Korisliigan välierät: Runkosarjavoittaja Kauhajoki kohtaa yllättäjänä tunnetun Vilppaan

14.4.2023 07:30 Runkosarjavoittaja Kauhajoki ja neljännen sijan napannut Salon Vilpas kohtaavat miesten Korisliigan välierien avausottelussa perjantaina. Vilppaan pelinjohtaja Roope Ahonen ja Kauhajoen sentteri Daniel Dolenc tiedostavat molemmat, että seurojen välillä on historiaa, joka varmasti sytyttää katsomot kummassakin hallissa.

Kauhajoen ja Vilppaan viime vuosien yhteinen pudotuspelihistoria lupaa hienoa ottelusarjaa. Kuva: Ville Vuorinen

Kauhajoki on tähän mennessä pelannut yhden mieleenpainuvimmista kausista miesmuistiin. Korisliigan runkosarjavoiton lisäksi joukkue ylsi FIBA Europe Cupissakin välieriin asti. Sama rajapyykki on saavutettu nyt Korisliigassa, kun mitalipelien paikat ovat jaossa.

Ennakkosuosikin asemasta huolimatta Kauhajoki kohtaa kivenkovan vastustajan. Ei olisi nimittäin ensimmäinen kerta, kun nimenomaan Salon Vilpas kaivaa tiensä runkosarjan neljänneltä sijalta aina finaaliin saakka. Kauhajoen tavoin Vilpas hoiteli omat puolivälieränsä kevyesti kotiin 3–0.

Vilppaan takamies Roope Ahonen on vaikean koetuksen kynnykselläkin täynnä itseluottamusta.

– Olivathan puolivälierissäkin kaksi ensimmäistä ottelua todella kovan työn takana, kun nousimme 20 pisteen takaa-ajosta voittoon. Pitää olla tyytyväinen siihen taistelutahtoon, jonka olemme löytäneet playoffeihin, hän toteaa.

Ahosella itsellään on Vilppaassa pelatessa toki väistämättäkin paljon todistettavaa. Kokenut pelinjohtaja palasi syksyllä 2021 pitkältä Euroopan-uralta Suomeen ja kasvattajaseuraajansa. Se ei silti tarkoita, että kentällä on varaa sooloilla, vaan on luotettava pelitaktiikkaan.

– Kauhajoki rokottaa jokaisesta virheestä. Huonoja heittoja ei saa ottaa, eikä meillä ole varaa puolustaa millään muulla kuin parhaalla tasollamme. Mutta meillä on laaja pelaajamateriaali ja pystymme käyttämään sisäuhkaa alkukautta paremmin hyödyksemme.

Välierissä on luvassa tunteita ja tuoksinaa. Kummankin joukkueista fanikunnat tunnetaan suorastaan harvinaisen intohimoisina, ja Ahonenkin muistuttaa, että joukkueilla on paljon yhteistä historiaa – erityisesti viime vuosina, kun kumpikin on kuulunut kaudesta toiseen Korisliigan kärkikastiin.

– Aivan erityisen haastavaa tulee olemaan se, että voitto on pakko kairata myös Kauhajoella, missä oikeastaan kaikilla sarjan joukkueilla on ollut äärimmäisen hankalaa. He osaavat pelata todella laadukasta ja organisoitua koripalloa, Ahonen pohtii.

Kaikesta menestyksestä ja hehkutuksesta huolimatta Kauhajoen sentteri Daniel Dolenc lyö heti kättelyssä pöytään kylmän tosiasian:

– En kyllä sanoisi, että tässä tyytyväinen voi olla, ja puhun varmasti koko joukkueen puolesta. Olemme yhä nälkäisiä voittamaan, koska olemme kauden aikana hävinneet jo kahdet semifinaalit.

Dolenc viittaa yhtäältä Europe Cupiin mutta toisaalta myös kuluvan kauden aikana pelattuun Suomen cupiin, jossa Helsinki Seagulls syrjäytti Kauhajoen loppuottelusta. Korisliiga-välierissä on siis yhä näytettävää ennakkosuosikillakin.

Vilppaan ja Kauhajoen välistä pudotuspelihistoriaa Dolenc itse on toistaiseksi seurannut ainoastaan ulkopuolelta. Hän liittyi seuraan vasta viime syksynä, joten hän lähtee koitokseen puhtaalta pöydältä.

– Vilpas on vaarallinen ja kokenut joukkue. Moni joukkuetovereistani on päässyt sen jo kokemaan. Jos ei muuta, niin ainakin tämä historia tuo kumpaankin halliin poikkeuksellista energiaa ja hyvää tunnelmaa. Kun fanit syttyvät, se tarttuu myös kentälle, Dolenc toteaa.

Mitään yliluonnollista sarjassa ei siitä huolimatta ole. Dolenc painottaa, että oli asetelma kuinka elokuvallinen hyvänsä, jokaista joukkuetta vastaan pätevät aina samat lähtökohdat.

– Loppujen lopuksi mikään muu ei ratkaise ottelua kuin se, että teemme omat perusasiamme oikein ja hyvällä energialla. Ilman energiaa vauhdikas pelityylimme ja sen toteuttaminen eivät onnistu. Siihen luotamme tässäkin sarjassa.

Kauhajoen kotiotteluiden lipunmyynti >
Vilppaan kotiotteluiden lipunmyynti >

Korisliigan välierät

1. välierä pe 14.4. 18:30 Kauhajoki - Salon Vilpas
1. välierä la 15.4. 17:00 Helsinki Seagulls - Kataja Basket
2. välierä ma 17.4. 18:30 Salon Vilpas - Kauhajoki
2. välierä ti 18.4. 18:30 Kataja Basket - Helsinki Seagulls
3. välierä to 20.4. 18:30 Kauhajoki - Salon Vilpas
3. välierä pe 21.4. 18:30 Helsinki Seagulls - Kataja Basket
4. välierä la 22.4. 17:00 Salon Vilpas - Kauhajoki
4. välierä su 23.4. 17:00 Kataja Basket - Helsinki Seagulls
--
5. välierä* ti 25.4. 18:30 Kauhajoki - Salon Vilpas
5. välierä* ti 25.4. 18:30 Helsinki Seagulls - Kataja Basket
6. välierä* ke 26.4. 18:30 Kataja Basket - Helsinki Seagulls
6. välierä* to 27.4. 18:30 Salon Vilpas - Kauhajoki
7. välierä* la 29.4. 16:00 Kauhajoki - Salon Vilpas
7. välierä* la 29.4. 17:00 Helsinki Seagulls - Kataja Basket Töölön

*tarvittaessa

 
22.4.2024 21:14 Korisliiga

Helsinki Seagulls ja Kataja Basket tasoittivat välierävoitot

Seagulls haki vierasvoiton Kauhajoelta 27 pistettä heittäneen Shavon Colemanin johdolla lukemin 73–80. Kataja Basket puolestaan oli tyly isäntä Joensuussa, kun se kaatoi BC Nokian 99–75. Molemmat sarjat ovat tilanteessa 1–1, kun finaalipaikkaan vaaditaan neljä voittoa.

19.4.2024 21:37 Korisliiga

BC Nokia hurjasteli päätöskympillä karkuun Katajalta välieräavauksessa

BC Nokia ja Kataja Basket aloittivat välieräsarjansa perjantaina Harjuniityn Liikuntahallilla Nokialla. Kotijoukkueen nousujohteinen esitys toi avausvoiton lukemin 86–67 (33–26).

18.4.2024 21:06 Korisliiga

Tulikuuman Topias Palmin ranne hiljensi Kisahallin – Kauhajoelta vakuuttava välieräavaus

Korisliigan välierät käynnistyivät torstaina, kun runkosarjan ykkönen Helsinki Seagulls isännöi Kauhajokea. Vilppaan avauskierroksella kaatanut Kauhajoki jatkoi loistavia otteitaan, kun se nappasi vierasvoiton Helsingistä 81–88 (39–46).

18.4.2024 12:30 Korisliiga

Korisliigan välieräennakossa Kataja ja Nokia: ”Vaikka joukkueilla olisi kuinka iso ero paperilla, playoffeissa ottelut jäävät yleensä kiinni parista pallonhallinnasta”

Kataja Basketin Thomas Tumba ja BC Nokian Tucker Richardson suhtautuvat alkavaan välieräsarjan keskenään hyvin samankaltaisin ajatuksin. Kumpikin tietää, että yksikin kriittinen pallonmenetys ja vastustaja voi päästä peruuttamattomasti niskan päälle.

17.4.2024 09:15 Korisliiga

Rakkaat viholliset välierissä: Helsinki Seagulls ja Kauhajoki mittelevät keskenään finaalipaikasta

Helsinki Seagullsin Okko Järvi ja Kauhajoen Topias Palmi odottavat kumpikin vesi kielellä välierien tunnelmaa. Seurojen välisissä kohtaamisissa on aina erityinen lataus ilmassa.

14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

Näytä lisää vastaavia