Pettymyksistä huolimatta Sasu Salinin kauteen mahtui paljon hyvää

30.6.2023 15:58 Sasu Salin, 32, pelasi jälleen vahvan kauden espanjalaisjoukkue Teneriffan riveissä. Vaikka kauteen mahtui kirveleviä tappiota, niin kokonaisanti oli plusmerkkinen.

Sasu Salin pelasi jälleen korkealla tasolla menneellä seurakaudella. (Kuva: Ville Vuorinen)

Teneriffa pelasi kokonaisuudessaan vahvan kauden, mutta kirsikka jäi puuttumaan kakun päältä. Mestarien liigassa se selvitti tiensä Final Fouriin, mutta hallitseva mestari joutui tyytymään pronssiin hävittyään Hapoel Jerusalemille pisteellä. 

- Mestarien liigan välierien pisteen tappio tietenkin kirveli. Ok, saimme lopulta pronssia, mutta totta kai lähdimme voittamaan kilpailua, Salin harmittelee Mestarien liigan loppuratkaisua.

Malaga tuli Teneriffalle tutuksi loppukauden aikana, kun joukkueet mittelivät keskenään Copa del Rey'n finaalissa, Mestarien liigan pronssipelissä ja ACB-liigan pudotuspelien avauskierroksella. Mestarien liigassa Teneriffa onnistui nappaamaan voiton, mutta muuten Malaga veti pidemmän korren.

- Tuntuu, että vuosittain pelaamme aina jotain joukkuetta vastaan enemmän. Viime vuonna se oli Manresa ja sitä edellisellä Burgos. Malaga oli erittäin hyvä joukkue ja tietenkin olisi ollut astetta kivempi voittaa, mutta sellaista se välillä on.

Vaikka kauteen mahtui kirveleviä tappiota, niin yksi pokaali kuitenkin palkintokaappiin tuli, kun Teneriffa nappasi FIBA Intercontinental Cupin voiton. Muutenkin Salin pitää kautta pääosin positiivisena.

- Kaudessa oli paljon hyvää. Olimme ACB-liigassa pitkään ihan kärkipaikoilla ja sijoituimme runkosarjassa neljänneksi, joka oli tosi hyvä suoritus. Mestarien liigassa pääsy Final Fouriin on kova juttu ja pelasimme kauden taas yleisesti hyvällä tasolla. Viimeinen puristus jäi kuitenkin puuttumaan.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Omalta kohdaltaan Salin jatkoi siitä mihin on viime kausina totuttu. Heitto lähti kolmen pisteen viivan takaa empimättä ja puolustuspäässä hän tuskastutti kerta toisensa jälkeen vastustajien tähtipelaajia.

- Henkilökohtaisesti kauden alku oli varmasti paras urani aikana. Sitten minulle tuli loppukaudesta harmittava loukkaantuminen, jonka jälkeen tuli pieni notkahdus. ACB:n pudotuspeleissä oli sitten taas vähän parempaa, Salin analysoi kauttaan.

Salinilla on optio Teneriffan kanssa myös ensi kaudesta, mutta joku muu seura voi ostaa hänen sopimuksensa ulos ensi viikkoon mennessä. Salin on kuitenkin valmistautunut palaamaan takaisin aurinkosaarelle myös ensi kaudeksi.

- Jotain kyselyitä on käsittääkseni tullut muualtakin, mutta näillä näkymin olen palaamassa takaisin ensi kaudeksi.

Huikea MM-kesä edessä

Susijengin kapteeni on itseoikeutetusti mukana Susijengin MM-ryhmässä kunnossa ollessaan ja odottaa jo innolla tulevaa maajoukkuekesää.

- Siisti MM-vuosi edessä. Kyllähän se on jonkinmoinen unelma, että pääsemme taas pelaamaan MM-kisoihin. Viimeksi paikka tuli villin kortin kautta, mutta tällä kertaa pääsimme mukaan ihan pelaamalla. Siistiä mennä MM-kisoihin mukaan.

Susijengi arvottiin Japanin Okinawalla pelattavaan lohkoon, jossa se kohtaa Saksan, Australian ja isäntämaa Japanin.

- Lohko on varmasti yksi vaikeimmista. Japani on isäntämaana varmasti kova, vaikka Rui Hachimura ei näillä näkymin olekaan joukkueessa mukana. Saksa näytti viime kesän EM-kisoissa ja MM-karsinnoissa, että se on huippujoukkue ja Australia on tietenkin arvokisojen kestomenestyjä. Vaikeaa tulee olemaan, mutta samalla meillä on kaikki mahdollisuudet myös voittaa joka joukkue. Onhan meillä kuitenkin Lauri Markkanen, Salin heittää.

Henkilöt

 
13.4.2024 11:59 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen loisti ratkaisevassa finaalissa – ”Hieno saavutus”

Mikael Jantunen oli yksi Paris Basketballin avainpelaajista, kun ranskalaisseura juhli perjantai-iltana EuroCupin voittoa. Jantusen mukaan joukkue osoitti kauden aikana ansaitsevansa mestaruuden.

26.3.2024 10:38 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball aloittaa välierät EuroCupissa

Mikael Jantusen edustama ja Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball kohtaa EuroCupin välierissä englantilaisjoukkue London Lionsin. Jantunen uskoo vahvasti joukkueen mahdollisuuksiin edetä finaaliin.

20.3.2024 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Severi Kaukiainen saavutti jo yhden pokaalin - kaksi vielä kiikarissa

Kauden 2023-24 loppuratkaisut ovat vasta käsillä, mutta Severi Kaukiaisen kauteen on mahtunut jo seuravaihto ja cup-voitto sekä MVP-palkinto. Kaukiainen on ollut ensimmäiseen ulkomaan kauteensa tyytyväinen.

16.2.2024 15:52 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin ja Elias Valtonen taistelevat Copa del Rey'n voitosta

Espanjan cup, Copa del Rey, pelataan viikonlopun aikana Malagassa. Voitosta ovat taistelemassa myös Sasu Salin ja Elias Valtonen.

27.1.2024 09:30 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen saanut hyvän alun Espanjassa – ”Rooli on juuri se mitä luvattiin”

Alexander Madsen vaihtoi jouluna seuraa, kun VEF Riika vaihtui Espanjan liigassa pelaavaan BC Andorraan. Madsen on saanut hyvän startin Euroopan kovimmassa kansallisessa liigassa.

18.11.2023 13:17 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhunin riski kannatti – ”Joskus kannattaa luottaa vaistoihin”

Edon Maxhunin kesäinen kärsivällisyys palkittiin, kun hän sai sopimuksen Ranskan huippusarjaan Le Portelin joukkueeseen. Maxhuni on nopeasti ottanut ison roolin joukkueessa ja johdattanut joukkueen voitosta voittoon.

3.10.2023 09:35 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen uskoo Paris Basketballin mahdollisuuksiin EuroCupissa

EuroCup starttaa tiistaina ja suomalaisittain lippua kantavat Paris Basketballin kaksikko Mikael Jantunen ja Tuomas Iisalo. Jantunen uskoo joukkueensa menestysmahdollisuuksiin menestyä kilpailussa.

23.9.2023 11:29 Suomalaiset ulkomailla

Susijengissä vanhin, seurajoukkueessa nuoriso-osastoa – Sasu Salinin kausi käyntiin tutuissa maisemissa

Sasu Salinilla, 32, lähtee käyntiin jo kahdeksas täysi kausi Espanjan pääsarjassa ACB:ssä. Teneriffa lähtee hakemaan jälleen menestystä niin kotimaan kuin Euroopan kentillä.

5.7.2023 10:34 Susijengi

Lassi Tuovi kesäliigapestistä Utahiin: ”Tämä on meille valtavan hieno mahdollisuus”

Susijengin päävalmentaja Lassi Tuovi on urakoinut viikon päivät NBA-joukkue Utah Jazzin kesäliigajoukkueen valmennusjohdossa vierailevan valmentajan ominaisuudessa. Utahilaismedialle esitelty Tuovi keskusteli lehdistötilaisuudessaan muun muassa koripallon kehityksestä Suomessa, Lauri Markkasesta sekä Susijengin ja Utah Jazzin yhteistyöstä.

22.6.2023 15:56 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen kaudessa paljon hyvää – ”Itseluottamus kasvoi etenkin hyökkäyspäässä”

Mikael Jantunen, 23, pelasi ensimmäisen kautensa kovatasoisessa Italian liigassa Trevison joukkueessa. Jantunen pääsi kovaan testiin ja läpäisi sen komeasti.

Näytä lisää vastaavia