Awak Kuier palasi kentille vahvasti

19.2.2023 23:47 Awak Kuier palasi pienen tauon jälkeen vahvasti pelikentille, kun Italian Serie A1:ssä nähtiin suomalaiskohtaaminen.

Awak Kuier oli loistoiskussa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Kuier huilasi pari edellispeliä ennen maajoukkuetaukoa eikä häntä nähty myöskään Susiladiesin paidassa ja hän tulikin virtaa täynnä takaisin. Kuier merkkautti kovan 21 pisteen ja 10 levypallon tupla-tuplan, kun Reyer Venezia voitti Helmi Tulosen Luccan 86-45 (42-29). Kuier täytteli tilastojaan myös syötöllä, riistolla ja kahdella torjunnalla. Tuloselle kirjattiin neljä pistettä ja levypallo. Venezia on kolmantena ja Lucca 12.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Espanjan liigassa Annika Holopaisen Araski palasi maajoukkuetauolta heti kahdella ottelulla. Ensimmäisessä se voitti Gran Canarian vieraskentällä niukasti 76-75 (39-45). Holopainen käytti saamansa 8,5 tehokkaasti kasaten viisi pistettä ja neljä syöttöä.
Ottelutilastot

Viikonloppuna Araski taipui kotonaan Ibaetalle 73-81 (33-39). Holopaisen tilastoriville maalattiin kaksi levypalloa ja syöttö. Araski on kahdeksantena.
Ottelutilastot

Veera Pirttisen ja Anniina Äijäsen Bembibre oli niin ikään kahdesti parketilla viikon aikana. Torstaina Bembibre joutui tunnustamaan Estudiantesin paremmakseen 49-66 (28-30). Pirttinen puuttui kokoonpanosta, mutta Äijänen heitti ottelussa kahdeksan pistettä, otti neljä levypalloa ja antoi yhden syötön.
Ottelutilastot

Sunnuntaina Pirttinen palasi vahvasti heittämällä kahdeksan pistettä, kun Bembibre voitti Jairisin 79-68 (41-30). Äijäselle merkittiin kaksi levypalloa ja kolme syöttöä. Bembibre on heti Araskin takana yhdeksäntenä.
Ottelutilastot

LF Challengessa Marianne Kalin oli tositoimissa myös maajoukkuetauon aikana, kun Ferrol kaatoi Cordoban 77-50 (31-31). Kalin heitti yhdeksän pistettä ja nappasi kaksi levypalloa.
Ottelutilastot

Tänä viikonloppuna Ferrol jatkoi vahvaa menoaan voittamalla Extremaduran 77-66 (30-25). Tällä kertaa Kalin sai tilastoihinsa kaksi pistettä, neljä levypalloa ja riiston. Ferrol on tukevasti LF Challengen kärkipaikalla.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Lotta Vesiluoman Alvik palasi hienosti maajoukkuetauolta katkaisten kahdeksan ottelun tappioputkensa ja ottamalla kaksi peräkkäistä voittoa. Ensin Alvik kaatoi kotonaan Uppsalan 70-59 (39-28) Vesiluoman saadessa kaksi merkintää piste- ja levypallotilastoon sekä kolme syöttöä.
Ottelutilastot

Viikonloppuna Alvik kaatoi Östersundin 60-58 (28-23). Tällä kertaa Vesiluoma sai kaksi kirjausta piste- ja syöttötilastoon ja puolestaan kolme levypalloa. Alvik on Ruotsin liigassa kuudentena.
Ottelutilastot

Saksan Bundesliigassa nähtiin suomalaiskohtaaminen, kun Linda-Lotta Lehtorannan Keltern kaatoi Venla Variksen Marburgin 100-71 (54-35). Varis teki kauden piste-ennätyksensä heittäessään 12 pistettä ja tilastoimalla monipuolisesti kaksi levypalloa, syötön, kaksi riistoa ja torjunnan. Lehtorannan saldoksi muodostui kuusi pistettä, levypallo ja kaksi syöttöä. Keltern on sarjassa toisena ja Marburg pitää perää.
Ottelutilastoihin ei ole linkkiä saatavilla.

Ninni Salmi heitti Herner TC:lle seitsemän pistettä 80-50 (42-24)-voitossa Eisvögel Freiburgista. Salmi saalisti lisäksi levypallon, syötön, kolme riistoa ja torjunnan. HTC on neljäntenä.
Ottelutilastoihin ei ole linkkiä saatavilla.

 
22.10.2023 09:33 Susiladies

Roosa Lehtoranta käytti ulkomaanoptionsa ja siirtyy Nördlingeniin, Saksan Bundesliigaan

Aiemmin tällä kaudella hallitsevaa Suomen mestaria Peli-Karhuja edustanut Roosa Lehtoranta, 26, on käyttänyt sopimuksessaan olleen ulkomaanoption ja siirtyy Saksan Bundesliigassa pelaavaan EIGNER Angels Nördlingeniin.

20.10.2023 09:11 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalo säkenöi EuroCupissa - Awak Kuier jatkoi vahvasti

Elina Aarnisalo ja Awak Kuier esittivät erinomaisia otteita EuroCupissa johdattaessaan joukkueensa voittoihin. Myös Elina Koskimies ja Linda-Lotta Lehtoranta pääsivät juhlimaan voittoa hyvien esitysten päätteeksi.

16.10.2023 10:07 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuier huippuiskussa kauden debyytissään

Awak Kuier juoksi pelikentälle ensimmäistä kertaa tällä kaudella Reyer Venezian riveissä ja oli heti loistovireessä. Lotta-Maj Lahtinen puolestaan juhli Espanjan liigan suomalaiskohtaamisen voittoa ja Sara Rokkanen esiintyi vahvasti Tshekin liigassa.

12.10.2023 23:44 Suomalaiset ulkomailla

EuroCup starttasi: Lotta-Maj Lahtinen juhli voittoa – Awak Kuier Reyer Venezian mukana

Naisten EuroCupissa nähdään tällä kaudella yhteensä viisi suomalaispelaajaa, joista neljä pääsi avauspäivänä tositoimiin. Lotta-Maj Lahtinen pääsi juhlimaan voittoa ja Awak Kuier oli ensimmäistä kertaa tällä kaudella Reyer Venezian kokoonpanossa.

8.10.2023 22:29 Susiladies

Helmi Tulonen hurjaan tupla-tuplaan - useita Susiladies-onnistujia

Helmi Tulonen oli ottelun ehdoton ykköstähti, kun hän johdatti 23 pisteen ja 14 levypallon tupla-tuplalla Sagna Milanon kauden avausvoittoon. Muutenkin Susiladiesin pelaajat esiintyivät laajalla rintamalla edukseen Euroopan koriskentillä.

1.10.2023 10:16 Suomalaiset ulkomailla

Linda-Lotta Lehtoranta jatkosopimukseen Saksan mestarin Kelternin kanssa

Keväällä Saksan mestaruutta juhlinut Linda-Lotta Lehtoranta, 31, on tehnyt jatkosopimuksen Rutronik Stars Kelternin kanssa. Bundesliigan lisäksi Eurocupia pelaavassa Kelternissä nähdään tällä kaudella siis kaksi suomalaispelaajaa, kun joukkueessa on jo ennestään Elina Koskimies.

29.9.2023 20:00 Suomalaiset ulkomailla

Helmi Tulonen valmiina toiseen kauteensa Italian Serie A1:ssä – ”Tiedän nyt mitä tässä liigassa pelaaminen vaatii”

Helmi Tulonen pelasi ensimmäisen kautensa Italian Serie A1:ssä Le Mura Luccan riveissä, mutta täksi vuodeksi seuraksi vaihtui Sanga Milano. Tulonen uskoo pystyvänsä tällä kaudella entistä parempaan.

25.9.2023 08:23 Suomalaiset ulkomailla

Naisten kaudet saatiin käyntiin Espanjassa ja Belgiassa

Ensimmäiset naisten korissarjat pyörähtivät käyntiin Euroopassa, kun pallo nousi ilmaan Espanjassa ja Belgiassa. Elina Aarnisalo ja Lotta-Maj Lahtinen tekivät samalla debyyttinsä ammattilaissarjoissa.

18.9.2023 13:26 Suomalaiset ulkomailla

Lotta-Maj Lahtinen Espanjan pääsarjan AE Sedis Bàsquetiin

Lotta-Maj Lahtinen, 23, ja Espanjan Liga Femeninassa pelaava AE Sedis Bàsquet ilmoittivat viikonloppuna tehneensä pelaajasopimuksen. Häkellyttävän yliopistouransa jälkeen Catz Lappeenrannan kasvatti ei pelannut viime kaudella loukkaantumisen vuoksi.

31.8.2023 11:36 Susiladies

Elina Koskimies siirtyy Saksan mestarijoukkueeseen, EuroCupissa pelaavaan Kelterniin

Elina Koskimies, 26, jatkaa Saksassa myös ensi kaudella, kun Rutronik Stars Keltern tiedotti sosiaalisessa mediassa tehneensä sopimuksen Susiladiesin luottopelaajan kanssa. Keltern on Saksan Bundesliigan hallitseva mestari, joka pelaa ensi kaudella myös EuroCupissa.

7.7.2023 11:14 Susiladies

Helmi Tulonen vaihtaa joukkuetta Italiassa ja siirtyy sarjanousija Milanoon

Susiladiesin Helmi Tulonen, 24, vaihtaa ensi kaudeksi joukkuetta Italian pääsarjassa Serie A1:ssä. Viime kaudella Le Mura Luccassa pelannut Tulonen siirtyy sarjanousija Sanga Milanoon.

30.6.2023 14:37 Susiladies

Elina Aarnisalo ensi kaudeksi Belgian Euroliiga-joukkue Kangoeroes Mechelenin riveihin

Suomi-koriksen huippulupauksiin lukeutuvat Elina Aarnisalo, 17, siirtyy kaudeksi 2023-24 Belgian huippujoukkue Kangoeroes Basket Mecheleniin. Kangoeroes pelaa Belgian ja Hollannin yhteissarjan lisäksi Euroliigaa. Aarnisalo itse siirtyy syksyllä 2024 UCLA:n yliopistoon.

26.6.2023 12:29 Susiladies

Annika Holopainen palaa Saksan Bundesliigaan – uusi joukkue on Gisa Lions MBC

Susiladiesin luottopelaajiin lukeutuva Annika Holopainen, 29, on tehnyt sopimuksen Saksan Bundesliigassa pelaavan Gisa Lions MBC:n kanssa, jonka kotipaikkana on Halle (Saale). Bundesliiga on Holopaiselle tuttu sarja, kun hän aloitti ammattilaisuransa juuri Saksassa kuusi vuotta sitten.

14.6.2023 14:05 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalinilla positiivinen vuosi Ferrolissa – ”Kausi oli onnistunut”

Marianne Kalin, 26, pääsi juhlimaan sarjanousua, kun Universitario de Ferrol teki ranskalaisen visiitin Espanjan toiseksi korkeimmalle sarjatasolle LF Challengeen ja nousi ensi kaudeksi LF Endesaan. Kausi oli Kalinille onnistunut myös henkilökohtaisesti.

5.6.2023 15:14 Suomalaiset ulkomailla

Veera Pirttisellä positiivinen kausi Espanjassa – ”Jäi paljon reppuun tulevaa ajatellen”

Veera Pirttinen, 26, pelasi menneen kauden Espanjan liigassa, LF Endesassa, Bembibren joukkueessa. Pirttiselle jäi kaudesta positiivinen tunne niin henkilökohtaisesti kuin joukkueen osalta.

31.5.2023 11:27 Suomalaiset ulkomailla

Annika Holopainen nautti Espanjassa – ”Yksi parhaista kokemuksista ulkomailla”

Annika Holopainen, 29, pelasi ensimmäisen kautensa Espanjassa. Aiemmin urallaan Saksassa, Puolassa, Islannissa ja Ranskassa pelannut Holopainen nautti ajastaan Espanjassa, vaikka pelikentällä oli välillä haastavaa.

29.5.2023 18:51 Suomalaiset ulkomailla

Kausi jätti Helmi Tuloselle paljon kysymysmerkkejä – ”Jäin kaipaamaan vastauksia”

Helmi Tulosella, 24, oli monivaiheinen kausi Italian Serie A1:n Le Mura Luccassa. Tuloselle jäi kauden jälkeen hieman hämmentyneet tunnelmat.

24.5.2023 12:06 Suomalaiset ulkomailla

Anniina Äijänen palaa Ferrolin joukkueeseen – ”Seura haluaa panostaa tulevaan kauteen”

Viime kaudella Espanjan liigan Bembibressä pelannut Anniina Äijänen, 27, vaihtaa seuraa. Äijänen palaa tuttuun ympäristöön, kun hän on tehnyt sopimuksen sarjanousija Universitario Ferrolin kanssa.

18.5.2023 15:37 Suomalaiset ulkomailla

Anissa Poundsilla vahva kausi Saksassa – ”Voi olla ihan tyytyväinen”

Anissa Pounds pelasi toisen kautensa Saksan Bundesliigan Angels Nördlingenissa ja oli tyytyväinen kauteen, vaikka joukkueen tavoite jäi saavuttamatta. Pounds oli jälleen joukkueensa ehdottomia avainpelaajia.

26.4.2023 09:42 Suomalaiset ulkomailla

Linda-Lotta Lehtorannasta Saksan mestari – Awak Kuierin kausi myös päätökseen

Linda-Lotta Lehtoranta pääsi juhlimaan Saksan mestaruutta, kun Keltern pyyhkäisi finaalisarjan suoraan kolmessa pelissä. Awak Kuierin Reyer Venezian kausi Italiassa päättyi välieriin.

Näytä lisää vastaavia