Korihait hakee uutta nousua paikallisikonin johdolla – Bojan Sarcevic palaa Uuteenkaupunkiin uutena miehenä

27.9.2021 17:25 Pelinjohtaja Bojan Sarcevic lähti Uudenkaupungin Korihaista vuonna 2011, ja sen jälkeen joukkueella on ollut vaikeuksia päästä runkosarjasta eteenpäin. Nyt paluun tekevä veteraani ottaa haasteen vastaan innoissaan.

Vielä viime kaudella Bojan Sarcevic rokotti Korihaita - tällä kaudella Korihait rokottaa Sarcevicin johdolla vastustajia. Kuva: Ville Vuorinen

Tuhlaajapojan paluu on ollut Korisliigassa viime aikoina tuttu ja toistuva tarina. Viime kaudella Matti Nuutinen matkasi kotiseuduilleen Kaarinan Ura Basketiin. Tänä vuonna nähdään vastaavia ilmiöitä ainakin kaksi – Salon Vilppaan Roope Ahonen sekä Uudenkaupungin Korihaiden Bojan Sarcevic.

Sen jälkeen, kun Sarcevic pakkasi laukkunsa vuonna 2011 ja lähti Kotkan kautta Kauhajoelle, paljon on ehtinyt tapahtua. Seurassa ovat vaihtuneet johto ja pelaajat, ja edustusjoukkue on heilunut pääsarjan ja divarin välillä. Mutta yksi asia on ollut pysyvää. Korihait ei ole kertaakaan tuona aikana yltänyt miesten Korisliigan pudotuspeleihin.

Sarcevic naurahtaa, että on aivan varmasti itsekin nykyään hyvin erilainen pelaaja kuin se mies, joka Uudestakaupungista kymmenen vuotta sitten lähti.

– Ainakin tunnen itseni paremmin kuin silloin ja olen rauhallisempi. Mutta tästä aiheesta on kyllä vaikea puhua kovin paljon itse. Ehkä valmentajilla ja joukkuekavereilla olisi enemmänkin sanottavaa.

Viime kauden päätteeksi Korihait oli jälleen vaarassa pudota pääsarjasta. Koronapandemian aiheuttamista haittavaikutuksista johtuen liigassa päätettiin kuitenkin linjata, ettei urheilullisin perustein putoa kukaan, ja näin ollen Korihait sai pitää paikkansa liigassa.

Paljon pitää tapahtua, mutta yrityksestä voittokulku ei ainakaan jää kiinni. Seurajohto onnistui laatukiinnityksessä pestatessaan pelinjohtajan tontille kokeneen ja kaksi Suomen mestaruutta voittaneen paikallisikonin. Sarcevicilla onkin jo kova into päästä kesän jälkeen takaisin sorvin ääreen.

– Korihaiden viime pudotuspeleistä on pitkä aika. Se tarkoittaa, että on paljon asioita, joita meidän täytyy laittaa kuntoon, jos haluamme niihin taas päästä. Ja se on totta kai tavoitteemme, että näin tapahtuu. Jokaisen pelaajan on tunnettava oma roolinsa ja tehtävänsä.

Sarcevic on monessa liemessä keitetty pallonkäsittelijä, joka kykenee hyökkäysten rakentamisen lisäksi myös ahkeraan korintekoon. Hän tuo uuteen joukkueeseensa erityisesti kokemusta ja esimerkkiä. Meriittilistalle on kertynyt väliin jääneinä vuosina niin kuukauden pelaaja -valintoja kuin Korisliigan parhaan kuudennen pelaajan palkinto niinkin lähimenneisyydestä kuin vuodelta 2020.

– Pelin johtaminen on ensisijainen asia, jota joukkueeseen tuon, jos näin voi sanoa. Haluan auttaa kaikkia nuorempia joukkuetovereitani ymmärtämään, missä heidän pitää olla ja mitä heidän pitää tehdä.

Eikä ainoastaan Korihait vaan koko Korisliiga on uudenlaisen alun äärellä – tai kenties vanhaan palaamisen äärellä riippuen tulkintatavasta. Yhteensä neljä kertaa Korisliigan finaalipeleissä esiintynyt Sarcevic joutui olosuhteiden pakosta viime kevään finaaleissa pelaamaan hyvin pienelle yleisölle ja aiemmin kaudella pääasiassa tyhjille katsomoille.

Paluu vanhaan kotikaupunkiin saa odottamaan entistä innokkaammin pistettä, jossa suomalainen urheilukulttuuri saa aueta taas yleisölleen kokonaan.

– En ole päässyt vielä tapaamaan ollenkaan faneja, mutta odotan sitä valtavalla innolla. Ei ole alkuunkaan sama asia pelata tyhjässä hallissa, joten toivottavasti mahdollisimman pian saan nähdä monta Korihait-fania kotikatsomossamme. Siitä saa korvaamatonta energiaa.

Korihait 21-22 pähkinänkuoressa

Korisliiga käynnistyy perjantaina 1.10., kun avausottelussa Korihait kohtaa Kauhajoen. Lauantaina on ohjelmassa viiden ottelun kierros. Kaikki Korisliigan ottelut ovat katsottavissa maksullisen Ruutu+-palvelun kautta. 

Henkilöt

 
10.3.2024 19:28 Korisliiga

Kouvojen pistetili jo kolmanneksi paras Korisliigassa – Lahti jumissa putoajan paikalla

Pudotuspelipaikan ja alemman jatkosarjan voiton varmistanut Kouvot kaatoi tänään Lahti Basketballin kovilla lukemilla.

9.3.2024 20:31 Korisliiga

Seagulls ensimmäisenä 20 voiton saldoon, BC Nokialta kolmannen jakson täystyrmäys Vilppaalle

Helsinki Seagulls näyttää selättäneen vaikean talvikautensa. Gulls haki nyt toisen perättäisen voittonsa ylemmässä jatkosarjassa tykittämällä ilmiömäisellä kolmosnäytöksellä Karhu Basketin nurin kotonaan. BC Nokia vankisti asemiaan kakkospaikalla nuijimalla Salon Vilppaan kolmannella jaksolla peräti 25 pisteen marginaalilla.

8.3.2024 20:28 Korisliiga

KTP jatkaa voittojen tiellä – Korisliiga-veteraani Jeremiah Wood jälleen vedossa

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa KTP-Basket päihitti Bisons Loimaan 84–76.

6.3.2024 20:25 Korisliiga

KTP katkaisi kahdeksan ottelun tappioputkensa – "Näkee, että jätkillä on selkärankaa!"

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa nähtiin illan otteluissa merkittäviä voimasuhteiden muutoksia.

5.3.2024 20:29 Korisliiga

Vilpas Katajaa vahvempi ylemmässä jatkosarjassa

Tiukka kamppailu ratkesi Salon Vilppaalle, kun Katajan Henri Permannon viime sekuntien heitto kolahti rautaan.

4.3.2024 13:55 Korisliiga

Tulikuuman Korihaiden Javion Ogunyemi Korisliigan helmikuun kuukauden pelaaja

Voitosta voittoon läpi helmikuun marssineen Korihaiden Javion Ogunyemi on valittu Korisliigan helmikuun kuukauden pelaajaksi.

3.3.2024 18:55 Korisliiga

Kouvojen kalenterivuosi 2024 on käynnistynyt loistavasti – tänään kaatui Pyrintö yli 20 pisteellä

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Kouvot otti kotivoiton Tampereen Pyrinnöstä.

2.3.2024 20:20 Korisliiga

Korihait selätti Nokian tiukassa väännössä – Kauhajoelle vierasvoitto Katajasta

Miesten Korisliigassa pelattiin kaksi ylemmän jatkosarjan ottelua, joissa voittajiksi nousivat Korihait ja Kauhajoki.

1.3.2024 20:20 Korisliiga

Vilpas vaiensi Timi Heinosen tuhannen ottelun juhlat – Jacob Grandison loisti Korisliiga-debyytissään

Miesten Korisliiga palasi maaottelutauolta, ja heti alkuun juhlittiin monenlaisia eri merkkipäiviä.

1.3.2024 12:15 Erotuomarit

Harvinaisuus Korisliigassa: Erotuomarit Miltos ja Nikolaos Ioannidis isä-poika-tiiminä samassa ottelussa

Helsinki Seagullsin ja Salon Vilppaan perjantaisessa Korisliiga-ottelussa nähdään harvinaisuus, kun ottelun ovat tuomitsemassa isä ja poika. Yli lajirajoen kyseessä on harvinaisuus: ensimmäinen isä-poika-erotuomaripari oli Rauno ja Juha-Petri Nieminen kaudella 1984-85. Tapahtuma on harvinainen pääsarjatasolla myös kansainvälisesti.

Näytä lisää vastaavia