Shawn Hopkinsille sopimus Islannin liigaan

18.7.2021 12:03 Viimeisen kahden kauden ajan Korisliigan ystäviä Tampereen Pyrinnössä ja BC Nokiassa ihastuttanut BC Nokian kasvatti Shawn Hopkins, 26, on allekirjoittanut ensimmäisen Suomen ulkopuolisen ammattilaissopimuksensa. Susijengin vahvuuteen kuuluva 195-senttinen Hopkins edustaa ensi kaudella KK Stjarnania Islannin liigassa.

Shawn Hopkins donkkailee ensi kaudella Islannissa. Kuva: Japan Basketball Federation.

- Sain Tampereen Pyrinnöltä mahdollisuuden tehdä duunia ja hyvän alustan jatkoon. Nyt tarjoutui paikka aloittaa ulkomaan taival ja työskentelen kovasti, että ulkomaantaival jatkuisi myös mahdollisimman kauan, lähettää Hopkins kiitoksia Suomen seurajoukkueensa suuntaan mahdollisuudesta siirtyä maan rajojen ulkopuolelle.

KK Stjarnan on kuulunut viime vuosina Islannin liigan kärkikahinoihin, vaikka Islannin mestaruuteen asti seura ei ole yltänyt. Islannin cupin Stjarnan on vienyt nimiinsä viimeksi vuosina 2019 ja 2020 ja Islannin Supercupin niin ikään samoina vuosina.

Hopkins toivookin Islannin komennukseltaan mahdollisuutta paitsi ottaa seuraavat kehitysaskeleet pelaajana, myös auttaa Stjarnania menestymään.

- Stjarnan on kuulemani mukaan samantyyppinen jengi kuin Pyrintö. Halutaan pelata nopeasti ja aktiivisesti, ottaa vastustajaa koko kentällä kiinni ja pistää heittoa ilmaan. Tässä on taas hallissa asuttu koko kesä, että voin painaa heitot vieläkin korkeammalla prosentilla sisään ensi kaudella, Hopkins tunnelmoi.

- 26-vuotiaana en oo enää junnutähti, mutta kehitykseni on kuitenkin tasaista. Tuntuu siltä, että oon löytämässä oman pallovarmuuteni, tunnen miten kroppani toimii eivätkä donkkinikaan ole enää pelkkää yksin läpi -donkkia, vaan pystyn lyömään myös kontaktista alaspäin. Kun varmuus pelaamiseen on alkanut löytyä, mitä vaan voi tapahtua seuraavan kolmen vuoden aikana.

Kokemusta Pirkanmaalta ja Yhdysvalloista, kaksinkertainen universiadipelaaja

Hopkins kohosi kasvattajaseuransa BC Nokian juniorijoukkueiden myötä määrätietoisesti edustusjoukkueeseen asti ja juhli BC Nokian kanssa miesten Divari A:n mestaruutta kaudella 2014/15. Tuolloin 19-vuotias Hopkins urakoi BC Nokialle 10,8 pistettä ja 3,0 levypalloa ottelua kohden.

BC Nokian juniori- ja edustusjoukkueiden riveistä Hopkins siirtyi neljäksi kaudeksi Yhdysvaltoihin pelaamaan yliopistokoripalloa. Vuosien 2015-18 aikana Hopkins edusti Troyn yliopistoa ennen siirtymistään seniorikaudekseen 2018-19 North Georgiaan. Seniorikaudellaan Hopkins nimettiin Peach Belt -konferenssin kolmanteen tähdistöviisikkoon.

Yhdysvaltojen vuosiensa jälkeen Hopkins palasi Suomeen ja debytoi Korisliigassa BC Nokian paidassa kaudella 2019-20. Päättyneellä 2020-21-kaudella Hopkins kuului Korisliigan mitalipeleihin edenneen Tampereen Pyrinnön voimahahmoihin 13,8 pisteen, 4,1 levypallon ja 1,7 syötön keskiarvoin.

Juniorimaajoukkueurallaan Hopkins pelasi 82 maaottelua ja oli mukana juhlimassa 20-vuotiaiden miesten B-divisioonan EM-kultaa kesällä 2015. Suomen universiadijoukkueeseen Hopkins lukeutui 2017 Taipeissa ja 2019 Napolissa.

Susijengissä Hopkins debytoi kesällä 2016 ottelussa Belgiaa vastaan. Tähän mennessä Hopkins on pelannut 13 miesten maaottelua 2,6 pisteen ottelukohtaisella keskiarvolla.

Henkilöt

 
23.9.2023 09:52 Susijengi

Henri Kantonen Liettuaan Daniel Dolencin joukkuetoveriksi

Heti MM-kisojen jälkeen sopimuksen Karhu Basketin kanssa solminut Henri Kantonen, 26, käyttää sopimuksessaan olleen ulkomaanpykälän. 198-senttinen ToPo Junioreiden kasvatti ja Susijengin kaksinkertainen arvokisakävijä liittyy yksivuotisella sopimuksella Liettuan liiganousija M Basket Mazeikiaihin Daniel Dolencin joukkuetoveriksi.

20.7.2023 19:35 Susijengi

Korisliigan MVP Severi Kaukiainen Slovakian mestarin puikkoihin

Karhu Basketissa erinomaista jälkeä niin Korisliigassa kuin FIBA Europe Cupissakin tehnyt Susijengi-takamies ja Peli-Karhujen kasvatti Severi Kaukiainen, 25, käyttää ulkomaanoptionsa ja siirtyy ensi kaudeksi Slovakian mestarin Patrioti Levicen takalinjoille.

28.9.2022 22:21 Suomalaiset ulkomailla

Katajan taival FIBA Europe Cupissa katkesi - Hopkinsin ja Palmin Craiova finaaliin

FIBA Europe Cupin karsintaturnaukset pelataan viikolla ja suomalaisedustusta on Joensuun Kataja Basketin sekä Shawn Hopkinsin ja Topias Palmin muodossa. Katajan urakka päättyi, mutta Susijengi-kaksikon jatkuu.

11.7.2022 20:26 Susijengi

Susijengin sähikäinen Jamar Wilson lyö pelitossut naulaan

Susijengin sähikäinen, kesästä 2015 asti Suomea maajoukkuetasolla edustanut Bronxin kasvatti Jamar ”Jammu” Wilson, 38, on ilmoittanut lyövänsä tossut naulaan. Wilson edusti Susijengiä viimeisen kerran helmikuun voitokkaassa MM-karsintaikkunassa ja pelasi seurajoukkuekaudella 2021-22 Kataja Basketin ja ranskalaisen Boulazacin paidassa.

31.5.2022 15:03 Susijengi

Max Besselink pitkällä sopimuksella Würzbürgiin

Viime kaudella BC Nokiaa Korisliigassa edustanut Helsingin NMKY:n kasvatti ja Suomi-koriksen suurlupaus Max Besselink, 202 cm ja 20 vuotta, siirtyy kolmivuotisella sopimuksella Saksan Bundesliigaa edustavan s.Oliver Würzbürgin riveihin.

10.12.2021 08:41 Korisliiga

Topias Palmi vahvistaa Limburgia

Belgian ja Alankomaiden yhteisliiga vahvistuu jo neljännellä suomalaispelaajallaan, kun Korisliigan syyskauden paras kotimainen pistemies ja Susijengin täsmätykki Topias Palmi, 195 cm ja 27 vuotta, siirtyy kasvattajaseuransa Tampereen Pyrinnön edustusjoukkueesta Limburgin riveihin.

27.6.2021 08:34 Suomalaiset ulkomailla

Okko Järvi Belgian pääsarjan Phoenix Brysseliin

Korisliigan Vuoden pelaajaksi valittu Okko Järvi, 25, siirtyy urallaan ensimmäistä kertaa ulkomaille, kun hän solmi vuoden mittaisen sopimuksen belgialaisseuran kanssa. Järvi on kesän ajan kuulunut Susijengin Open Gym -leiritykseen.

30.5.2021 14:12 Korisliiga

Aatu Kivimäki Tigers Tübingenin vahvuuteen

Kevään 2021 Suomen mestaruuden salolaiselle Vilpas Vikingsille ratkaisseiden pelaajien eliittiin ryminällä kohonnut karkkilalaislähtöinen Aatu Kivimäki, 23, siirtyy ensi kaudeksi Saksan kakkostasolle Pro A:han. Kivimäen uusi työnantaja on suomalaisen valmentajakaksikon Daniel Jansson-Hussain Dassouki luotsaama Tigers Tübingen.

3.4.2021 08:50 Susijengi

Aapeli Alanen loppukaudeksi Tshekin pääsarjaan

Vahvan kauden joensuulaisessa Kataja Basketissa pelannut 201-senttinen ja 25-vuotias lahtelaiskasvatti Aapeli Alanen siirtyy loppukaudeksi Tshekin pääsarjaan. Susijengissäkin viisi ottelua pelanneen Alasen kevään työnantaja on Tshekin liigan viidennellä sijalla majaileva Basket Brno.

14.1.2021 09:40 Susijengi

Samuel Haanpään ansiokas pelaajaura päätökseen

Ikäpolvensa ansiokkaimpiin suomalaisiin koripalloilijoihin lukeutuva Keravan Kori-80:n kasvatti Samuel Haanpää, 34, on ilmoittanut lopettavansa koripallouransa. Haanpää ehti pitkän uransa aikana edustaa Suomea EM-kisoissa, rikkoa yliopistonsa kolmen pisteen heittoennätyksen ja pelata ammattilaisena mm. Espanjassa, Kyproksella ja Argentiinassa.

Näytä lisää vastaavia