Alexander Madsenilla kaksijakoinen kausi Kreikassa

22.5.2023 15:25 Alexander Madsen pelasi menneen kauden Kreikan kärkiseuroihin lukeutuvassa AEK Ateenassa. Madsenin kauteen mahtui ylä- ja alamäkiä.

Alexander Madsenin kauteen ylä- ja alamäkiä. (Kuva: Ville Vuorinen)

Madsenilla oli takanaan vahva kesä Susijengin kanssa ja pääsi hyvässä vireessä heti seurajoukkueensa mukaan. EM-kesän siivittämänä Madsen otti heti ison roolin AEK:n joukkueessa. Peliaikaa tuli parisenkymmentä minuuttia ottelua kohden ja onnistumisia molemmissa päissä kenttää.

- Kisojen jälkeen kausi lähti aika hyvin käyntiin. Totta kai oli ylä- ja alamäkeä, mutta pelaaminen tuntui hyvältä, kunnes joulun paikkeilla selkä sanoi jälleen, että nyt pitää sitten ottaa vähän iisimmin, Madsen kertoo.

Lopulta Madsen oli sairastuvalla lähes pari kuukautta. Loukkaantumisen jälkeen Madsenin vastuu väheni loppukauden ajaksi ja peliaika putosi alle kymmeneen minuuttiin.

- Loukkaantumisen jälkeen en enää oikein ehtinyt päästä rytmiin, 6,3 pistettä ja 2,5 levypalloa keskiarvoikseen tilastoinut Madsen kertoo.

AEK pelasi Kreikan liigan lisäksi myös Mestarien liigaan, jossa se selvitti tiensä hienosti aina puolivälieriin saakka. Puolivälierissä tuleva finalisti Hapoel Jerusalem oli vahvempi otteluvoitoin 2-1.

- Joukkueena kyllä ylitimme odotukset Mestarien liigassa, mutta kyllä sinne Final Fouriin olisi ollut hyvät mahdollisuudet, mutta tällaista urheilu on.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Mestarien liigan jälkeen AEK:n kausi jatkui vielä Kreikan pudotuspeleissä. Siinä vastaan asettui Peristeri ja AEK putosi suoraan kahdella tappiolla.

- Jerusalem-sarjan jälkeen kaikilla oli aika lailla tankki tyhjä emmekä pystyneet Kreikan liigan pudotuspeleissä selvittämään tietä jatkoon.

Kokonaisuudessaan Madsen nautti kaudestaan Kreikassa. Pelin taso miellytti ja kannattajat elivät fanaattisesti joukkueensa mukana.

- Tosi fyysistä korista, ja fanit olivat kyllä ihan omaa luokkaansa eikä ikinä tiennyt mitä hallissa tulee tapahtumaan, Madsen heitti.

Suunnitelmat kesälle ovat selvät, kun Madsen on mukana taistelemassa paikasta MM-joukkueeseen.

- Nyt lepoa, kropan huoltoa ja katse kohti MM-kisoja.


Alexander Madsenin tilastot Kreikan liigassa
Alexander Madsenin tilastot Mestarien liigassa

Henkilöt

 
26.3.2024 10:38 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball aloittaa välierät EuroCupissa

Mikael Jantusen edustama ja Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball kohtaa EuroCupin välierissä englantilaisjoukkue London Lionsin. Jantunen uskoo vahvasti joukkueen mahdollisuuksiin edetä finaaliin.

20.3.2024 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Severi Kaukiainen saavutti jo yhden pokaalin - kaksi vielä kiikarissa

Kauden 2023-24 loppuratkaisut ovat vasta käsillä, mutta Severi Kaukiaisen kauteen on mahtunut jo seuravaihto ja cup-voitto sekä MVP-palkinto. Kaukiainen on ollut ensimmäiseen ulkomaan kauteensa tyytyväinen.

16.2.2024 15:52 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin ja Elias Valtonen taistelevat Copa del Rey'n voitosta

Espanjan cup, Copa del Rey, pelataan viikonlopun aikana Malagassa. Voitosta ovat taistelemassa myös Sasu Salin ja Elias Valtonen.

27.1.2024 09:30 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen saanut hyvän alun Espanjassa – ”Rooli on juuri se mitä luvattiin”

Alexander Madsen vaihtoi jouluna seuraa, kun VEF Riika vaihtui Espanjan liigassa pelaavaan BC Andorraan. Madsen on saanut hyvän startin Euroopan kovimmassa kansallisessa liigassa.

18.11.2023 13:17 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhunin riski kannatti – ”Joskus kannattaa luottaa vaistoihin”

Edon Maxhunin kesäinen kärsivällisyys palkittiin, kun hän sai sopimuksen Ranskan huippusarjaan Le Portelin joukkueeseen. Maxhuni on nopeasti ottanut ison roolin joukkueessa ja johdattanut joukkueen voitosta voittoon.

3.10.2023 09:35 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen uskoo Paris Basketballin mahdollisuuksiin EuroCupissa

EuroCup starttaa tiistaina ja suomalaisittain lippua kantavat Paris Basketballin kaksikko Mikael Jantunen ja Tuomas Iisalo. Jantunen uskoo joukkueensa menestysmahdollisuuksiin menestyä kilpailussa.

23.9.2023 11:29 Suomalaiset ulkomailla

Susijengissä vanhin, seurajoukkueessa nuoriso-osastoa – Sasu Salinin kausi käyntiin tutuissa maisemissa

Sasu Salinilla, 32, lähtee käyntiin jo kahdeksas täysi kausi Espanjan pääsarjassa ACB:ssä. Teneriffa lähtee hakemaan jälleen menestystä niin kotimaan kuin Euroopan kentillä.

5.7.2023 10:34 Susijengi

Lassi Tuovi kesäliigapestistä Utahiin: ”Tämä on meille valtavan hieno mahdollisuus”

Susijengin päävalmentaja Lassi Tuovi on urakoinut viikon päivät NBA-joukkue Utah Jazzin kesäliigajoukkueen valmennusjohdossa vierailevan valmentajan ominaisuudessa. Utahilaismedialle esitelty Tuovi keskusteli lehdistötilaisuudessaan muun muassa koripallon kehityksestä Suomessa, Lauri Markkasesta sekä Susijengin ja Utah Jazzin yhteistyöstä.

30.6.2023 15:58 Susijengi

Pettymyksistä huolimatta Sasu Salinin kauteen mahtui paljon hyvää

Sasu Salin, 32, pelasi jälleen vahvan kauden espanjalaisjoukkue Teneriffan riveissä. Vaikka kauteen mahtui kirveleviä tappiota, niin kokonaisanti oli plusmerkkinen.

22.6.2023 15:56 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen kaudessa paljon hyvää – ”Itseluottamus kasvoi etenkin hyökkäyspäässä”

Mikael Jantunen, 23, pelasi ensimmäisen kautensa kovatasoisessa Italian liigassa Trevison joukkueessa. Jantunen pääsi kovaan testiin ja läpäisi sen komeasti.

Näytä lisää vastaavia