Alexander Madsen odottaa hienoa Susijengi-kesää – ”Toivottavasti jengi löytää paikalle peleihin”

21.6.2022 20:54 Alexander Madsen vietti menestyksekkäät, mutta vaiherikkaat kolme kautta latvialaisen VEF Riian riveissä. Seuraavaksi edessä siintää kiireinen kesä Susijengin kanssa.

Alexander Madsen vietti VEF Riiassa kolme kautta. (Kuva: Ville Vuorinen)

Madsen pelasi yhteensä kolme kautta VEF:n riveissä ja voitti joukkueen riveissä kolme Latvian mestaruutta, yhden Latvian cupin sekä Viron ja Latvian yhteisliigan mestaruuden. Madsen valittiin myös Latvian cupin finaalin MVP:ksi.

Menestyksestä huolimatta Madsenin aikaan Latvian pääkaupungissa mahtui myös vastoinkäymisiä. Kokonaisuudessaan aika Riiassa oli Madsenille kuitenkin antoisa.

- Hyvät muistot jää. Kolme vuotta meni. Ensimmäinen kausi oli vaikea ja toisena iski koronapandemia. Etenkin ensimmäinen kausi oli vaikea loukkaantumisen takia ja huomasin silloin millaisen panostuksen he tekivät minuun ja halusin jatkaa siellä. Oli vähän ylä- ja alamäkiä, voittoja ja tappioita, loukkaantumisia, kaksi kertaa korona, mestaruuksia ja finaalitappioita. Aika vaiherikkaat kolme vuotta siis. Nyt on pitkä kesä edessä ja samalla hyvä näyteikkuna jatkoa ajatellen, Madsen katsoo aikaansa Latviassa.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Tämä kausi oli VEF:n kannalta lähes nappikausi. Palkintokaappiin tulivat niin Latvian liigan kuin cupin sekä Viron ja Latvian yhteisliigan mestaruuspokaalit. VEF pääsi Mestarien liigassa alkulohkosta Play-In -otteluihin, mutta niissä matka katkesi ranskalaisen Dijonin käsittelyssä suoraan kahdessa ottelussa.

Madsenille kausi oli kokonaisuudessaan erittäin vahva, vaikka loppuvuodesta 2021 tullut loukkaantuminen piti hänet sivussa kentiltä reilut pari kuukautta. Madsen palasi kentille loistovireessä ja oli avainasemassa joukkueen loppukauden menestyksessä.

- Olisihan se ollut kiva päästä Mestarien liigassa vielä jatkoon. Juuri silloin sattunut oma loukkaantumiseni vaikutti joukkueen tekemiseen emmekä saaneet hankittua ketään joulun jälkeen. Muuten en osannut odottaa, että noin pitkän poissaolon jälkeen pääsisin niin hyvin takaisin mukaan. Kuntoutuksen aikana pääsimme samalla keskittymään sellaisiin asioihin, joissa minulla oli henkilökohtaisesti kehitettävää, Madsen kertoo.

Kiireinen kesä edessä

Susijengi kokoontui maanantaina ensimmäistä kertaa virallisesti yhteen valmistautuakseen kesän tärkeisiin koitoksiin. Edessä siintävät niin MM-karsinnat, Tampereella pelattava kova harjoitusturnaus sekä EM-kilpailut.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Maajoukkuekesä on muutenkin kuin panoksellisesti mielenkiintoinen. Lauri Markkanen nähdään jälleen Susijengin paidassa ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2017 EM-kotikisojen, Lassi Tuovi ottaa maajoukkueen vetovastuun Henrik Dettmannilta ja yksi kaikkien aikojen suomalaisista koripalloilijoista, Teemu Rannikko, liittyy mukaan valmennusryhmään.

- Odotukset ovat isot kesää ajatellen. Laurin kanssa olen pelannut vasta yhden pelin ja kiva päästä hänen kanssaan pelaamaan. Joukkueessa on menossa pientä nuorennusleikkausta ja on mielenkiintoista nähdä mitä Lassi tuo tullessaan ja Teemu, kun hän liittyy mukaan valmennusryhmään, Madsen makustelee jo tulevaa.

Susijengin kesän ensimmäinen koitos on 30.6. Espoossa pelattava MM-karsintaottelu Ruotsia vastaan, ja pelit jatkuvat elokuussa Tampereella ja Vilnassa. MM-jatkokarsinnatkin ehditään käynnistää vielä ennen EM-kilpailuja, mikäli Susijengi niihin selvittää tiensä. Kesällä onkin tarjolla korisherkkua niin pelaajille kuin faneille.

- Tässä on aika hektinen kesä edessä, kun kesäkuussa alkavat pelit ja sitten elokuussa ja syyskuussa pelataan myös. Sen jälkeen kausi jatkuu seurajoukkueen kanssa suoraan EM-kisojen jälkeen. Siinä mielessä tilanne on hyvin mielenkiintoinen ja kesä täytyy mennä fiksusti, että energiaa riittää myös loppukaudelle.

- Toivottavasti jengi löytää paikalle peleihin ja kisoihin ja siitä sitten jatko-otteluihin, Madsen heittää vielä lopuksi haasteen faneille.

Alexander Madsenin tilastot Viron ja Latvian yhteisliigassa
Alexander Madsenin tilastot Latvian liigasta
Alexander Madsenin tilastot Mestarien liigasta

Henkilöt

 
4.4.2023 09:29 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigassa alkavat puolivälierät - Salin, Madsen ja Tuomas Iisalo jahtaavat pokaalia

Koripallon Mestarien liigan puolivälierät käynnistyvät tiistaina. Suomalaisista Mestarien liigan pokaalia ovat jahtaamassa Sasu Salin, Alexander Madsen ja Tuomas Iisalo.

24.2.2023 08:52 Susijengi

Max Besselink: ”Tää matka on vasta alussa”

Helsingin NMKY:ssa koripallo-oppinsa saanut ja viime kaudella BC Nokiaa Korisliigassa edustanut Max Besselink, 20, pelaa tänään perjantaina ensimmäisen arvokisakarsintaottelunsa Susijengin paidassa. Jo pitkään lupauksia herättäneen Besselinkin kokoonpanopaikan taustalla on nousujohteinen tulokaskausi Saksan Bundesliigan BC Göttingenissä.

22.2.2023 10:09 Susijengi

Mikael Jantunen: ”Olen nykyään rennompi pelaajana”

Mikael Jantunen sai koripalloammattilaisuralleen lentävän lähdön voittamalla Belgian mestaruuden sekä Belgian ja Alankomaiden yhteisliigan parhaan kuudennen pelaajan palkinnon Filou Oostendessa. Kuluvalla kaudella Jantunen, 22, on jatkanut tasaista kehityskäyräänsä Italian Serie A:ssa Basket Trevison paidassa.

21.2.2023 09:56 Susijengi

Edon Maxhuni: ”Tavoitteena on ottaa seuraava steppi”

Yksi seurajoukkuekauden 2022-23 suurimpia suomalaismenestyjiä on ollut esikoiskauttaan Saksan Bundesliigassa pelaava Susijengin aloittava pelinrakentaja Edon Maxhuni, 24. Aiemmin ammattilaisurallaan mm. Virossa ja Hollannissa pelannut Maxhuni teki itsestään nimen viime vuoden EM-kisoissa ja on jatkanut Crailsheimissa siitä, mihin Prahassa ja Berliinissä jäi.

10.2.2023 09:44 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinilla isoja otteluita edessä - "Vähän etuoikeutettu olo"

Sasu Salinilla on tulossa mielenkiintoiset viikot, kun edessä on isoja otteluita. Ensimmäisenä edessä on tulevana viikonloppuna pelattava FIBA Intercontinental Cup, jota seuraavat Copa del Rey sekä MM-karsintaottelut Susijengin kanssa.

7.2.2023 11:24 Suomalaiset ulkomailla

Ilari Seppälä palannut vahvasti loukkaantumisesta – ”Koris on tällä hetkellä tosi kivaa”

Ilari Seppälän alkukausi Ranskan ProB:ssä pelaavan Saint-Chamondin riveissä meni pilalle loukkaantumisen takia. Nyt Seppälä on kuitenkin vihdoin kuntoutunut pelikuntoon.

3.2.2023 10:47 Susijengi

Lauri Markkanen: ”Tunteet nousivat pintaan"

Lauri Markkanen, 25, joutui maanantaina iltapäivällä jännittämään omaa kutsuaan NBA:n vuotuiseen All-Star-otteluun kalkkiviivoille asti. Kun Markkasen nimi lopulta mainittiin, Susijengin jyväskyläläinen ykköstykki kävi ilon keskellä mielessään kaikki historialliseen saavutukseen johtaneet hetket.

27.12.2022 11:14 Suomalaiset ulkomailla

Remu Raitanen otti uuden askeleen urallaan – ”Valinta on osoittautunut oikeaksi”

Viime kaudella Korisliigan parhaaksi pelaajaksi valittu Remu Raitanen teki kesällä sopimuksen Espanjan kakkostasolla, LEB Orossa, pelaavan Albaceten kanssa. Raitanen on esiintynyt vahvasti ensimmäisellä ulkomaan ammattilaiskaudellaan.

23.12.2022 16:46 Susijengi

Yhdysvalloissa korkoa kasvava Miro Little: ”Nyt ollaan päästy vauhtiin”

Miro Little kohosi helmikuussa Susijengiin ensimmäisenä alle 18-vuotiaana debytanttina sitten Teemu Rannikon (1997). Päättyvä vuosi on vienyt Tampereen Pyrinnön kasvatin Susijengin EM-kisamittelön kautta Yhdysvaltoihin ja Sunrise Christian Academyyn, jossa Little on alkuyskähtelyjen jälkeen lunastanut paikkansa joukkueensa eliitissä matkalla kohti NCAA:ta.

29.10.2022 15:01 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsenilla värikäs alku Kreikassa – ”Se oli uudenlainen kokemus”

Alexander Madsen siirtyi kesällä Kreikan huippuseuroihin lukeutuvan AEK Ateenan joukkueeseen. Madsenin alkukauteen on mahtunut paljon.

11.10.2022 21:11 Suomalaiset ulkomailla

Saksaan siirtyneellä Edon Maxhunilla iso mahdollisuus – ”Olen päässyt paremmin rytmiin mukaan”

Saksalaisen Merlins Crailsheimin kanssa sopimuksen tehnyt takamiesvelho Edon Maxhuni on aloittanut kautensa Bundesliigassa lupaavasti. Merlins on mukana myös keskiviikkona alkavassa FIBA Europe Cupissa, jossa Maxhuni saa vastaansa muun muassa Craiovan suomalaiskaksikon Topias Palmin ja Shawn Hopkinsin.

4.10.2022 10:48 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigan lohkovaiheessa vahva suomalaisedustus

Mestarien liigan lohkovaiheen ottelut käynnistyivät maanantaina ja suomalaisten osalta pelit starttaavat tiistaina. Tänä vuonna Mestarien liigassa nähdään yhteensä kolme suomalaispelaajaa ja kaksi päävalmentajaa.

26.9.2022 19:37 Suomalaiset ulkomailla

Topias Palmi ja Shawn Hopkins yhdessä Romaniassa – ”Tämä auttaa kumpaakin”

Tampereen murre tulee tällä kaudella tutuksi romanialaisen SCMU Craiovan pukukopissa, kun Topias Palmi ja Shawn Hopkins tekivät kesällä joukkueen kanssa sopimukset. Ystävykset pääsevät tositoimiin jo tiistaina alkavissa FIBA Europe Cupin karsinnoissa.

23.6.2022 18:38 Suomalaiset ulkomailla

Topias Palmilla hankala kausi Belgiassa – ”En ole ihan sataprosenttisen tyytyväinen”

Topias Palmi siirtyi kesken kauden belgialaisseura Limburg Unitediin. Palmi väläytteli kauden aikana ja pääsi juhlimaan Belgian cupin voittoa, mutta kokonaisuudessaan kausi Belgiassa oli Palmille hankala.

22.6.2022 14:54 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen yllätti jopa itsensä kauden aikana – ”En lähtenyt mahdottoman isoilla odotuksilla”

Elias Valtonen osoitti, ettei hyppäys Saksan kakkostasolta Euroopan kovimpaan kansalliseen liigaan ole euralaislähtöiselle nuorukaiselle ponnistus eikä mikään. Sekä Valtonen että hänen seurajoukkueensa Manresa pelasivat erinomaisen kauden.

20.6.2022 18:01 Suomalaiset ulkomailla

Ilari Seppälällä positiivinen kausi Romaniassa – ”Ei ole mitään valittamista”

Ilari Seppälä pelasi menneen kauden Romanian liigassa Pitestin joukkueessa. Seppälä nautti suurta vastuuta joukkueessa ja pelasi jälleen vahvan kauden.

19.6.2022 21:59 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinilla ennätyksellinen kausi – ”Ihan hyvin meni”

Sasu Salinista tuli tällä kaudella Mestarien liigan kaksinkertainen ennätysmies, kun hän teki kaikkien aikojen ennätyksen onnistuneissa kolmen pisteen heitoissa sekä yhden kauden onnistumisissa. Salin pisteli myös henkilökohtaisia ennätyksiään uusiksi kauden aikana.

18.6.2022 12:33 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni loistava kausi alla Susijengin kesään – ”Tästä tulee meille iso kesä”

Edon Maxhuni pelasi vahvan kauden hollantilaisen Heroes Den Boschin riveissä. Maxhunin onnistuneen kauden kruununa oli Hollannin mestaruuden voittaminen.

10.6.2022 15:24 Suomalaiset ulkomailla

Daniel Dolencilla vaihteleva vuosi Ranskassa – ”Kauden teemaksi voisi sanoa taistelu”

Daniel Dolenc pelasi viime kauden Ranskan kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla Nationale Masculine 1:ssä. Ensi kaudeksi Karhubasketiin siirtyvä Dolenc piti Ranskassa vietettyä kautta kokemuksellisesti rikkaana, mutta pelillisesti vaikeana.

25.5.2022 09:32 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen ja Sasu Salin aloittavat taistelun Espanjan pudotuspeleissä

Espanjan liigassa pudotuspelit käynnistyivät tiistaina ja suomalaisista ensimmäisenä uunista ulos pääsee keskiviikkona Elias Valtonen. Sasu Salin odottaa vuoroaan torstaina.

Näytä lisää vastaavia