KTP kesti Korihaiden paineen – Kobrien tappioputki jatkuu

13.12.2022 20:36 Miesten Korisliigassa voittajia olivat tänään KTP-Basket, Salon Vilpas, Kataja Basket ja Helsinki Seagulls.

Roydell Brown oli kentän tehokkain pelaaja. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Korihait haki vierasmatkalla nälkäisenä kauden kolmatta voittoaan, mutta KTP-Basket piti sekä pintansa että sarjapisteet kotona. Kotkalaisseura juhli ottelun päätteeksi voittoa luvuin 108–97.

Ottelun selkeästi tehokkain pelaaja oli KTP:n Roydell Brown, jolle merkittiin 23 pistettä, kymmenen levypalloa, kuusi koriin johtavaa syöttöä sekä kaksi torjuntaa ja riistoa. Brownin tehokkuuslukema oli 39.

Parhaansa teki myös Korihaiden Quin Cooper, joka tilastoi 33 pistettä ja viisi levypalloa.

Ottelutilastot

Vilpas venytti Korbien tappioputkea

Salon Vilpas ei säästellyt ruutia kotikentällään vaan taivutti Kobrat reippain luvuin 103–74. Lapualaisseura pelasi miesten Korisliigassa huiman alkukauden mutta on nyt ajautunut neljän ottelun tappioputkeen.

Vilppaan pistekoneena toimi tänään Keyshawn Feazell, joka upotti 24 pistettä ja keräsi seitsemän levypalloa. Joukkuetoveri Mikko Koivisto pussitti 18 ja jakoi seitsemän koriin johtavaa syöttöä.

Kobrien kovin korintekijä oli Denzel Livingston 22 pisteellä ja neljällä riistolla.

Ottelutilastot

Katajalle 20 pisteen vierasvoitto

Tuomas Hirvonen näytti kentällä kyntensä, kun Kataja Basket haki reippaan vierasvoiton. Tapiolan Honka kaatui kotiparketillaan Espoossa luvuin 75–95.

Hirvonen heitti 13 pistettä, nappasi yhdeksän levypalloa, jakoi seitsemän koriin johtavaa syöttöä ja riisti kahdesti. Joukkuetoveri Galin Smith teki 17 pistettä ja keräsi kahdeksan levypalloa.

Tappion kärsineen Hongan riveissä Jahlil Tripp edusti 19 pisteen ja kahdeksan levypallon arvoisesti.

Ottelutilastot

Seagulls väsytti Pyrinnön

Helsinki Seagulls puolusti onnistuneesti kotikenttäänsä ottamalla Tampereen Pyrinnöstä 89–74-voiton.

Lokkien korinteosta vastasi etunenässä Jeffrey Carroll, joka teki 22 pistettä ja keräsi kymmenen levypalloa. Pyrinnön puolella vastaavaa roolia hoiti Ike Smith, joka upotti pisteitä 18.

– Meiltä puuttui energiaa tänään. Olemme parhaimmillamme, kun kamppailemme levypallot itsellemme ja pakotamme vastustajat juoksemaan. Sitä emme tänään tehneet, Smith totesi pelin jälkeen. 

Ottelutilastot

 
27.1.2024 19:51 Korisliiga

Pyrintö antoi Korihaille kovan kolauksen – ylempi jatkosarjapaikka vaarassa

Illan voittajista Kataja Basket ja BC Nokia ovat jo varmistaneet paikkansa ylemmässä jatkosarjassa. Korihait ei onnistunut tekemään samaa, kun Tampereen Pyrintö osoittautui liian kovaksi vastukseksi.

26.1.2024 20:32 Korisliiga

Kouvot yllätti sarjakärjen – Kauhajoki voiton ansiosta kiinni ylemmän jatkosarjan paikassa

Miesten Korisliigassa mitellään ylemmän jatkosarjan viimeisistä vapaista sijoista. Niitä tavoittelevat Kouvot ja Kauhajoki ottivat kumpikin pisteet tänään.

24.1.2024 21:36 Korisliiga

Vilpas haki vieraspisteet Lahdesta

Salon Vilpas paranteli asemiaan sarjataulukossa, kun joukkue kävi hakemassa vieraspisteet Lahdesta. Ottelu päättyi vierasjoukkueen hyväksi 103-80.

24.1.2024 11:30 Korisliiga

Vaikeita kausi kokenut Topias Palmi on palannut tasolleen ja ylittänyt sen – Korisliigan joulukuun pelaaja kertoo, miten Kauhajoki nousi suosta

Kauhajoen heittävä takamies Topias Palmi valittiin miesten Korisliigassa joulukuun 2023 Kuukauden pelaajaksi. Hänen onnistumistensa kanssa käsi kädessä ovat kulkeneet koko seuran onnistumiset.

20.1.2024 22:07 Pääjuttu

Miesten Motonet Suomen Cup 2023 ratkesi – Seagullsille neljäs mestaruus

Helsinki Seagulls pääsi lauantai-iltana nostamaan ilmaan Motonet Suomen Cupin mestaruuspokaalin jo neljättä kertaa viiden vuoden sisällä. Finaalissa Seagulls päihitti hyvän vastuksen antaneen BC Nokian 83–76.

20.1.2024 11:55 Suomen Cup

Seagulls ja BC Nokia Motonet Suomen Cupin finaalissa lauantaina klo 19

Miesten Suomen Cupin mestari 2023 ratkeaa lauantai-iltana, kun Helsinki Seagulls ja BC Nokia kohtaavat Urhea-hallissa Helsingissä.

19.1.2024 22:29 Suomen Cup

Motonet Suomen Cup huipentuu lauantaina – Nokia ja Seagulls miesten finaaliin!

Motonet Suomen Cupin miesten välierissä kohtasivat BC Nokia ja Kataja Basket sekä Helsinki Seagulls ja Korihait.

18.1.2024 10:53 Suomen Cup

Suomen Cup huipentuu viikonloppuna Helsingissä - perjantaina ohjelmassa kaksi jännittävää välierää

Miesten Suomen Cupin välierät pelataan perjantaina 19. tammikuuta Urhea-hallissa Helsingissä. Lauantaina ohjelmassa on puolestaan miehillä cup-finaali. Kataja Basket lähtee puolustamaan mestaruutta. YLE välittää Suomen Cupin Final Fourin kanavillaan.

17.1.2024 10:45 Korisliiga

Pyrintö ja Tero Vasell pitkään jatkosopimukseen

Korisliigassa nähtiin tällä kaudella jo toinen poikkeuksellisen pitkä valmentajasopimus, kun Tero Vasell allekirjoitti itselleen neljän vuoden jatkon.

16.1.2024 20:52 Korisliiga

Kataja kaatoi sarjakärki Seagullsin – Kauhajoki ja Kobrat kamppailivat pitkän kaavan kautta

Miesten Korisliigassa pelattiin täysi kuuden ottelun kierros, jossa nähtiin niin yllätyksiä kuin ennakkosuosikkien voittojakin. Jokaisella joukkueella on jäljellä enää kaksi ottelua ennen jatkosarjoja.

Näytä lisää vastaavia