Korisliigan jatkosarjat käynnistyivät – Heinonen ja Sajantila ottivat tiukassa väännössä kolmoskilpailun

27.1.2023 21:16 Miesten Korisliigan ensimmäisenä jatkosarjailtana ylemmän portaan voitot menivät Kouvoille, KTP:lle ja Seagullsille. Alemmassa sen sijaan juhlivat Pyrintö ja Nokia.

Osku Heinonen johti Pyrinnön voittoon. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Miesten Korisliigassa polkaistiin käyntiin jatkosarjojen aika. Illan tiukimmat taistot nähtiin Lahdessa ja Kotkassa.

Lahdessa kotijoukkue taipui alemman jatkosarjan ottelussa Tampereen Pyrinnölle hiuksenhienolla erolla 73–76.

Lahti Basketballin pistehai pelissä oli Erik Sajantila, joka sinkosi 21 pistettä osuen muun muassa viisi kertaa kaaren takaa kymmenellä yrityksellä. Korin alla työtä tuki joukkuetoveri Chris Clarke, joka osui 14 pistettä ja kahmi kouriinsa käsittämättömät 21 levypalloa.

Sajantilan tykitykseen kaaren takaa tuli kuitenkin vastaus. Isäntien suorastaan dominoitua kolme ensimmäistä neljännestä Pyrintö tuli rinnalle ja ohi.

Osku Heinonen pääsi vastaavaan pistelukemaan Sajantilan kanssa osuen itsekin kaaren takaa viidesti 12 yrityksellä. Lisäksi Heinonen puolusti kovaa ja keräsi neljä riistoa. Muun muassa näillä eväillä Pyrintö ansaitsi lopulta tiukan voittonsa.

– Ensimmäiset kolme erää pelasimme huonosti ja viimeisen hyvin. Tänään se onneksi riitti, mutta todella paljon jäi parannettavaa, totesi Heinonen.

Ottelutilastot

Kotkassa puolestaan ylemmän sarjan tiukka taisto kääntyi kotijoukkueen eduksi. KTP-Basket taivutti Kataja Basketin 86–83.

KTP:n paras pistemies oli Brandon Sly 23 pisteellä. Joukkuetoveri Jordan Giles lisäsi pinoon 18 pistettä sekä viisi levypalloa ja syöttöä.

– Voitot ruokkivat itseluottamusta, ja mielestäni pelasimme tänään hyvin. Lopussa meillä loppui liike. Ehkä emme ole tottuneet pelaamaan prässäävää joukkuetta vastaan emmekä silloin saa niitä heittoja, jotka haluaisimme. Otamme tästä opiksi ja jatkossa olemme valmiimpia, kommentoi Giles.

Katajan riveissä loisti Galin Smith 26:lla.

Ottelutilastot

Kouvot yllätti Kauhajoen

Illan yllätys ylemmässä jatkosarjassa nähtiin Kouvolassa, kun kotijoukkue otti pirteän 102–93-voiton sarjakärki Kauhajoesta.

Lopputulos tuli siitäkin huolimatta, että Kauhajoen kotimainen kaksikko Severi Kaukainen ja Henri Kantonen pistivät parastaan. Kaukiainen upotti 22 pistettä ja syötti viidesti. Kantonen puolestaan nakutti 17 pistettä ja jakoi pyöreät kymmenen koriin johtavaa syöttöä.

Voittajajoukkue Kouvojen työtä hyökkäyspäässä johti John Meeks. Laituri iski tauluun 28 pistettä ja keräsi kahdeksan levypalloa.

Ottelutilastot

Vierasvoitot Salossa ja Espoossa

Salon Vilpas kärsi 91–110-tappion vieraalleen Helsinki Seagullsille ylemmässä sarjassa.

Voittajien kovimpina korintekijöinä nähtiin Rene Rougeau 31 pisteellä ja Zena Edosomwan 26:lla. Lassi Nikkarinen pyöritti peliä syöttäen kuudesti ja riistäen kolmesti, vaikka jäikin vain kahteen pisteeseen.

Salolaisten pistetykki oli tuore kiinnitys Ira Lee 20:llä sekä kahdeksalla levypallolla.

Ottelutilastot

Alemmassa sarjassa puolestaan Tapiolan Honka taipui omalla kotikentällään BC Nokialle 63–79.

Puolustusvoittoisen ottelun parhaat korintekijät olivat Hongan Adrien Lawson Jr 17 pisteellä sekä Nokian Perrion Callandret ja Antero Lehto, kumpikin 18:lla.

– On mukavaa saada voitto. Pari viime viikkoa ovat olleet rankkoja meille. Pärjäsimme tänään melko OK puolustuksellisesti, kun saimme laitettua Hongan tekemään töitä pisteidensä eteen. Kolmosten heittämisemme oli varmaankin parasta, mitä olemme koko vuonna saaneet aikaan, kommentoi Nokian päävalmentaja Greg Gibson.

Ottelutilastot

 
1.3.2024 12:15 Erotuomarit

Harvinaisuus Korisliigassa: Erotuomarit Miltos ja Nikolaos Ioannidis isä-poika-tiiminä samassa ottelussa

Helsinki Seagullsin ja Salon Vilppaan perjantaisessa Korisliiga-ottelussa nähdään harvinaisuus, kun ottelun ovat tuomitsemassa isä ja poika. Yli lajirajoen kyseessä on harvinaisuus: ensimmäinen isä-poika-erotuomaripari oli Rauno ja Juha-Petri Nieminen kaudella 1984-85. Tapahtuma on harvinainen pääsarjatasolla myös kansainvälisesti.

1.3.2024 10:15 Korisliiga

Timo Heinonen yltää perjantaina huimaan 1000 Korisliiga-ottelun rajapyykkiin: ”Harjoittelu on nautinnollista”

Perjantaina tehdään suomalaista koripallohistoriaa, kun Helsinki Seagullsin Timo Heinonen, 42, pelaa uransa tuhannennen Korisliiga-ottelun Töölön Kisahallissa ensimmäisenä koripalloilijana.

28.2.2024 08:49 Korisliiga

Tucker Richardson kiittelee vuolaasti valmentaja Greg Gibsonia: ”Hän on kuin kaksi eri ihmistä samassa kehossa”

Runkosarjansa toisella sijalla päättäneen BC Nokian takamies–laituri Tucker Richardson valittiin miesten Korisliigassa kuukauden pelaajaksi tammikuun 2024 osalta.

27.2.2024 18:11 Susijengi

Jacob Grandison loppukaudeksi Salon Vilppaaseen

Susijengin MM-kisamiehistöön viime kesän Okinawan kisoissa kuulunut suomalais-yhdysvaltainen Jacob Grandison, 25, on solminut loppukauden kattavan sopimuksen Korisliigan ylempää loppusarjaa pelaavan Salon Vilppaan kanssa. Pitkän NCAA-uran pelannut 198-senttinen Grandison aloitti ammattilaisuransa talvella Espanjan kakkosliigan Menorcassa.

23.2.2024 09:31 Korisliiga

KTP:ltä uutinen kutkuttavasta Korisliiga-comebackista: Jeremiah Wood vahvistamaan joukkuetta

KTP-Basket tiedottaa kiinnittäneensä kokoonpanoon triplatuplakone Jeremiah Woodin.

17.2.2024 20:32 Korisliiga

Kauhajoki kukisti kilpailijansa Vilppaan – tappiot kummallekin Korisliigan kärkikaksikosta

Miesten Korisliiga-illassa pelattiin niin ylempää kuin alempaakin jatkosarjaa yhteensä viiden ottelun verran. Korisliiga jää maajoukkuetauolle ja palaa perjantaina 1. maaliskuuta.

16.2.2024 20:15 Korisliiga

Taz Sherman pilasi KTP:n illan – Kotkan tappioputki venyi seitsemään

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Kobrat katkaisi tappioputkensa, mutta KTP-Basket joutui jatkamaan omaansa.

14.2.2024 21:12 Korisliiga

Bisons ei päästä Lahtea karkuun putoamispaikalta – myös kärkikaksikko jatkaa tasapisteissä

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voiton ystävänpäivän kunniaksi ottivat Helsinki Seagulls, BC Nokia ja Korihait. Alemmassa sarjassa juhlivat Kouvot ja Bisons Loimaa.

13.2.2024 20:30 Korisliiga

Lahdelle toinen perättäinen voitto – vastustaja pysyi jälleen alle 80:ssä

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Lahti Basketball otti vierasvoiton Kobrista.

12.2.2024 10:04 Korisliiga

Hannes Pöllä virittelee paluuta Korisliigaan Kataja Basketin paidassa

Jo vuodenpäivät sivussa pääsarjakentiltä ollut Susijengi-sentteri ja Namika Lahti Juniorien kasvatti Hannes Pöllä, 25, on tekemässä paluuta Korisliigaan. Korisliigan vuoden tulokkaana kaksi vuotta sitten palkittu 211-senttinen Pöllä on allekirjoittanut kuluvan ja seuraavan kauden pituisen sopimuksen joensuulaisen Kataja Basketin kanssa.

Näytä lisää vastaavia