Susijengin MM-kisaurakka käyntiin Okinawalla E-lohkossa

29.4.2023 16:44 Susijengi aloittaa historian toiset MM-kisansa Okinawan pääkaupungissa Nahassa yhdessä tulevien MM-kisojen kovatasoisimmista lohkoista. Susijengille tekee seuraa Okinawalla hallitseva olympiapronssimitalisti Australia, hallitseva EM-pronssimitalisti Saksa sekä kisaisäntiin lukeutuva Japani.

Lauri Markkanen ja Susijengi ryntäävät Okinawalla Japanin, Saksan ja Australian kimppuun. Kuva: Ville Vuorinen / Susijengi.

Susijengin päävalmentaja Lassi Tuovi kuvaili oloaan MM-kisalohkon varmistumisen jälkeen tyytyväiseksi ja helpottuneeksi.

- Ensimmäinen tunnelma on, että vihdoin loppuu spekulointi ja pääsee tekemään ajatustyötä, Tuovi hymyilee.

Saksan ja Australian päätyminen samaan alkulohkoon antaa Susijengille Tuovin mukaan edellisten vuosien arvokisoista tutut lähtökohdat.

- Lähtökohtaisesti näen, että sekä Saksa että Australia lasketaan MM-kisojen mitalikandidaattien lohkoon. Jos ja kun kisojen kuudentoista parhaan joukkoon tahdomme, tämä tarkoittaa sitä, että ainakin jompikumpi näistä on alkulohkossa pystyttävä kukistamaan. Voisi sanoa, että pääsemme meille turvalliseen haastajan asemaan näissä kisoissa.

Oman mausteensa keittoon tuo päätyminen samaan alkulohkoon kisaisäntiin lukeutuvan Japanin kanssa. Susijengi kohtasi Japanin tulevalla MM-kisa-areenalla (Arena Naha) Okinawalla kesällä 2021 ja peittosi isännät tuolloin viidellä pisteellä.

- Japanilla on kaksi NBA-pelaajaa riveissään ja kotiyleisö tukenaan, joten he lähtevät varmaan omanlaisena mustana hevosenaan hakemaan isompiensa päänahkoja, Tuovi arvioi.

- Nämä olivat hyvät arvonnat. Okinawa on faneille makea kohde ja voin luvata sekä faneille että joukkueelle aikamoista elämystä. Lohko tullaan pelaamaan poikkeuksellisen hienoissa olosuhteissa niin koripallon kuin kentän ulkopuolisenkin tarjonnan kannalta.

MM-kisojen lohkojaot

  • Lohko A (Manila, Filippiinit): Angola, Dominikaaninen tasavalta, Filippiinit, Italia
  • Lohko B (Manila, Filippiinit): Etelä-Sudan, Serbia, Kiina, Puerto Rico
  • Lohko C (Manila, Filippiinit): Yhdysvallat, Jordania, Kreikka, Uusi-Seelanti
  • Lohko D (Manila, Filippiinit): Egypti, Meksiko, Montenegro, Liettua
  • Lohko E (Naha, Okinawa, Japani): Saksa, Susijengi, Australia, Japani
  • Lohko F (Naha, Okinawa, Japani): Slovenia, Kap Verde, Georgia, Venezuela
  • Lohko G (Jakarta, Indonesia): Iran, Espanja, Norsunluurannikko, Brasilia
  • Lohko H (Jakarta, Indonesia): Kanada, Latvia, Libanon, Ranska

Vuoden 2023 koripallon MM-kisat pelataan 25.8.-10.9.2023.

Lisätietoja: FIBA World Cup 2023

 
10.9.2023 19:20 Susijengi

Herbert luotsasi Saksan maailmanmestaruuteen

Suomen kansalaisuuden jo 30 vuotta sitten saanut kanadalaislähtöinen Gordon Herbert, 64, liittyi suomalaisten palloilulajien maailmanmestarivalmentajien harvaan joukkoon luotsaamalla sunnuntaina Saksan koripallon miesten MM-kultaan. Saksa päihitti MM-finaalissa Serbian lukemin 83–77 (47–47).

1.9.2023 09:29 Susijengi

Olympiakävijä Venezuela Susijengin koetinkivenä MM-huipennuksessa

Susijengin MM-kisat huipentuvat lauantaina aamupäivällä Suomen aikaa otteluun Venezuelaa vastaan. Vaikka Venezuela onkin edennyt Okinawalla tappiosta toiseen, Susijengin valmentaja Hanno Möttölä korostaa, että vastustajan kokemus niin olympiakisa- kuin MM-näyttämöiltäkin on kovaa valuuttaa.

31.8.2023 13:46 Susijengi

Fanien energisoima Susijengi juoksi Kap Verdeltä jalat alta

Susijengin fanit kunnostautuivat jälleen kerran kuudennen pelaajan ominaisuudessa, kun Suomi haki MM-kisojen avausvoittonsa nujertamalla Kap Verden 77-100 (39-54). Susifanit löivät voiton alkutahdit tiistai-illan fanitapaamisella ja antoivat Susijengille virtaa läpi intensiivisen 40-minuuttisen.

31.8.2023 07:17 Susijengi

Kokenut Kap Verde ratsastaa jättiläinen Tavaresin hartioilla

Susijengin avausvastustaja MM-sijoitusotteluissa on tänään torstaina vastaan ryhmittyvä, historiansa ensimmäisiä MM-kisoja pelaava Kap Verde. Joukkueen peli rakentuu pitkälti Portugalin liigassa pelaavien veteraanien varaan, joskin ryhmän kulmakivenä komeilee Real Madridin järkäle, 221-senttinen Edy Tavares.

30.8.2023 16:47 Susijengi

Kap Verde ja Venezuela Susijengin vastustajiksi MM-sijoitusotteluissa

Okinawalla pelattavan MM-alkulohko F:n ottelut saatiin päätökseen keskiviikkoiltana. F-lohkosta ylempään jatkosarjaan etenevät lohkovoittaja Slovenia ja lohkokakkonen Georgia, kun taas Susijengi ottaa alemman MM-jatkosarjan sijoitusotteluissa mittaa lohkokolmonen Kap Verdestä ja lohkojumbo Venezuelasta.

30.8.2023 09:13 Susijengi

Kapteeni Salin: ”Meillä on aseita voittaa pelejä tässä turnauksessa”

Susijengin pitkäaikainen luottopelaaja Sasu Salin, 32, on päätynyt vastuulliseen asemaan joukkueen kapteenin ominaisuudessa sen ensimmäisenä MM-kisakesänä yhdeksään vuoteen. Vaikean MM-alkulohkon jälkeen kapteeni uskoo, että Susijengillä on kaikki aseet kääntää kurssinsa ja päättää turnauksen alemman jatkosarjan ottelut voitokseen.

29.8.2023 16:29 Susijengi

Giddey johti Australian ylempään MM-jatkosarjaan

Japani väläytteli vaarallisuuttaan jo toisena perättäisenä iltana kohoamalla 27 pisteen takaa-ajoasemasta kolmentoista pisteen päähän Australiaa vastaan vajaat kolme minuuttia ennen MM-alkulohko E:n päätösottelun loppua. Australia hyydytti Japanin kuitenkin rutiinilla ja karkasi 109-89 (57-35)-voittoon.

29.8.2023 13:23 Susijengi

Saksa rankaisi Susijengin virheistä MM-alkulohkon päätöspelissä

Susijengi sai kokea Saksa-ottelussa perjantain Australia-pelin toisinnon. Susijengin toteuttaminen ja pelikuri riittivät viidentoista minuutin ajan, kunnes tappioton Saksa alkoi rankaista suomalaisvirheistä isolla kädellä ja purki susipuolustuksen kirurgintarkasti Dennis Schröderin johdolla. Saksa takoi tauluun 101–75 (47-39) -voittolukemat.

28.8.2023 14:05 Susijengi

Elias Valtonen 50. maaottelussaan: ”Kokemusta tulee vain pelaamalla”

Vuosituhannen taitteessa syntyneistä Susijengin pelaajista Mikael Jantunen saavutti 50 maaottelun rajapyykin sunnuntaina Japania vastaan. Saksa-ottelussa vuorossa on Elias Valtonen, 24, joka Jantusen tavoin on nuoresta iästään huolimatta paaluttanut paikkansa Susijengin avainmiehistöön jo varhain.

28.8.2023 09:11 Susijengi

Mitalisuosikki Saksa Susijengin seuraava koetinkivi

Okinawan MM-kisalohko E:tä kahdella voitollaan johtava Saksa saapuu Susijengin seuraavaksi vastustajaksi tiistaina aamupäivällä Suomen aikaa. Saksa peittosi edellisessä ottelussaan olympiapronssimitalisti Australian ja kaahaa vahvasti kohti Manilan MM-loppusarjaa Dennis Schröderin, Wagnerin veljesten ja Daniel Theisin johdolla.

Näytä lisää vastaavia