Kouvot otti Taylorin johdolla viimeisen paikan ylemmästä jatkosarjasta – Sarcevicin hurja tilastorivi toi Korihaille neljännen voiton

21.1.2023 20:45 Miesten Korisliigassa pelattiin varsinaisen runkosarjan viimeinen kierros. Tiistai-iltana pelattavan Pyrinnön ja Korihaiden uusintaottelun jälkeen käynnistyvät jatkosarjat.

Deshon Taylor ei jättänyt esityksellään jossiteltavaa. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Kouvot pelasi itselleen voiton avulla miesten Korisliigan ylemmän jatkosarjan viimeisen vapaan paikan. Kataja Basket kaatui kotikentällään Joensuussa kouvolalaisille luvuin 91–100.

Voiton pääarkkitehtina hääräsi syksyllä Kuukauden Vahvimmaksikin valittu pistenikkari Deshon Taylor. Ahkera takapelaaja tykitti erinomaisesti kaaren takaa matkallaan 35 pisteeseen ja viiteen koriin johtavaan syöttöön. Tosin tuotteliaan matkan varrella koitui vastapainoksi myös seitsemän menetystä.

Katajan paras tilastorivi nähtiin Rahlir Hollis-Jeffersonilla, jolle merkittiin 26 pistettä, kymmenen levypalloa ja seitsemän syöttöä.

Kumpikin kentän laidalla kohdanneista päävalmentajista antoi kehuja erityisesti voittajajoukkueen puolustukselle.

– Pystyimme toteuttamaan hyvin vasta vähän harjoiteltua uutta puolustusta. Puoliajan jälkeen Kataja pilkkoi paikkapuolustuksemme, mutta saimme loppuun tärkeitä onnistumisia ja veimme voiton, totesi Kouvojen Jyri Lehtonen.

Katajan Petri Virtanen puolestaan kommentoi:

– Kouvoilta erinomainen veto tuoda 2–3-paikkapuolustus ottelun alkuun. Olimme passiivisia hyökkäyksessä ja puolustuksessa. Kun kopissa saimme käytyä asioita läpi, niin pääsimme vielä tasoihin. Kirissä kuitenkin jouduimme käyttämään paljon energiaa eikä viimeiseen puristukseen enää riittänyt virtaa. 

Ottelutilastot

Runkosarjan muutkin sijoitukset sinetöitiin tänään

Korihailla on Tampereen Pyrintöä vastaan vielä tiistaina uusintaottelu jäljellä, mutta peli ei enää vaikuta kummankaan joukkueen runkosarjasijoitukseen. Korihait aloittaa jatkosarjansa Korisliigan viimeiseltä sijalla, vaikka tänään ottikin vihdoin neljännen voittonsa. Se tapahtui Salon Vilppaan kaatuessa 98–101.

Jälkensä pelin tulokseen jätti erityisesti Korihaiden Bojan Sarcevic, joka tilastoi 21 pistettä, kahdeksan levypalloa ja 12 syöttöä. Joukkuetoveri Prince Oduro nokitti pistetilastossa vielä yhdellä.

Vilppaan kovin korintekijä oli Quentin Goodin 26 pisteellä. Vilpas aloittaa ylemmän jatkosarjansa sijalta neljä.

Ottelutilastot

Toisella tulevan tiistain otteluparista, Tampereen Pyrinnöllä, ei tänään sen sijaan riittänyt työ voittoon asti. Kauhajoki taivutti kotikentällään Pyrinnön täpärästi 80–78.

Henri Kantonen toi penkiltä virtaa Kauhajoelle ja tilastoi 13 pistettä ja seitsemän syöttöä. Ike Smith puolestaan keräsi Pyrinnölle 22 pistettä ja 11 levypalloa.

Kauhajoki varmisti jo aiemmin runkosarjan ykkössijan. Pyrintö aloittaa alemman jatkosarjan sijalla yhdeksän.

Ottelutilastot

Helsinki Seagulls puolusti kotikenttäänsä tiukassa pelissä ja väänsi 98–95-voiton Lahti Basketballia vastaan.

Seagullsin sentteri Zena Edosomwan tilastoi voitossa 25 pistettä, 14 levypalloa, kaksi torjuntaa sekä vahvan 36:n tehokkuuslukeman. Lahden tähti oli jälleen Chris Clarke 29 pisteellä, 13 levypallolla, kahdeksalla syötöllä ja neljällä riistolla.

Voittajien päävalmentaja Jussi Laakso kommentoi:

– Olen tyytyväinen voittoon mutten täysin siihen, miten se tuli. Kaveri teki meitä vastaan tänään 95 pistettä, ja silloin on vikaa puolustuspäässä. Lahti pelasi tänään hienosti loppuun asti, ja siitä kunnia heille, mutta meidän levypallopelaamisemme ja siirtymäpuolustamisemme eivät olleet vaadittavalla tasolla.

Seagulls oli koko runkosarjan toinen. Lahden sijoitus alemmassa jatkosarjassa on 11.

Ottelutilastot

Kobrat otti kotivoiton BC Nokiaa vastaan luvuin 72–62.

– Tämä oli iso pettymys. Toisella puoliajalla hyökkäyspeli oli meille vaikeaa. Heitimme huonosti. Sen takia emme saaneet puolustusta toimimaan niin kuin olisimme halunneet, kommentoi Nokialle 11 pistettä ja neljä syöttöä tilastoinut Antero Lehto.

Ottelun parhaat pistemiehet olivat Kobrien KJ Jackson 22:lla ja Nokian Alan Herndon 16:lla.

Kobrille tai Nokialle ei tänään enää auennut paikkaa ylemmässä jatkosarjassa, vaan joukkueet aloittavat alemman jatkosarjan sen kahdelta korkeimmalta sijalta – seitsemän ja kahdeksan.

Ottelutilastot

 
26.3.2023 20:34 Korisliiga

Kotijoukkueet juhlivat myös puolivälierien toisena pelipäivänä – Seagulls ja Kataja kumpikin 1–0-johtoon

Helsinki Seagulls ja Kataja Basket ottivat itselleen avausvoiton puolivälieräsarjojensa avausiltana.

25.3.2023 19:31 Korisliiga

Juho Nenonen vaihtoi isompaa silmään – ensimmäiset puolivälierät päättyivät kotivoittoihin

Kotietua nauttivat Salon Vilpas ja Kauhajoki ottivat kumpikin voiton puolivälierien avausillassa.

25.3.2023 11:30 Korisliiga

Seagulls ja Kataja metsästävät pääsylippua välieriin kotiedun turvin, mutta Nokia ja KTP ovat valmiita haastamaan

Korisliiga-puolivälierissä kohtaavat sunnuntaina 26. maaliskuuta Helsinki Seagulls ja BC Nokia sekä Kataja Basket ja KTP-Basket.

24.3.2023 12:18 Korisliiga

Pudotuspelien avausiltana kohtaavat ennakkosuosikit ja altavastaajat – kotietua nauttivat runkosarjakuningas Kauhajoki sekä aina vaarallinen Salon Vilpas

Lauantaina 25. maaliskuuta miesten Korisliigan puolivälierissä kohtaavat Kauhajoki ja Tampereen Pyrintö sekä Salon Vilpas ja Kouvot.

24.3.2023 11:55 Korisliiga

Seagullsin René Rougeau Korisliigan maaliskuun vahvin

Korisliigojen ja NOCCOn solmiman markkinointiyhteistyön myötä kuukauden pelaajat ovat Kuukauden vahvimpia. Maaliskuun vahvimmaksi valittiin Helsinki Seagullsin monipuolinen René Rougeau.

22.3.2023 20:19 Korisliiga

Korisliigan pudotuspelien otteluparit ratkesivat – Pyrintö varmisti playoff-paikan ja Kauhajoki sinetöi sarjataulukon ykkössijan

Tampereen Pyrintö vei viimeisen jaossa olleen paikan Korisliigan pudotuspeleihin. Lahden Chris Clarke puolestaan teki historiaa tilastoimalla koko kauden keskiarvoikseen triplatuplan. Sarjataulukon kärkipaikan sinetöi Kauhajoki.

18.3.2023 19:31 Korisliiga

Vilpas kukisti Kauhajoen – jatkosarjoja jäljellä enää yksi ottelukierros

Salon Vilpas otti reippaan kotivoiton Kauhajoesta.

17.3.2023 21:40 Korisliiga

Kataja voitokkaana kotiedun metsästyksessä – Korisliigan viimeinen playoff-paikka yhä vailla ottajaa

Miesten Korisliigan viimeistä playoff-paikkaa ei saatu toiseksi viimeisellä jatkosarjakierroksella vieläkään ratkaistua.

15.3.2023 21:07 FIBA Europe Cup

Kauhajoki raivasi tiensä neljän parhaan joukkoon FIBA Europe Cupissa yli 2000-päisen kotiyleisön edessä

IKH Areenalle saapuneet Karhu Basketin fanit pääsivät tuulettamaan, kun joukkue eteni toisena suomalaisseurana FIBA:n alaisen eurokilpailun neljän parhaan voittoon. Välieräpaikka tuli huiman puolustusnäytöksen päätteeksi FC Portosta lukemin 75–65 (42–28). Välierät pelataan maalis-huhtikuun vaihteessa.

15.3.2023 07:53 FIBA Europe Cup

Kauhajoki hamuaa FIBA Europe Cupin välieriin kotikentällä keskiviikkona - ottelu katsottavissa VeikkausTV:ltä

Kauhajoki pääsee toiseen osaotteluun FC Portoa vastaan pisteen johtoasemasta. Ratkaiseva puolivälierien toinen osa käynnistyy keskiviikkona klo 18.30 IKH Areenalla. Ottelu on katsottavissa VeikkausTV:n kautta.

11.3.2023 21:09 Korisliiga

Daniel Dolencin huippuilta siivitti Kauhajoen ylivoimaiseen voittoon KTP:stä

Korisliigan lauantain ainoassa ottelussa Kauhajoki voitti kotikentällään IKH Areenalla KTP-Basketin 102-65.

10.3.2023 20:36 Korisliiga

Nokia varmisti pudotuspelipaikkansa – Honka putoaa ykkösdivisioonaan

Miesten Korisliigassa ratkaistiin monta kohtaloa, kun BC Nokia sai varmistettua paikan playoffeissa ja Korihait pudotti Tapiolan Hongan sarjasta.

10.3.2023 09:00 Korisliiga

Helmikuun vahvin Chris Clarke putosi syksyllä G-liigasta loukkaantumisen takia ja palasi Lahteen – nyt hän rekisteröi nimiinsä kokonaisen triplatuplakuukauden

Korisliigan Kuukauden vahvin Chris Clarke oli jo murtanut Kaliforniassa tiensä Santa Cruz Warriorsiin, kun yhtäkkiä paljastui loukkaantuminen. Hän pakkasi laukkunsa ja palasi Lahteen – ja laittoi rytinällä Korisliigan ikivanhat ennätykset uusiksi.

9.3.2023 09:12 Korisliiga

Huima ura jatkuu: Timo Heinonen ja Seagulls jatkosopimukseen

Helsinki Seagullsia jo kaudesta 2015-16 asti edustanut 41-vuotias Timo Heinonen jatkaa joukkueessa 1+1-mittaisella sopimuksella myös tulevalla Korisliiga-kaudella 2023-24. Heinonen pelattujen otteluiden maratontaulukon kärkipaikalla.

9.3.2023 00:17 FIBA Europe Cup

Kauhajoki avasi puolivälierät pisteen voitolla – ”Tämä antaa meille tosi hyvät asetelmat kotikentälle”

FC Porto ei päästänyt Kauhajokea helpolla FIBA Europe Cupin puolivälierien ensimmäisessä osassa Portugalissa. Takaa-ajaksi joutuneet vieraat näyttivät lujuutensa loppuhetkillä punnertaen pisteen voittoon lukemin 80–81 (39–36). Ratkaiseva toinen osa pelataan keskiviikkona 15.3. Kauhajoella.

8.3.2023 12:00 FIBA Europe Cup

Kauhajoki aloittaa FIBA Europe Cupin puolivälierät keskiviikkona Portugalissa

Hallitseva Suomen mestari ja upeita otteita eurokentillä tällä kaudella esittänyt Kauhajoki kohtaa kaksiosaisessa puolivälieräsarjassa FC Porton. Välieriin edetään kahden ottelun yhteistuloksella. Ottelu on katsottavissa suorana FIBA:n YouTube-kanavalta.

4.3.2023 20:12 Korisliiga

Seagullsin Järvi liekeissä kaaren takaa – Kauhajoki ja Nokia vahvistivat paalupaikkojaan

Miesten Korisliigassa Kauhajoki vahvisti koko sarjan johtoasemaansa, mutta voiton otti myös toisena tuleva Helsinki Seagulls. Alemmassa jatkosarjassa BC Nokia pönkitti omaa paalupaikkaansa.

3.3.2023 20:31 Korisliiga

Lahti ja Pyrintö ottivat kriittiset voitot playoff-haaveidensa kannalta – KTP:n Brandonit toivat täpärän jatkoaikavoiton

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voiton otti KTP-Basket. Alemmassa sarjassa voitot menivät viimeisistä pudotuspelisijoista kamppaileville Tampereen Pyrinnölle ja Lahti Basketballille.

21.2.2023 09:38 Korisliiga

Vertio nousee ensi kaudeksi Seagullsin päävalmentajaksi, Laakso jättää tehtävänsä kauden jälkeen

Helsinki Seagullsin päävalmentajana kaudesta 2019–20 asti toiminut Jussi Laakso jättää tehtävänsä kuluvan kauden päätyttyä. Seagullsin uudeksi päävalmentajaksi astuu joukkuetta yhdessä Laakson kanssa jo neljättä kautta luotsaava Vesa Vertio 2+1-mittaisella sopimuksella.

Näytä lisää vastaavia