Remu Raitanen otti uuden askeleen urallaan – ”Valinta on osoittautunut oikeaksi”

27.12.2022 11:14 Viime kaudella Korisliigan parhaaksi pelaajaksi valittu Remu Raitanen teki kesällä sopimuksen Espanjan kakkostasolla, LEB Orossa, pelaavan Albaceten kanssa. Raitanen on esiintynyt vahvasti ensimmäisellä ulkomaan ammattilaiskaudellaan.

Remu Raitasen sihti on ollut kohdillaan Espanjassa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Raitanen säkenöi viime kaudella KTP-Basketin paidassa ja hän pokkasi Korisliigan vuoden parhaan pelaajan palkinnon. Raitasella oli sopimusta kotkalaisjoukkueen kanssa myös täksi kaudeksi, mutta sopimuksessa oli ulkomaan pykälä, jonka Raitanen käytti, kun Albacete kiinnostui vahvan heittäjän palveluksista.

- Halusin päästä ulkomaille kokeilemaan millaista peli siellä on, ja vihdoinkin se nyt toteutui. Viime vuonna oli parempi kausi Korisliigassa ja sitä myöten tuli myös mahdollisuus lähteä, Raitanen kertoo.

Kauden alun perusteella LEB Oro ja Albacete ovat osoittautuneet Raitasen kannalta oivallisiksi valinnoiksi. Vastuuta on tullut lähes 29 minuuttia ottelua kohden ja Raitanen on takonut pisteitä 12,8 keskiarvolla.

- Espanjaan pelaamaan lähteminen oli houkuttelevaa, sillä täällä pelataan minun tyylistäni korkean intensiteetin peliä ja taso on korkea. Valinta on osoittautunut oikeaksi ja näin tämän hyvänä mahdollisuutena. Vaikka tämä on kakkossarja, niin tätä pidetään maailman parhaana kakkossarjana ja on tosi kova.

Ensimmäiselle ulkomaan ammattilaiskokemukselleen Raitanen ei halunnut haukata liian suurta palaa, vaan LEB Oro oli juuri sopiva askel Korisliigan jälkeen.

- Mietin, että jos lähden ulkomaille, niin en halua hypätä heti liian syvään veteen, ettei tarvitse palata heti yhden kauden jälkeen takaisin. Jos asiat menevät kohdilleen, niin tämä on samalla hyvä paikka ponnistaa.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Pelaaminen ulkomailla luonnollisesti eroaa kotimaassa pelaamista. Uusi maa, kieli ja kulttuuri saattavat tuottaa varsinkin alkuun vaikeuksia, mutta Raitanen on sopeutunut nopeasti uuteen ympäristöön.

- Tietenkin täällä on vähän erilaista. Koutsi puhuu espanjaa ja joku sitten kääntää minulle. Täytyy myöntää, että sopeutumiseen meni hetki, mutta vastuuta on tullut ja olen tykännyt olla täällä.

Raitanen tiedostaa, että ulkomaalaispelaajaa kohtaan odotukset ovat korkeammalla kuin kotimaisilla vastaavilla.

- Tietenkin valmentaja, seura ja johtajat odottavat tulosta. Jos sitä ei tule, niin lähtö voi tulla nopeasti. Kotimaiset pelaajat ovat siinä mielessä enemmän turvassa.

Vaikka Raitanen on esiintynyt vahvasti ollen joukkueensa avainpelaajia, niin joukkueena Albacetellä on ollut hieman haastavampaa. Se on voittanut 13 ottelustaan kolme ja on sarjassa tällä hetkellä kolmanneksi viimeisenä.

- Tulosten valossa ei ole mennyt hirveän hyvin, mutta olemme viime aikoina pelanneet kärkijoukkueita vastaan. Pelit ovat olleet aika tasaisia ja olemme usein johtaneet vielä ensimmäisen puoliajan jälkeen, mutta meiltä puuttuu vähän kokemusta emmekä ole saaneet ratkaistua pelejä eduksemme tärkeillä hetkillä. Muutama voitto voisi helpottaa ja joulun jälkeen lähdetään kääntämään kurssia. Siinä on muutama sellainen peli, jotka meidän pitäisi voittaa.

Raitanen ehti viettää muutaman päivän Suomessa ennen kuin palasi takaisin Espanjaan joulupäivän aamuna. Joulu Suomessa on Raitaselle toivottu, sillä pelatessaan USA:n yliopistossa ennen paluutaan Eurooppaan, joutui hän viettämään joulut poissa kotimaastaan.

- Tässä oli hyvä tällainen muutaman päivän väli tulla Suomeen viettämään joulua. Neljä vuotta missasin joulut Suomessa ja kyllähän se piristää kauden aikana päästä moikkaamaan perhettä ja ystäviä.

Henkilöt

 
26.3.2024 10:38 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball aloittaa välierät EuroCupissa

Mikael Jantusen edustama ja Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball kohtaa EuroCupin välierissä englantilaisjoukkue London Lionsin. Jantunen uskoo vahvasti joukkueen mahdollisuuksiin edetä finaaliin.

20.3.2024 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Severi Kaukiainen saavutti jo yhden pokaalin - kaksi vielä kiikarissa

Kauden 2023-24 loppuratkaisut ovat vasta käsillä, mutta Severi Kaukiaisen kauteen on mahtunut jo seuravaihto ja cup-voitto sekä MVP-palkinto. Kaukiainen on ollut ensimmäiseen ulkomaan kauteensa tyytyväinen.

16.2.2024 15:52 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin ja Elias Valtonen taistelevat Copa del Rey'n voitosta

Espanjan cup, Copa del Rey, pelataan viikonlopun aikana Malagassa. Voitosta ovat taistelemassa myös Sasu Salin ja Elias Valtonen.

27.1.2024 09:30 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen saanut hyvän alun Espanjassa – ”Rooli on juuri se mitä luvattiin”

Alexander Madsen vaihtoi jouluna seuraa, kun VEF Riika vaihtui Espanjan liigassa pelaavaan BC Andorraan. Madsen on saanut hyvän startin Euroopan kovimmassa kansallisessa liigassa.

18.11.2023 13:17 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhunin riski kannatti – ”Joskus kannattaa luottaa vaistoihin”

Edon Maxhunin kesäinen kärsivällisyys palkittiin, kun hän sai sopimuksen Ranskan huippusarjaan Le Portelin joukkueeseen. Maxhuni on nopeasti ottanut ison roolin joukkueessa ja johdattanut joukkueen voitosta voittoon.

3.10.2023 09:35 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen uskoo Paris Basketballin mahdollisuuksiin EuroCupissa

EuroCup starttaa tiistaina ja suomalaisittain lippua kantavat Paris Basketballin kaksikko Mikael Jantunen ja Tuomas Iisalo. Jantunen uskoo joukkueensa menestysmahdollisuuksiin menestyä kilpailussa.

23.9.2023 11:29 Suomalaiset ulkomailla

Susijengissä vanhin, seurajoukkueessa nuoriso-osastoa – Sasu Salinin kausi käyntiin tutuissa maisemissa

Sasu Salinilla, 32, lähtee käyntiin jo kahdeksas täysi kausi Espanjan pääsarjassa ACB:ssä. Teneriffa lähtee hakemaan jälleen menestystä niin kotimaan kuin Euroopan kentillä.

5.7.2023 10:34 Susijengi

Lassi Tuovi kesäliigapestistä Utahiin: ”Tämä on meille valtavan hieno mahdollisuus”

Susijengin päävalmentaja Lassi Tuovi on urakoinut viikon päivät NBA-joukkue Utah Jazzin kesäliigajoukkueen valmennusjohdossa vierailevan valmentajan ominaisuudessa. Utahilaismedialle esitelty Tuovi keskusteli lehdistötilaisuudessaan muun muassa koripallon kehityksestä Suomessa, Lauri Markkasesta sekä Susijengin ja Utah Jazzin yhteistyöstä.

30.6.2023 15:58 Susijengi

Pettymyksistä huolimatta Sasu Salinin kauteen mahtui paljon hyvää

Sasu Salin, 32, pelasi jälleen vahvan kauden espanjalaisjoukkue Teneriffan riveissä. Vaikka kauteen mahtui kirveleviä tappiota, niin kokonaisanti oli plusmerkkinen.

22.6.2023 15:56 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen kaudessa paljon hyvää – ”Itseluottamus kasvoi etenkin hyökkäyspäässä”

Mikael Jantunen, 23, pelasi ensimmäisen kautensa kovatasoisessa Italian liigassa Trevison joukkueessa. Jantunen pääsi kovaan testiin ja läpäisi sen komeasti.

Näytä lisää vastaavia