Max Besselink ja Samuli Mäkelä Seagullsin riveihin

3.6.2020 09:01 Helsinki Seagulls on tehnyt sopimukset kahden lupaavan nuoren pelaajan kanssa. 18-vuotias Max Besselink ja 20-vuotias Samuli Mäkelä liittyvät mukaan joukkueen vahvuuteen.

197-senttinen Max Besselink on yksi Suomen lupaavimpia nuoria pelaajia. Kaksi edelliskautta Helsingin NMKY:n M1DA-joukkueen riveissä pelannut Besselink valittiin mukaan viime vuonna NBA:n ja FIBA:n järjestämälle Basketball Without Borders -leirille, jossa kokoontuivat yhteen kaikkiaan 26 eri maasta lupaavimmat 2002-syntyneet pelaajat. Tämän lisäksi laiturilta löytyy kokemusta Suomen 18-vuotiaiden miesten maajoukkueesta kolmen ottelun verran. 

Päättyneellä kaudella Besselink tilastoi keskiarvokseen 13,8 pistettä, 6,3 levypalloa sekä 1,2 syöttöä ottelua kohden.

Max Besselink tulee ensi kaudella debytoimaan Korisliigassa. Kuva: Harri Vallila
Max Besselink tulee ensi kaudella debytoimaan Korisliigassa. Kuva: Harri Vallila


Max Besselink on ikäluokkansa kovimpia lupauksia, jolle siirtyminen vuodeksi Korisliiga-ympyröihin on tärkeä steppi hänen matkallaan. Seagulls tarjoaa hänelle askeleen kovemman harjoitusympäristön ja -vastuksen. Myös jokainen peliminuutti, jotka hän ansaitsee, valmistaa häntä isosti kohti seuraavan vuoden haasteita. Max on päättänyt lähteä vuoden päästä Santa Claran yliopistoon NCAA1-sarjaan. Odotan suurella mielenkiinnolla seuraavaa kautta, ja kiinnostavaa onkin nähdä minkälaisen roolin Max kehittyessään joukkueesta ottaa, Seagullsin päävalmentaja Jussi Laakso kommentoi seuran tiedotteessa.

Karkkilan Urheilijoiden kasvatti Samuli Mäkelä on Besselinkin tavoin myös tuttu kasvo viime kaudelta HNMKY:n M1DA joukkueesta. Monipuolisesti takamiehen ja pelintekijän roolissa pelaava 178-senttinen Mäkelä edusti Namikaa yhteensä 19 ottelussa tehoin 7,8 pistettä, 2,9 levypalloa ja 2,2 syöttöä.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

- Samuli Mäkelä on yksi Karkkilan lahjoja suomikorikselle ja kolkutteli vahvasti 99-syntyneiden juniorimaajoukkueiden ovia. Hän käväisi noin viikon visiitillä viime vuonna joukkueen harjoituksissa ja luontevana jatkumona hän siirtyy nyt yhdeksi yhteistyöpelaajaksi Seagullsin ja HNMKY:n välillä. Varmasti suurimmat minuutit tulee edelleen Namikassa, mutta Samuli on fiksu ja kovaluontoinen pelaaja, joka varmasti tulee haastamaan rohkeasti jokaisessa harjoituksessa muut takakentän pelaajat, Laakso avaa. 

Syntyneiden sopimusten myötä Seagullsin kokoonpano on tällä hetkellä seuraava: Max Besselink, Timo Heinonen, Shawn Huff, Tuukka Kotti, Sakari Laakso, Samuli Mäkelä, Sami Tahvanainen, Erik Waxlax. 

 

Asiat

 
18.5.2024 19:06 Korisliiga

Seagulls laittoi Nokian selän seinää vasten reippaalla kotivoitolla

Miesten Korisliiga-finaalit ovat nyt 3–2-tilanteessa Helsinki Seagullsin hyväksi.

17.5.2024 08:37 Korisliiga

Boyd ja Salmi jatkavat Kouvoissa - Rasmus Lindberg uutena joukkueeseen

Kouvot on solminut vuoden mittaiset pelaajasopimukset Henry Boydin, Eemeli Salmen ja Rasmus Lindbergin kanssa. Boyd aloittaa sopimuksen myötä syksyllä toisen kautensa Kouvolassa, Salmi puolestaan jo viidennen. Lindbergille kausi on ensimmäinen Kouvot-paidassa.

16.5.2024 10:02 Korisliiga

Eero Innamaa siirtyy Vilppaan takakentälle

Salon Vilpas on solminut kahden vuoden sopimuksen takamies Eero Innamaan kanssa. 25-vuotias Innamaa on pelannut viimeiset kuusi vuotta Kauhajoen riveissä ja siirtyy nyt lähemmäksi kotiseutuaan. Turun NMKY:n kasvatti tuo rutkasti kokemusta Vilppaan takakentälle, sillä liigapelejä kertyi miehelle Kauhajoella 247.

15.5.2024 20:48 Korisliiga

Korisliiga-finaalit tasoissa: Seagulls tiukassa väännössä höyhenen verran parempi

Helsinki Seagulls otti kolmen pisteen vierasvoiton BC Nokiasta ja tasoitti finaalisarjan.

12.5.2024 18:01 Korisliiga

Seagulls kesti Nokian loppukirin ja kavensi finaalit 2–1:een

Helsinki Seagulls otti ensimmäisen voittonsa tämän vuoden miesten Korisliigan finaaleissa.

11.5.2024 20:04 Pääjuttu

Kauhajoki suvereeniin voittoon pronssiottelussa – Palmin ja Hopkinsin heittokädet kuumina

Miesten Korisliigan pronssimitalit ripustettiin tänään Kauhajoen pelaajien kaulaan.

10.5.2024 21:09 Korisliiga

Hurmiossa pelanneelta BC Nokialta ylivoimainen esitys – finaalisarja nokialaisille nyt 2–0

Korisliigan toinen finaali oli kotijoukkue BC Nokian näytös, kun sen puolustus tylsytti Helsinki Seagullsin lukemin 85–60 (38–31). Kolmas finaali pelataan tulevana sunnuntaina Helsingissä.

8.5.2024 21:26 Korisliiga

Korisliiga-finaalit käyntiin: BC Nokia kähvelsi kotiedun heti ensikohtaamisella!

Helsinki Seagullsin ja BC Nokian ensimmäinen finaaliottelu päättyi 63–69-vierasvoittoon.

7.5.2024 15:23 Korisliiga

Korisliigan finaalien 2023-2024 erotuomarit valittu

Huomenna alkava miesten Korisliigan finaalisarja tuomitaan seitsemän erotuomarin voimin.

7.5.2024 12:44 Korisliiga

BC Nokia haastaa kokeneen ja itsevarman Seagullsin nuorella nälällä ja nopeudella – ”Tietämättömyys on etumme!”

Keskiviikkona 8. toukokuuta käynnistyvät Korisliiga-finaalit. Vastakkain ovat Helsinki Seagulls ja BC Nokia, joiden päävalmentajat miettivät kiireisellä aikataululla parhaita aseita kilpailijaansa vastaan.

Näytä lisää vastaavia