Kobrat ja Lahti voittivat illan ottelut ja pitävät hallussaan Korisliigan korkeimpia sijoja – Lahdelle luvassa piakkoin lisävahvistus

21.10.2022 21:37 Miesten Korisliiga-illan voittajia olivat sarjataulukon korkeimpia sijoja hallussaan pitävät Lahti Basketball ja Kobrat.

Nokia ja Lahti kamppailivat kalkkiviivoille saakka. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

BC Nokia isännöi Lahti Basketballia ja koki vieraidensa käsittelyssä karvaan 74–76-tappion, vaikka kotijoukkueen Johnathan Stove ahkeroikin kentällä kunnioitettavan 29 pisteen edestä.

Nokia kävi lopussa jopa kosketusetäisyydellä tasoituksesta, mutta lopulta seitsemän pistettä, kuusi levypalloa ja neljä koriin johtavaa syöttöä tilastoinut Eemi Luukkonen sinetöi ottelun vapaaheittoviivalla.

– On ollut paljon loukkaantumisia ja epäonnea joukkueessa, joten nyt maistui voitto. Taistelimme ihan loppuun asti. Efortti jokaiselta jätkältä toi voiton, kommentoi Luukkonen.

Lahden tuorein vahvistus Steven Haney, joka viime kaudella nähtiin vastustajajoukkue Nokian paidassa, ei vielä tänään esiintynyt joukkueen vahvuudessa. Seuran tiedotteen mukaan viime kaudella 17,9 pistettä ottelussa tilastoinut 195-senttinen laituri liittyy mukaan kokoonpanoon ensi maanantaina.

Lahden tehokkain pelaaja tämän illan ottelussa oli Erik Sajantila, jolle merkittiin 15 pistettä, viisi levypallo ja neljä syöttöä.

Ottelutilastot

Kobrat Korisliigan kärkipaikalle

Kobrat puolusti ansiokkaasti omaa kotikenttäänsä kaataessaan Tapiolan Hongan 90–85. Lapualaisjoukkue pitää nyt miesten Korisliigan kärkisijaa viidellä voitollaan kuudesta ottelusta.

Voittajien kovin korintekijä ottelussa oli Denzel Livingston, jolle merkittiin 26 pistettä. Hongan puolella sen sijaan joukosta erottuivat Adrien Lawson Jr 22 pisteellä ja seitsemällä levypallolla, Carl Lindbom 18 pisteellä sekä Tuukka Kotti 13 pisteellä ja järisyttävällä 18 levypallolla.

– Pelasimme hyvällä energialla. Lopussa väsähdimme hieman, ja vastustaja teki kovia koreja, totesi Kotti.

Kobrien päävalmentaja Ville Turja puolestaan kommentoi:

– Alussa Honka oli valmiimpi pelamaan ja pelasi kovaa. Me vikisimme. Puoliajalla kopissa heräsimme taistelemaan ja tekemään töitä. Lopussa saimme kentälle sellaisen viisikon, että taistelimme pisteet kotiin.

Ottelutilastot

 
17.2.2024 20:32 Korisliiga

Kauhajoki kukisti kilpailijansa Vilppaan – tappiot kummallekin Korisliigan kärkikaksikosta

Miesten Korisliiga-illassa pelattiin niin ylempää kuin alempaakin jatkosarjaa yhteensä viiden ottelun verran. Korisliiga jää maajoukkuetauolle ja palaa perjantaina 1. maaliskuuta.

16.2.2024 20:15 Korisliiga

Taz Sherman pilasi KTP:n illan – Kotkan tappioputki venyi seitsemään

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Kobrat katkaisi tappioputkensa, mutta KTP-Basket joutui jatkamaan omaansa.

14.2.2024 21:12 Korisliiga

Bisons ei päästä Lahtea karkuun putoamispaikalta – myös kärkikaksikko jatkaa tasapisteissä

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voiton ystävänpäivän kunniaksi ottivat Helsinki Seagulls, BC Nokia ja Korihait. Alemmassa sarjassa juhlivat Kouvot ja Bisons Loimaa.

13.2.2024 20:30 Korisliiga

Lahdelle toinen perättäinen voitto – vastustaja pysyi jälleen alle 80:ssä

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Lahti Basketball otti vierasvoiton Kobrista.

12.2.2024 10:04 Korisliiga

Hannes Pöllä virittelee paluuta Korisliigaan Kataja Basketin paidassa

Jo vuodenpäivät sivussa pääsarjakentiltä ollut Susijengi-sentteri ja Namika Lahti Juniorien kasvatti Hannes Pöllä, 25, on tekemässä paluuta Korisliigaan. Korisliigan vuoden tulokkaana kaksi vuotta sitten palkittu 211-senttinen Pöllä on allekirjoittanut kuluvan ja seuraavan kauden pituisen sopimuksen joensuulaisen Kataja Basketin kanssa.

11.2.2024 18:56 Pääjuttu

Erik Sajantilan vahva heittoilta kantoi – Lahti pitkästä aikaa voiton makuun

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa tänään voittoa juhli Korihait, kun taas alemmassa sarjassa Lahti Basketball sai kolmen pelin tappioputken jälkeen täytettä pistetililleen.

10.2.2024 21:11 Korisliiga

Kauhajoki avasi ylemmän jatkosarjan voitolla – alemmassa juhlivat Pyrintö ja Bisons

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa pistetilejään kartuttivat Kauhajoki, Tampereen Pyrintö ja Bisons Loimaa. Tappion kärsineen KTP:n päävalmentaja Roope Mäkelä aikaisti eropäätöstään.

8.2.2024 21:32 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjat käyntiin: Vilpas avasi voitolla

Miesten Korisliigan ylempi jatkosarja polkaistiin käyntiin Salon Vilppaan kotivoitolla.

7.2.2024 12:15 Korisliiga

BC Nokian Tucker Richardson Korisliigan tammikuun kuukauden pelaaja

Voitosta voittoon tammikuussa marssineen BC Nokian monipuolinen Tucker Richardson on valittu tammikuun kuukauden parhaaksi pelaajaksi.

5.2.2024 16:30 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjojen ohjelma vahvistettu

Korisliigan jatkosarjat käynnistyvät torstaina 8. helmikuuta Salon Vilppaan ja BC Nokian välisellä ylemmän jatkosarjan ottelulla. Joukkueet pelaavat jatkosarjoissa kaksinkertaisen sarjan, jossa joukkueet kohtaavat samassa jatkosarjassa pelaavat joukkueet kertaalleen kotikentällä ja kerran vieraskentällä.

Näytä lisää vastaavia