Lassi Nikkarisella tehokas ilta Seagullsin voitossa – Kobrat jatkaa yhä sarjakärkenä

18.11.2022 21:22 Miesten Korisliigassa pelattiin kaksi ottelua, joista voittajiksi selvisivät Helsinki Seagulls ja Kobrat.

Lassi Nikkarinen johti peliä isännän ottein. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Helsinki Seagullsilla oli huima koti-ilta, kun lokit kaatoivat Töölön kisahallissa haastajansa KTP-Basketin 106–75.

Kotijoukkue laittoi niin lujaa tuulemaan, että se keräsi jo ensimmäisellä jaksolla peräti 42 pistettä, eikä Kotka käynyt aloituksen jälkeen tasoissa kertaakaan. Puoliaikatauolle mentäessä tilanne oli 73–37.

Seagullsin tehokkaimmat pelaajat ottelussa olivat Zena Edosomwan 20 pisteellä, 11 levypallolla ja kolmella torjunnalla sekä Lassi Nikkarinen 19 pisteellä ja yhdeksällä koriin johtavalla syötöllä.

– Toteutimme tänään hyvin niitä asioita, joita olemme treenanneet. Toisella puoliskolla eron kasvaessa tyydyimme vähän huonoihin ratkaisuihin. Siinä asiassa voimme vielä parantaa, jotta saamme aikaan täysin ehjän 40-minuuttisen, Nikkarinen kommentoi.

KTP:n pistehai pelissä oli Roydell Brown, joka tilastoi 17 pistettä, kuusi levypalloa ja kaksi torjuntaa.

Ottelutilastot

Kobrat ratkaisi ottelunsa päätösjaksolla

Yhtä eriparista menoa ei nähty Lapualla, vaan illan isäntä sai varmistettua voittonsa vasta viimeisellä neljänneksellä. Kobrat kaatoi Korihait lopulta luvuin 86–80. Kobrat johtaa näin ollen yhä Korisliigan sarjataulukkoa.

Selkeästi eniten pisteitä voittajajoukkueen riveissä pussitti Denzel Livingston, jolle niitä merkittiin 26. Lisäksi Livingston keräsi kuusi levypalloa ja riisti kolmesti.

Korihaiden puolella sen sijaan korkein pistemäärä – vastaavat 26 – nähtiin kotimaiselta pelaajalta, kun Trey Niemi osui heittojaan hyvällä prosentilla ja ohessa syötti merkinnän arvoisesti viisi kertaa. Puolustuspäässä Niemi myöskin riisti pallon kolmesti.

Sarjataulukon viimeiseksi jääneen Korihaiden päävalmentaja Tero Vasell totesi ottelun jälkeen:

– Tämä oli hyvä taistelu meiltä, mutta pian pitäisi saada myös tulosta. Kamppailimme hyvin, mutta se ei vain riittänyt Kobria vastaan.

Ottelutilastot

 
17.2.2024 20:32 Korisliiga

Kauhajoki kukisti kilpailijansa Vilppaan – tappiot kummallekin Korisliigan kärkikaksikosta

Miesten Korisliiga-illassa pelattiin niin ylempää kuin alempaakin jatkosarjaa yhteensä viiden ottelun verran. Korisliiga jää maajoukkuetauolle ja palaa perjantaina 1. maaliskuuta.

16.2.2024 20:15 Korisliiga

Taz Sherman pilasi KTP:n illan – Kotkan tappioputki venyi seitsemään

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Kobrat katkaisi tappioputkensa, mutta KTP-Basket joutui jatkamaan omaansa.

14.2.2024 21:12 Korisliiga

Bisons ei päästä Lahtea karkuun putoamispaikalta – myös kärkikaksikko jatkaa tasapisteissä

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voiton ystävänpäivän kunniaksi ottivat Helsinki Seagulls, BC Nokia ja Korihait. Alemmassa sarjassa juhlivat Kouvot ja Bisons Loimaa.

13.2.2024 20:30 Korisliiga

Lahdelle toinen perättäinen voitto – vastustaja pysyi jälleen alle 80:ssä

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Lahti Basketball otti vierasvoiton Kobrista.

12.2.2024 10:04 Korisliiga

Hannes Pöllä virittelee paluuta Korisliigaan Kataja Basketin paidassa

Jo vuodenpäivät sivussa pääsarjakentiltä ollut Susijengi-sentteri ja Namika Lahti Juniorien kasvatti Hannes Pöllä, 25, on tekemässä paluuta Korisliigaan. Korisliigan vuoden tulokkaana kaksi vuotta sitten palkittu 211-senttinen Pöllä on allekirjoittanut kuluvan ja seuraavan kauden pituisen sopimuksen joensuulaisen Kataja Basketin kanssa.

11.2.2024 18:56 Pääjuttu

Erik Sajantilan vahva heittoilta kantoi – Lahti pitkästä aikaa voiton makuun

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa tänään voittoa juhli Korihait, kun taas alemmassa sarjassa Lahti Basketball sai kolmen pelin tappioputken jälkeen täytettä pistetililleen.

10.2.2024 21:11 Korisliiga

Kauhajoki avasi ylemmän jatkosarjan voitolla – alemmassa juhlivat Pyrintö ja Bisons

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa pistetilejään kartuttivat Kauhajoki, Tampereen Pyrintö ja Bisons Loimaa. Tappion kärsineen KTP:n päävalmentaja Roope Mäkelä aikaisti eropäätöstään.

8.2.2024 21:32 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjat käyntiin: Vilpas avasi voitolla

Miesten Korisliigan ylempi jatkosarja polkaistiin käyntiin Salon Vilppaan kotivoitolla.

7.2.2024 12:15 Korisliiga

BC Nokian Tucker Richardson Korisliigan tammikuun kuukauden pelaaja

Voitosta voittoon tammikuussa marssineen BC Nokian monipuolinen Tucker Richardson on valittu tammikuun kuukauden parhaaksi pelaajaksi.

5.2.2024 16:30 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjojen ohjelma vahvistettu

Korisliigan jatkosarjat käynnistyvät torstaina 8. helmikuuta Salon Vilppaan ja BC Nokian välisellä ylemmän jatkosarjan ottelulla. Joukkueet pelaavat jatkosarjoissa kaksinkertaisen sarjan, jossa joukkueet kohtaavat samassa jatkosarjassa pelaavat joukkueet kertaalleen kotikentällä ja kerran vieraskentällä.

Näytä lisää vastaavia