Elina Aarnisalo tähtää mahdollisimman korkealle

4.12.2022 13:06 Jo useamman kauden Naisten Korisliigassa pelannut Elina Aarnisalo on tällä kaudella ottanut askeleen seuraavalle tasolle.

Elina Aarnisalo on pelannut hienon alkukauden. Kuva: Ville Vuorinen / Naisten Korisliiga

Tapiolan Hongan kasvatti on ollut henkilökohtaisella tasolla todella kovassa vireessä. Kauden tilastokeskiarvoiksi on merkitty 22,9 pistettä, 4,7 levypalloa ja 4,5 koriin johtanutta syöttöä.

Hänet valittiin myös lokakuussa koko sarjan kuukauden pelaajaksi. Nykyään kuukauden pelaaja on kuukauden vahvin pelaaja, NOCCOn kanssa solmitun uuden yhteistyön myötä. Mitään yksittäistä syytä nuorella pelaajalle ei vireeseen ole.

- En osaa sanoa muuta salaisuutta kuin se että olen heittänyt paljon ja saanut valintoihin monipuolisuutta. Olen käyttänyt heittämiseen aikaa ja tulos on näkynyt. Tietenkin siihen että heitot menee sisään vaikuttaa myös muut asiat kuten esimerkiksi joukkuekavereiden pelaaminen ja oikeiden heittopaikkojen löytäminen, Aarnisalo pohtii.

Nuori pelaaja mainitsee heittämisen myös asiaksi, jossa on ottanut suurimpia askeleita eteenpäin.

- Olen kehittynyt kolmen pisteen heitoissa, pelin lukemisessa ja puolustamisessa.

Vaikka Tapiolan Hongan kasvatti onkin näissä kehittynyt, näkee hän nämä asiat sellaisina asioina, joissa on vielä parannettavaa.

- Kolmen pisteen heittäminen ja hyvän heiton luominen. Puolustaminen on myös iso kehityskohteeni. Lisäksi myös pelinlukeminen ja johtajuus ovat isoja kehityskohteita, joissa yritän tulla paremmaksi.

Vaikka Aarnisalo on pelannut henkilökohtaisesti hienon kauden, Märskyllä on ollut omat haasteensa alkukaudella. Voitot eivät tasaisessa sarjassa tule ilmaiseksi.

- Meidän täytyy pystyä toteuttamaan joukkueemme kivijalkoja paremmin. Tehdä asioita yhdessä ja pelata kovempaa, hän sanoo.

17-vuotias pelaaja tähtää tulevaisuudessa mahdollisimman korkealle tasolle. Tällekin kaudelle on vielä paljon tavoitteita.

- Haluan kehittyä ja saavuttaa itselleni asettamia tavoitteita. Loppukaudelle haluan edistää joukkueemme pelaamista parhaalla mahdollisella tavalla, pelata hyvin ja pelata paremmalla tasolla kuin alkukaudesta.

Aarnisalo on tuttu näky nuorisomaajoukkueista. Hän pelasi myös isossa roolissa Susiladiesin EM-karsintaotteluissa ja osoitti, että pärjää kansainvälisellä tasolla. Liettuaa vastaan hän kulutti korisukkaa 18 pisteellä ja Ranskaa vastaan 24 pisteellä. Maajoukkueella onkin iso merkitys nuorelle pelaajalle.

- On aina kunnia päästä pelaamaan maaotteluita ja edustamaan Suomea. Sen lisäksi pelit ovat todella hyviä mahdollisuuksia ja tilaisuuksia päästä kehittymään ja näkemään oman pelin tasoa Euroopan parhaisiin pelaajiin ja maihin verrattuna. Maajoukkueen treeniviikon aikana saa myös hyviä treenejä ja oppia, hän päättää.

Henkilöt

 
24.3.2023 14:25 Naisten Korisliiga

ToPon IImar’I Thomas naisten Korisliigan Kuukauden vahvin

Korisliigojen ja NOCCOn solmiman markkinointiyhteistyön myötä kuukauden pelaajat ovat Kuukauden vahvimpia. Naisten Korisliigan maaliskuun vahvimmaksi on valittu Torpan Poikien Ilmar’l Thomas.

23.3.2023 20:56 Naisten Korisliiga

PeKa, EBT ja FoA avasivat pudotuspelit voitolla

Naisten Korisliigan pudotuspelit saatiin käyntiin kolmella ottelulla. Sarjat ovat seuraavissa peleissä katkolla Peli-Karhuille, EBT:lle ja FoA:lle.

23.3.2023 10:18 Naisten Korisliiga

Puolivälieräennakko 2/2: PeKa ja Kouvottaret ottavat yhteen – pääkaupunkiseudun paikallissarjassa kohtaavat Honka ja ToPo.

PeKa ja Kouvottaret aloittavat oman sarjansa torstaina. Hongan sekä ToPo:n vuoro on perjantaina. Välieräpaikkaan vaaditaan kaksi voittoa.

22.3.2023 14:00 Naisten Korisliiga

Puolivälieräennakko 1/2: Ylemmästä jatkosarjasta toisilleen tutut Pyrintö ja FoA ottavat yhteen – Vimpeli haastaa EBT:n

Naisten Korisliigan puolivälierät starttaavat torstaina. Välieräpaikkaan vaaditaan kaksi voittoa.

21.3.2023 10:42 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan helmikuun vahvin Roosa Kosonen: ’’ Tulossa on varmasti mielenkiintoinen pudotuspelikevät’’

Roosa Kosonen valittiin helmikuussa Naisten Korisliigan kuukauden vahvimmaksi. Maaliskuussa hän oli johdattamassa joukkuettaan runkosarjan voittoon.

18.3.2023 19:30 Naisten Korisliiga

Jatkosarjat päätökseen – Peli-Karhut vei ylemmän jatkosarjan voiton

Naisten Korisliigassa pelattiin viimeiset jatkosarjojen ottelut. Voittoihin ylsivät PeKa, Honka, Vimpeli ja HBA-Märsky.

15.3.2023 21:01 Naisten Korisliiga

PeKa ja EBT taistelevat sarjan voitosta lauantaina

Naisten Korisliigassa pelattiin neljä ottelua viimeistä edeltävänä pelipäivänä. Ylemmässä jatkosarjassa voittoihin ylsivät PeKa sekä EBT. Alemmassa jatkosarjassa pistetilejään kartuttivat ToPo ja ViVe.

11.3.2023 21:05 Naisten Korisliiga

Hongalle voitto sarjakärjestä – FoA otti tärkeän voiton Pyrinnöstä

Naisten Korisliiga jatkui lauantaina kolmella ottelulla. Ylemmässä jatkosarjassa voitot merkittiin Hongalle sekä FoA:lle. Alemmassa jatkosarjassa ToPo kartutti pistetiliään.

8.3.2023 20:31 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut pesi kasvojaan

Viikonloppuna kotitappion Pyrinnölle kärsinyt PeKa sai revanssin tamperelaisista vieraskentällä. Ottelu päättyi Peli-Karhujen voittoon 85-63.

4.3.2023 20:10 Naisten Korisliiga

Kärkijoukkueille tappiot – Kouvottaret varmisti paikkansa pudotuspeleissä

Naisten Korisliiga jatkui neljällä ottelulla. Ylemmässä jatkosarjassa voitot kirjattiin Pyrinnölle sekä FoA:lle. Alemmassa jatkosarjassa Kouvottaret ja Vimpeli kartuttivat pistetilejään.

2.3.2023 10:00 Naisten Korisliiga

Peli-Karhujen Roosa Kosonen naisten Korisliigan Kuukauden vahvin

Korisliigojen ja NOCCOn solmiman markkinointiyhteistyön myötä kuukauden pelaajat ovat Kuukauden vahvimpia. Naisten Korisliigan tammikuun vahvimmaksi on valittu Peli-Karhujen Roosa Kosonen.

28.2.2023 20:37 Naisten Korisliiga

Hongalle kotivoitto

Tapiolan Honka nappasi voiton Naisten Korisliigan illan ainoassa ottelussa. FoA kaatui Tapiolassa 99-84.

25.2.2023 18:52 Naisten Korisliiga

Pyrintö kaatoi EBT:n – Kouvottaret kiinni viimeisessä pudotuspelipaikassa

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Ylemmässä jatkosarjassa voittoon ylsi Pyrintö. Alemman jatkosarjan puolella pisteitä nappasivat Vimpeli sekä Kouvottaret.

22.2.2023 22:14 Naisten Korisliiga

EBT vei kärkikamppailun – Hongalle iso voitto Pyrinnöstä

Naisten Korisliigassa pelattiin keskiviikkona kolme ottelua. Ylemmässä jatkosarjassa voitot merkittiin EBT:lle ja Hongalle. Alemman jatkosarjan kärkikamppailu kirjattiin ToPo:n hyväksi.

18.2.2023 19:11 Naisten Korisliiga

Vehka-Ahon hirmuvire siivitti Peli-Karhut voittoon – EBT vahvempi paikalliskamppailussa

Naisten Korisliiga jatkui kolmella ottelulla. Ylemmän jatkosarjan puolella kärkijoukkueet PeKa sekä EBT olivat vahvoja. Alemman jatkosarjan puolella ToPo kartutti pistetiliään.

17.2.2023 21:06 Naisten Korisliiga

Vimpeli kasvatti eroaan Kouvottariin

Naisten Korisliigassa pelattiin perjantaina yksi ottelu. Alemman jatkosarjan ottelussa Vimpeli kartutti pistetiliään Kouvottarien kustannuksella.

15.2.2023 20:35 Naisten Korisliiga

PeKa kiri voittoon – Tera Reed heitti kauden korkeimman pistemäärän Pyrinnön voitossa

Naisten Korisliiga jatkui maajoukkuetauon jälkeen kolmella ottelulla. Ylemmässä jatkosarjassa voittoon ylsivät PeKa ja Pyrintö. Alemmassa jatkosarjassa Märsky haki voiton Lappeenrannasta.

4.2.2023 19:21 Naisten Korisliiga

EBT nousi tasapisteisiin Peli-Karhujen kanssa – ennakkosuosikit vahvoilla alemmassa jatkosarjassa

Naisten Korisliigassa pelattiin lauantaina kolme ottelua. Ylemmässä jatkosarjassa EBT otti voiton kotonaan. Alemman jatkosarjan puolella voittoihin ylsivät ToPo ja ViVe.

2.2.2023 13:00 Naisten Korisliiga

Hongan Elsa Lemmilä naisten Korisliigan Kuukauden vahvin

Korisliigojen ja NOCCOn solmiman markkinointiyhteistyön myötä kuukauden pelaajat ovat Kuukauden vahvimpia. Naisten Korisliigan tammikuun vahvimmaksi on valittu Tapiolan Hongan 18-vuotias Elsa Lemmilä.

2.2.2023 09:59 Susiladies

Linda-Lotta Lehtoranta palaa Saksan Bundesliigassa pelaavaan Kelterniin

Peli-Karhuissa aiemmin tällä kaudella pelannut Susiladies-konkari Linda-Lotta Lehtoranta, 31, siirtyy Saksan Bundesliigan toisella sijalla olevaan Rutnorik Stars Kelterniin. Lehtoranta pelasi Kelternissä myös kaudella 2015-16.

Näytä lisää vastaavia