Ebba Pekonen ja Silja Viita aloittaneet ensimmäisen ammattilaiskautensa hienosti

30.10.2021 13:23 Ebba Pekonen, 20, ja Silja Viita, 19, aloittivat ammattilaisuransa Ruotsista. Pekonen teki kesällä sopimuksen Helsingborg BKK:n kanssa ja Viita pisti nimensä IK Eos Lundin tarjoamaan sopimuspaperiin. Molemmat ovat aloittaneet kautensa hyvin.

Silja Viita ja Ebba Pekonen pelaavat ensimmäistä kauttaan ulkomailla. (Kuva: Ville Vuorinen)

Pekonen on saanut runsaasti vastuuta kellottaen keskimääräisesti yli 33 minuuttia peliaikaa. Tilastokeskiarvoikseen hän on kerryttänyt 9,8 pistettä, 3,8 levypalloa ja 3,8 syöttöä. Pekonen onkin suhteellisen tyytyväinen kauden starttiinsa.

- Kausi on lähtenyt ihan hyvin käyntiin. Alkuun meni vähän aikaa totutellessa uuteen joukkueeseen, valmentajaan ja pelityyliin, mutta koko ajan olen päässyt paremmin mukaan, Pekonen iloitsee.

Helsingborg pelasi viime kaudella ensimmäistä kauttaan Ruotsin pääsarjassa ja kausi oli kokonaisuudessaan haastava tulokasjoukkueelle. Se voitti kauden aikana otteluistaan vain yhden ja mukaan mahtui myös useampia rökäletappioita. Tällä kaudella joukkueeseen on hankittu Pekosen lisäksi kaksi amerikkalaisvahvistusta ja voittotili on tämän kauden osalta jo avattu.

- Meillä on laadukkaampi rosteri tällä kaudella ja joukkueessa on amerikkalaisvahvistuksia. Meillä on yksi voitto, mutta koen että olisimme voineet voittaa pari tiukkaa peliä lisää, Pekonen analysoi joukkueen alkukautta.

Ebba Pekonen on aloittanut Ruotsissa hyvin. (Kuva: Ville Vuorinen)

Pekonen ehti pelata neljä kautta HBA:ssa Korisliigaa ja on nauttinut maisemanvaihdoksesta.

- Olen tykännyt tosi paljon. Ei voi etukäteen tietää kumpi joukkue voittaa, ja jokainen peli on tosi kova.

Omalta kohdaltaan hän on tyytyväinen ammattilaisuransa alkuun ja toivoo kauden jatkuvan samoissa merkeissä.

- Vastuuta on tullut ja sitä täältä tultiin myös hakemaan. Olen ollut siihen tyytyväinen. Omalta kohdaltani tavoitteena on kehittyä pelaajana etenkin pelinjohtamisessa sekä jokaisella muulla osa-alueella, listaa Pekonen.

Viita siirtyi Ruotsiin kehittymään

Viita päätti Pekosen tavoin lähteä kokeilemaan siipiään Suomen rajojen ulkopuolelle ja teki sopimuksen IK Eos Lundin kanssa.

- Ensinnäkin halusin ottaa urallani askeleen eteenpäin. Olin pelannut jo neljä vuotta Korisliigaa ja tämä tuntui hyvältä askeleelta. Olen kyllä ollut tyytyväinen, Viita kertoo.

Silja Viita on ollut tyytyväinen alkuunsa Ruotsissa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Viita on ehtinyt huomata suurimman eron ulkomailla pelaamisen ja kotoisen Korisliigan välillä.

- Ainakin vastustajat ovat aina uusia. On jännä lähteä peliin, kun ei tunne vastustajia etukäteen.

Viita on ottanut heti isoa roolia joukkueessa. Hän on saanut vastuuta yli 27 minuuttia ottelua kohden ja kiittänyt 11,0 pisteen, 6,4 levypallon ja 1,4 syötön keskiarvoilla.

- Olen ollut tyytyväinen. Olen saanut paljon peliaikaa, eikä sitä välttämättä aina saa ensimmäisenä ammattilaisvuotena. Siitäkin olen hyvilläni.

- Parissa ensimmäisessä pelissä en aloittanut, mutta sitten meille tuli pari loukkaantumista ja pääsin aloitukseen. Olen saanut vastuuta myös, vaikken aloittaisikaan peliä, Viita jatkaa.

Eosilla on viidestä ottelusta saldonaan kolme voittoa ja kaksi tappiota. Viidan mukaan joukkue ei ole yltänyt vielä parhaimpaansa.

- Pari ensimmäistä peliä olivat vähän parempaa, mutta nyt on ollut vähän huonompaa ja vaihtelevampaa. Muutama viime peli on ollut meille vaikea, eikä meillä ole ollut niin hyvää energiaa eikä hyökkäys ole kulkenut.

Omalle kohdalleen Viita ei ole asettanut tarkempia tavoitteita, mutta tavoitteena on pystyä auttamaan joukkuetta mahdollisimman paljon.

- Itselläni on tarkoitus kehittyä pelaajana tällä kaudella. En osannut laittaa ennen kauden alkua tilastotavoitteita, kun en tiennyt millainen taso täällä on. Nyt on näkynyt se, että kaksinumeroisille pisteille pitäisi peleissä päästä ja siihen päälle ottaa vielä levypalloja, miettii Viita.
 

Susiladies aloittaa EM-karsinnat marraskuussa! Joukkue esiintyy Awak Kuierin johdolla kotiyleisölle uudessa Urhea-hallissa isänpäivänä 14.11., kun vastaan asettuu Liettua. Lippukauppa käy kuumana, varmista paikkasi katsomossa ja tule ulvomaan Susiladies voittoon. Liput >>

 
23.3.2023 10:20 Suomalaiset ulkomailla

Ruotsin SBL Damissa pudotuspelit käynnistyvät suomalaiskohtaamisella

Ruotsin liigan puolivälierissä nähdään suomalaisittain mielenkiintoinen ottelupari, kun Sofia Pelanderin Norrköping Dolphins kohtaa Lotta Vesiluoman Alvikin.

18.3.2023 08:36 Suomalaiset ulkomailla

Linda-Lotta Lehtoranta jahtaa kahta pokaalia – ”Hyvillä mielin kohti kevään ratkaisupelejä”

Saksassa alkavat kauden ratkaisuhetket, kun viikonloppuna pelataan cupin lopputurnaus ja ensi viikolla alkavat pudotuspelit. Linda-Lotta Lehtorannan Keltern kuuluu kummassakin voittajasuosikkeihin.

2.1.2023 14:05 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalin vaihtoi kamppailun sarjapaikasta nousutaisteluun

Kaksi edelliskautta Espanjan Liga Femeninan Bembibressä pelannut Marianne Kalin vaihtoi täksi kaudeksi sarjaporrasta alemmas LF Challengen ennakkosuosikkeihin lukeutuvaan Universitario de Ferroliin. Kauden ensimmäinen puolisko on sujunut sekä joukkueelta että Kalinilta positiivisesti.

19.11.2022 13:46 Suomalaiset ulkomailla

Hyvän alkukauden Espanjassa pelannut Veera Pirttinen innolla Susiladiesin mukaan

Veera Pirttinen otti uuden suunnan uralleen tänä kesänä, kun hän siirtyi Espanjan pääsarjassa pelaavan Bembibren joukkueeseen. Pirttisen kausi on alkanut hyvin niin henkilökohtaisesti kuin joukkueenakin.

29.10.2022 13:30 Suomalaiset ulkomailla

Suuri vastuu yllättänyt Annika Holopaisen – ”Annoin harjoituksissa kaikkeni”

Uransa aikana Saksassa, Puolassa, Ranskassa ja Islannissa ammattilaisena pelannut Annika Holopainen lisäsi yhden uuden maan ja sarjan kokoelmaansa, kun hän teki kesällä sopimuksen espanjalaisen Araskin kansa. Holopainen on ottanut heti ison roolin joukkueessa.

14.10.2022 12:39 Suomalaiset ulkomailla

Anissa Pounds ja Elina Koskimies nälkäisinä kauteen

Saksan Bundesliigassa kausi starttaa perjantaina ja mukana on tällä kaudella kolme suomalaispeluria. Anissa Pounds ja Elina Koskimies aloittavat toisen kautensa Angels Nördlingenin riveissä ja Venla Varis siirtyi kesän aikana Marburgin joukkueeseen.

27.9.2022 11:27 Suomalaiset ulkomailla

Helmi Tulosen tavoite Serie A1:stä täyttyi – ”Olen odottanut kautta jo kauan”

Helmi Tulonen kuului viime kaudella Italian Serie A2:n parhaimpiin pelaajiin. Erinomaiset esitykset noteerattiin myös kovatasoisessa Serie A1:ssä, kun Tulonen sai täksi kaudeksi sopimuksen sarjan kärkijoukkueisiin lukeutuvasta Basket Le Mura Luccassa.

8.6.2022 15:10 Suomalaiset ulkomailla

Helmi Tulonen pelasi vahvan kauden Italian Serie A2:ssa – ”Oma peli meni yllättävänkin hyvin”

Helmi Tulonen pelasi menneen kauden Italian Serie A2:ssa Carugaten joukkueessa. Tulonen johdatti joukkueensa aivan pudotuspelien kynnykselle, mutta Tulosen vahvoista otteista huolimatta Carugate sijoittui yhdeksänneksi.

4.6.2022 08:39 Suomalaiset ulkomailla

Annika Holopainen loisti Ranskassa – ”Pelillisesti tämä oli varmasti urani paras kausi”

Annika Holopainen pelasi menneen kauden Ranskan Ligue Feminine 2:n Montbrisonissa. Holopainen pelasi erittäin vahvan kauden, mutta samalla kauteen mahtui myös vaikeuksia.

1.6.2022 15:27 Suomalaiset ulkomailla

Mestaruus Veera Pirttisen kauden kruunu – ”Kausi oli kokonaisuudessaan hieno”

Veera Pirttinen vietti menneen kauden Slovakiassa Piestanske Cajkyn joukkueessa. Pirttisen ja Cajkyn kausi päättyi Slovakian mestaruuteen.

10.5.2022 10:05 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelanderin kauteen mahtui onnistumisia ja pettymyksiä

Toista kauttaan Saksan Bundesliigassa Herner TC:ssä pelanneen Sofia Pelanderin kauteen lukeutui sekä hyviä että huonoja hetkiä. Kauden ehdottomana kohokohtana oli Saksan cupin voitto.

22.4.2022 16:37 Suomalaiset ulkomailla

Anniina Äijäsellä tapahtumarikas kausi – ”Mahtui kaikenlaisia tapahtumia ja muutoksia”

Anniina Äijänen pelasi menneen kauden Saksan Bundesliigassa Saarlouis Royalsin riveissä. Äijäsen kauteen mahtui paljon niin kentällä kuin sen ulkopuolella.

16.4.2022 12:18 Suomalaiset ulkomailla

Veera Pirttinen aloittaa finaalit Slovakiassa – ”Odotettavissa on tasaväkinen finaalisarja”

Veera Pirttinen aloittaa taistelun Slovakian mestaruudesta, kun Piestanske Cajky kohtaa finaalissa Ruzomberokin. Finaalisarjasta on odotettavissa jännittävä, sillä joukkueiden kohtaamiset ovat olleet tällä kaudella tasaisia.

6.4.2022 14:18 Suomalaiset ulkomailla

Silja Viidalla positiivinen ensimmäinen kausi ulkomailla – ”Tämä oli aika helppo askel”

Silja Viita, 21, pelasi menneen kauden Ruotsissa IK Eos Lundin joukkueessa. Kausi oli samalla Viidan ensimmäinen kausi ulkomaan kentillä.

2.4.2022 10:04 Suomalaiset ulkomailla

Annika Holopaisella alkavat pudotuspelit Ranskassa – ”Kauden parasta aikaa”

Ranskan LF2:ssa alkavat pudotuspelit lauantaina. Annika Holopaisen Montbrison kohtaa puolivälierässä runkosarjan voittaja Toulousen.

27.3.2022 14:42 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelander ja Anniina Äijänen aloittavat pudotuspelit Saksassa

Saksan Bundesliigassa käynnistyvät pudotuspelit sunnuntaina. Suomalaispelaajista pudotuspelitunnelmaan pääsevät Sofia Pelander ja Anniina Äijänen.

25.3.2022 12:18 Suomalaiset ulkomailla

Anissa Poundsin ja Elina Koskimiehen kausi päättyi yllättäen – ”Se oli iso shokki”

Saksan Bundesliigassa Angels Nördlingenin joukkueessa pelanneiden Anissa Poundsin sekä Elina Koskimiehen kausi tuli päätökseen, kun sarjan runkosarja keskeytettiin eikä Angels selvinnyt pudotuspeleihin. Muuten suomalaiskaksikko viihtyi hyvin ja pelasi vahvan kauden.

5.2.2022 13:22 Suomalaiset ulkomailla

Annika Holopainen pelaa uransa parasta ammattilaiskautta – ”Nyt on tosi kiva pelata”

Annika Holopainen ja hänen seuransa Montbrison ovat tällä hetkellä huippuiskussa Ranskan LF2:ssa. Islannin liigan viime kauden korikuningatar on esiintynyt tehokkaasti myös tällä kaudella.

11.12.2021 11:29 Suomalaiset ulkomailla

Helmi Tulonen pelannut vahvaa kautta Italiassa – ”Olen tyytyväinen rooliini”

Helmi Tulonen siirtyi täksi kaudeksi Italiaan tehtyään sopimuksen Serie A2:ssa pelaavan Carugaten kanssa. Tulonen on aloittanut kautensa räväkästi tupla-tuplan keskiarvoilla.

8.11.2021 14:18 Suomalaiset ulkomailla

Veera Pirttinen jahtaa Slovakian mestaruutta – ”Arki on erittäin laadukasta”

Veera Pirttinen, 24, lähti takaisin ulkomaan kentille vietettyään viime kauden Korisliigassa Catzissa. Tuleviin EM-karsintaotteluihin valmistautuvan Pirttisen tämän kauden seura on slovakialainen Piestanske Cajky.

Näytä lisää vastaavia