Sasu Salin sytytti sukan tuleen Mestarien liigassa

19.10.2023 00:08 Sasu Salinin ranne oli tulikuumana Mestarien liigan avauksessa, kun hän pommitti peräti kahdeksan kolmen pisteen heittoa sisään hurjalla prosentilla. Severi Kaukiainen oli Patrioti Levicen ykkösnimi FIBA Europe Cupissa ja Mikael Jantunen esiintyi vahvasti EuroCupissa.

Sasu Salin oli täysin pitelemätön Mestarien liigan avauksessa. (Kuva: FIBA Europe)

Teneriffa kohtasi Mestarien liigan lohkovaiheen avauksessa ranskalaisen Cholet'n ja aloitti kotikentällään hieman hermostuneesti, kun vieraat ehtivät karata toisen neljänneksen aikana jo 19 pisteen karkumatkalle. Sen jälkeen kuvaan astui Sasu Salin, joka upotti toisella neljänneksellä peräti seitsemän kolmen pisteen heittoa sisään ja nosti lähes yksinään Teneriffan takaisin peliin. Lopulta Teneriffa otti selvän 95-75 (43-41)-voiton.

Salin on hakenut alkukaudesta heittoaan, mutta padot aukesivat sopivaan aikaan, kun hän piti korisukkaa lämpimänä upottaen kolmen pisteen heittonsa 8/9 ja keräsi yhteensä 25 pistettä, kolme levypalloa ja kaksi riistoa.

- Totta kai täytyy olla iloinen voitosta. Olisimme voineet pelata paljon paremmin ensimmäisellä puoliajalla. Meidän ei olisi pitänyt päästää peliä sellaiseksi miten se tänään meni, sillä olimme niin paljon jäljessä ensimmäisellä puoliajalla ja sitä pitää parantaa. Tulimme kuitenkin takaisin ja osoitimme kotikentällämme luonnetta ja aloimme puolustaa sekä ottaa levypalloja. Iloinen voitosta ja tämä oli ensimmäinen tämän vuoden Mestarien liigassa, joten tämä oli hyvä tapa aloittaa, Salin kommentoi ottelun lehdistötilaisuudessa.
Ottelutilastot

Teneriffan kanssa samassa lohkossa pelaava Alexander Madsenin VEF Riika puolestaan aloitti omat pelinsä 75-84 (43-57)-tappiolla turkkilaista Darüssafakaa vastaan. Madsen lukeutui joukkueensa parhaimmistoon 12 pisteen, seitsemän levypallon, kahden syötön ja torjunnan tilastoilla.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Mikael Jantunen oli niin ikään vahvalla pelipäällä heittäen 12 pistettä, kun Paris Basketball voitti EuroCupin ottelussa Towers Hamburgin selvästi 105-69 (52-26). Jantunen täytteli tilastojaan myös viidellä levypallolla, syötöllä ja kolmella riistolla. Tuomas Iisalon miehistö on aloittanut EuroCupin kolmella voitolla.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Severi Kaukiainen oli Patrioti Levicen sankari FIBA Europe Cupin avauksessa, kun takamies hurjasteli 20 pisteen ja 10 syötön tupla-tuplan. Kaukiainen sai viime sekunneilla kunnian sinetöidä Levicelle 93-91 (46-51)-voiton vapaaheittoviivalta romanialaista Oradeaa vastaan. Kaukiaisen tilastoihin merkittiin myös yksi levypallo.
Ottelutilastot

Lassi Tuovin apuvalmentama Virtus Bologna otti Euroliigassa toisen voittonsa kaataessaan kotikentällään ALBA Berliinin 87-76 (44-26). Bolognalla on kolmesta ottelusta kaksi voittoa.
Ottelutilastot

Slovenian liigassa Perttu Blomgren oli isossa roolissa Domzalen noustessa 95-90 (47-48)-voittoon Ilirijan vieraana. Blomgren nosti viimeisellä minuutilla Domzalen neljän pisteen johtoon ja riisti heti perään Ilirijan aikalisän jälkeen pallon kasvattaen johtoa vielä vapaaheittoviivalta. Blomgren keräsi ottelussa tilastorivilleen yhdeksän pistettä, neljä levypalloa, neljä syöttöä, riiston ja torjunnan.
Ottelutilastot

Mikael Laihonen oli kuumana Puolan kakkosliigan ottelussa, kun hän heitti 22 pistettä Radomin voittaessa Politechnika Opolskan 100-83 (60-33). Radom iski vieraille luun kurkkuun jo heti avausneljänneksellä viemällä sen nimiinsä 31-8. Pisteidensä lisäksi Laihonen operoi muutenkin tehokkaasti kahmimalla yhdeksän levypalloa, antamalla kaksi korisyöttöä sekä riistämällä kertaalleen. Radomilla on nyt kolme voittoa ja kolme tappiota.
Ottelutilastot

 
1.2.2024 07:16 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball sinetöi EuroCupin runkosarjan voiton – Teneriffalle voitto Mestarien liigassa

Tuomas Iisalon ja Mikael Jantusen Paris Basketball varmisti EuroCupin runkosarjan voiton varmistaen näin kotiedun loppuun saakka. Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa otti ison voiton Mestarien liigan jatkolohkossa.

21.12.2023 07:55 Suomalaiset ulkomailla

Salin ja Larkas jatkavat Mestarien liigassa - Seppälä ilmiliekeissä Ranskassa

Mestarien liigan alkulohkovaihe saatiin päätökseen ja Sasu Salinin sekä Mikko Larkaksen urakka jatkuu 16 parhaan joukossa. Pelikuntoon palannut Ilari Seppälä oli sen sijaan täysin pitelemätön Ranskassa.

7.12.2023 09:05 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen loisti Mestarien liigassa - Sasu Salin rikkoi upean rajapyykin

Alexander Madsenin vahva peli piti VEF Riian jatkohaaveet elossa Mestarien liigassa ja Sasu Salin vei oman ennätyksensä uudelle sataluvulle.

21.11.2019 07:42 Suomalaiset ulkomailla

Madsenin tupla-tupla ei riittänyt - Salin juhli suomalaiskohtaamisen voittoa

Mestarien liigassa nähtiin suomalaisten kohtaaminen, kun Alexander Madsenin VEF Riika isännöi Sasu Salinin Teneriffaa. Madsen oli joukkueensa ykköstähti tupla-tuplalla, mutta Teneriffa palasi kotimatkalle täyden pistepotin kera.

31.10.2019 08:02 Suomalaiset ulkomailla

Petteri Koponen tehokkaana Bayern Münchenin voittaessa Real Madridin

Petteri Koponen ja Bayern München pääsivät juhlimaan äärimmäisen maukasta voittoa kaadettuaan Euroliigan ottelussa Real Madridin. Koponen oli jälleen Bayernin kantavia voimia ottelussa heittäen 15 pistettä. Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa jatkaa puhtaalla pelillä ja Ranskan cupissa nähtiin suomalaiskohtaaminen.

5.2.2019 13:24 Susijengi

Korista VeikkausTVssä viikolla 6: Salin ja Murphy vastakkain Espanjassa, saako Katajan eurotaival jatkoa?

Tällä viikolla VeikkausTV:llä nähdään muun muassa Espanjan liigan suomalaiskohtaaminen, kolme Chicago Bullsin NBA-ottelua sekä Kataja Basketin kohtalonottelu FIBA Europe Cupin jatkolohkossa.

1.2.2019 11:51 Susijengi

Petteri Koponen juhli kovaa voittoa Euroliigassa

Petteri Koposen Bayern München tarrasi tiukasti kiinni Euroliigan pudotuspelipaikkaan saksalaisjoukkueen voittaessa kotonaan turkkilaisen suurseura Fenerbahcen.

18.1.2019 09:46 Susijengi

Salin ja Wilson juhlivat voittoja eurokentillä

Sasu Salin ja Jamar Wilson pääsivät voittojen makuun eurokentillä. Petteri Koponen oli Bayern Münchenin paras pistemies, mutta se ei tällä kertaa riittänyt voittoon saakka Euroliigassa.

20.12.2018 09:56 Susijengi

Koponen ja Salin voittojen takuumiehinä eurokentillä

Petteri Koponen pääsi keskiviikkoiltana juhlimaan Bayern Münchenin kolmatta peräkkäistä voittoa Euroliigassa ja EuroCupissa Sasu Salin ja Malaga päättivät alkulohkon tyylikkäästi voittoon.

22.11.2018 09:44 Susijengi

Sasu Salin kuumassa heittovireessä - Gerald Lee Junior hurjasteli tupla-tuplan

Sasu Salinin käsi kävi kuumana, kun hän nakutti 17 pistettä johdattaessaan Malagan voittoon EuroCupin ottelussa. Gerald Lee Junior oli huippuvireessä tilastoiden 17 pisteen ja 13 levypallon tupla-tuplan Ironi Ness Zionan varmistaessaan jatkopaikan FIBA Europe Cupissa.

Näytä lisää vastaavia