Salinin Teneriffa ja Iisalon Bonn Mestarien liigan Final Fouriin

20.4.2023 09:00 Sasu Salinin edustama Teneriffa ja Tuomas Iisalon valmentama Bonn etenivät Mestarien liigan Final Four -lopputurnaukseen. Romaniassa Topias Palmin ja Shawn Hopkinsin kausi tuli päätökseen.

Tuomas Iisalo luotsasi Bonnin Mestarien liigan Final Fouriin. (Kuva: FIBA Europe)

Salin oli loukkaantumisen johdosta sivussa Teneriffan kokoonpanosta, mutta siitä huolimatta hallitseva mestari pystyi kellistämään viime kauden finaalivastustajansa. Teneriffa voitti kotikentällään kolmannen osaottelun 84-72 (45-36) ja eteni finaaliin näin otteluvoitoin 2-1.
Ottelutilastot

Alexander Madsenin AEK taisteli niin ikään paikasta lopputurnaukseen kohtaamalla kolmannessa ottelussa Hapoel Jerusalemin. AEK ei kuitenkaan pystynyt haastamaan kotijoukkuetta, vaan putosi häviämällä selvästi 51-91 (22-43). Madsen kirjautti kaksi levypalloa.
Ottelutilastot

Bonn pääsi ratkaisuotteluun kotikentällään ja pystyi kukistamaan Strasbourgin 83-77 (44-46). Näin Bonn eteni ensimmäistä kertaa historiansa aikana Mestarien liigan Final Fouriin.

- Tämä ottelusarja oli meille iso haaste. Strasbourg on loistava joukkue. Fyysinen, aggressiivinen ja kokenut joukkue, jonka onnistuimme taivuttamaan, muttemme katkaisemaan ottelusarjan aikana, Iisalo antoi kehuja vastustajajoukkueelle ottelun lehdistötilaisuudessa.

- Mielestäni pystyimme uuvuttamaan heidät 40 minuutin aikana ja pelasimme lopussa uskomattoman korkeatasoista puolustuspelaamista ja saimme juuri riittävästi koreja itsellemme, Iisalo jatkoi.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Neljäntenä joukkueena tiensä Final Fouriin selvitti Malaga. Final Four pelataan 12.-14.5. ja pelipaikka ratkeaa myöhemmin.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Saksan Bundesliigassa Elias Valtosen Rostock Seawolves otti tärkeän voiton kaataessa Göttingenin 94-85 (55-48). Valtonen tilastoi kolme levypalloa ja syötön. Max Besselink ei ollut Göttingenin kokoonpanossa. Samalla Rostock nousi voiton päähän pudotuspelipaikasta.
Ottelutilastot

Joonas Iisalon valmentaman Academics Heidelbergin voittoputki katkesi Hampurissa paikallisen Towersin vieraana 86-90 (50-50)-tappiolla. Heidelberg on 12.
Ottelutilastot

Saksan ProB:ssä Daniel Janssonin valmentama Tigers Tübingen hioi pudotuspelikuntoaan voittamalla kotikentällään Dresden Titansin selvästi 98-69 (54-34). Aatu Kivimäki kantoi kortensa kekoon kahdeksalla pisteellä, kahdella levypallolla ja kahdella syötöllä. Tigers on jo sinetöinyt toisen sijan runkosarjassa.
Ottelutilastot

Romanian liigassa Topias Palmin ja Shawn Hopkinsin kausi päättyi, kun Craiova hävisi puolivälierissä kolmannen kerran Cluj-Napocalle. Craiova hävisi kotonaan kirvelevästi jatkoajan jälkeen 94-97 (36-31, 84-84). Palmilla oli varsinaisen peliajan loppuhetkillä nostaa Craiova johtoon vapaaheittoviivalta, mutta hän epäonnistui molemmissa yrityksissään ja näin peli meni jatkoajalle. Craiova pelasi viimeisen pelin Palmille kolmen pisteen viivan taakse, mutta tällä kertaa heitto meni ohi ja Cluj-Napoca eteni välieriin.

Hopkins heitti 14 pistettä, nappasi kolme levypalloa, syötti kerran ja sai riiston. Palmin riville kirjattiin 13 pistettä, viisi levypalloa ja kaksi syöttöä.
Ottelutilastot

Kauden keskiarvoikseen Palmi tilastoi 13,7 pistettä, 3,0 levypalloa ja 1,7 syöttöä. Hopkins puolestaan kasasi 8,4 pistettä ja 2,1 levypalloa.  Craiova pelasi myös FIBA Europe Cupia kauden aikana ja Palmin keskiarvot näyttivät 10,1 pistettä, 3,5 levypalloa ja 1,3 syöttöä. Hopkins täytteli riviään 11,4 pistettä ja 2,8 levypalloa.
Topias Palmin kauden tilastot Romanian liigassa
Shawn Hopkinsin kauden tilastot Romanian liigassa
Topias Palmin kauden tilastot FIBA Europe Cupissa
Shawn Hopkinsin kauden tilastot FIBA Europe Cupissa

Ranskan ProB:ssä Ilari Seppälän Saint-Chamond otti ison harppauksen kohti sarjapaikan varmistamista, kun se kaatoi kotonaan Vichy-Clermontin 100-91 (49-52). Seppälä sai tilastoihinsa neljä pistettä, kaksi levypalloa, kuusi syöttöä ja riiston.
Ottelutilastot

 
1.2.2024 07:16 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball sinetöi EuroCupin runkosarjan voiton – Teneriffalle voitto Mestarien liigassa

Tuomas Iisalon ja Mikael Jantusen Paris Basketball varmisti EuroCupin runkosarjan voiton varmistaen näin kotiedun loppuun saakka. Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa otti ison voiton Mestarien liigan jatkolohkossa.

21.12.2023 07:55 Suomalaiset ulkomailla

Salin ja Larkas jatkavat Mestarien liigassa - Seppälä ilmiliekeissä Ranskassa

Mestarien liigan alkulohkovaihe saatiin päätökseen ja Sasu Salinin sekä Mikko Larkaksen urakka jatkuu 16 parhaan joukossa. Pelikuntoon palannut Ilari Seppälä oli sen sijaan täysin pitelemätön Ranskassa.

14.12.2023 00:08 Suomalaiset ulkomailla

Valtonen juhli Barcelonan kaatoa, Jantunen iskussa EuroCupissa ja Blomgren pisterohmuna Sloveniassa

Elias Valtonen pääsi maistelemaan harvinaista herkkua, kun Manresa kaatoi Espanjan liigassa Barcelonan. Mikael Jantunen oli jälleen mies paikallaan EuroCupissa ja Perttu Blomgren sai kätensä kuumaksi Sloveniassa.

7.12.2023 09:05 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen loisti Mestarien liigassa - Sasu Salin rikkoi upean rajapyykin

Alexander Madsenin vahva peli piti VEF Riian jatkohaaveet elossa Mestarien liigassa ja Sasu Salin vei oman ennätyksensä uudelle sataluvulle.

23.11.2023 09:34 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen siivitti joukkueensa tärkeään voittoon

Alexander Madsen oli isossa roolissa, kun VEF Riika merkkautti avausvoittonsa Mestarien liigan lohkovaiheessa ja piti jatkohaaveensa elossa. Sasu Salin ja Perttu Blomgren olivat myös vahvassa vedossa.

9.11.2023 09:44 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin vei Mestarien liigan Susijengikohtaamisen

Mestarien liigassa nähtiin suomalaiskohtaaminen, kun Sasu Salin toivotti Alexander Madsenin tervetulleeksi Teneriffan aurinkosaarelle. Salin pääsi ottelun jälkeen paukuttelemaan henkseleitään voiton kunniaksi.

19.10.2023 00:08 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin sytytti sukan tuleen Mestarien liigassa

Sasu Salinin ranne oli tulikuumana Mestarien liigan avauksessa, kun hän pommitti peräti kahdeksan kolmen pisteen heittoa sisään hurjalla prosentilla. Severi Kaukiainen oli Patrioti Levicen ykkösnimi FIBA Europe Cupissa ja Mikael Jantunen esiintyi vahvasti EuroCupissa.

12.5.2023 09:26 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigan Final Four viikonloppuna – Sasu Salin ja Tuomas Iisalo taistelemassa mestaruudesta

Mestarien liigan Final Four –lopputurnaus pelataan viikonlopun aikana Malagassa, Espanjassa. Suomalaisista voittoa havittelevat Teneriffan Sasu Salin ja Bonnin päävalmentaja Tuomas Iisalo.

13.4.2023 09:45 Suomalaiset ulkomailla

Tilanteet tasoittuivat Mestarien liigassa – puolivälieräparit venyivät ratkaisevaan otteluun

Mestarien liigan puolivälierät venyivät suomalaisten osalta kolmanteen peliin. Sasu Salinin Teneriffa ei saanut otteluparia katkaistua ja Alexander Madsenin AEK ja Tuomas Iisalon Bonn ottivat tärkeät voitot.

6.4.2023 09:25 Suomalaiset ulkomailla

Salinin Teneriffa tarrasi kiinni Mestarien liigan Final Fouriin - Madsenin ja Iisalon joukkueille tappio

Mestarien liigan puolivälierät saatiin käyntiin ja Sasu Salinin Teneriffa avasi voitolla. Alexander Madsenin AEK ja Tuomas Iisalon Bonn kokivat avausotteluissaan tappiot.

Näytä lisää vastaavia