Awak Kuier Reyer Venezian sankari EuroCupissa

9.12.2022 08:05 Awak Kuier oli Reyer Venezian ratkaisuhahmo, kun joukkue jatkaa puhtaalla pelillä EuroCupissa voitettuaan Gernika Bizkaian.

Awak Kuier nosti Reyer Venezian jatkoajalle ja siivitti joukkueen voittoon. (Kuva: FIBA Europe)

Kuier nosti varsinaisella peliajalla Reyer Venezian tasoihin kahdeksan sekuntia ennen loppua ja torjui Gernika Bizkaian viimeisen yrityksen pakottaen pelin näin jatkoajalle. Jatkoajan viimeisellä minuutilla Kuier nosti Reyer Venezian johtoon ja se jäi lopulta voittokoriksi. Reyer Venezia voitti ottelun lopulta 68-65 (29-35, 60-60) Kuierin ollessa joukkueen pisteykkönen 19 pisteen saaliilla ja tilastoihin kertyi myös yhdeksän levypalloa, kolme syöttöä, kaksi riistoa ja kolme torjuntaa. Voitolla Reyer Venezia varmisti lohkovoiton ja jatkaa puhtaalla pelillä viiden pelin jälkeen.
Ottelutilastot

Sofia Pelanderin KP Brno menetti omat jatkomahdollisuutensa, kun se hävisi ranskalaiselle Angersille 44-68 (22-40). Pelander tilastoi kuusi pistettä, kaksi levypalloa, syötön ja kaksi riistoa.
Ottelutilastot

Italian liigassa Helmi Tulosen Lucca hävisi vieraskentällä Moncalierille 66-79 (30-56). Tulonen sai tilastorivilleen kaksi pistettä, levypallon ja kaksi torjuntaa. Lucca jakaa viimeistä sijaa.
Ottelutilastot

Espanjan LF Challengessa Marianne Kalin tilastoi kuusi pistettä ja syötön, kun Ferrol jatkaa sarjakärjessä voitettuaan Real Canoen 93-75 (48-48). Ferrol ratkaisi ottelun edukseen päätösneljänneksellä voittamalla sen peräti 26-6.
Ottelutilastot

Saksan cupissa suomalaispelaajien joukkueiden taipaleet päättyivät.

Anissa Poundsin ja Elina Koskimiehen Angels Nördlingen hävisi Panthers Osnabrückille 57-61 (27-26). Pounds heitti 16 pistettä ja täytteli tilastojaan myös kahdella levypallolla, kolmella syötöllä ja neljällä riistolla. Koskimiehen riville kirjattiin levypallo, kaksi syöttöä ja riisto.
Ottelun tilastoihin ei ole linkkiä saatavilla.

Venla Variksen Marburg sen sijaan taipui Hannover Luchselle 72-84 (38-49). Varis oli joukkueensa jaettu pistetykki 13 pisteellä, levypalloja kertyi yksi, syöttöjä ja riistoja kaksi.
Ottelun tilastoihin ei ole linkkiä saatavilla.

 
11.3.2024 08:07 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuier taistelee EuroCupin finaalipaikasta – Anissa Pounds juhli suomalaiskohtaamisen voittoa

EuroCupin välierät alkoivat viime viikolla ja Awak Kuierin Reyer Venezia petasi jännittävät lähtöasetelmat toiseen osaotteluun. Anissa Pounds pääsi paukuttelemaan henkseleitään Saksassa suomalaiskohtaamisen voiton kunniaksi.

1.3.2024 10:13 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuierin Reyer Venezia EuroCupin välieriin

Awak Kuier oli siivittämässä Reyer Veneziaa EuroCupin välieriin, kun latvialainen TTT kaatui selvästi. Sofia Pelander sai vahvan startin viikkoon Ruotsissa.

26.2.2024 09:40 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuierin Reyer Venezia tarrasi kiinni EuroCupin välieräpaikkaan

Awak Kuierin Reyer Venezia otti ison askeleen kohti EuroCupin välieräpaikkaa, kun se avasi puolivälierät selvällä voitolla TTT Riiasta. Espanjassa ja Ruotsissa nähtiin suomalaisten kohtaamiset.

18.1.2024 10:03 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuierin Venezia eteni EuroCupin puolivälieriin

Reyer Venezian mestaruusjahti EuroCupissa jatkuu, kun Awak Kuier oli johdattamassa joukkuetta puolivälieriin. Lotta-Maj Lahtisen Sedis Basquetin taival kuitenkin päättyi.

11.1.2024 09:51 Suomalaiset ulkomailla

EuroCupin neljännesvälierät käynnistyivät - Kuierille voitto, Lahtiselle tappio

EuroCupin neljännesvälierät käynnistyivät keskiviikkoiltana. Awak Kuierin Reyer Venezia otti tiukan otteen jatkopaikasta, kun Lotta-Maj Lahtisen Sedis Basquet taipui omassa ottelussaan. Saksassa Roosa Lehtorannan taistelu cupin voitosta jatkuu.

21.12.2023 23:01 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuier ja Lotta-Maj Lahtinen jatkavat EuroCupissa

EuroCupin ensimmäinen pudotuspelikierros saatiin päätökseen torstaina ja suomalaispelaajien osalta Awak Kuierin ja Lotta-Maj Lahtisen pelit jatkuvat.

15.12.2023 11:26 Suomalaiset ulkomailla

Susiladies-pelaajilla vahva aloitus EuroCupin pudotuspeleissä

Awak Kuierin, Lotta-Maj Lahtisen ja Elina Aarnisalon joukkueet nappasivat voitot EuroCupin pudotuspelien avausotteluissa.

14.12.2023 16:50 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalo ammentanut oppia ammattilaiskentillä

Elina Aarnisalo pelaa ensimmäistä kauttaan ulkomailla, kun hän koripalloilee Kangoeroes Mechelenin riveissä ennen siirtymistään USA:n yliopistoon. Aarnisalo on saanut arvokasta oppia Euroopan huipulta.

9.12.2023 07:45 Suomalaiset ulkomailla

Lotta-Maj Lahtinen palasi loukkaantumisen jälkeen vahvempana takaisin

Lotta-Maj Lahtisen oli määrä tehdä debyyttinsä ammattilaiskentillä jo viime kaudella, mutta paha loukkaantuminen juuri kauden alkua siirsi suunnitelmia vuodella. Täksi kaudeksi Lahtinen palasi tositoimiin täydessä kunnossa ja teki sopimuksen espanjalaisen EuroCup-joukkue AE Sedis Basquetin kanssa.

1.12.2023 09:49 Suomalaiset ulkomailla

EuroCupissa saatiin lohkovaihe päätökseen - kolme Susiladies-pelaajaa pudotuspeleihin

EuroCupin alkulohko saatiin päätökseen tällä viikolla. Pudotuspeleissä suomalaispelaajista nähdään Awak Kuier, Lotta-Maj Lahtinen sekä Elina Aarnisalo.

Näytä lisää vastaavia