Awak Kuierilla menossa vahva kausi – ”Olen tykännyt pelityylistä tosi paljon”

19.1.2021 14:57 Suomalaisen koripalloilun kirkkaimpiin lupauksiin kuuluva Awak Kuier, 19, pelaa ensimmäistä kauttaan ammattilaisena. Italialaista Virtus Eirene Ragusaa edustavan Kuierin debyyttikausi ulkomailla on sujunut hyvin.

Awak Kuier pelaa ensimmäistä kauttaan ulkomailla. (Kuva: Ville Vuorinen)

Kuier teki kesällä sopimuksen maan kärkijoukkueisiin lukeutuvan sisilialaisseuran kanssa. Ragusa on tällä hetkellä Italian liigassa neljäntenä ja voittanut yhdeksän edellistä otteluaan.

- Ihan hyvin on mennyt. Kausi on tietenkin ollut vähän erikoinen koronan takia. Meillä oli alkukaudesta vähän loukkaantumisia ja sellaisia pelaajia, jotka pelasivat vain hetken, mutta nyt alkuperäinen jengi on kasassa ja pelit ovat kulkeneet paremmin, Kuier kertaa joukkueen alkukauden edesottamuksia.

Kuier on ottanut heti isoa roolia joukkueessa, kun hän on merkkauttanut keskiarvoikseen 9,4 pistettä, 7,1 levypalloa ja 1,8 syöttöä ottelua kohden. Peliaikaa Kuier on saanut noin 25 minuuttia ottelua kohden.

- Olen ihan tyytyväinen kauteeni. Toivoin, että pystyisin kehittymään ja olen saanut siihen mahdollisuuden. Italian liigassa pelataan tosi kovaa ja aggressiivisesti. Siinä ovat varmasti ne isoimmat erot Suomeen verrattuna. Tämä on kova sarja. Kaikki on hoidettu seuran suunnalta hienosti, että voi vain keskittyä pelaamiseen.

Awak Kuier on ihastuttanut korisyleisöä donkeillaan. (Kuva: Ville Vuorinen)

Kovassa liigassa Kuier on huomannut myös omat kehityskohteensa.

- Ehkä fysiikassa on eniten kehitettävää. Pärjäisi ehkä vähän helpommin, jos olisi vähän fysiikkaa.

Pelillisesti Kuier on sopeutunut sekä joukkueeseen että sarjaan mainiosti.

- Olen tykännyt pelityylistä tosi paljon. Pelaamme palloa paljon sisään ja syöttelemme paljon.

WNBA ja EM-karsinnat mielessä

Kuierin selkeänä tavoitteena siintää maailman kovin liiga WNBA. Kuier on tänä vuonna varauskelpoinen ja myöntää, että WNBA pyörii mietteissä.

- On se mielessä, mutten ole vielä sataprosenttisen varma menenkö draftiin. On siitä puhuttu. Kyllä se takaraivossa on, muttei häiritsevänä tekijänä.

ESPN nosti Kuierin omissa arvoissaan kärkivarausten joukkoon peräti kolmanneksi.

- Kyllähän se hyvältä tuntuu, että on rankattu niin korkealle. On kiva tietää, että muut ajattelevat minun pystyvän pärjäämään siellä. Uskon itsekin siihen, että pystyisin WNBA:ssa pärjäämään.

Helmikuun alussa Susiladies jatkaa EM-karsintojaan, kun se saa vastaansa Belgian ja Ukrainan. Kuierilla on nälkää palata maajoukkueen mukaan, sillä edellinen karsintaikkuna jäi hänen osaltaan väliin, kun hänellä todettiin Portugalin karsintakuplassa koronavirus.

- Se oli aika harmillinen homma, sillä en ajatellut minulla olevan virusta. Minun piti olla Portugalissa kymmenen päivää ja se oli loppujen lopuksi aika nopeasti ohi. Minulla ei ollut missään vaiheessa mitään oireita ja oloni oli koko ajan ihan normaali, Kuier valottaa.

Kuier pääsee mittaamaan jälleen Emma Meessemania vastaan. (Kuva: Ville Vuorinen)

Suomi pääsi edellisessä karsintakuplassa pitkästä aikaa voiton makuun EM-karsinnoissa voittamalla Portugalin. Nyt haaste on astetta kovempi, kun Belgia lukeutuu aivan maailman huippuihin ja Ukraina osoitti kovuutensa voittamalla Suomen edellisessä karsintakuplassa.

- Kovia pelejä on edessä ja olisi hienoa voittaa molemmat pelit. Tiedän, että kaikki lähdemme voittamaan niitä otteluita eikä meidän tarvitse pelätä ketään. Meidän pitää vain pelata kovaa ja meillä on vain yksi tavoite. Meillä ei ole niissä otteluissa mitään hävittävää, Kuier muistuttaa tervettä itseluottamusta uhkuen.

Edellisen kerran Kuier oli mukana EM-karsinnoissa marraskuussa 2019 ja juuri Belgiaa vastaan. Tuolloin Belgia osoitti tasonsa voittaen ottelun 85-58 maailmantähti Emma Meessemanin hurjastellessa tuolloin 22 minuutissa 32 pistettä. Suomi ei lähde Kuierin mukaan perääntymään otteluissa.

- Se oli hieno kokemus päästä katsomaan miten pystyy kamppailemaan maailman parhaita pelaajia vastaan. Tällä kertaa pääsemme lähtemään paljon valmiimpina ja haluamme voittaa ottelut. Se on varma, ettemme tule kaatumaan helposti.

Henkilöt

 
29.9.2023 20:00 Suomalaiset ulkomailla

Helmi Tulonen valmiina toiseen kauteensa Italian Serie A1:ssä – ”Tiedän nyt mitä tässä liigassa pelaaminen vaatii”

Helmi Tulonen pelasi ensimmäisen kautensa Italian Serie A1:ssä Le Mura Luccan riveissä, mutta täksi vuodeksi seuraksi vaihtui Sanga Milano. Tulonen uskoo pystyvänsä tällä kaudella entistä parempaan.

14.6.2023 14:05 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalinilla positiivinen vuosi Ferrolissa – ”Kausi oli onnistunut”

Marianne Kalin, 26, pääsi juhlimaan sarjanousua, kun Universitario de Ferrol teki ranskalaisen visiitin Espanjan toiseksi korkeimmalle sarjatasolle LF Challengeen ja nousi ensi kaudeksi LF Endesaan. Kausi oli Kalinille onnistunut myös henkilökohtaisesti.

5.6.2023 15:14 Suomalaiset ulkomailla

Veera Pirttisellä positiivinen kausi Espanjassa – ”Jäi paljon reppuun tulevaa ajatellen”

Veera Pirttinen, 26, pelasi menneen kauden Espanjan liigassa, LF Endesassa, Bembibren joukkueessa. Pirttiselle jäi kaudesta positiivinen tunne niin henkilökohtaisesti kuin joukkueen osalta.

31.5.2023 11:27 Suomalaiset ulkomailla

Annika Holopainen nautti Espanjassa – ”Yksi parhaista kokemuksista ulkomailla”

Annika Holopainen, 29, pelasi ensimmäisen kautensa Espanjassa. Aiemmin urallaan Saksassa, Puolassa, Islannissa ja Ranskassa pelannut Holopainen nautti ajastaan Espanjassa, vaikka pelikentällä oli välillä haastavaa.

29.5.2023 18:51 Suomalaiset ulkomailla

Kausi jätti Helmi Tuloselle paljon kysymysmerkkejä – ”Jäin kaipaamaan vastauksia”

Helmi Tulosella, 24, oli monivaiheinen kausi Italian Serie A1:n Le Mura Luccassa. Tuloselle jäi kauden jälkeen hieman hämmentyneet tunnelmat.

24.5.2023 12:06 Suomalaiset ulkomailla

Anniina Äijänen palaa Ferrolin joukkueeseen – ”Seura haluaa panostaa tulevaan kauteen”

Viime kaudella Espanjan liigan Bembibressä pelannut Anniina Äijänen, 27, vaihtaa seuraa. Äijänen palaa tuttuun ympäristöön, kun hän on tehnyt sopimuksen sarjanousija Universitario Ferrolin kanssa.

18.5.2023 15:37 Suomalaiset ulkomailla

Anissa Poundsilla vahva kausi Saksassa – ”Voi olla ihan tyytyväinen”

Anissa Pounds pelasi toisen kautensa Saksan Bundesliigan Angels Nördlingenissa ja oli tyytyväinen kauteen, vaikka joukkueen tavoite jäi saavuttamatta. Pounds oli jälleen joukkueensa ehdottomia avainpelaajia.

23.3.2023 10:20 Suomalaiset ulkomailla

Ruotsin SBL Damissa pudotuspelit käynnistyvät suomalaiskohtaamisella

Ruotsin liigan puolivälierissä nähdään suomalaisittain mielenkiintoinen ottelupari, kun Sofia Pelanderin Norrköping Dolphins kohtaa Lotta Vesiluoman Alvikin.

18.3.2023 08:36 Suomalaiset ulkomailla

Linda-Lotta Lehtoranta jahtaa kahta pokaalia – ”Hyvillä mielin kohti kevään ratkaisupelejä”

Saksassa alkavat kauden ratkaisuhetket, kun viikonloppuna pelataan cupin lopputurnaus ja ensi viikolla alkavat pudotuspelit. Linda-Lotta Lehtorannan Keltern kuuluu kummassakin voittajasuosikkeihin.

2.1.2023 14:05 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalin vaihtoi kamppailun sarjapaikasta nousutaisteluun

Kaksi edelliskautta Espanjan Liga Femeninan Bembibressä pelannut Marianne Kalin vaihtoi täksi kaudeksi sarjaporrasta alemmas LF Challengen ennakkosuosikkeihin lukeutuvaan Universitario de Ferroliin. Kauden ensimmäinen puolisko on sujunut sekä joukkueelta että Kalinilta positiivisesti.

19.11.2022 13:46 Suomalaiset ulkomailla

Hyvän alkukauden Espanjassa pelannut Veera Pirttinen innolla Susiladiesin mukaan

Veera Pirttinen otti uuden suunnan uralleen tänä kesänä, kun hän siirtyi Espanjan pääsarjassa pelaavan Bembibren joukkueeseen. Pirttisen kausi on alkanut hyvin niin henkilökohtaisesti kuin joukkueenakin.

29.10.2022 13:30 Suomalaiset ulkomailla

Suuri vastuu yllättänyt Annika Holopaisen – ”Annoin harjoituksissa kaikkeni”

Uransa aikana Saksassa, Puolassa, Ranskassa ja Islannissa ammattilaisena pelannut Annika Holopainen lisäsi yhden uuden maan ja sarjan kokoelmaansa, kun hän teki kesällä sopimuksen espanjalaisen Araskin kansa. Holopainen on ottanut heti ison roolin joukkueessa.

14.10.2022 12:39 Suomalaiset ulkomailla

Anissa Pounds ja Elina Koskimies nälkäisinä kauteen

Saksan Bundesliigassa kausi starttaa perjantaina ja mukana on tällä kaudella kolme suomalaispeluria. Anissa Pounds ja Elina Koskimies aloittavat toisen kautensa Angels Nördlingenin riveissä ja Venla Varis siirtyi kesän aikana Marburgin joukkueeseen.

27.9.2022 11:27 Suomalaiset ulkomailla

Helmi Tulosen tavoite Serie A1:stä täyttyi – ”Olen odottanut kautta jo kauan”

Helmi Tulonen kuului viime kaudella Italian Serie A2:n parhaimpiin pelaajiin. Erinomaiset esitykset noteerattiin myös kovatasoisessa Serie A1:ssä, kun Tulonen sai täksi kaudeksi sopimuksen sarjan kärkijoukkueisiin lukeutuvasta Basket Le Mura Luccassa.

8.6.2022 15:10 Suomalaiset ulkomailla

Helmi Tulonen pelasi vahvan kauden Italian Serie A2:ssa – ”Oma peli meni yllättävänkin hyvin”

Helmi Tulonen pelasi menneen kauden Italian Serie A2:ssa Carugaten joukkueessa. Tulonen johdatti joukkueensa aivan pudotuspelien kynnykselle, mutta Tulosen vahvoista otteista huolimatta Carugate sijoittui yhdeksänneksi.

4.6.2022 08:39 Suomalaiset ulkomailla

Annika Holopainen loisti Ranskassa – ”Pelillisesti tämä oli varmasti urani paras kausi”

Annika Holopainen pelasi menneen kauden Ranskan Ligue Feminine 2:n Montbrisonissa. Holopainen pelasi erittäin vahvan kauden, mutta samalla kauteen mahtui myös vaikeuksia.

1.6.2022 15:27 Suomalaiset ulkomailla

Mestaruus Veera Pirttisen kauden kruunu – ”Kausi oli kokonaisuudessaan hieno”

Veera Pirttinen vietti menneen kauden Slovakiassa Piestanske Cajkyn joukkueessa. Pirttisen ja Cajkyn kausi päättyi Slovakian mestaruuteen.

10.5.2022 10:05 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelanderin kauteen mahtui onnistumisia ja pettymyksiä

Toista kauttaan Saksan Bundesliigassa Herner TC:ssä pelanneen Sofia Pelanderin kauteen lukeutui sekä hyviä että huonoja hetkiä. Kauden ehdottomana kohokohtana oli Saksan cupin voitto.

22.4.2022 16:37 Suomalaiset ulkomailla

Anniina Äijäsellä tapahtumarikas kausi – ”Mahtui kaikenlaisia tapahtumia ja muutoksia”

Anniina Äijänen pelasi menneen kauden Saksan Bundesliigassa Saarlouis Royalsin riveissä. Äijäsen kauteen mahtui paljon niin kentällä kuin sen ulkopuolella.

16.4.2022 12:18 Suomalaiset ulkomailla

Veera Pirttinen aloittaa finaalit Slovakiassa – ”Odotettavissa on tasaväkinen finaalisarja”

Veera Pirttinen aloittaa taistelun Slovakian mestaruudesta, kun Piestanske Cajky kohtaa finaalissa Ruzomberokin. Finaalisarjasta on odotettavissa jännittävä, sillä joukkueiden kohtaamiset ovat olleet tällä kaudella tasaisia.

Näytä lisää vastaavia