Sasu Salin ja Elias Valtonen jahtaavat Mestarien liigan voittoa

5.5.2022 17:48 Mestarien liiga huipentuu viikonloppuna Bilbaossa pelattavaan Final Four -lopputurnaukseen. Susijengin pelaajista pokaalia havittelevat Sasu Salin ja Elias Valtonen.

Sasu Salin ja Elias Valtonen taistelevat Mestarien liigan voitosta. (Kuva: Ville Vuorinen)

Salinin ja Emir Sulejmanovicin Teneriffa sekä Valtosen Manresa on sijoitettu eri puolille kaaviota, joten finaalissa on mahdollisuus nähdä suomalaiskohtaaminen. Päästäkseen finaaliin joukkueiden on kuitenkin ensin selvitettävä välierävastuksensa. Teneriffa saa vastaansa israelilaisen Hapoel Holonin ja Manresa saksalaisjoukkue Ludwigsburgin.

- Muutaman pelin olen heiltä nähnyt ja kova vastustaja on tietenkin vastassa. Heillä on paljon yksilö- ja yksi vastaan yksi -taitoa. Se on aina haastavaa, mutta meidän konseptin pitäisi toimia ihan hyvin heitä vastaan. Ainakin tällä hetkellä meillä on kaikki kunnossa, Salin arvioi tulevaa kamppailua.

Teneriffa oli jo kilpailun alkaessa yksi suurimmista voittajasuosikeista. Salin ei kuitenkaan odota helppoa lopputurnausta.

- Muut kolme joukkuetta ovat aika fyysisiä verrattuna meihin. Saa nähdä miten se näkyy. Hyvä fiilis siitä, että täällä ollaan.

Salin on rikkonut tällä kaudella Mestarien liigan ennätyksiä, kun hänestä tuli kautta aikain eniten onnistuneita kolmen pisteen heittoja upottanut pelaaja Mestarien liigassa, ja lisäksi hän on jo rikkonut yhden kauden onnistuneiden kolmen pisteen heittojen ennätyksen. Salin on myös ehdolla Mestarien liigan parhaaksi takamieheksi.

- Jos olisi paras heittäjä, niin ehkä siihen olisi mahdollisuudet, mutta paras takamies ei ole ehkä sellainen titteli jota minulle kannattaa antaa. Onhan tuo kuitenkin ihan hienoa, että huomioidaan. Enemmän kuitenkin kiinnostaa liigan voittaminen, Salin heittää.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Manresan kausi on ollut kokonaisuudessaan menestyksekäs ja hieno. Nyt joukkueella on mahdollisuus kirkastaa kauttaan entisestään. Välierässä se saa vastaansa Ludwigsburgin, joka on Saksan kärkipään joukkueita.

- Olemme valmistautuneet tosi fyysiseen ja kovaan kamppailuun. He pelaavat koko kentän prässiä ja vaihtavat tiettyjä palloskreenitilanteita. Yritämme valmistautua niihin parhaamme mukaan, Valtonen miettii.

Manresan valmistautuminen ei ole sujunut parhaalla mahdollisella tavalla, sillä Espanjan liigassa se on hävinnyt kolme edellispeliään. Nyt joukkueen lähtötilanne on kuitenkin huomattavasti parempi.

- Saamme pari takamiestä mukaan, jotka olivat loukkaantuneena pari viimeistä viikkoa, joten sen auttaa meitä varmasti.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Lisäksi Manresalla saattaa olla pienoinen kotikenttäetu, sillä Bilbao on vain viiden tunnin päässä Manresasta. Joukkue onkin saamassa vankan kannatuksen viikonlopuksi.

- Tämä on koko seuralle iso juttu, että olemme päässeet Final Fouriin. Tämä on yksi kauden päätapahtumista ja meiltä on tulossa paljon faneja paikalle.

- Innolla odotamme viikonloppua. Ensin on täysi valmistautuminen Ludwigsbrugia vastaan, ja sitten katsotaan mikä joukkue tulee sen jälkeen vastaan. Tosi hyvät ja odottavaiset fiilikset, hehkuttaa Valtonen.

Final Fourissa välierät pelataan perjantaina. Sunnuntaina edessä ovat pronssiottelu sekä finaali.

Mestarien liigan Youtube-kanava näyttää ottelut suorana > https://youtube.com/c/BasketballCL

 
12.5.2023 09:26 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigan Final Four viikonloppuna – Sasu Salin ja Tuomas Iisalo taistelemassa mestaruudesta

Mestarien liigan Final Four –lopputurnaus pelataan viikonlopun aikana Malagassa, Espanjassa. Suomalaisista voittoa havittelevat Teneriffan Sasu Salin ja Bonnin päävalmentaja Tuomas Iisalo.

4.4.2023 09:29 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigassa alkavat puolivälierät - Salin, Madsen ja Tuomas Iisalo jahtaavat pokaalia

Koripallon Mestarien liigan puolivälierät käynnistyvät tiistaina. Suomalaisista Mestarien liigan pokaalia ovat jahtaamassa Sasu Salin, Alexander Madsen ja Tuomas Iisalo.

4.10.2022 10:48 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigan lohkovaiheessa vahva suomalaisedustus

Mestarien liigan lohkovaiheen ottelut käynnistyivät maanantaina ja suomalaisten osalta pelit starttaavat tiistaina. Tänä vuonna Mestarien liigassa nähdään yhteensä kolme suomalaispelaajaa ja kaksi päävalmentajaa.

25.1.2022 14:37 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen pelaa loistokautta Espanjassa – ”Meillä on älyttömän hyvin rakennettu joukkue”

Ensimmäistä kauttaan Espanjassa pelaava Elias Valtonen, 22, on ottanut nopeasti paikkansa Euroopan kovimmassa kansallisessa liigassa.

30.5.2021 21:31 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen sai ehjän kauden - "Kehitystä tapahtui”

Alexander Madsen pääsi juhlimaan uransa toista Latvian mestaruutta, kun VEF Riika jyräsi mestariksi. Henkilökohtaisella tasolla Madsen välttyi pahimmilta loukkaantumisilta ja ainoa takaisku kauden aikana oli sairastuminen koronavirukseen.

5.5.2021 19:27 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigan lopputurnaus alkaa – suomalaisten kohtaaminen heti puolivälierässä

Mestarien liigan tämän kauden huipentava Final Eight –lopputurnaus pelataan loppuviikon aikana Venäjällä Nizhni Novgorodissa. Suomalaisista mukana nähdään Sasu Salinin ja Emir Sulejmanovicin edustama Teneriffa sekä Lassi Tuovin valmentama Strasbourg.

20.11.2020 18:40 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin isolla itseluottamuksella EM-karsintakuplaan – ”Koko ajan olen parantanut”

Susijengin EM-karsinnat jatkuvat 28.11.-30.11. Espoossa pelattavassa EM-karsintakuplassa, jossa Suomi kohtaa Georgian ja Serbian. Sasu Salin saapuu Suomeen täynnä intoa ja itseluottamusta.

20.10.2020 10:17 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigan lohkovaihe käynnistyy tiistaina – suomalaiset kovin tavoittein mukana

Mestarien liigassa lohkovaihe saadaan käyntiin tiistaina ja kolmessa joukkueessa nähdään suomalaisedustusta.

6.2.2020 14:31 Suomalaiset ulkomailla

Salin uskoo voittomahdollisuuksiin Mestarien liigassa – Madsen ja Tuovi pettyivät

Mestarien liigan lohkovaihe saatiin päätökseen keskiviikkona. Sasu Salinin Teneriffa eteni lohkostaan jatkoon ja jatkaa taistelua kilpailun voitosta. Alexander Madsenin VEF Riian ja Lassi Tuovin SIG Strasbourgin urakka päättyi sen sijaan lohkovaiheeseen.

26.11.2019 15:24 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen selättänyt loukkaantumiset ja jahtaa nyt tuplamestaruutta

Alexander Madsen, 24, siirtyi täksi kaudeksi latvialaisen VEF Riian riveihin vaikean Gran Canariassa vietetyn vuoden jälkeen. Viime kaudella vaivanneet loukkaantumiset ovat jääneet nyt taakse ja monipuolinen Madsen on taas pääsemässä huippukuntoon.

Näytä lisää vastaavia