Kultaranteinen Koivisto siivitti Vilppaan jälleen yhteen vierasvoittoon – Mäntynen Kouvojen voitto-ottelun pistehai

1.12.2023 20:28 Miesten Korisliigassa Salon Vilpas ja Kouvot saivat kumpikin vierasvoiton.

Mikko Koivisto palasi kentälle ryminällä. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Salon Vilpas on pelannut kuluvalla kaudella erinomaisesti juuri vieraskentillä häviten ainoastaan kahdesti. Vierasvoitto toistui jälleen tänään, kun KTP-Basket taipui salolaisille Kotkassa 89–97.

Kentällä erottuivat edukseen selkeästi suomalaispelaajat, sillä joukkueen parhaiksi pistemiehiksi nousivat Teemu Suokas 18 pisteellä ja viidellä syötöllä sekä penkiltä pelin aloittanut Mikko Koivisto 21 pisteellä. Koiviston pelitilannekoreista kaikki syntyivät kaaren takaa, kun takamies tykitti sisään kuusi yhdeksästä heittoyrityksestään.

– Ensimmäinen jakso oli meiltä todella huono. Emme olleet valmiita, joten Kotka pääsi tekemään, mitä halusi, eli juoksemaan kenttää ja pistivät sisään myös kovia heittoja. Toisella neljänneksellä aloimme saada stoppeja, ja se helpottaa. Olin iloinen, että pääsin taas pitkästä aikaa pelaamaan, enkä tiennyt, että jaksanko pelata minuutin vai enemmän, mutta tämä meni lopulta oikein hyvin, Koivisto totesi Ruudun haastattelussa.

Vedossa oli myös Vilppaan sentteri Luukas Vaara, joka pussitti 14 pistettä ja keräsi kahdeksan levypalloa.

KTP:n ja samalla koko kentän kovin pistetykki oli Vincent Golson Jr. 23 pisteellä ja kuudella syötöllä.

Ottelutilastot

 

Lahti hyytyi kesken loppukirin

Lahti Basketball ei hyvästä yrityksestään huolimatta saanut kotonaan Kouvoja kiinni. Vieraat pääsivät karkuun päätösneljänneksen alussa, ja lopulta ottelu päättyi luvuin 97–112.

Parhaisiin pistemiehiin Kouvojen riveissä kuuluivat muiden muassa Kyle Lofton 26 pisteellä ja seitsemällä syötöllä, Joel Mäntynen 24 pisteellä sekä vaihtomies Aapeli Alanen 17 pisteellä ja viidellä levypallolla.

– Lahti on sijoituksestaan huolimatta laittanut kolme viimeistä peliä palloa pussiin 98 pisteen keskiarvolla, joten se osoittaa, että tässä liigassa ei ole helppoa voittaa ketään, mutta on helppoa hävitä kaikille. Jää hyvä fiilis tästä viikosta, sillä pystymme yhä vakavasti tavoittelemaan paikkaa top kuuden joukossa, kommentoi Kouvojen päävalmentaja Jyri Lehtonen.

Lahden parhaimmistoon kuuluivat Harrison Cleary 22 pisteellä, James Padgett 21 pisteellä, 13 levypallolla ja kuudella syötöllä sekä Kalle Koivunen 18 pisteellä.

Ottelutilastot

Henkilöt

 
13.2.2024 20:30 Korisliiga

Lahdelle toinen perättäinen voitto – vastustaja pysyi jälleen alle 80:ssä

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Lahti Basketball otti vierasvoiton Kobrista.

12.2.2024 10:04 Korisliiga

Hannes Pöllä virittelee paluuta Korisliigaan Kataja Basketin paidassa

Jo vuodenpäivät sivussa pääsarjakentiltä ollut Susijengi-sentteri ja Namika Lahti Juniorien kasvatti Hannes Pöllä, 25, on tekemässä paluuta Korisliigaan. Korisliigan vuoden tulokkaana kaksi vuotta sitten palkittu 211-senttinen Pöllä on allekirjoittanut kuluvan ja seuraavan kauden pituisen sopimuksen joensuulaisen Kataja Basketin kanssa.

11.2.2024 18:56 Pääjuttu

Erik Sajantilan vahva heittoilta kantoi – Lahti pitkästä aikaa voiton makuun

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa tänään voittoa juhli Korihait, kun taas alemmassa sarjassa Lahti Basketball sai kolmen pelin tappioputken jälkeen täytettä pistetililleen.

10.2.2024 21:11 Korisliiga

Kauhajoki avasi ylemmän jatkosarjan voitolla – alemmassa juhlivat Pyrintö ja Bisons

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa pistetilejään kartuttivat Kauhajoki, Tampereen Pyrintö ja Bisons Loimaa. Tappion kärsineen KTP:n päävalmentaja Roope Mäkelä aikaisti eropäätöstään.

8.2.2024 21:32 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjat käyntiin: Vilpas avasi voitolla

Miesten Korisliigan ylempi jatkosarja polkaistiin käyntiin Salon Vilppaan kotivoitolla.

7.2.2024 12:15 Korisliiga

BC Nokian Tucker Richardson Korisliigan tammikuun kuukauden pelaaja

Voitosta voittoon tammikuussa marssineen BC Nokian monipuolinen Tucker Richardson on valittu tammikuun kuukauden parhaaksi pelaajaksi.

5.2.2024 16:30 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjojen ohjelma vahvistettu

Korisliigan jatkosarjat käynnistyvät torstaina 8. helmikuuta Salon Vilppaan ja BC Nokian välisellä ylemmän jatkosarjan ottelulla. Joukkueet pelaavat jatkosarjoissa kaksinkertaisen sarjan, jossa joukkueet kohtaavat samassa jatkosarjassa pelaavat joukkueet kertaalleen kotikentällä ja kerran vieraskentällä.

3.2.2024 18:24 Korisliiga

Korisliiga-runkosarja päätökseen: jatkosarjapaikat nyt jaettu!

Miesten Korisliigan runkosarja huipentui tänään täydellä kuuden ottelun kierroksella. Ylempään jatkosarjaan selvisivät Helsinki Seagulls, BC Nokia, Kataja Basket, Salon Vilpas, Korihait ja Kauhajoki.

27.1.2024 19:51 Korisliiga

Pyrintö antoi Korihaille kovan kolauksen – ylempi jatkosarjapaikka vaarassa

Illan voittajista Kataja Basket ja BC Nokia ovat jo varmistaneet paikkansa ylemmässä jatkosarjassa. Korihait ei onnistunut tekemään samaa, kun Tampereen Pyrintö osoittautui liian kovaksi vastukseksi.

26.1.2024 20:32 Korisliiga

Kouvot yllätti sarjakärjen – Kauhajoki voiton ansiosta kiinni ylemmän jatkosarjan paikassa

Miesten Korisliigassa mitellään ylemmän jatkosarjan viimeisistä vapaista sijoista. Niitä tavoittelevat Kouvot ja Kauhajoki ottivat kumpikin pisteet tänään.

Näytä lisää vastaavia