Grandisonin, Nkamhouan ja Amzilin yliopistot vielä pystyssä March Madnessin kynnyksellä

10.3.2023 08:58 Yhdysvaltojen yliopistosarja NCAA lähestyy loppuhuipennustaan, kun käynnissä ovat konferenssien lopputurnaukset. Jacob Grandisonin Duke, Olivier Nkamhouan Tennessee ja Mustapha Amzilin Dayton ovat vielä pystyssä ja kamppailevat valtakunnallisesti lopputurnauspaikasta.

Jacob Grandison ja Duke jatkavat kamppailua konferenssin mestaruudesta. Kuva: Ville Vuorinen.

Yksi konferenssien lopputurnauksien putoajista oli Fede Federikon edustama Pittsburgh, joka voitti Atlantic Coast -konferenssin lopputurnauksen ensimmäisellä kierroksella Georgia Techin 81-89 (31-44). Federiko oli erinomaisessa vireessä tehtaillen 19 pistettä, 8 levypalloa ja yhden syötön 26 minuutin peliajalla aloitusviisikossa.

> Ottelutilastot

Noutaja tuli kuitenkin välierissä, kun Jacob Grandison ja Duke voittivat Pittsburghin 69-96 (32-48). Federikon saldo oli neljä pistettä ja yksi levypallo 12 minuutin peliajalla aloitusviisikossa. Grandison tilastoi Dukelle taas kahdeksan pistettä ja yhden riiston 17 minuutissa.

Duke kohtaa välierissä tänään perjantaina Miamin. Pittsburgh jää taas odottamaan mahdollista valintaa NCAA:n valtakunnalliseen lopputurnaukseen.

> Ottelutilastot

Olivier Nkamhouan ja Mustapha Amzilin yliopistot avasivat lopputurnauksen voitoilla

Southeastern-konferenssissa Olivier Nkamhoua ja Tennessee etenivät puolivälieriin, kun Tennessee voitti Ole Missin 55-70 (33-39). Nkamhoua haali Tennesseen aloitusviisikossa yhdeksän pistettä, kaksi levypalloa, neljä syöttöä ja yhden riiston 28 minuutin peliajalla.

Tennessee kohtaa tänään perjantaina puolivälierissä Missourin.

> Ottelutilastot

Mustapha Amzil ja Dayton etenivät myös puolivälieriin Atlantic 10 -konferenssin lopputurnauksessa, kun Saint Joseph's kaatui numeroin 54-60 (23-27). Amzil pelasi täydet 40 minuuttia, joiden aikana hän tilastoi seitsemän pistettä, viisi levypalloa ja kolme syöttöä.

Dayton kohtaa puolivälierissä lauantaina Fordhamin.

> Ottelutilastot

Ville Tahvanainen ja Bradley etenivät konferenssifinaaliin asti

Ville Tahvanaisen ja Bradleyn rutistus Missouri Valley -konferenssin lopputurnauksessa päättyi finaalitappioon.

Puolivälierissä Bradley päihitti UNI:n numeroin 66-72 (28-34). Tahvanainen pelasi 26 minuuttia, joiden aikana hän tilastoi kolme pistettä, neljä levypalloa ja yhden syötön.

> Ottelutilastot

Välierissä Indiana State kiri aivan rinnalle asti, kunnes Bradley sai tarvittavan pisteen eron 70-71 (34-35) vapaaheittoviivalta. Tahvanainen keräsi kolme pistettä, yhden levypallon ja kaksi syöttöä 12 minuutissa.

> Ottelutilastot

Konferenssin loppuottelussa Bradley joutui toteamaan Draken paremmakseen, kun Drake pääsi juhlimaan mestaruutta 77-51 (41-21) -voitolla. Tahvanainen ei pelannut ottelussa.

Tahvanainen pelasi neljännellä kaudellaan Bradleyssä 33 ottelua, joista hän oli aloitusviisikossa kolmessa. Tilastoikseen hän keräsi 6,7 pistettä ja 3,4 levypalloa ottelua kohden.

> Ottelutilastot

Andre Gustavson ja Richmond putosivat leikistä ulos toisella kierroksella

Atlantic 10 -konferenssin lopputurnauksessa Richmond aloitti väkevästi, kun Spiders voitti Massachusettsin peräti 38-71 (18-31). Kyseessä on Atlantic 10 -konferenssin historian toiseksi isoin voitto piste-erollisesti.

Gustavson tilastoi Richmondin aloitusviisikossa kaksi pistettä, kolme levypalloa, yhden syötön ja riiston 27 minuutissa.

> Ottelutilastot

Richmondille tuli toisella kierroksella noutaja, kun George Mason oli parempi numeroin 57-62 (25-21). Gustavson pelasi aloitusviisikossa 32 minuuttia, joiden aikana hän keräsi neljä pistettä, kolme levypalloa ja kaksi riistoa.

Gustavson pelasi viidennellä kaudellaan Richmondissa 32 ottelua, joista jokaisen aloitusviisikossa. Keskiarvoikseen hän keräsi 5,0 pistettä ja 3,1 levypalloa.

> Ottelutilastot

Touko Tainamon ja Jesper Granlundin yliopistojen kaudet päätökseen

Touko Tainamon ja Denverin kausi sai päätöksensä Summit League -konferenssin lopputurnauksen ensimmäisellä kierroksella, kun North Dakota oli parempi loppulukemin 83-68 (31-27). Tainamo keräsi nimiinsä neljä pistettä, kaksitoista levypalloa, yhden torjunnan ja riiston 32 minuutin peliajalla.

Tainamo tilastoi Denverille keskimäärin 10,6 pistettä ja 6,4 levypalloa ottelua kohden 27,9 minuutin peliajalla. Tainamo pelasi toisella kaudellaan 32 ottelua, joista 25 hän oli aloitusviisikossa.

> Ottelutilastot

Jesper Granlund ja Longwood taas kärsivät tappion Big South -konferenssin puolivälierissä, kun Campbell vei pidemmän korren 81-68 (35-41). Granlund jäi pisteittä pelaamassaan 16 minuutissa.

Granlund tilastoi kolmannella kaudellaan Longwoodissa 5,9 pistettä ja 2,0 levypalloa ottelua kohden. Granlund pelasi yhteensä 32 ottelua, joista hän oli aloitusviisikossa 25 kertaa.

> Ottelutilastot

Basket.fi seuraa NCAA:n ykkösdivisioonan suomalaispelaajien edesottamuksia ja raportoi niistä kerran viikossa.

 
22.1.2024 11:44 NCAA

Federiko Federiko palasi aloitusviisikkoon, kun Pittsburgh kellisti Duken

Yhdysvaltojen miesten yliopistosarja NCAA:ssa menneen viikon suomalaisonnistujiin lukeutui Federiko Federiko, joka palasi hetken tauon jälkeen Pittsburgin aloitusviisikkoon. Pittsburgh voitti viikonloppuna valtakunnallisesti seitsemänneksi rankatun Duken.

16.1.2024 11:35 NCAA

Sara Bejedi liekeissä NCAA:n konferenssipeleissä – yhteensä 54 pistettä kahteen voitto-otteluun

Yhdysvaltojen naisten yliopistosarja NCAA:ssa Florida Statea edustava Sara Bejedi on äitynyt hurjaan vireeseen kivenkovassa ACC:ssa viimeisen viikon aikana. Bejedi säkitti ensin 23 pistettä North Carolinaa vastaan ja sitten 31 pistettä Virginia Techin kaadossa.

9.1.2024 11:48 NCAA

Sara Bejedi säkitti 19 pistettä ja viisi kolmosta Florida Staten voittaessa Clemsonin

Yhdysvaltojen naisten yliopistosarja NCAA:ssa Sara Bejedi ja Florida State jatkoivat hienoja otteitaan konferenssissaan ACC:ssa. Florida hävisi jatkoajan jälkeen NC Statelle, mutta voitti Clemsonin Bejedin heittäessä 19 pistettä ja viisi kolmosta.

2.1.2024 07:57 NCAA

Sara Bejedi ja Florida State aloittivat ACC:n konferenssipelit kahdella voitolla

Yhdysvaltojen naisten yliopistosarja NCAA:ssa Sara Bejedin edustama Florida State aloitti konferenssipelit kivenkovassa ACC:ssa kahdella voitolla.

1.1.2024 11:23 NCAA

Touko Tainamo jakoi 20 levypallolla Denverin yliopiston ennätyksen

Yhdysvaltojen miesten yliopistosarja NCAA:ssa viimeisen kahden viikon aikana vauhdissa oli suomalaisista erityisesti Touko Tainamo, joka muun muassa repi hurjat 20 levypalloa jatkoaikaottelussa Oral Robertsia vastaan.

12.12.2023 11:05 NCAA

Teresa Seppälä monipuolisella pelipäällä NCAA:ssa – konferenssipelit alkamassa

Yhdysvaltojen naisten NCAA:ssa Teresa Seppälä lukeutui menneen viikon suomalaisonnistujiin, kun Tampereen Pyrinnön kasvatti johdatti monipuolisella tilastorivillään Sienan voittoon. Sienalla käynnistyvät konferenssipelit ensi viikonloppuna.

11.12.2023 11:02 NCAA

Michigan nappasi ensimmäisen Big Ten -voittonsa – Nkamhoua repi tupla-tuplan

Yhdysvaltojen miesten NCAA:ssa käynnistyvät hiljalleen konferenssiottelut. Olivier Nkamhoua ja Michigan aloittivat omansa tappiolla ja voitolla, kun voitto-ottelussa Helsingin NMKY:n kasvatti keräsi 12 pisteen ja 10 levypallon tupla-tuplan.

5.12.2023 11:34 NCAA

NCAA:n suomalaisjoukkue Texas Tech jatkaa voittokulkuaan – Arike noussut aloitusviisikkoon

Yhdysvaltojen naisten yliopistosarja NCAA:ssa Elina Ariken ja Saga Ukkosen edustama Texas Tech nappasi viimeisen viikon aikana kaksi voittoa ja jatkaa täten voittamattomana. Elina Arike on noussut viimeisessä kolmessa ottelussa joukkueensa aloitusviisikkoon.

4.12.2023 10:57 NCAA

Miro Little ja yhdeksänneksi rankattu Baylor jatkavat voittamattomana

Yhdysvaltojen miesten yliopistosarja NCAA:ssa Miro Littlen edustama Baylor nappasi viimeisen viikon aikana kaksi kotivoittoa. Valtakunnallisesti yhdeksänneksi rankattu Baylor on kahdeksan ottelun jälkeen voittamaton.

28.11.2023 10:15 NCAA

Ariken ja Ukkosen edustama Texas Tech jatkaa voittamattomana seitsemän pelin jälkeen

Yhdysvaltojen naisten yliopistosarja NCAA:ssa Elina Ariken ja Saga Ukkosen edustama Texas Tech nappasi kaksi voittoa viikonloppuna Las Vegasissa ja jatkaa täten voittamattomana seitsemän ottelun jälkeen.

27.11.2023 10:57 NCAA

Touko Tainamo säkitti jo toistamiseen Denverin yliopistolle 31 pistettä

Yhdysvaltojen miesten yliopistosarja NCAA:ssa Touko Tainamo jatkoi häkellyttäviä otteitaan, kun Munkkiniemen Kisapoikien kasvatti säkitti jo toistamiseen tällä kaudella 31 pistettä.

21.11.2023 10:36 NCAA

Sara Bejedi ja Florida State ovat aloittaneet NCAA-kauden voittamattomina

Yhdysvaltojen naisten yliopistosarja NCAA:ssa Sara Bejedi ja Florida State voittivat viimeisen viikon aikana kaksi ottelua. Jokaisen neljästä pelistään voittanut Florida State on valtakunnallisesti rankattu sijalle 13.

20.11.2023 10:25 NCAA

Touko Tainamo takoi 23 pisteen ja 11 levypallon tupla-tuplan Denverin kiriessä voiton

Yhdysvaltojen miesten yliopistosarja NCAA:ssa viimeisen viikon suomalaisonnistujiin lukeutui Touko Tainamo, joka keräsi 23 pisteen ja 11 levypallon tupla-tuplan, kun Denver nousi 18 pisteen takaa voittoon.

14.11.2023 10:10 NCAA

Kati Ollilainen aloitti komeasti tulokaskautensa NCAA:ssa

Yhdysvaltojen naisten yliopistosarja NCAA käynnistyi viime viikolla. Suomalaisonnistujiin lukeutui Kati Ollilainen, joka aloitti tulokaskautensa yliopistokentillä säkittämällä 14 pistettä Wyomingin voitossa.

13.11.2023 12:07 NCAA

Olivier Nkamhoua ja Touko Tainamo aloittivat vahvasti NCAA-kauden

Yhdysvaltojen miesten yliopistosarja NCAA käynnistyi viime viikolla. Olivier Nkamhoua aloitti kauden erinomaisesti Michiganin paidassa, kuten myös Touko Tainamo, joka latoi avauspelissään hurjan 31 pistettä ja 18 levypalloa Denverille.

10.11.2023 11:19 NCAA

Korisliigan vuoden kehittynein pelaaja Meri Kanerva on sitoutunut Xavierin yliopistoon

Keväällä naisten Korisliigan vuoden kehittyneimmäksi pelaajaksi, parhaillaan Susiladiesin kanssa EM-karsintoja pelaava Meri Kanerva, 19, on sitoutunut Xavierin yliopistoon. Torpan Poikia tällä hetkellä edustava Kanerva siirtyy suomalaisittain tuttuun yliopistoon syksyllä 2024.

7.11.2023 11:25 NCAA

Naisten NCAA pyörähtänyt käyntiin – Suomella 13 pelaajan edustus ykköstasolla

Yhdysvaltojen naisten koripallon yliopistosarja, NCAA, on käynnistynyt alkuviikosta. Basket.fi tulee seuraamaan viikkotasolla 13 suomalaispelaajan edesottamuksia NCAA:n ykköstasolla.

6.11.2023 12:41 NCAA

Miesten NCAA käynnistyy tänään – suomalaispelaajia ykkösdivisioonassa 14 kappaletta

Yhdysvaltojen miesten koripallon yliopistosarja, NCAA, käynnistyy maanantaina 6.11. Basket.fi tulee seuraamaan viikkotasolla 14 suomalaispelaajan edesottamuksia NCAA:n ykköstasolla.

28.6.2023 09:52 NCAA

Elsa Lemmilä on valinnut yliopistonsa ja suuntaa Ohio Stateen

Suomalaisten koripallon suurlupaus, Tapiolan Hongan kasvatti, Elsa Lemmilä, 18, on valinnut yliopistonsa. 197-senttinen Lemmilä siirtyy syksyllä 2024 Ohio Staten yliopistoon.

8.6.2023 13:18 NCAA

Olivier Nkamhoua siirtyy Michiganiin

Neljä kautta Tennesseetä Yhdysvaltain NCAA-liigassa edustanut Helsingin NMKY:n kasvatti ja Susijengin nuori runkopelaaja Olivier Nkamhoua, 203 cm ja 23 vuotta, vaihtaa joukkuetta viimeiseksi yliopistokaudekseen. Nkamhoua on valinnut uudeksi osoitteekseen Michiganin, joka kuuluu Tennesseen tavoin NCAA:n huippujoukkueisiin.

Näytä lisää vastaavia