HBA ja PeKa katkaisivat tappioputkensa – ToPo:lle revanssi Kouvottarista

24.2.2024 22:00 Naisten Korisliigassa pelattiin neljä ottelua. Illan voittajia olivat HBA, PeKa, ToPo sekä FoA.

Lilli Hakkarainen auttoi HBA:n voittoon. Kuva: Ville Vuorinen

Märskyn pitkä tappioputki poikki

HBA-Märsky nappasi pitkästä aikaa voiton. 11 edellistä peliään hävinnyt helsinkiläisjoukkue haki vierasvoiton Vimpelistä 101-67.

Vieraat aloittivat vahvasti. Joukkue nappasi avausjaksolla hyvän hyökkäyspelin ansiosta. Johto kantoi puoliajalle asti, jolle mentiin vieraiden kahdeksan pisteen johdossa.

Toisella puoliajalla HBA paransi entisestään. Joukkue takoi taululle molemmilla jaksoilla lähes 30 pistettä ja johti suurimmillaan 35 pisteellä. Voitolla Märsky nousi tasapisteisiin EBT:n kanssa.

- Pelasimme tänään tosi hyvin. Saimme pelattua ehjän pelin. Kun lähdimme juoksemaan hyvin, siitä syntyi lähes aina jotain hyvää. Myös puolustuspäässä onnistuimme, Fiia Hellsten kertasi ottelun kulkua.

Märskyltä viisi pelaajaa ylsi kaksinumeroiseen pistesaaliiseen. Parhaiten onnistuivat Lilli Hakkarainen 19 pisteellä ja Ada Luukkanen 18/7/6 koriin johtanutta syöttöä. Silja Viita teki emännille 15 pistettä ja jakoi seitsemän koriin johtanutta syöttöä.

Ottelutilasto

PeKa:lle helmikuun avausvoitto

Myös Kotkan Peli-Karhut katkaisi tappioputkensa. Joukkue nappasi voiton neljän tappiollisen ottelun jälkeen, kun Pyrintö jäi Kotkassa joukkueen jalkoihin 103-70.

Kotijoukkue tuli hyvällä asenteella otteluun. Heittopelinsä turvin joukkue nappasi johdon. Pyrintö pääsi ottelun edetessä paremmin mukaan peliin, mutta siitä huolimatta puoliajalla PeKa:n johto oli 11 pistettä.

Toisella puoliajalla kotijoukkue meni menojaan. Joukkue onnistui hyökkäyksissä läpi ottelun vieraitaan paremmin ja nappasivat ansaitut sarjapisteet.

- Valtava parannus viimeiseen 5-6 viikkoon verrattuna. Tänään oli todella hyvää tekemistä joukkueelta. Niin pelaajat kuin staffi on tehnyt koko ajan hyvin hommia, että saisimme homman takaisin raiteille. Viimeiset pelit on meiltä todella heikkoa tekemistä ja tänään saimme siihen muutoksen, PeKa:n päävalmentaja Mika Haakana sanoi.

PeKa:n tehoduon muodostivat Da’Nasia Hood 27/12 ja Randi Brown 27/10. Pyrinnön pistehai oli Saana Kujala 21 pisteellä.

Ottelutilasto

ToPo:lle revanssi Kouvottarista

ToPo ja Kouvottaret kohtasivat toisessa peräkkäisessä ottelussa. Viime viikolla ToPo:lle kauden avaustappion aiheuttanut kouvolalaisjoukkue oli jälleen pitkään kiinni voitossa. ToPo kuitenkin veti pidemmän korren kotikentällään 100-93.

Ensimmäisellä puoliajalla molemmat joukkueet onnistuivat erityisesti hyökkäyspäässä. Vieraiden alku oli vahva, mutta emännät kirivät Kouvottarien taukojohdon kuuteen pisteeseen.

Päätösjaksolle lähdettiin vieraiden johtaessa kolmella pisteellä. ToPo kuitenkin nousi tasoihin ja meni viimeisen viiden minuutin aikana ohi.

- Ensimmäisellä puoliajalla molemmat tekivät tosi paljon pisteitä, puolustuksellisesti emme saaneet mitään pois ja Venla Varis heitti viisi kolmosta. Toisella puoliajalla saimme hyvin stoppeja, mutta esimerkiksi kolmannella neljänneksellä olimme itsellemme epätyypillisesti ongelmissa vastustajan hyökkäyslevypallojen kanssa. Voittoon täytyy kuitenkin olla tyytyväinen, Kouvottaret on hyvä joukkue, ToPo:n päävalmentaja Niko Kuusi kertasi.

Ilmar’I Thomas tehoili 31 pisteen arvoisesti. Carmen Tyson-Thomas 18/12/8 koriin johtanutta syöttöä oli lähellä tripla-tuplaa. Shaiquel McGruder heitti vieraille 23 pistettä.

Ottelutilasto

FoA:lle vieraspisteet trillerissä

Forssan Alku haki arvokkaan voiton EBT:n vieraana. Ottelu päättyi jännittävien vaiheiden jälkeen vierasjoukkueen voittoon 72-69.

EBT:llä oli omat haasteensa hyökkäyspelaamisensa kanssa avausjaksolla. FoA onnistui paremmin ja otti johdon itselleen. Kotijoukkue kuitenkin paransi ottelun edetessä ja nousi ennen puoliaikaa neljän pisteen päähän.

Toisella puoliajalla peli eteni pitkään tasaisissa merkeissä. FoA onnistui kuitenkin kasvattamaan johtonsa päätösjakson puolivälissä 12 pisteeseen ja EBT:n hienosta kiristä huolimatta johto piti loppuun asti.

- Eriskummallinen peli. Aloitimme vahvasti, mutta sen jälkeen meille tuli hyvän olon tunne. Tiesimme ettei EBT lopeta pelaamista missään vaiheessa. Toisella puoliajalla sama homma. Saimme hyvän johdon, jonka jälkeen EBT upotti kovia kolmosia. Täytyy olla tyytyväinen voittoon, FoA:n päävalmentaja Tero Niskanen sanoi

Ottelun pistekuningatar oli Jayda Jansen 26 pisteellä. Shelby Cheslek oli lähellä tripla-tuplaa. Hänelle kirjattiin kymmenen pistettä, 11 levypalloa ja kahdeksan koriin johtanutta syöttöä. Kotijoukkueen tehokaksikon muodostivat Sanni Tuomisto ja ikävän loukkaantumisen lopussa kärsinyt Venla Määttänen. Molemmat upottivat 22 pistettä.

Ottelutilasto

 
1.4.2024 19:12 Naisten Korisliiga

FoA nappasi välieräpaikan huimalla heittopelillä

Naisten Korisliigan neljä parasta joukkuetta on selvillä. Viimeisenä joukkueena välieriin paineli FoA, joka kaatoi vieraskentällä Pyrinnön 104-80 ja vei ottelusarjan 3-2.

30.3.2024 19:20 Naisten Korisliiga

FoA puolusti Pyrinnön nurin ja siirsi ratkaisun viidenteen otteluun

Pyrinnön ja Forssan Alun ottelusarjassa ratkaisu siirtyi ratkaisevaan viidenteen otteluun, kun FoA kaatoi kotikentällään Pyrinnön 78-49.

29.3.2024 21:18 Naisten Korisliiga

PeKa eteni jälleen välieriin

Kotkan Peli-Karhut eteni Naisten Korisliigan välieriin, kun se haki vierasvoiton Vimpelistä 90-58. Ottelusarjan PeKa vei otteluvoitoin 3-1.

28.3.2024 21:34 Naisten Korisliiga

Pyrintö taisteli välierien kynnykselle

Naisten Korisliigan puolivälierät jatkuivat yhdellä ottelulla. Siinä Pyrintö kaatoi kotikentällään FoA:n 88-82 ja siirtyi ottelusarjassa 2-1 johtoon.

27.3.2024 20:42 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin – Peli-Karhut voiton päässä jatkopaikasta

Naisten Korisliigan ensimmäiset välieräjoukkueet ovat selvillä, kun Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin otteluvoitoin 3-0. Illan kolmas voittaja Peli-Karhut siirtyi johtoon ottelusarjassa Vimpeliä vastaan.

25.3.2024 21:48 Naisten Korisliiga

ToPo ja Kouvottaret voiton päässä välieristä – Pyrintö ja ViVe tasoittivat sarjat

Naisten Korisliigan puolivälierissä pelattiin toiset ottelut. ToPo ja Kouvottaret pelasivat itsensä välierien kynnykselle. Pyrintö ja ViVe avasivat voittotilinsä omissa ottelusarjoissaan.

23.3.2024 19:58 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA voittoihin vieraskentällä – myös ToPo ja PeKa avasivat puolivälierät voitoilla

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyivät. Kouvottaret ja Forssan Alku kävivät ryöstöretkillä, kun taas ToPo ja PeKa ottivat ensimmäiset kiinnitykset välieräpaikkoihin kotikentillään.

23.3.2024 09:31 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 2/2: HBA haastaa runkosarjan voittaneen ToPo:n – PeKa ja ViVe vastakkain

Naisten Korisliigan puolivälierät alkavat tänään. Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

22.3.2024 17:50 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 1/2: Honka ja Kouvottaret taistelevat jatkopaikasta – Pyrintö ja FoA kohtaavat jälleen puolivälierissä

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina. Edelliskausista poiketen tänä vuonna myös välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

20.3.2024 20:45 Naisten Korisliiga

HBA nappasi viimeisen pudotuspelipaikan – ToPo vei runkosarjan suvereenisti

Naisten Korisliigassa pelattiin runkosarjan viimeiset ottelut. Voitot kirjattiin HBA:lle, FoA:lle, PeKa:lle sekä ToPo:lle.

Näytä lisää vastaavia