Sasu Salinilla isoja otteluita edessä - "Vähän etuoikeutettu olo"

10.2.2023 09:44 Sasu Salinilla on tulossa mielenkiintoiset viikot, kun edessä on isoja otteluita. Ensimmäisenä edessä on tulevana viikonloppuna pelattava FIBA Intercontinental Cup, jota seuraavat Copa del Rey sekä MM-karsintaottelut Susijengin kanssa.

Sasu Salin havittelee Intercontinental Cupin voittoa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Intercontinental Cupissa pidetään seurajoukkueiden maailmanmestaruusturnauksena. Siinä kohtaavat Euroopasta Mestarien liigan voittaja, Aasian mestari tunisialainen US Monastir, Etelä-Amerikan mestari Sao Paulo sekä NBA:n kehitysliigan, G-liigan, mestari Rio Grande Valley Vipers.

Tämän vuoden Intercontinental Cup pelataan Teneriffassa ja perjantain välierässä Teneriffa kohtaa Monastirin.

- On kiva, että kauden keskellä on tällaisia merkityksellisiä pelejä ja mahdollisuus voittaa jotain. Vipers on ennestään tuttu joukkue, mutta Monastirista ei ole mitään hajua millainen joukkue sieltä on tulossa. Valmentajammekin sanoivat, että löysivät heitä vain yhden pelin jostain kaukaa sitten. Saa nähdä millainen joukkue sieltä sitten lopulta tulee, Salin arvioi.

Teneriffa voitti Intercontinental Cupin vuonna 2020. Mestaruus on vielä Salinilla tuoreena mielessä.

- Oli se tälle saarelle iso juttu, mutta Mestarien liiga viime vuonna oli vielä isompi. Mukana on tietenkin hyviä joukkueita eikä turnausta kannata väheksyä. Hyvä, että turnaus pelataan täällä, ettei tarvitse matkustaa. Tässä on kuitenkin lähiviikkoina edessä vielä Copa del Rey ja maajoukkuepelit, joten matkustamista tulee taas ihan riittävästi. Toivottavasti saamme myös kotifaneistamme apua kisassa.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Intercontinental Cup ja seuraavana viikonloppuna pelattava Copa del Rey katkaisevat sarjakauden ja tuovat hieman vaihtelua pelikalenteriin.

- Onhan se mieltä virkistävää, että saa kilpailla pokaalista jo tässä vaiheessa ja toivottavasti saisimme ainakin yhden uuden viirin kattoon. On jossain määrin etuoikeutettu olo, että saa pelata tällaisia pelejä. Eivät kaikki näitä kuitenkaan pääse pelaamaan, Salin muistuttaa.

Copa del Rey'ssa Teneriffa aloittaa urakkansa kohtaamalla Gran Canarian, jonka jälkeen mahdollinen vastustaja välierään tulisi otteluparista Joventut Badalona-Baskonia.

- Jos voittaisimme Copa del Rey'n, niin se olisi varmasti isompi asia kuin Intercontinental Cupin voitto, mutta otetaan mikä vain voitto saadaan. Voitetaan ensin Intercontinental Cup ja sen siivittämänä lähdetään voittamaan sitten Copa.

Susijengin kanssa lohkovoitto kiikarissa

Copa del Rey'n jälkeen Salinilla ja muilla Susijengin pelaajilla on edessään tärkeät viimeiset MM-karsintaottelut Israelia ja Saksaa vastaan. Susijengi varmisti paikkansa MM-kisoissa ensimmäisenä eurooppalaisjoukkueena ja taistelee nyt lohkovoitosta.

- Olisihan se hienoa voittaa lohko, mutta helppoa se ei tule tietenkään olemaan. Saksa on kova joukkue, vaikka heiltä puuttuukin tosi kovia pelaajia. Sama pätee tietenkin Israeliin. Toivottavasti saamme Espooseen taas täyden kotiyleisön tuen taaksemme.

Susijengillä on Israelia ja Saksaa vastaan hampaankolossa, sillä Israel oli EM-kisoissa vahvempi ja marraskuun MM-karsintaottelussa Saksa nappasi voiton Susijengistä. Suomi lähteekin revanssi mielessä otteluihin.

- Aina se harmittaa hävitä. Kyllähän se jonkun pienen lisän tuo otteluihin, Susijengin kapteeni virnistää.

Susijengi kohtaa ensin 24.2. vieraskentällä Israelin, jonka jälkeen 27.2. Espoon Metro Areenalle tulee vastaan Saksa.

Lisätietoa: FIBA Intercontinental Cup

Henkilöt

 
13.4.2024 11:59 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen loisti ratkaisevassa finaalissa – ”Hieno saavutus”

Mikael Jantunen oli yksi Paris Basketballin avainpelaajista, kun ranskalaisseura juhli perjantai-iltana EuroCupin voittoa. Jantusen mukaan joukkue osoitti kauden aikana ansaitsevansa mestaruuden.

26.3.2024 10:38 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball aloittaa välierät EuroCupissa

Mikael Jantusen edustama ja Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball kohtaa EuroCupin välierissä englantilaisjoukkue London Lionsin. Jantunen uskoo vahvasti joukkueen mahdollisuuksiin edetä finaaliin.

20.3.2024 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Severi Kaukiainen saavutti jo yhden pokaalin - kaksi vielä kiikarissa

Kauden 2023-24 loppuratkaisut ovat vasta käsillä, mutta Severi Kaukiaisen kauteen on mahtunut jo seuravaihto ja cup-voitto sekä MVP-palkinto. Kaukiainen on ollut ensimmäiseen ulkomaan kauteensa tyytyväinen.

16.2.2024 15:52 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin ja Elias Valtonen taistelevat Copa del Rey'n voitosta

Espanjan cup, Copa del Rey, pelataan viikonlopun aikana Malagassa. Voitosta ovat taistelemassa myös Sasu Salin ja Elias Valtonen.

27.1.2024 09:30 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen saanut hyvän alun Espanjassa – ”Rooli on juuri se mitä luvattiin”

Alexander Madsen vaihtoi jouluna seuraa, kun VEF Riika vaihtui Espanjan liigassa pelaavaan BC Andorraan. Madsen on saanut hyvän startin Euroopan kovimmassa kansallisessa liigassa.

18.11.2023 13:17 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhunin riski kannatti – ”Joskus kannattaa luottaa vaistoihin”

Edon Maxhunin kesäinen kärsivällisyys palkittiin, kun hän sai sopimuksen Ranskan huippusarjaan Le Portelin joukkueeseen. Maxhuni on nopeasti ottanut ison roolin joukkueessa ja johdattanut joukkueen voitosta voittoon.

3.10.2023 09:35 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen uskoo Paris Basketballin mahdollisuuksiin EuroCupissa

EuroCup starttaa tiistaina ja suomalaisittain lippua kantavat Paris Basketballin kaksikko Mikael Jantunen ja Tuomas Iisalo. Jantunen uskoo joukkueensa menestysmahdollisuuksiin menestyä kilpailussa.

23.9.2023 11:29 Suomalaiset ulkomailla

Susijengissä vanhin, seurajoukkueessa nuoriso-osastoa – Sasu Salinin kausi käyntiin tutuissa maisemissa

Sasu Salinilla, 32, lähtee käyntiin jo kahdeksas täysi kausi Espanjan pääsarjassa ACB:ssä. Teneriffa lähtee hakemaan jälleen menestystä niin kotimaan kuin Euroopan kentillä.

5.7.2023 10:34 Susijengi

Lassi Tuovi kesäliigapestistä Utahiin: ”Tämä on meille valtavan hieno mahdollisuus”

Susijengin päävalmentaja Lassi Tuovi on urakoinut viikon päivät NBA-joukkue Utah Jazzin kesäliigajoukkueen valmennusjohdossa vierailevan valmentajan ominaisuudessa. Utahilaismedialle esitelty Tuovi keskusteli lehdistötilaisuudessaan muun muassa koripallon kehityksestä Suomessa, Lauri Markkasesta sekä Susijengin ja Utah Jazzin yhteistyöstä.

30.6.2023 15:58 Susijengi

Pettymyksistä huolimatta Sasu Salinin kauteen mahtui paljon hyvää

Sasu Salin, 32, pelasi jälleen vahvan kauden espanjalaisjoukkue Teneriffan riveissä. Vaikka kauteen mahtui kirveleviä tappiota, niin kokonaisanti oli plusmerkkinen.

Näytä lisää vastaavia