Annika Holopaisella alkavat pudotuspelit Ranskassa – ”Kauden parasta aikaa”

2.4.2022 10:04 Ranskan LF2:ssa alkavat pudotuspelit lauantaina. Annika Holopaisen Montbrison kohtaa puolivälierässä runkosarjan voittaja Toulousen.

Annika Holopainen pääsee pelaamaan pudotuspelejä. (Kuva: Ville Vuorinen)

Montbrison sijoittui runkosarjassa kahdeksanneksi monivaiheisen runkosarjan jälkeen. Joukkueen runkosarjaan mahtui sekä nousuja että laskuja.

- Runkosarja oli aika ailahteleva. Meillä oli tosi hyvä loppuvuosi, mutta sitten kauden lopussa taas hävisimme pelejä. Meille tuli siinä paljon loukkaantumisia ja aloittava jenkkimme loukkaantui loppukaudeksi ja yksi ranskalaispelaajamme ura päättyi loukkaantumiseen. Itsekin olen pelannut kipujen kanssa pitkään, joten siinä mielessä voimme olla ihan tyytyväisiä, että pääsimme pudotuspeleihin. Toulouse on ykkössuosikki nousemaan, joten kova vastus on tulossa, Holopainen pohjustaa tulevaa puolivälierää.

Vaikka sarjataulukon perusteella lähtökohdat otteluun ovat selkeät, niin Holopainen muistuttaa kaiken olevan mahdollista.

- Lähdemme pelaamaan ennakkoluulottomasti. Sarja on tosi tasainen ja kauden aikana on nähty kuinka kärkijoukkueet ovat hävinneet myös häntäpään joukkueille. Meillä on mahdollisuudet yllättää, mutta kyllä Toulouse on ennakkosuosikki.

Holopaisella on ollut vaivaa läpi kauden, mutta on valmis pinnistämään vielä kauden loppuhuipennuksen.

- Olen treenannut aika rajoitetusti, mutta peleissä olen sitten pelannut. Aika paljon on tullut syötyä kipulääkkeitä, Holopainen kertoo. 

- Mutta innolla odotan pudotuspelejä, vaikka loppukautemme meni huonosti. Se on kuitenkin kauden parasta aikaa ja viimeksi, kun pelasin Ranskassa Reimsissä, niin kausi loppui kesken enkä päässyt pelaamaan pudotuspelejä. Hyvillä mielin ja iloisena lähden kohti tätä haastetta Toulousea vastaan, jatkaa Holopainen.

Välieräpaikkaan vaaditaan kaksi voittoa.

Henkilöt

 
5.4.2024 12:47 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelanderin Norrköping jo selkä seinää vasten – ”Ensimmäinen peli oli aikamoinen pettymys”

Ruotsissa pudotuspelit ovat jo startanneet ja Sofia Pelanderin Norrköping Dolphins on jo selkä seinää vasten. Pelander on kuitenkin luottavaisena, että Norrköping selvittää esteet tieltään ja taistelee vielä mestaruudesta.

22.3.2024 12:27 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalin ja Anniina Äijänen taistelemassa Espanjan cupin voitosta

Espanjan cup-mestaruus ratkaistaan viikonloppuna, kun arvostetun Copa de la Reinan finaaliturnaus on edessä. Cup-pokaalista on taistelemassa myös Anniina Äijäsen ja Marianne Kalinin Ferrol.

22.3.2024 11:23 Suomalaiset ulkomailla

Naisten Bundesliigassa pudotuspelit käyntiin – mukana neljä Susiladies-pelaajaa

Naisten Saksan Bundesliigassa alkavat pudotuspelit tulevana viikonloppuna. Mestaruustaistelussa nähdään Stars Kelternin Linda-Lotta Lehtoranta ja Elina Koskimies, Lions Hallen Anissa Pounds sekä Angels Nördlingenin Roosa Lehtoranta.

15.3.2024 18:54 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtoranta taistelee Saksan cupin mestaruudesta – ”Tähtäin on, että voitamme”

Saksan cupin neljän joukkueen lopputurnaus pelataan viikonloppuna ja suomalaispelaajista mukana nähdään Angels Nördlingenin joukkuetta edustava Roosa Lehtoranta. Lehtoranta lähtee viikonloppuun toiveikkain mielin.

2.2.2024 18:37 Suomalaiset ulkomailla

Elina Koskimiehen tähtäimessä Saksan mestaruus ja EM-kisat

Elina Koskimies mietti viime kesänä, että jättäisi Saksan kahden siellä vietetyn kauden jälkeen. Hallitsevan mestarin ja EuroCup-joukkue Kelternin tarjous käänsi kuitenkin Koskimiehen pään ja nyt hän taistelee Saksan mestaruudesta.

14.12.2023 16:50 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalo ammentanut oppia ammattilaiskentillä

Elina Aarnisalo pelaa ensimmäistä kauttaan ulkomailla, kun hän koripalloilee Kangoeroes Mechelenin riveissä ennen siirtymistään USA:n yliopistoon. Aarnisalo on saanut arvokasta oppia Euroopan huipulta.

9.12.2023 07:45 Suomalaiset ulkomailla

Lotta-Maj Lahtinen palasi loukkaantumisen jälkeen vahvempana takaisin

Lotta-Maj Lahtisen oli määrä tehdä debyyttinsä ammattilaiskentillä jo viime kaudella, mutta paha loukkaantuminen juuri kauden alkua siirsi suunnitelmia vuodella. Täksi kaudeksi Lahtinen palasi tositoimiin täydessä kunnossa ja teki sopimuksen espanjalaisen EuroCup-joukkue AE Sedis Basquetin kanssa.

29.9.2023 20:00 Suomalaiset ulkomailla

Helmi Tulonen valmiina toiseen kauteensa Italian Serie A1:ssä – ”Tiedän nyt mitä tässä liigassa pelaaminen vaatii”

Helmi Tulonen pelasi ensimmäisen kautensa Italian Serie A1:ssä Le Mura Luccan riveissä, mutta täksi vuodeksi seuraksi vaihtui Sanga Milano. Tulonen uskoo pystyvänsä tällä kaudella entistä parempaan.

14.6.2023 14:05 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalinilla positiivinen vuosi Ferrolissa – ”Kausi oli onnistunut”

Marianne Kalin, 26, pääsi juhlimaan sarjanousua, kun Universitario de Ferrol teki ranskalaisen visiitin Espanjan toiseksi korkeimmalle sarjatasolle LF Challengeen ja nousi ensi kaudeksi LF Endesaan. Kausi oli Kalinille onnistunut myös henkilökohtaisesti.

5.6.2023 15:14 Suomalaiset ulkomailla

Veera Pirttisellä positiivinen kausi Espanjassa – ”Jäi paljon reppuun tulevaa ajatellen”

Veera Pirttinen, 26, pelasi menneen kauden Espanjan liigassa, LF Endesassa, Bembibren joukkueessa. Pirttiselle jäi kaudesta positiivinen tunne niin henkilökohtaisesti kuin joukkueen osalta.

Näytä lisää vastaavia