Emma Tuominen valittiin NAIA:n All-American-joukkueeseen kunniamaininnalla

30.3.2022 11:50 Yhdysvaltojen pienten yliopistojen sarjassa NAIA:ssa Emma Tuominen valittiin All-American-joukkueeseen kunniamaininnalla. Tässä artikkelissa on koottu suomalaispelaajien kaudet Pohjois-Amerikan ylipistosarjoissa – muualla kuin NCAA:n ykkösdivisioonassa.

Emma Tuominen keräsi palkintoja Atlantin takana. Kuva kaudelta 2016-17. Kuva: Ville Vuorinen.

NAIA (Naiset)

Graduate student -statuksella Indiana Techissä pelannut Emma Tuominen valittiin NAIA:n All-American -joukkueeseen kunniamaininnalla (WBCA NAIA Coaches' All-America Honorable Mention). Tuominen valittiin lisäksi konferenssinsa WHAC:n jaetuksi vuoden pelaajaksi (WHAC Co-Player of the Year) sekä puolustusviisikkoon (WHAC All-Defensive Team).

Tuomisen keskiarvot oli 14,8 pistettä ja 7,5 levypalloa ottelua kohden. Indiana Tech selvisi NAIA:n lopputurnauksen ensimmäiselle kierrokselle asti, mutta Pikeville pudotti indianalaiset leikistä ulos. Indiana Tech voitti konferenssissaan sekä runkosarjan että lopputurnauksen mestaruuden.


Ronja Orpo ja Northwestern Ohio eivät päässeet WHAC:n lopputurnaukseen, kun kausi päättyi jo helmikuussa. Northwestern voitti konferenssiotteluistaan vain yhden 20 ottelusta. Orpo tilastoi keskimäärin 5,4 pistettä ja 2,6 levypalloa ottelua kohden 25 ottelussa, joista 19 hän oli aloitusviisikossa.


NAIA (Miehet)

Eetu Villa ja Roosevelt päättivät kautensa CCAC:n lopputurnaukseen, jonka välierissä Roosevelt hävisi Olivet Nazarenelle. Seniorikaudellaan Villa tilastoi keskimäärin 6,9 pistettä ja 2,1 levypalloa 16 ottelussa, joista 10 hän oli aloitusviisikossa.

NAIA (National Association of Intercollegiate Athletics) on pienten ylipistojen sarja Yhdysvalloissa.


NCAA II (Naiset)

NCAA:n kakkostasolla Fanny Hulmi ja West Florida pääsivät Gulf South -konferenssin lopputurnauksen, mutta joukkue hävisi ensimmäisellä kierroksella Delta Statelle. Seniorikaudellaan Hulmi tilastoi keskimäärin 3,3 pistettä ja 2,3 levypalloa ottelua kohden 25 ottelussa, joista kahdessa hän oli aloitusviisikossa.


Vera Lauhaluoma ja Goldey-Beacom päättivät kautensa jo helmikuussa, kun joukkue ei päässyt Central Atlantic Collegiate -konferenssin lopputurnaukseen. Lauhaluoma tilastoi keskimäärin 1,5 pistettä ja 1,8 levypalloa 22 ottelussa, joista yhdessä hän oli aloitusviisikossa.


NCAA II (Miehet)

Jaakko Juusela ja University of Sciences jäi ulos lopputurnauksista, kun USciences päätti kautensa konferenssissaan rekordiin 4 voittoa ja 14 tappiota. Tulokaskaudellaan Juusela tilastoi keskimäärin 3,1 pistettä ja 3,0 levypalloa 19 ottelussa, joista 5 hän oli aloitusviisikossa.

NCAA II (National Collegiate Athletic Association II) on Yhdysvaltojen yliopistosarja NCAA:n kakkosdivisioona.


NJCAA (Naiset)

Janette Hanni ja Eastern Wyoming kausi päättyi NJCAA:n Region IX:n finaaliottelun tappioon Casper Collegea vastaan. Toista kauttaan pelannut Hanni valittiin NJCAA:n lopputurnauksen joukkueeseen (NJCAA All-Tournament Team). Hanni tilastoi keskimäärin 11,1 pistettä, 2,4 levypalloa ja 2,1 syöttöä 20 ottelussa, joista jokaisessa hän oli aloitusviisikossa.


Latifa Amzil ja Chipola Collegen kausi taas päättyi NJCAA:n ensimmäisellä kierroksella, kun Tyler Junior College veti pidemmän korren. Tulokaskaudellaan Amzil tilastoi keskimäärin 0,7 pistettä ja 1,0 levypalloa 20 ottelussa.


NJCAA (Miehet)

Nikolas Gustavson ja Eastern Wyoming College etenivät aina NJCAA:n Region IX:n puolivälieriin saakka, mutta tie tyssäsi Otero Collegeen. Ensimmäisen kautensa päättänyt Gustavson tilastoi 12,4 pistettä ja 3,9 levypalloa ottelua kohden 29 ottelussa, joista 27 hän oli aloitusviisikossa.

NJCAA (National Junior College Athletic Association) on Yhdysvaltojen yliopistosarja, johon osallistuvat community, state ja junior colleget.


NJCAA III (Miehet)

Fede Federiko ja Northern Oklahoma Tonkawa päättivät kautensa NJCAA III:ssa Region 2:n puolivälierissä, kun NOC Tonkawa hävisi NOC Enidille. Tulevaksi kaudeksi West Virginian yliopistoon NCAA:n ykköstasolle siirtyvä Federiko tilastoi keskimäärin 11,7 pistettä ja 8,6 levypalloa 29 ottelussa, joista hän oli aloitusviisikossa kaikissa muissa paitsi yhdessä ottelussa.

NJCAA III (National Junior College Athletic Association III) on Yhdysvaltojen yliopistosarja, johon osallistuvat community, state ja junior colleget. Kyseessä on NJCAA:n kolmostaso.


CCAA, Kanada (Naiset)

Kanadan puolella Reetta Tulkki ja Brandon hävisi Canada Westin lopputurnauksessa ensimmäisellä kierroksella Albertalle. Tulkki oli kaudella joukkueensa paras pistenainen 12,1 pisteellä ja 3,1 levypallolla 17 ottelussa, joista jokaisessa hän oli aloitusviisikossa.

CCAA (Canadian Collegiate Athletic Association) on Kanadan yliopistojen urheilun kattojärjestö.

Asiat

 
18.11.2022 10:11 NCAA

Yliopistotulokas Teresa Seppälä vireessä Sienan aloitusviisikossa

Yhdysvaltojen yliopistosarja NCAA:ssa viimeisen viikon suomalaisiin naisonnistujiin lukeutui freshman-kauttaan pelaava Teresa Seppälä, joka viimeisteli kahdesti kaksinumeroiset pistelukemat Sienan yliopiston aloitusviisikossa.

17.11.2022 10:14 NCAA

Kati Ollilainen on sitoutunut Wyomingin yliopistoon syksyksi 2023

HBA-Märskyn riveissä hienoa kautta pelaava Kati Ollilainen, 19, on valinnut yliopistonsa Yhdysvalloissa, kun Helsingin NMKY:n kasvatti on sitoutunut siirtymään Wyomingin yliopistoon syksyllä 2023.

16.11.2022 09:28 NCAA

Mustapha Amzil liekitti 20 pistettä penkiltä Daytonin päihittäessä SMU:n

Yhdysvaltojen miesten yliopistosarja NCAA:ssa Mustapha Amzil oli viime viiikolla tulessa 20 pisteellä, kun Amzilin edustama Dayton päihitti SMU:n 62-74 (24-29).

14.11.2022 08:56 NCAA

Viljami Vartiainen on sitoutunut Weber Staten yliopistoon

HBA-Märskyssä pelaava Viljami Vartiainen, 18, siirtyy syksyksi 2023 Yhdysvaltojen yliopistokentille, kun Tapiolan Hongan kasvatti on sitoutunut Weber Staten yliopistoon.

11.11.2022 09:23 NCAA

Sara Bejedi ja Florida State aloittivat vauhdikkaasti NCAA-kautensa

Yhdysvaltojen koripallon yliopistosarja NCAA käynnistyi tällä viikolla. Suomalaisista naispelaajista yliopistokentillä vauhdissa oli muun muassa Sara Bejedi, joka säkitti kahdesti kaksinumeroisen pistelukemat Florida Staten kerätessä kaksi voittoa avausviikolla.

9.11.2022 09:38 NCAA

Fede Federiko aloitti vahvasti Pittsburghin riveissä Yhdysvaltojen yliopistokentillä

Yhdysvaltojen koripallon yliopistosarja NCAA käynnistyi tällä viikolla. Ensimmäisten pelien suomalaisiin miesonnistujiin lukeutui Fede Federiko, joka takoi Pittsburghin yliopistolle 13 pistettä, 7 levypalloa ja 3 torjuntaa.

7.11.2022 11:32 NCAA

Suomalaisia naispelaajia pelaa ensi kaudella NCAA:n ykköstasolla tusinallinen

Yhdysvaltojen naisten koripallon yliopistosarja, NCAA, käynnistyy maanantaina 7.11. Basket.fi tulee seuraamaan viikkotasolla kahdentoista suomalaispelaajan otteita NCAA:n ykkösdivisioonassa.

7.11.2022 10:23 NCAA

Suomella 10 miespelaajan edustus NCAA:n ykköstasolla tulevalla kaudella

Yhdysvaltojen miesten koripallon yliopistosarja, NCAA, käynnistyy maanantaina 7.11. Basket.fi tulee seuraamaan viikkotasolla kymmenen suomalaispelaajan otteita NCAA:n ykkösdivisioonassa.

22.6.2022 12:52 NCAA

Tapiolan Hongan Alvar Peltoniemi jatkaa uraansa Augustan yliopistossa

Kasvattajaseuransa Tapiolan Hongan riveissä miesten I divisioona A:n voittoa juhlinut Alvar Peltoniemi, 21, siirtyy tulevaksi kaudeksi NCAA:n kakkostasolle, jossa hän tulee edustamaan Augustan yliopistoa.

14.6.2022 13:34 Susiladies

Sara Bejedi pukee jälleen ylleen Susiladies-paidan: ”Mun uran juuret tulee Suomen maajoukkuekoripallosta”

Susiladiesin Portugalia vastaan pelattavissa vierasotteluissa tullaan näkemään Sara Bejedin, 21, paluu Suomen paitaan. Edelliskerrasta, kun Bejedi on edustanut Suomea, on ehtinyt kulua jo liki kolme vuotta.

12.6.2022 10:34 Susijengi

Jacob Grandison optiovuodeksi Duken yliopistoon

Viimeiset kaksi kautta vahvaa jälkeä Yhdysvaltain NCAA-liigan Illinoisissa tehnyt ja Susijengissä viime kesänä debytoinut Jacob Grandison, 24, lunastaa ”koronaoptiovuotensa” ja siirtyy tulevaksi kaudeksi Duken yliopistoon.

25.4.2022 08:51 NCAA

Nikolas Gustavson North Alabamaan – Emil Skyttä Central Michiganiin

Kaksi suomalaispelaajaa ovat sitoutuneet ensi kaudeksi yliopistoihin NCAA:n ykköstasolle. Nikolas Gustavson, 20, siirtyy junior college -tasolta North Alabaman yliopiston joukkueeseen, kun taas Helsinki Seagullsia ja HNMKY:tä tällä kaudella edustanut Emil Skyttä, 18, siirtyy Central Michiganiin.

22.4.2022 12:11 Susijengi

Fede Federiko Pittsburghin yliopistoon

Jo aiemmin West Virginian yliopistoon sitoutunut Rekolan Urheilijoiden kasvatti Fede Federiko, 20, siirtyykin tulevaksi kaudeksi Pittsburghin yliopistoon. Viime kesänä Susijengissä debytoinut 211-senttinen Federiko pelasi viime kaudella junior college -tasolla ja vaihtaa nyt kirjansa Yhdysvaltain yliopistoliiga NCAA:han.

18.4.2022 09:37 NCAA

Teresa Seppälä suuntaa ensi kaudeksi Sienan yliopistoon

HBA-Märskyä kaudella 2021-22 edustanut Teresa Seppälä, 19, siirtyy ensi kaudeksi Yhdysvaltojen yliopistosarja NCAA:han, jossa hän tulee edustamaan Sienan yliopistoa.

15.4.2022 09:02 Susiladies

Janette Aarnio on valinnut yliopistokseen South Floridan

HBA-Märskyä kuluneella kaudella edustanut Janette Aarnio, 19, on valinnut menevänsä ensi kaudeksi South Floridan yliopistoon. Helsingin NMKY:n kasvatti on ehtinyt pelata jo neljä maaottelua Susiladiesin paidassa.

9.4.2022 19:40 Susiladies

Upean yliopistouran pelannut Lotta-Maj Lahtinen suuntaa ammattilaiskentille, mukana WNBA:n varaustilaisuudessa maanantaina

Edelliset neljä kautta kovatasoista Georgia Techin yliopistoa edustanut Susiladiesin takapelaaja tähtää ammattilaisuraan. Lappeenrantalaislähtöinen takapelaaja on ilmoittautunut WNBA:n varaustilaisuuteen.

22.3.2022 07:54 NCAA

Lotta-Maj Lahtisen ja Sara Bejedin kaudet päätökseen NCAA:n lopputurnauksessa

Yhdysvaltojen naisten NCAA:n lopputurnauksessa Lotta-Maj Lahtisen edustama Georgia Tech ja Sara Bejedin Florida State putosivat pois leikistä.

21.3.2022 09:00 NCAA

Andre Gustavsonin ja Jacob Grandisonin yliopistot putosivat NCAA:n lopputurnauksen toisella kierroksella

Yhdysvaltojen miesten yliopistosarja NCAA:n lopputurnauksessa Andre Gustavsonin edustama Richmond ja Jacob Grandisonin edustama Illinois putosivat toisella kierroksella. Jesper Granlund ja Longwood taas kärsivät tappion jo ensimmäisellä kierroksella.

15.3.2022 08:56 NCAA

Lotta-Maj Lahtisen ja Sara Bejedin yliopistot NCAA:n lopputurnaukseen

Yhdysvaltojen naisten yliopistosarja NCAA:n lopputurnauksen joukkueet ovat selvillä ja suomalaispelaajista Lotta-Maj Lahtinen ja Georgia Tech sekä Sara Bejedi ja Florida State pääsivät lopputurnaukseen asti. Lisäksi Nenna Lindströmin, Kia Vaalavirran ja Anna Kahelinin yliopistojen kaudet jatkuvat WNIT-turnauksessa.

14.3.2022 08:40 NCAA

Andre Gustavson ja Richmond Atlantic 10 -konferenssin lopputurnauksen mestaruuteen

Yhdysvaltojen miesten yliopistosarja NCAA:ssa March Madness on etenemässä valtakunnalliseen lopputurnaukseen. Andre Gustavson ja Richmond ansaitsivat lippunsa Atlantic 10 -konferenssin lopputurnauksen voitolla, minkä lisäksi lopputurnaukseen pääsivät Jacob Grandison ja Illinois, Olivier Nkamhoua ja Tennessee sekä jo viikko sitten Jesper Granlund ja Longwood.

Näytä lisää vastaavia