Anniina Äijänen palaa Ferrolin joukkueeseen – ”Seura haluaa panostaa tulevaan kauteen”

24.5.2023 12:06 Viime kaudella Espanjan liigan Bembibressä pelannut Anniina Äijänen, 27, vaihtaa seuraa. Äijänen palaa tuttuun ympäristöön, kun hän on tehnyt sopimuksen sarjanousija Universitario Ferrolin kanssa.

Anniina Äijänen jatkaa uraansa Espanjassa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Menneen kauden Äijänen pelasi Bembibressä, joka sijoittui sarjassa lopulta yhdeksänneksi. Viime kaudella Bembibre varmisti sarjapaikkansa vasta viimeisellä kierroksella, joten joukkue petrasi paljon.

- Kaudesta jäi positiivinen fiilis. Sarja oli todella tasainen ja motivoiva. Pystyimme joukkueena nostamaan tasoa, kun valmennus vaihtui, Äijänen tiivistää kauden.

Lopulta Bembibre jäi voiton päähän pudotuspelipaikasta. Äijänen sai paljon vastuuta, kun peliaikaa kertyi ottelua kohden lähes 23 minuuttia ja sinä aikana hän tehtaili tilastokeskiarvoikseen 4,8 pistettä, 4,4 levypalloa ja yhden syötön.

- Vähän jäi hampaankoloon jäädä yhden voiton päähän loppupeleistä, mutta kokonaisuudessa olen tyytyväinen omaan ja joukkueen suorittamiseen.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Ensi kaudeksi Äijänen palaa tuttuihin maisemiin, kun hän on tehnyt Ferrolin kanssa sopimuksen. Äijänen pelasi seurassa myös kausina 2019-21 ja oli nostamassa seuraa pääsarjatasolle.

Viime kauden päätteeksi Ferrol voitti jälleen LF Challengen ja nousi takaisin LF Endesaan yhden välivuoden jälkeen. Joukkueessa pelasi viime kaudella Marianne Kalin, joka jatkaa seurassa myös ensi kaudella.

- Paluu Ferroliin tuntui luontaiselta siirtymältä. Pelityyli ja kaupunki ovat tuttuja. Juttelin valmentajan ja Mariannen kanssa viime kaudesta ja tulevasta. Joukkueessa on hyvä yhteishenki ja seura haluaa panostaa tulevaan kauteen. Olen iloinen sopimuksen syntymisestä, Äijänen avasi siirtonsa taustoja.

Anniina Äijäsen kauden tilastot

Henkilöt

 
2.2.2024 18:37 Suomalaiset ulkomailla

Elina Koskimiehen tähtäimessä Saksan mestaruus ja EM-kisat

Elina Koskimies mietti viime kesänä, että jättäisi Saksan kahden siellä vietetyn kauden jälkeen. Hallitsevan mestarin ja EuroCup-joukkue Kelternin tarjous käänsi kuitenkin Koskimiehen pään ja nyt hän taistelee Saksan mestaruudesta.

14.12.2023 16:50 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalo ammentanut oppia ammattilaiskentillä

Elina Aarnisalo pelaa ensimmäistä kauttaan ulkomailla, kun hän koripalloilee Kangoeroes Mechelenin riveissä ennen siirtymistään USA:n yliopistoon. Aarnisalo on saanut arvokasta oppia Euroopan huipulta.

9.12.2023 07:45 Suomalaiset ulkomailla

Lotta-Maj Lahtinen palasi loukkaantumisen jälkeen vahvempana takaisin

Lotta-Maj Lahtisen oli määrä tehdä debyyttinsä ammattilaiskentillä jo viime kaudella, mutta paha loukkaantuminen juuri kauden alkua siirsi suunnitelmia vuodella. Täksi kaudeksi Lahtinen palasi tositoimiin täydessä kunnossa ja teki sopimuksen espanjalaisen EuroCup-joukkue AE Sedis Basquetin kanssa.

29.9.2023 20:00 Suomalaiset ulkomailla

Helmi Tulonen valmiina toiseen kauteensa Italian Serie A1:ssä – ”Tiedän nyt mitä tässä liigassa pelaaminen vaatii”

Helmi Tulonen pelasi ensimmäisen kautensa Italian Serie A1:ssä Le Mura Luccan riveissä, mutta täksi vuodeksi seuraksi vaihtui Sanga Milano. Tulonen uskoo pystyvänsä tällä kaudella entistä parempaan.

14.6.2023 14:05 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalinilla positiivinen vuosi Ferrolissa – ”Kausi oli onnistunut”

Marianne Kalin, 26, pääsi juhlimaan sarjanousua, kun Universitario de Ferrol teki ranskalaisen visiitin Espanjan toiseksi korkeimmalle sarjatasolle LF Challengeen ja nousi ensi kaudeksi LF Endesaan. Kausi oli Kalinille onnistunut myös henkilökohtaisesti.

5.6.2023 15:14 Suomalaiset ulkomailla

Veera Pirttisellä positiivinen kausi Espanjassa – ”Jäi paljon reppuun tulevaa ajatellen”

Veera Pirttinen, 26, pelasi menneen kauden Espanjan liigassa, LF Endesassa, Bembibren joukkueessa. Pirttiselle jäi kaudesta positiivinen tunne niin henkilökohtaisesti kuin joukkueen osalta.

31.5.2023 11:27 Suomalaiset ulkomailla

Annika Holopainen nautti Espanjassa – ”Yksi parhaista kokemuksista ulkomailla”

Annika Holopainen, 29, pelasi ensimmäisen kautensa Espanjassa. Aiemmin urallaan Saksassa, Puolassa, Islannissa ja Ranskassa pelannut Holopainen nautti ajastaan Espanjassa, vaikka pelikentällä oli välillä haastavaa.

29.5.2023 18:51 Suomalaiset ulkomailla

Kausi jätti Helmi Tuloselle paljon kysymysmerkkejä – ”Jäin kaipaamaan vastauksia”

Helmi Tulosella, 24, oli monivaiheinen kausi Italian Serie A1:n Le Mura Luccassa. Tuloselle jäi kauden jälkeen hieman hämmentyneet tunnelmat.

18.5.2023 15:37 Suomalaiset ulkomailla

Anissa Poundsilla vahva kausi Saksassa – ”Voi olla ihan tyytyväinen”

Anissa Pounds pelasi toisen kautensa Saksan Bundesliigan Angels Nördlingenissa ja oli tyytyväinen kauteen, vaikka joukkueen tavoite jäi saavuttamatta. Pounds oli jälleen joukkueensa ehdottomia avainpelaajia.

23.3.2023 10:20 Suomalaiset ulkomailla

Ruotsin SBL Damissa pudotuspelit käynnistyvät suomalaiskohtaamisella

Ruotsin liigan puolivälierissä nähdään suomalaisittain mielenkiintoinen ottelupari, kun Sofia Pelanderin Norrköping Dolphins kohtaa Lotta Vesiluoman Alvikin.

Näytä lisää vastaavia