Edon Maxhuni nauttii suuresta roolista – ”Olen tottunut siihen”

15.10.2021 13:14 Edon Maxhuni, 23, johdatti Pärnun viime kaudella Viron liigan hopealle ja täksi kaudeksi hän siirtyi Hollannin viime kauden hopeajoukkue Heroes Den Boschin joukkueeseen. Maxhuni on ottanut alkukaudesta heti ison ja johtavan roolin joukkueessa.

Edon Maxhuni on aloittanut kauden hienosti. (Kuva: Ville Vuorinen)

Hienon viime kauden, ja vahvojen maajoukkue-esitysten, jälkeen Maxhunilla riitti kosijoita täksi kaudeksi. Lopulta vaaka kallistui kohti Hollantia ja maan kaikkien aikojen menestyneintä joukkuetta. Historiansa aikana Den Bosch on voittanut Hollannin mestaruuden peräti 17 kertaa.

- Minulla oli kesällä pari erilaista vaihtoehtoa ja mietimme pitkään, mikä olisi paras vaihtoehtoa. Yksi iso syy miksi valitsin Den Boschin oli se, että he pelaavat FIBA Europe Cupia, Maxhuni kertoo seurapäätöksensä taustoista.

Maxhuni on aloittanut uudessa joukkueessa vahvasti. Hän on pelannut keskimäärin noin 29 minuuttia ottelua kohden ja kiittänyt vastuusta 15,2 pisteen, 4,7 syötön ja 2,3 levypallon tilastoilla. Ratkaisuvalmis takamies on ottanut ison tontin mielellään vastaan.

- Minulla on ollut iso rooli alkukaudesta ja olen saanut paljon peliaikaa. Otan joukkueen kasaan ja minulta odotetaan paljon johtajuutta. Valmentaja on sanonut, että minun täytyy ottaa joukkue reppuselkään, mutta ei se mitään. Olen tottunut siihen ja olemaan johtaja kentällä.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Myös joukkueella on kulkenut vahvasti, sillä Heroes on kuuden ottelun jälkeen sarjassa puhtaalla pelillä ja myös FIBA Europe Cup alkoi voitolla.

- On ollut hyvä alku, mutta totta kai aina voi parantaa. Tässä on kuitenkin kautta pitkään vielä jäljellä, mutta olemme saaneet hyviä tuloksia.

Hollantilainen koripallo on suomalaisille suhteellisen uusi tuttavuus, sillä viime kauden lopulla Feyenoordissa pelannutta Joonas Lehtorantaa lukuun ottamatta tuulimyllyjen maassa ei ole juuri suomalaispelaajia nähty.

- Se on hyvä liiga, jossa on paljon hyviä joukkueita. Peräpään joukkueet ovat vähän heikompia, mutta heitäkin vastaan pitää olla hereillä. Jokainen joukkue voi voittaa toisen tässä sarjassa. Viron sarjaan verrattuna tämä on varmaan 1-2 tasoa korkeampi, kuvailee Maxhuni.

Heroes osallistuu myös FIBA Europe Cupiin, jonka se aloitti tällä viikolla kaatamalla komeasti portugalilaisen Benfican vieraskentällä. Lohkon muut joukkueet ovat venäläinen Parma sekä tshekkiläinen Opara.

- Meillä on lohkossa hyviä joukkueita, mutta jokainen joukkue on voitettavissa. Jokainen joukkue on haaste meille, mutta uskon meidän pääsevän jatkoon tästä lohkosta, ennakoi Maxhuni.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Heroes on pelannut alkukaudesta tiiviiseen tahtiin kahden ottelun viikkotahdilla, mutta se ei liiemmin Maxhunia haittaa.

- Jokainen pelaaja varmasti pelaa mieluummin kuin harjoittelee. Tässä on paljon matkustamista ja pelejä, mutta on kiva pelata sekä Hollannin liigaa ja europelejä.

Täksi kaudeksi Hollannin ja Belgian sarjat iskivät kättä yhteen ja päättivät yhdistää voimansa perustaen kokonaan uuden sarjan. Molemmissa maissa pelataan ensin kymmenen joukkueen kaksinkertainen runkosarja, jonka jälkeen runkosarjojen viisi parasta joukkuetta muodostavat Elite Gold ylemmän jatkosarjan ja viisi heikointa pelaavat Elite Silverissä.

- Henkilökohtaiset tavoitteet menevät käsi kädessä joukkueen kanssa. Haluan voittaa ensimmäisen pokaalini ammattilaisena. Meillä on Hollannin cup ja lisäksi pitää päästä sarjassa viiden joukkoon, jotta pääsemme ylempään jatkosarjaan ja sitten haetaan mitalia. Sitten vielä FIBA Europe Cupissa päästä vähintään toiselle kierrokselle, Maxhuni listaa tavoitteita.

Henkilöt

 
20.3.2024 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Severi Kaukiainen saavutti jo yhden pokaalin - kaksi vielä kiikarissa

Kauden 2023-24 loppuratkaisut ovat vasta käsillä, mutta Severi Kaukiaisen kauteen on mahtunut jo seuravaihto ja cup-voitto sekä MVP-palkinto. Kaukiainen on ollut ensimmäiseen ulkomaan kauteensa tyytyväinen.

16.2.2024 15:52 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin ja Elias Valtonen taistelevat Copa del Rey'n voitosta

Espanjan cup, Copa del Rey, pelataan viikonlopun aikana Malagassa. Voitosta ovat taistelemassa myös Sasu Salin ja Elias Valtonen.

27.1.2024 09:30 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen saanut hyvän alun Espanjassa – ”Rooli on juuri se mitä luvattiin”

Alexander Madsen vaihtoi jouluna seuraa, kun VEF Riika vaihtui Espanjan liigassa pelaavaan BC Andorraan. Madsen on saanut hyvän startin Euroopan kovimmassa kansallisessa liigassa.

18.11.2023 13:17 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhunin riski kannatti – ”Joskus kannattaa luottaa vaistoihin”

Edon Maxhunin kesäinen kärsivällisyys palkittiin, kun hän sai sopimuksen Ranskan huippusarjaan Le Portelin joukkueeseen. Maxhuni on nopeasti ottanut ison roolin joukkueessa ja johdattanut joukkueen voitosta voittoon.

3.10.2023 09:35 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen uskoo Paris Basketballin mahdollisuuksiin EuroCupissa

EuroCup starttaa tiistaina ja suomalaisittain lippua kantavat Paris Basketballin kaksikko Mikael Jantunen ja Tuomas Iisalo. Jantunen uskoo joukkueensa menestysmahdollisuuksiin menestyä kilpailussa.

23.9.2023 11:29 Suomalaiset ulkomailla

Susijengissä vanhin, seurajoukkueessa nuoriso-osastoa – Sasu Salinin kausi käyntiin tutuissa maisemissa

Sasu Salinilla, 32, lähtee käyntiin jo kahdeksas täysi kausi Espanjan pääsarjassa ACB:ssä. Teneriffa lähtee hakemaan jälleen menestystä niin kotimaan kuin Euroopan kentillä.

5.7.2023 10:34 Susijengi

Lassi Tuovi kesäliigapestistä Utahiin: ”Tämä on meille valtavan hieno mahdollisuus”

Susijengin päävalmentaja Lassi Tuovi on urakoinut viikon päivät NBA-joukkue Utah Jazzin kesäliigajoukkueen valmennusjohdossa vierailevan valmentajan ominaisuudessa. Utahilaismedialle esitelty Tuovi keskusteli lehdistötilaisuudessaan muun muassa koripallon kehityksestä Suomessa, Lauri Markkasesta sekä Susijengin ja Utah Jazzin yhteistyöstä.

30.6.2023 15:58 Susijengi

Pettymyksistä huolimatta Sasu Salinin kauteen mahtui paljon hyvää

Sasu Salin, 32, pelasi jälleen vahvan kauden espanjalaisjoukkue Teneriffan riveissä. Vaikka kauteen mahtui kirveleviä tappiota, niin kokonaisanti oli plusmerkkinen.

22.6.2023 15:56 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen kaudessa paljon hyvää – ”Itseluottamus kasvoi etenkin hyökkäyspäässä”

Mikael Jantunen, 23, pelasi ensimmäisen kautensa kovatasoisessa Italian liigassa Trevison joukkueessa. Jantunen pääsi kovaan testiin ja läpäisi sen komeasti.

16.6.2023 13:28 Suomalaiset ulkomailla

Shawn Hopkinsilla uran paras kausi takana – ”Sai paljon irti”

Shawn Hopkins, 28, pelasi menneen kauden romanialaisen Craiovan joukkueessa. Kausi antoi Hopkinsin mukaan hyvät eväät jatkoa ajatellen.

Näytä lisää vastaavia