Grandisonin, Nkamhouan ja Amzilin yliopistot vielä pystyssä March Madnessin kynnyksellä

10.3.2023 08:58 Yhdysvaltojen yliopistosarja NCAA lähestyy loppuhuipennustaan, kun käynnissä ovat konferenssien lopputurnaukset. Jacob Grandisonin Duke, Olivier Nkamhouan Tennessee ja Mustapha Amzilin Dayton ovat vielä pystyssä ja kamppailevat valtakunnallisesti lopputurnauspaikasta.

Jacob Grandison ja Duke jatkavat kamppailua konferenssin mestaruudesta. Kuva: Ville Vuorinen.

Yksi konferenssien lopputurnauksien putoajista oli Fede Federikon edustama Pittsburgh, joka voitti Atlantic Coast -konferenssin lopputurnauksen ensimmäisellä kierroksella Georgia Techin 81-89 (31-44). Federiko oli erinomaisessa vireessä tehtaillen 19 pistettä, 8 levypalloa ja yhden syötön 26 minuutin peliajalla aloitusviisikossa.

> Ottelutilastot

Noutaja tuli kuitenkin välierissä, kun Jacob Grandison ja Duke voittivat Pittsburghin 69-96 (32-48). Federikon saldo oli neljä pistettä ja yksi levypallo 12 minuutin peliajalla aloitusviisikossa. Grandison tilastoi Dukelle taas kahdeksan pistettä ja yhden riiston 17 minuutissa.

Duke kohtaa välierissä tänään perjantaina Miamin. Pittsburgh jää taas odottamaan mahdollista valintaa NCAA:n valtakunnalliseen lopputurnaukseen.

> Ottelutilastot

Olivier Nkamhouan ja Mustapha Amzilin yliopistot avasivat lopputurnauksen voitoilla

Southeastern-konferenssissa Olivier Nkamhoua ja Tennessee etenivät puolivälieriin, kun Tennessee voitti Ole Missin 55-70 (33-39). Nkamhoua haali Tennesseen aloitusviisikossa yhdeksän pistettä, kaksi levypalloa, neljä syöttöä ja yhden riiston 28 minuutin peliajalla.

Tennessee kohtaa tänään perjantaina puolivälierissä Missourin.

> Ottelutilastot

Mustapha Amzil ja Dayton etenivät myös puolivälieriin Atlantic 10 -konferenssin lopputurnauksessa, kun Saint Joseph's kaatui numeroin 54-60 (23-27). Amzil pelasi täydet 40 minuuttia, joiden aikana hän tilastoi seitsemän pistettä, viisi levypalloa ja kolme syöttöä.

Dayton kohtaa puolivälierissä lauantaina Fordhamin.

> Ottelutilastot

Ville Tahvanainen ja Bradley etenivät konferenssifinaaliin asti

Ville Tahvanaisen ja Bradleyn rutistus Missouri Valley -konferenssin lopputurnauksessa päättyi finaalitappioon.

Puolivälierissä Bradley päihitti UNI:n numeroin 66-72 (28-34). Tahvanainen pelasi 26 minuuttia, joiden aikana hän tilastoi kolme pistettä, neljä levypalloa ja yhden syötön.

> Ottelutilastot

Välierissä Indiana State kiri aivan rinnalle asti, kunnes Bradley sai tarvittavan pisteen eron 70-71 (34-35) vapaaheittoviivalta. Tahvanainen keräsi kolme pistettä, yhden levypallon ja kaksi syöttöä 12 minuutissa.

> Ottelutilastot

Konferenssin loppuottelussa Bradley joutui toteamaan Draken paremmakseen, kun Drake pääsi juhlimaan mestaruutta 77-51 (41-21) -voitolla. Tahvanainen ei pelannut ottelussa.

Tahvanainen pelasi neljännellä kaudellaan Bradleyssä 33 ottelua, joista hän oli aloitusviisikossa kolmessa. Tilastoikseen hän keräsi 6,7 pistettä ja 3,4 levypalloa ottelua kohden.

> Ottelutilastot

Andre Gustavson ja Richmond putosivat leikistä ulos toisella kierroksella

Atlantic 10 -konferenssin lopputurnauksessa Richmond aloitti väkevästi, kun Spiders voitti Massachusettsin peräti 38-71 (18-31). Kyseessä on Atlantic 10 -konferenssin historian toiseksi isoin voitto piste-erollisesti.

Gustavson tilastoi Richmondin aloitusviisikossa kaksi pistettä, kolme levypalloa, yhden syötön ja riiston 27 minuutissa.

> Ottelutilastot

Richmondille tuli toisella kierroksella noutaja, kun George Mason oli parempi numeroin 57-62 (25-21). Gustavson pelasi aloitusviisikossa 32 minuuttia, joiden aikana hän keräsi neljä pistettä, kolme levypalloa ja kaksi riistoa.

Gustavson pelasi viidennellä kaudellaan Richmondissa 32 ottelua, joista jokaisen aloitusviisikossa. Keskiarvoikseen hän keräsi 5,0 pistettä ja 3,1 levypalloa.

> Ottelutilastot

Touko Tainamon ja Jesper Granlundin yliopistojen kaudet päätökseen

Touko Tainamon ja Denverin kausi sai päätöksensä Summit League -konferenssin lopputurnauksen ensimmäisellä kierroksella, kun North Dakota oli parempi loppulukemin 83-68 (31-27). Tainamo keräsi nimiinsä neljä pistettä, kaksitoista levypalloa, yhden torjunnan ja riiston 32 minuutin peliajalla.

Tainamo tilastoi Denverille keskimäärin 10,6 pistettä ja 6,4 levypalloa ottelua kohden 27,9 minuutin peliajalla. Tainamo pelasi toisella kaudellaan 32 ottelua, joista 25 hän oli aloitusviisikossa.

> Ottelutilastot

Jesper Granlund ja Longwood taas kärsivät tappion Big South -konferenssin puolivälierissä, kun Campbell vei pidemmän korren 81-68 (35-41). Granlund jäi pisteittä pelaamassaan 16 minuutissa.

Granlund tilastoi kolmannella kaudellaan Longwoodissa 5,9 pistettä ja 2,0 levypalloa ottelua kohden. Granlund pelasi yhteensä 32 ottelua, joista hän oli aloitusviisikossa 25 kertaa.

> Ottelutilastot

Basket.fi seuraa NCAA:n ykkösdivisioonan suomalaispelaajien edesottamuksia ja raportoi niistä kerran viikossa.

 
19.3.2024 11:47 NCAA

Annukka Willstedt ja Anna Kahelin juhlivat konferenssimestaruuksia

Yhdysvaltojen naisten yliopistosarja NCAA:ssa Annukka Willstedt (Texas A&M-Corpus Christi) ja Anna Kahelin (Maine) juhlivat konferenssimestaruuksia ja täten automaattista paikkaa NCAA:n valtakunnalliseen lopputurnaukseen. Suomalaisista lopputurnauksessa nähdään myös Sara Bejedi (Florida State) ja Henna Sandvik (Indiana).

18.3.2024 12:00 NCAA

Mustapha Amzil konferenssin vuoden kuudes mies ja New Mexico konferenssimestaruuteen

Yhdysvaltojen miesten NCAA:ssa konferenssin vuoden kuudenneksi mieheksi valittu Mustapha Amzil juhli konferenssimestaruutta ja suoraa paikkaa NCAA:n lopputurnaukseen. Amzilin lisäksi lopputurnauspaikan saivat Eemeli Yalaho (Texas Tech), Miro Little (Baylor), Morris Ugusuk (South Carolina) ja jo aiemmin Longwood, jossa pelaa Jesper Granlund ja Leo Nordberg.

11.3.2024 11:22 NCAA

Granlund ja Nordberg konferenssimestaruuteen ja NCAA:n lopputurnaukseen

Yhdysvaltojen miesten yliopistosarja NCAA:ssa on lopputurnauksien, March Madnessin, aika. Suomalaisjoukkueista varaslähdön konferenssien lopputurnauksiin otti kourallinen, joista Jesper Granlundin ja Leo Nordbergin edustama Longwood juhli mestaruutta ja sai täten tikettinsä valtakunnalliseen lopputurnaukseen.

4.3.2024 10:14 NCAA

Teresa Seppälä 23 pistettä ja 16 levypalloa – Siena kolmen ottelun voittoputkessa

Yhdysvaltojen naisten yliopistosarja NCAA:ssa konferenssipelit lähenevät loppuaan. Teresa Seppälä repi hurjan 23 pisteen ja 16 levypallon tupla-tuplan, kun Siena nappasi kolmannen peräkkäisen voittonsa.

20.2.2024 11:07 NCAA

Sara Bejedi rehki täydet minuutit Miamin kaadossa – Florida Statelle kaksi voittoa ACC:ssa

Yhdysvaltojen naisten yliopistosarja NCAA:ssa Sara Bejedi ja Florida State nappasivat viimeisen viikon aikana kaksi voittoa ACC:n konferenssiotteluissa. Bejedi rehki sunnuntaina täydet 40 minuuttia ja upotti 19 pistettä.

19.2.2024 09:36 NCAA

Touko Tainamo takoi 27 pisteen ja 13 levypallon tupla-tuplan Denverin yliopistolle

Yhdysvaltojen miesten yliopistosarja NCAA:ssa Touko Tainamo jatkoi hienoja otteitaan. Tainamo väänsi viime viikolla komean 27 pisteen ja 13 levypallon tupla-tuplan Denverille.

13.2.2024 10:56 NCAA

Florida State kaatui Notre Damelle tuplajatkoajan jälkeen – Sara Bejedi 16 pistettä

Yhdysvaltojen naisten yliopistosarja NCAA:ssa Sara Bejedi ja Florida State saivat sunnuntaina vastaansa 12. rankatun Notre Damen. Bejedi säkitti 16 pistettä, kun Florida State hävisi tuplajatkoajan jälkeen.

12.2.2024 11:50 NCAA

Viljami Vartiainen säkitti kolmosia, kun Weber State vei NCAA:n suomalaiskohtaamisen

Yhdysvaltojen miesten yliopistosarja NCAA:ssa viimeisen viikon suomalaisonnistujiin lukeutui Viljami Vartiainen, joka säkitti kaksi kolmosta, kun Vartiaisen edustama Weber State päihitti Emil Skytän ja Sacramento Staten.

6.2.2024 10:43 NCAA

Siena jo viiden pelin voittoputkessa – Seppälä 24 pistettä Maristia vastaan

Yhdysvaltojen naisten yliopistosarja NCAA:ssa Teresa Seppälä ja Siena jatkavat hienoja otteitaan. Viimeisen viikon aikana Siena nappasi kaksi voittoa ja Seppälä säkitti 24 pistettä Maristin kaadossa.

5.2.2024 11:13 NCAA

Federiko Federiko napsi levypalloja, kun Pittsburgh voitti kahdesti ACC:ssä

Yhdysvaltojen miesten yliopistosarja NCAA:ssa edellisen viikon suomalaisonnistujiin lukeutui Federiko Federiko, joka oli aloitusviisikossa, kun Pittsburgh voitti kaksi konferenssiottelua ACC:ssa.

Näytä lisää vastaavia