Lassi Kilpinen täydentää Kobrien takakentän – ”Uuteen ympäristöön siirtyminen opettaa vielä vanhallekin uutta”

29.9.2023 07:50 Kobrat valui viime kauden lopussa pudotuspelien ulkopuolelle, mutta uutena joukkoon liittyvä takamies Lassi Kilpinen vakuuttaa, että joukkuepeliä teroittamalla seura pystyy vaikka mihin.

Lassi Kilpinen valittiin keväällä 2021 Korisliigan parhaaksi kuudenneksi pelaajaksi. Kuva: Ville Vuorinen

Lassi Kilpiselle kausi alkaa varsin poikkeuksellisissa merkeissä. Tamperelainen Pyrinnön kasvatti on kahdeksan Korisliiga-kautensa jälkeen vaihtanut ensimmäistä kertaa, ei ainoastaan joukkuetta, vaan myös asuinpaikkakuntaansa. Uusi osoite on Lapualla, ja nyt pelipaidassa lukee Kobrat.

30-vuotias Kilpinen kuvailee uutta tilannetta ennen kaikkea innostavaksi.

– Lapua on siinä mielessä minulle ennestään tuttu, että velipoikani Justus ehti täällä pelata muutaman vuoden ja hänen kauttaan kuulin ja näin jonkin verran, mutta onhan siinä aina oma jännityksensä ja oppimisensa, kun siirtyy tutusta ja turvallisesta ympäristöstä uuteen. Kuitenkin pidän tällaisia ärsykkeitä hyvinä ja tärkeinä kokemuksina, joista voi vielä vanhakin oppia uutta.

Tällä hetkellä Kilpisen mieltä pimentää ainoastaan ongelma hänen polvensa kanssa. Kyseessä ei ole vakava loukkaantuminen, mutta selkeältä näyttää, että parissa ensimmäisessä pelissä häntä ei vielä kentällä tulla näkemään.

Mitä Kobrat sitten odottaa saavansa ja tulee saamaan uudelta tamperelaiselta pelinjohtajaltaan, joka pyörittää jatkossa takakenttää yhdessä 32-vuotiaan, maajoukkueessakin usein nähdyn, Antto Nikkarisen kanssa?

Kilpinen itse tiivistää vastauksen lyhyeen:

– Monipuolista takamiespelaamista. Tarkoitti se sitten pallontuojaa vastaan puolustamista, hyökkäysten rakentamista tai heittämistä, niin minä, Antto ja tuore vahvistuksemme Taz Sherman saamme melko kokonaisvaltaisen pelaajakierron koko takakentälle.

Kilpisen sopeutumista pelisysteemin ja Kobrien kulttuuriin on edesauttanut kaksoisveljeltä saatu runsas tietomäärä siitä, mitä Lapualla on pyritty päävalmentaja Ville Turjan alaisuudessa viime vuosina tekemään. Lisäksi Kilpinen on viettänyt koko tähänastisen uransa Korisliigassa, joten vastustajan näkökulmasta hän on analysoinut Kobrien peliä useinkin. Hän tietää silti, että joukkueessa kuin joukkueessa tapahtuu väistämättä pelkästään yhdelläkin kesätauolla jo roimia muutoksia.

– Jo pelkästään se, kun ulkomaalaisvahvistukset vaihtuvat uusiin, aiheuttaa ison määrä muutoksia. Sitten taas toisaalta kyllähän se, että täällä on kokeneita pelaajia, kuten Juho Lehtoranta ja Antto, sekä vanhat tutut valmentajat, taas tarkoittaa sitä, että on olemassa vakiintuneita rutiineja. Tällä tasapainolla meillä on kaikki eväät kamppailla korkeimmistakin sijoista.

Viime kaudella Kobrien sijoitus jäi korkeista sijoista kauas. Joukkue pääsi runkosarjasta alempaan jatkosarjaan seitsemännellä sijalla, mutta putosi kuitenkin playoff-viivan alapuolelle ennen varsinaisia pudotuspelejä.

Tällä kaudella Kilpisen mukaan onkin keskityttävä erityisesti perusasioiden teroittamiseen ja joukkuepelaamisesta huolehtimiseen.

– Käymme läpi tällä hetkellä viisi vastaan viisi -pelaamisen yksityiskohtia ja sitä, mitä haluamme joukkueena tehdä. Näin ulkoapäin katsottuna ongelma täällä on usein liittynyt siihen, että vahvistuksissa on ollut todella vahvoja yksilöpelaajia, ja joukkuepeli on kärsinyt sen armoilla. Toki, kolikolla on kääntöpuolena se, että kun on hyviä yksilöpelaajia, niin silloin sen varaan voi myös huoletta laskea tiettyjä asioita. Sankaripallolle on aikansa ja paikkansa, mutta vaara alkukaudella on siinä, että jos päästää pelaamisen heti liikaa yksilöiden varaan, suuntaa on vaikea enää kääntää.

Asetelma on nyt Kilpisen mukaan joukkuepelaamiselle juuri oikea. Kobrilla on koossa monipuolinen pelaaja-arsenaali, josta löytyy niin heittovoimaa kuin pehmeitä käsiä koriraudan altakin.

– Erityisesti divarista meidän seuraamme siirtynyt Timi Puittinen tulee olemaan seuraamisen arvoinen pelaaja. Voin vakuuttaa, että Lappeenrannan Larry Bird yllättää vielä aika monet.

Kobrat 23-24 pähkinänkuoressa

Henkilöt

 
22.11.2023 20:47 Korisliiga

Tyree Eady ratkoi voiton Vilppaalle virhevaikeuksien täyttämästä trilleristä

Miesten Korisliigassa Salon Vilpas taivutti Lahti Basketballin niukalla piste-erolla.

22.11.2023 20:45 FIBA Europe Cup

Katajalle avausvoitto FIBA Europe Cupin lohkovaiheen päätösottelussa

Suomalaisjoukkueiden tie FIBA Europe Cupissa päättyi keskiviikkona lohkovaiheeseen. Kataja Basket kaatoi slovakialaisen Levicen päätösottelussa. Kauhajoki puolestaan taipui kotikentällään kyproslaiselle AEK Petrolinalle.

22.11.2023 13:55 Suomen Cup

Naisten ja miesten Suomen Cupin Final Four -joukkueet selviävät marraskuun lopussa

Suomen Cupin huipennukseen selviytyy molempien sarjojen rankingin neljä parasta joukkuetta. Final Four -turnaus järjestetään 19.–21. tammikuuta Urhea-hallissa, Helsingissä.

18.11.2023 20:41 Korisliiga

Korihait juhlisti vanhoja mestareita voitolla – Kobrat vei derbyn nimiinsä

Korisliiga jatkui neljällä ottelulla. Illan voittajia olivat Seagulls, BC Nokia, Kobrat ja Korihait.

17.11.2023 21:00 Korisliiga

KTP vaisun alun jälkeen 24 pisteen voittoon – Pyrintö jumiutunut sarjataulukon pohjalle

Korisliiga-illan ainoa ottelu päättyi KTP-Basketin kotivoittoon.

15.11.2023 21:48 FIBA Europe Cup

Kauhajoki taipui loppuhetkillä Bundesliiga-joukkue Rostockille – Kataja ei onnistunut nappaamaan avausvoittoaan

Suomalaisjoukkueet pelasivat keskiviikkona FIBA Europe Cupin alkulohkojen viidennet ottelut. Ilta ei kasvattanut suomalaisjoukkueiden voittosarakkeita.

15.11.2023 20:41 Korisliiga

Teemu Suokkaan tehoilta johti Vilppaan voittoon

Salon Vilpas haki vierasvoiton Loimaalta. Teemu Suokas pommitti kaukaa ja jakoi ahkerasti syöttöjä.

14.11.2023 13:51 Pääjuttu

Jussi Laakso Saksan Bundesliigan Crailsheimin päävalmentajaksi

Korisliigan hallitseva vuoden valmentaja, viime keväänä Helsinki Seagullsin Suomen mestariksi valmentanut riihimäkeläislähtöinen Jussi Laakso, 47, on allekirjoittanut loppukauden kestävän päävalmentajasopimuksen Saksan Bundesliigaa pelaavan Crailsheim Merlinsin kanssa. Sopimus on Laakson ensimmäinen valmentajapesti Suomen ulkopuolella.

11.11.2023 20:13 Korisliiga

Fortsonilla ja Palmilla jyvä kohdallaan – alkukaudesta yskähdellyt Kauhajoki miltei 50 pisteen voittoon

Miesten Korisliigan otteluvoitot menivät tänään Kauhajoelle, Helsinki Seagullsille ja Kataja Basketille.

10.11.2023 22:30 Korisliiga

Both Gachin triplatupla johti Nokian voittoon – Korihait kaatoi KTP:n

BC Nokia ja Korihait saivat sarjapisteitä miesten Korisliigassa.

9.11.2023 12:00 Korisliiga

Lokakuun pelaaja Erik Sajantila: ”Joutuu kysymään itseltään, miten voisi auttaa joukkuetta enemmän”

Lahti Basketballin vaikeasta kaudenalusta huolimatta seuran riveistä on erottunut yllättäen tähdeksi syttynyt 22-vuotias Erik Sajantila. Hänet palkittiin lokakuun 2023 parhaana pelaajana.

8.11.2023 21:25 FIBA Europe Cup

Katajalle ja Kauhajoelle kirvelevät tappiot eurokentillä

Suomalaisjoukkueet taipuivat niukasti keskiviikkona FIBA Europe Cupin alkulohkovaiheen otteluissa. Kataja Basket hävisi kotikentällään lohkon kärkijoukkue Legia Varsovalle 85–89, kun taas Kauhajoki taipui jatkoajan jälkeen Jonavalle CBetille 94–98.

8.11.2023 21:15 Korisliiga

Kobrille sarjapisteet Tampereelta – "Kokonaisuudessaan kautemme paras vieraspeli"

Kobrat kävi nappaamassa vierasvoiton Tampereen Pyrinnöstä.

5.11.2023 20:16 Pääjuttu

Bisons yllätti Kauhajoen – Kataja Korihaita vahvempi

Miesten Korisliigan sarjapisteet keräsivät tänään Bisons Loimaa ja Kataja Basket.

4.11.2023 19:17 Korisliiga

KTP vierasvoittoon Lapualla – Roydell Brown jatkoi vahvoja otteitaan

Kobrat taipui kotonaan KTP-Basketille 79–83.

3.11.2023 20:32 Pääjuttu

Seagulls siirtyi sarjajohtoon kuudennella voitollaan – Kouvot kotonaan Vilpasta vahvempi

Miesten Korisliigassa päivitettiin taas kärkikolmikkoa, kun sarjapisteet illan otteluista saivat Helsinki Seagulls ja Kouvot.

2.11.2023 15:25 Korisliiga

Lahti Basketballin Erik Sajantila Korisliigan lokakuun kuukauden pelaaja

Korisliiga-kauden 2023–24 ensimmäiseksi kuukauden pelaajaksi on valittu huimaa jälkeä tehnyt Lahti Basketballin Erik Sajantila.

1.11.2023 21:45 FIBA Europe Cup

Kauhajoki haki maukkaan vierasvoiton lohkoykkösen vieraana Kyproksella

Kahdella tappiolla FIBA Europe Cup -kautensa aloittanut Kauhajoki kohtasi kyproslaisen Petrolina AEK:n, joka oli edennyt kilpailussa voitosta voittoon. Kauhajoki nappasi kauden avausvoiton eurokentillä vahvan lopun myötä lukemin 66–75 (33–31).

1.11.2023 20:38 Pääjuttu

Lahti nousi kotivoittoon erikoisen ottelun jälkeen – uusi vahvistus heti avainroolissa

Lahti Basketball taivutti Tampereen Pyrinnön 93–89 hurjasti ailahdelleen kamppailun päätteeksi.

31.10.2023 22:40 FIBA Europe Cup

Levicen ja Severi Kaukiaisen puolustus tylsytti Katajan: "Oli hienoa pelata hyviä ystäviä vastaan"

Kataja Basket metsästi tiistaina avausvoittoaan FIBA Europe Cupin lohkovaiheessa Slovakiassa Patrioti Levicen vieraana. Kotijoukkueen vahva puolustuspelaaminen Severi Kaukiaisen johdolla oli myrkkyä Katajalle, kun isännät ottivat 68–55 (36–34) -voiton.

Näytä lisää vastaavia