigaa, jossa tasoerot olivat pahimmillaan hyvin isot. Sarjassa oli käytännössä muutama kärkiseura, jotka pesivät muita joukkueita kymmenillä pisteillä. Pirttinen on nauttinut kilpailullisemmasta ilmapiiristä.

- Siinä mielessä on kyllä erilaista viime kauteen verrattuna. Jokaisessa pelissä joutuu antamaan kaikkensa. Mielelläni pelaan tällaisia tiukempia pelejä.

Innolla Susiladiesin matkaan

Bembibre kohtaa vielä lauantai-iltana Valencian kotikentällään, jonka jälkeen Pirttinen suuntaa kohti Suomea ja Susiladiesin EM-karsintaotteluita. Hän odottaa pääsemistä jälleen maajoukkueen matkaan.

- Kiva nähdä taas maajoukkuekavereita ja kokoontua sillä porukalla yhteen. Se on aina erityistä aikaa, kun olemme yhdessä maajoukkueen kanssa, Pirttinen iloitsee.

Suomi aloitti EM-karsinnat vuosi sitten niukoilla tappioilla Liettualle ja Ukrainalle. Nyt marraskuun ikkunassa vastassa ovat 24.11. Ranska vieraissa ja 27.11. Liettua Urhea-hallissa.

- Meillä oli kesällä monta harjoituspeliä ja joukkueessa oli hyvää meininkiä. En pelannut viimeisissä peleissä loukkaantumisen vuoksi, mutta oli meiltä iloista peliä ja toivottavasti jatketaan siitä.

- Tiukkoja pelejä on tiedossa. Ranska on tietenkin kova vastustaja, vaikka siellä on tainnut valmentaja vaihtua. Liettuaa vastaan haemme revanssia, Pirttinen miettii tulevia koitoksia.

Karsintojen ensimmäisessä kotipelissä Ukrainaa vastaan Susiladies pisti Euroopan huippujoukkueisiin lukeutuvan maan tiukoille, ja Pirttinen uskoo kotikenttäedun auttavan voittomahdollisuuksiin Liettuaa vastaan.

- Uskon, että meillä on etu siitä, että pelaamme kotikentällä. Viimeisissä kotipeleissämme oli hyvä meininki, ja kyllä sillä on huomattava ero pelaako kotona vai vieraissa. Toivottavasti saadaan taas hyvä tunnelma aikaiseksi.

Susiladies jatkaa EM-karsintoja marraskuussa! Joukkue esiintyy Awak Kuierin johdolla kotiyleisölle uudessa Urhea-hallissa sunnuntaina 27.11., kun vastaan asettuu Liettua. Lippukauppa käy kuumana, varmista paikkasi katsomossa ja tule ulvomaan Susiladies voittoon. Liput >>

Henkilöt

 
5.4.2024 12:47 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelanderin Norrköping jo selkä seinää vasten – ”Ensimmäinen peli oli aikamoinen pettymys”

Ruotsissa pudotuspelit ovat jo startanneet ja Sofia Pelanderin Norrköping Dolphins on jo selkä seinää vasten. Pelander on kuitenkin luottavaisena, että Norrköping selvittää esteet tieltään ja taistelee vielä mestaruudesta.

22.3.2024 12:27 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalin ja Anniina Äijänen taistelemassa Espanjan cupin voitosta

Espanjan cup-mestaruus ratkaistaan viikonloppuna, kun arvostetun Copa de la Reinan finaaliturnaus on edessä. Cup-pokaalista on taistelemassa myös Anniina Äijäsen ja Marianne Kalinin Ferrol.

22.3.2024 11:23 Suomalaiset ulkomailla

Naisten Bundesliigassa pudotuspelit käyntiin – mukana neljä Susiladies-pelaajaa

Naisten Saksan Bundesliigassa alkavat pudotuspelit tulevana viikonloppuna. Mestaruustaistelussa nähdään Stars Kelternin Linda-Lotta Lehtoranta ja Elina Koskimies, Lions Hallen Anissa Pounds sekä Angels Nördlingenin Roosa Lehtoranta.

15.3.2024 18:54 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtoranta taistelee Saksan cupin mestaruudesta – ”Tähtäin on, että voitamme”

Saksan cupin neljän joukkueen lopputurnaus pelataan viikonloppuna ja suomalaispelaajista mukana nähdään Angels Nördlingenin joukkuetta edustava Roosa Lehtoranta. Lehtoranta lähtee viikonloppuun toiveikkain mielin.

2.2.2024 18:37 Suomalaiset ulkomailla

Elina Koskimiehen tähtäimessä Saksan mestaruus ja EM-kisat

Elina Koskimies mietti viime kesänä, että jättäisi Saksan kahden siellä vietetyn kauden jälkeen. Hallitsevan mestarin ja EuroCup-joukkue Kelternin tarjous käänsi kuitenkin Koskimiehen pään ja nyt hän taistelee Saksan mestaruudesta.

14.12.2023 16:50 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalo ammentanut oppia ammattilaiskentillä

Elina Aarnisalo pelaa ensimmäistä kauttaan ulkomailla, kun hän koripalloilee Kangoeroes Mechelenin riveissä ennen siirtymistään USA:n yliopistoon. Aarnisalo on saanut arvokasta oppia Euroopan huipulta.

9.12.2023 07:45 Suomalaiset ulkomailla

Lotta-Maj Lahtinen palasi loukkaantumisen jälkeen vahvempana takaisin

Lotta-Maj Lahtisen oli määrä tehdä debyyttinsä ammattilaiskentillä jo viime kaudella, mutta paha loukkaantuminen juuri kauden alkua siirsi suunnitelmia vuodella. Täksi kaudeksi Lahtinen palasi tositoimiin täydessä kunnossa ja teki sopimuksen espanjalaisen EuroCup-joukkue AE Sedis Basquetin kanssa.

29.9.2023 20:00 Suomalaiset ulkomailla

Helmi Tulonen valmiina toiseen kauteensa Italian Serie A1:ssä – ”Tiedän nyt mitä tässä liigassa pelaaminen vaatii”

Helmi Tulonen pelasi ensimmäisen kautensa Italian Serie A1:ssä Le Mura Luccan riveissä, mutta täksi vuodeksi seuraksi vaihtui Sanga Milano. Tulonen uskoo pystyvänsä tällä kaudella entistä parempaan.

14.6.2023 14:05 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalinilla positiivinen vuosi Ferrolissa – ”Kausi oli onnistunut”

Marianne Kalin, 26, pääsi juhlimaan sarjanousua, kun Universitario de Ferrol teki ranskalaisen visiitin Espanjan toiseksi korkeimmalle sarjatasolle LF Challengeen ja nousi ensi kaudeksi LF Endesaan. Kausi oli Kalinille onnistunut myös henkilökohtaisesti.

5.6.2023 15:14 Suomalaiset ulkomailla

Veera Pirttisellä positiivinen kausi Espanjassa – ”Jäi paljon reppuun tulevaa ajatellen”

Veera Pirttinen, 26, pelasi menneen kauden Espanjan liigassa, LF Endesassa, Bembibren joukkueessa. Pirttiselle jäi kaudesta positiivinen tunne niin henkilökohtaisesti kuin joukkueen osalta.

Näytä lisää vastaavia