Sami Toiviainen: ”Kauhajoki herättää suuria tunteita Salossa”

1.5.2022 10:15 Hallitseva Suomen mestari lähtee monissa papereissa finaalisarjaan hienoisena altavastaajana, mutta se sopii paremmin kuin hyvin salolaisjoukkueelle, joka runkosarjassa aiheutti Kauhajoella harmaita hiuksia.

Sami Toiviainen johdattaa Vilppaan toiseen peräkkäiseen finaalisarjaan. Kuva: Ville Vuorinen

Salossa Kauhajoki finaalivastustajana herättää tunteita. Joukkueet kohtaavat nyt kolmannen kerran finaaleissa edellisen neljän kauden aikana, kun Suomen mestaruuksia on kentällä ratkaistu. Kaksi ensimmäistä mestaruutta meni Kauhajoelle, mutta viime kaudella Vilpas otti omansa ja marssi seurahistorian ensimmäiseen mestaruuteen.

Vilppaan päävalmentaja Sami Toiviainen myöntää, että päivät ennen finaaleja ovat olleet kiireellisiä, mutta tavallaan aika on silti kulunut hitaasti. Mielessä on jo ensimmäinen finaali ja siitä vauhdilla käyntiin lähtevä finaalisarja.

- Koko kautta peilaten olemme haastaja tässä finaalisarjassa. Molemmat joukkueet ovat kauden aikana osoittaneet, että pystyvät puolustamaan ja hyökkäämään korkealla tasolla, Toiviainen sanoo.

- Nyt näyttää siltä, että molemmat joukkueet pääsevät finaalisarjaan suhteellisen terveenä. Se ei ole viime vuosina ollut itsestäänselvyys. Tulossa on fyysinen ja tiukka finaalisarja.

Viime kaudella Toiviainen johdatti Vilppaan mestariksi juuri Kauhajokea vastaan. Toiviainen myöntää, että lopputulos on miltei ainoa asia, mitä tuosta ottelusarjasta kannattaa muistella. Kauhajoki on erilainen joukkue kuin viime kaudella, jolla on eri pelaajat ja jotka pelaavat muutenkin erilaista koripalloa. Suurin yhtäläisyys on oranssi pelipaita.

Kauden keskinäiset ovat menneet Vilppaalle 3–1, joten salolaiset ovat aiheuttaneet melkein puolet kauhajokisten kauden kaikista tappioista.

- Keskinäisissä olemme löytäneet ne jutut, jotka ovat toimineet. On mielenkiintoista nähdä, miten Kauhajoki taktisesti lähtee ottelusarjaan: miten he puolustavat esimerkiksi sisällä Jeremiah Woodia tai palloskriinitilanteita.

- Woodin merkitys on joukkueemme muille amerikkalaispelaajille todella suuri. Hän on johtanut joukkoa kokemuksellaan koko kauden. Hän tasan tarkkaan tietää, mitä finaalisarjalta kannattaa odottaa.

Kauhajoki eteni Vilppaan tapaan välieristä finaaleihin viidessä ottelussa. Toiviainen tiedostaa ne hetket, jossa tuleva finaalivastustaja on vaarallisimmillaan.

- Heidän puolustuksensa intensiteetti on ikävän korkea meidän kannaltamme. He ovat puolustusmoodissa jo siinä vaiheessa, kun heidän heittonsa lähtee. He menevät koko viisikolla hyökkäyslevyyn ja alkavat puolustamaan siitä. Tuossa kahden sekunnin aikaikkunassa he ovat todella hyviä ja meidän pitää olla valmis siihen, Toiviainen kertoo.

Ennakkoon finaalisarja on yksi mielenkiintoisimmista hetkeen: on yhteistä finaalihistoriaa paljon viime vuosilta, on tunnetta niin kentällä kuin katsomossa sekä huimat omien joukkueiden takana seisovat kannattajat, jotka eivät pelkää kuluttaa istumalihaksiaan Kantatie 44:n asfaltilla.

- Näemme finaalisarjassa kaksi laadukasta ja hyvin valmennettua joukkuetta, joista löytyy kokeneita kotimaisia pelaajia sekä tulevaisuuden tähtipelaajia yhdistettynä laadukkaisiin vahvistuksiin. Tästä tulee upea sarja.

- Kauhajoki vastustajana herättää suuria tunteita Salossa. Ei Kauhajokea kauheasti rakasteta Salossa, vaikka kunnioitetaankin. On upeaa, että meteli tulee varmasti molemmissa halleissa olemaan hurja, kun finaalit saadaan pelata täysille halleille.

Finaalisarja käynnistyy 2.5. Kauhajoen kotikentällä. Kauhajoen kotiotteluiden ennakkoliput ovat myynnissä täällä ja Vilppaan kotiotteluiden liput puolestaan löytyvät täältä. Jim näyttää ensimmäisen finaalin 2.5. vapaasti omalla kanavallaan.

 
22.7.2022 09:57 Korisliiga

Kolminkertainen Korisliiga-mestari René Rougeau Seagullsiin

Helsinki Seagulls on tehnyt sopimuksen 36-vuotiaan yhdysvaltalaisen René Rougeaun kanssa. Kolminkertainen Korisliiga-mestari on edustanut aiemmin urallaan Kauhajoen Karhu Basketia yhteensä 139 ottelussa.

21.7.2022 08:24 Korisliiga

Katajalle kaksi uutta pelaajaa: Christian Keeling vahvistukseksi, Thomas Exaucia Korisliiga-tulokkaaksi

Kataja Basket on tehnyt kaksi uutta pelaajasopimusta, kun joukkuetta täydentävät yhdysvaltalainen Christian Keeling, 24, ja Suomen nuorisomaajoukkueista tuttu Thomas Exaucia, 21.

19.7.2022 19:44 Korisliiga

Korisliigan vahvistettu sarjaohjelma kaudelle 2022-2023 on julkaistu

Pantterijahti käynnistyy syys-lokakuun vaihteessa ja Suomen mestari on selvillä viimeistään 10.5.2023. Korisliiga jatkaa formaatilla, jossa 22 kierroksen jälkeen joukkueet jaetaan ylempään ja alempaan jatkosarjaan.

15.7.2022 17:00 FIBA Europe Cup

FIBA Europe Cup -arvonnat suoritettu – Kataja Basketin ensimmäinen karsintavastus on israelilainen Hapoel Haifa

FIBA Europe Cupin syyskuun lopussa pelattaviin karsintaturnauksiin ja alkulohkoihin suoritettiin eilen Münchenissä. Joensuulainen Kataja Basket eteni suoraan välierävaiheeseen, jossa vastustajaksi arvottiin israelilainen Hapoel Haifa.

13.7.2022 16:49 Korisliiga

Quin Cooper tuo heittovoimaa Korihaihin

Korisliigaa pelaava Uudenkaupungin Korihait on tehnyt pelaajasopimuksen 30-vuotiaan yhdysvaltalaislaituri Quin Cooperin kanssa. Cooper tulee Uuteenkaupunkiin Belgian ja Hollannin yhteisliigassa pelaavasta Aris Leeuwardenista.

13.7.2022 16:41 Susijengi

Susijengin laituriveteraani Carl Lindbom vahvistaa Tapiolan Honkaa

Viimeiset viisi vuotta Puolan, Ranskan, Liettuan, Kroatian ja Islannin sarjoissa viihtynyt Susijengin laituriveteraani Carl Lindbom, 30, palaa kotimaan kentille. 206-senttinen Lindbom on solminut tulevan kauden kattavan sopimuksen kasvattajaseuransa Tapiolan Hongan edustusjoukkueen kanssa.

11.7.2022 20:26 Susijengi

Susijengin sähikäinen Jamar Wilson lyö pelitossut naulaan

Susijengin sähikäinen, kesästä 2015 asti Suomea maajoukkuetasolla edustanut Bronxin kasvatti Jamar ”Jammu” Wilson, 38, on ilmoittanut lyövänsä tossut naulaan. Wilson edusti Susijengiä viimeisen kerran helmikuun voitokkaassa MM-karsintaikkunassa ja pelasi seurajoukkuekaudella 2021-22 Kataja Basketin ja ranskalaisen Boulazacin paidassa.

8.7.2022 10:16 Mestarien liiga

Mestarien liigan karsintaparit arvottu – Kauhajoki suoraan toiselle kierrokselle

Mestarien liigan tulevan kauden lohkoarvonnat sekä karsintaparit arvottiin torstaina. Hallitseva Suomen mestari Kauhajoki kohtaa karsinta-avauksessaan voittajan parista Egis Körmend (HUN) – Patrioti Levice (SVK).

22.6.2022 20:30 Korisliiga

Pääsarjojen sarjalisenssit kaudelle 2022–23 myönnetty: 64 joukkuetta yhteensä viidessä pääsarjassa

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2022–23. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Kaikkiaan viidessä pääsarjassa nähdään ennätykselliset 64 joukkuetta.

20.6.2022 10:41 Korisliiga

Finaalien MVP Cameron Jones jatkaa Kauhajoella – Jeffrey Crockett uutena oranssipaitoihin

Viime kauden parhaimmaksi ulkomaalaispelaajaksi sekä finaalien arvoikkaamksi valittu Cameron Jones ja hallitseva Suomen mestari Kauhajoki ovat solmineet vuoden mittaisen jatkosopimuksen.

15.6.2022 16:00 Koripalloliitto tiedottaa

Johannes Sarekoski Koripalloliiton huippuerotuomarivalmentajaksi

Suomen Koripalloliiton uudeksi huippuerotuomarivalmentajaksi on valittu pitkän linjan Korisliiga-erotuomari Johannes Sarekoski, 47. Sarekoski aloittaa uudessa pestissään kesällä 2022.

14.6.2022 19:36 Susijengi

Hannes Pöllälle jatkosopimus Kouvoihin

Korisliigan vuoden tulokkaaksi keväällä äänestetty Susijengin nuori sentteri ja Namika Lahti Juniorien kasvatti Hannes Pöllä, 24, jatkaa Kouvolassa. 211-senttinen ja 123-kiloinen Pöllä takoi Kouvoille viime kaudella 10,4 pistettä ja 6,8 levypalloa ottelua kohden.

14.6.2022 18:57 Korisliiga

Mubashar Ali KTP-Basketin korien alle

Vuosi sitten Susijengissä debytoinut ja viime vuodet yliopistokoripalloa Yhdysvalloissa pelannut helsinkiläisen Warriorsin kasvatti Mubashar Ali, 25, debytoi syksyllä Korisliigassa. 213-senttinen Ali on solminut yksivuotisen sopimuksen perinteikkään kotkalaisjoukkueen KTP-Basketin kanssa.

10.6.2022 16:57 Korisliiga

Tuukka Kotti vahvistamaan Tapiolan Honkaa

Korisliiga-paluuseen valmistautuva Tapiolan Honka on solminut sopimuksen 226 miesten maaottelua pelanneen Tuukka Kotin, 41, kanssa, joka tuo suuren annoksen kokemusta joukkueeseen.

6.6.2022 15:31 Korisliiga

Okko Järvi Seagullsin takalinjoille kaksivuotisella sopimuksella

Korisliigan kevään 2021 arvokkaimmaksi pelaajaksi (MVP) palkittu Tapiolan Hongan kasvatti Okko Järvi, 26, palaa Suomeen. Susijengi-debyyttinsä viime kesänä tehnyt ja päättyneellä kaudella belgialaista Phoenix Brusselsia edustanut 193-senttinen Järvi on solminut kaksivuotisen sopimuksen Helsinki Seagullsin kanssa.

31.5.2022 15:03 Susijengi

Max Besselink pitkällä sopimuksella Würzbürgiin

Viime kaudella BC Nokiaa Korisliigassa edustanut Helsingin NMKY:n kasvatti ja Suomi-koriksen suurlupaus Max Besselink, 202 cm ja 20 vuotta, siirtyy kolmivuotisella sopimuksella Saksan Bundesliigaa edustavan s.Oliver Würzbürgin riveihin.

26.5.2022 10:32 Susijengi

Daniel Dolenc mestari-Karhun korin alle, Carter jatkaa Kauhajoella

Espoo Basket Teamin kasvatti ja Susijengin korinalusduunarina kunnostautunut Daniel Dolenc, 28, liittyy Suomen mestari Karhu Basketin vahvuuteen kaksivuotisella sopimuksella. Kauhajokisten korinalusta tulee olemaan ensi kaudella väkivahva, sillä myös mestaruuden takuumiehiin lukeutunut Simeon Carter jatkaa seurassa.

24.5.2022 09:55 Korisliiga

Ventoniemi ja Waxlax jatkavat Lahti Basketballin paidassa

Lahtelaisseura on käyttänyt sopimuksien optiovuodet Henri Ventoniemen, 26, ja Ricky Waxlaxin, 22, kanssa.

20.5.2022 11:11 Korisliiga

Korisliigan Vuoden pelaaja Remu Raitanen arvostaa saamaansa tunnustusta – ”Henkilökohtaisiin palkintoihin kannattaa suhtautua ennen kaikkea motivaattoreina”

24-vuotias Remu Raitanen pelasi KTP-Basketissa onnistuneen kauden, joka toi hänelle torstai-illan gaalassa Korisliigan vuoden pelaajan palkinnon. Ura jatkuu syksyllä joko KTP:ssä tai ulkomailla.

18.5.2022 20:16 Korisliiga

Remu Raitanen on Korisliigan Vuoden pelaaja, Suomen mestari Karhu Basketille kosolti tunnustusta

KTP-Basketia edustava Remu Raitanen on äänestetty Korisliigan Vuoden pelaajaksi. Kauhajoen Karhu Basket kahmi palkintoja viidessä eri kategoriassa.

Näytä lisää vastaavia