Liitto panostaa Korisliigan kehitykseen kolmannen erotuomarin muodossa

28.4.2008 Suomen Koripalloliiton hallitus on päättänyt investoida miesten pääsarjan Korisliigan urheilulliseen kehitykseen merkittävällä panostuksella. Pelikaudella 2008-09 Korisliigan runkosarjassa otteluissa on käytössä kolmen erotuomarin järjestelmä, josta aiheutuvat lisäkustannukset liitto ottaa kattaakseen.

Kolmen erotuomarin järjestelmä on Korisliigassa ollut käytössä pudotuspeleissä, muttei aiemmin runkosarjassa.

- Peli on vuosien varrella nopeutunut ja peli on varsin fyysistä. Kolmannella erotuomarilla on tarkoitus varmistaa se, että koripallo kotimaisella huipputasolla pysyy edelleen lajina, jossa taito, nopeus ja liikkuvuus ovat ratkaisevia ominaisuuksia, kommentoi Koripalloliiton toiminnanjohtaja Tommi Lanki.

Koripalloliiton tekemän investointipäätöksen taloudellinen arvo on noin 40 000 euroa.

Valtuusto hyväksyi tilinpäätöksen, rukkasi edustuskelvottomuus-pykälää

Hallituksen tekemän linjauksen lisäksi Koripalloliitossa on tehty muitakin päätöksiä. Lauantaina Helsingissä kokoontunut liittovaltuusto hyväksyi vuoden 2007 tilinpäätöksen, joka oli 177 000 euroa ylijäämäinen, ja myönsi liittohallitukselle vastuuvapauden. Samalla valtuusto hyväksyi pieniä muutoksia kilpailusääntöihin.

Suurin muutos Koripalloliiton kilpailusääntöihin tehtiin edustuskelvottomuuspykälään. Pelikaudella 2008-09 ne joukkueen voittamat ottelut, joissa joukkueessa on pelannut edustuskelpoisuutta vailla oleva pelaaja, tuomitaan hävityksi tuloksella 0-40.

Uuden sääntöpykälän mukaisesti hävityksi tuomitulla ottelulla ei ole merkitystä joukkueen sijoittumiselle sarjassa tai osallistumiselle sarjan seuraavaan vaiheeseen, jos joukkue on sijoittumisensa perusteella jo pelannut yhdenkin ottelun sarjan seuraavassa vaiheessa ennen kuin ottelu on tuomittu hävityksi.

Aiemmin joukkueen luovutus ja edustuskelvottoman pelaajan käyttäminen ottelussa on rinnastettu seuraamuksiltaan toisiinsa. Ottelun luovuttamista koskeva pykälä säilyy ennallaan: ottelun luovuttanut joukkue tuomitaan hävinneeksi ko. ottelun tuloksella 0-20, jonka lisäksi joukkue sijoittuu sarjataulukon tasapistetilanteissa aina vertailussa olevista joukkueista viimeiseksi, eikä sen pelaamia otteluita oteta vertailussa huomioon.

Liittovaltuuston hyväksymät kilpailusäännöt luettavissa kokonaisuudessaan PDF-dokumenttina Koris.netin materiaaliosiosta.Lisätietoja: /koripalloliitto/

Henkilöt

 

KORI-lehti Ilta-Sanomien välissä perjantaina 2.10.

Perjantaina 2.9. Ilta-Sanomien ostaja saa lehtensä välissä tuoreimman KORI-lehden, Koripalloliiton lajimarkkinointilehden. Lehdessä pureudutaan viikonloppuna käynnistyvään Korisliiga-kauteen, jonka kunniaksi lehdessä on kymmenen pelaajan haastattelukokonaisuus.

8.2.2010 Pohjoinen alue

Kenttäviivat uusiksi 1.7.2010 alkaen

Kansainvälinen koripalloliitto, FIBA, on muuttanut koripallokenttää koskevia sääntöjään. Sääntöuudistuksen myötä useampi kentällä olevien rajamerkintöjen paikka muuttuu. Suomessa uudet kentän viivoja koskevat säännöt tulevat voimaan 1.7.2010 alkaen.

9.10.2009 11:55 Liittoa koskeva tiedote

Korisliiga ja miesten maajoukkue viiden vuoden sopimuksella URHOtv:lle

Kotimaisen joukkueurheilun TV-markkinoille voimakkaasti panostava URHOtv ja Suomen Koripalloliitto ovat solmineet viiden vuoden mittaisen mediaoikeussopimuksen. Jääkiekon SM-liigan ja jalkapallon Veikkausliigan oikeudet jo aiemmin hankkineelle URHOtv:lle siirtyy tuoreen sopimuksen myötä niin Korisliigan kuin miesten koripallomaajoukkueenkin mediaoikeudet.

15.3.2007 Pohjoinen alue

Koripalloliitto valmistelee uudistuksia kilpailusääntöihin

Suomen Koripalloliiton hallitus on pystyttänyt työryhmän valmistelemaan tukun pelikaudesta 2007-08 voimaantulevia uudistuksia kilpailusääntöihin, sarjamääräyksiin ja ohjeistuksiin, joilla mm. estettäisiin pääsarjajoukkueiden suuri pelaajavaihtuvuus sekä varmistettaisiin nuorten suomalaispelaajien entistäkin joustavampi siirtyminen sarjatasolta toiselle.

26.6.2003 Pohjoinen alue

Sääntömuutokset voimaan Suomessa 1.8.2003 alkaen

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA on muuttanut koripallon pelisääntöjä, jotka Suomen Koripalloliiton liittohallitus on päättänyt ottaa käyttöön 1.8.2003 alkaen. Keskeisimmät sääntömuutokset koskevat 24 sekunnin sääntöä, aikalisiä ja ylösheittoja.

#Hi5 – osallistu ja jaa seurasi positiivista meininkiä

Koripalloliiton #Hi5 on valtakunnallinen hanke, jonka avulla halutaan parantaa ottelutapahtumien ilmapiiriä. Jaa nyt seurasi onnistumiset ja kerro myös muille, miksi teillä on hyvä meno!

Ehdota nimeä hankkeelle – Koripalloliitto pyrkii parantamaan ottelutapahtumien ilmapiiriä

Koripalloliitto käynnistää valtakunnallisen hankkeen, jonka avulla halutaan parantaa ottelutapahtumien ilmapiiriä ja tuottaa seuroille työkaluja epäasiallisen käytöksen kitkemiseen.

16.3.2016 11:02 Pohjoinen alue

Tule vapaaehtoiseksi tekemään koripallon suurta kansainvälistä tapahtumaa – 20-vuotiaiden miesten EM-kisat 2016 Helsingissä

20-vuotiaiden miesten koripallon EM-kisat pelataan Helsingissä, Helsingin jäähallissa ja Pasilan urheilutalolla 16.-24.7.2016. Kisaorganisaatio etsii n. 200 vapaaehtoista erilaisiin ottelu- ja tapahtumatoteutuksen tehtäviin. Hakuaikaa on 8.4. saakka.

30.7.2015 07:39 Pohjoinen alue

KORI-lehti Ilta-Sanomien välissä torstaina 30.7.

Torstaina 30.7. Ilta-Sanomien ostaja saa lehtensä välissä tuoreimman KORI-lehden, Koripalloliiton lajimarkkinointilehden. Lehdessä pureudutaan Susijengin EM-kisakesään. Numerossa mm. tuoreen Susijengi-kapteenin Shawn Huffin, Gerald Leen sekä tänä kesänä Suomen kansalaisuuden saaneen Jamar Wilsonin haastattelut.

17.4.2015 Pohjoinen alue

Huhtikuun KORI-lehti luettavissa netissä

Torstaina 16.4. Ilta-Sanomien välissä ilmestynyt KORI-lehti on luettavissa ja ladattavissa PDF-tiedostona Basket.fi-palvelussa, tämän artikkelin lopussa olevan linkin välityksellä. Lehden teemana on lauantaina 18.4. käynnistyvät Korisliigan pudotuspelit ja katsaukset Pantteri-jahtiin osallistuviin joukkueisiin.

Näytä lisää vastaavia