Kisahallin parketilla kohtaavat Daavid ja Goljat – Kobrat tietää, minkälaisia aseita Helsinki Seagullsilta sopii odottaa

12.3.2021 14:00 Ylivoimainen runkosarjakärki Helsinki Seagulls saa vastaansa puolivälierissä Kobrat, joka pääsee käynnistämään Korisliiga-playoffit vasta toisen kerran koko joukkueen historiassa.

Seagulls pääsi kauden aikana jo maistamaan mammonaa, kun joukkue juhli Suomen cupin voittoa. Kuva: Ville Vuorinen/Korisliiga

Puolivälierien ottelusarjassa, jossa ensimmäiseksi sijoittunut joukkue kohtaa kahdeksanneksi sijoittuneen, ei ole kenellekään epäselvää, kummalla puolella kenttää on ennakkosuosikin paine. Varsinkin, kun ensimmäiseksi sijoittuneella Helsinki Seagullsilla on koko runkosarjasta taskussaan 20 voittoa ja vain kaksi tappiota. Kobrat puolestaan kaivoi tiensä playoffeihin voittotilastolla 10–12.

Kobrien näkyvin hahmo kaudella on ollut pelinjohtaja Antto Nikkarinen, joka pyöritti hyökkäystä runkosarjassa 11,5 pisteen ja 9,8 koriin johtavan syötön keskiarvolla. Hänet palkittiin kauden aikana myös kertaalleen Kuukauden Valopilkkuna.

Mutta saman kunnian kauden alussa vastaanotti myös Seagullsin takamies Kendale McCullum, jonka tilastoriveille runkosarjan päätteeksi merkittiin 15,1 pistettä, 5,6 levypalloa ja 7,9 syöttöä, joten kunniakirjoja on jaettu kummallekin.

Kobrien Anthony Gaines Jr ihastutti runkosarjassa ilmavilla suorituksillaan. Kuva: Ville Vuorinen/Korisliiga
Kobrien Anthony Gaines Jr ihastutti runkosarjassa ilmavilla suorituksillaan. Kuva: Ville Vuorinen/Korisliiga

Numeroiden valossa voimakkaasti kallistuvasta vaa’asta huolimatta Seagullsin päävalmentaja Jussi Laakso ei lähde sarjaan takki auki.

– Lapualla on monta yksilöä, jotka voivat parhaimmillaan olla todella tehokkaita. Anthony Gaines ja Nate Grimes ovat vaarallisia etenkin nopeissa hyökkäyksissä. Grimes on sarjan paras levypallopelaaja, joten hänet pitää saada suljettua niistä pois. Joukkueessa on myös kosolti heittouhkaa, kun kentän levityksestä vastaavat Juho Lehtoranta ja Remu Raitanen, kommentoi Laakso.

Seagulls ja Kobrat ovat huomattavan erilaisista sarjapistemääristään huolimatta pelanneet keskinäiset ottelunsa verrattain tasaväkisesti. Ennakkosuosikilla on kuitenkin laaja keinoarsenaali, jolla pyritään pitämään huolta, ettei sensaatiomainen kausi kaadu alkumetreillä. Laakson mukaan Seagullsin oma vahvuus on erityisesti joukkueen kollektiivinen pelitapa.

– Jos tilankäyttömme ja hyökkäyksen toteuttaminen ovat priimaa, meitä on vaikea pysäyttää. Myös puolustuksessa olemme onnistuneet etenkin 5–5-tilanteissa.

Joukkueen kollektiivisen pelitavan vaarat allekirjoittaa myös vastustajajoukkueen päävalmentaja Ville Turja. Kobrien täytyy varautua erityisesti omalaatuiseen ja toimivaksi osoitettuun palloskriinipuolustukseen, minkä lisäksi hyökkäyspäässäkin on ytyä.

– Seagullsilla on todella vahvoja heittäjiä, ja heidän muutaman käytetyimmän hyökkäyspelinsä toteutus on aivan omaa luokkaansa. Toisaalta taas he ovat pärjänneet niin hyvin koko kauden, että eivät ole kauheasti joutuneet muuttamaan pelitapaansa. Meillä on aika hyvä ennakkokäsitys siitä, mitä on tulossa. Mutta se pätee lähinnä alkupään otteluissa, koska he pystyvät sitä kyllä matkan varrella kehittämään ja muokkaamaan.

Kobrien riveissä tiedetään, että vastustajan kikkapussista löytyy varmasti vielä uusiakin eväitä. Turjan ja koko joukkueen mielialat ovat vaikeista lähtökohdista huolimatta kuitenkin ensisijaisesti pirteät. Kobrat on nimittäin koko 32-vuotisen historiansa aikana päässyt aiemmin playoffeihin ainoastaan kerran.

– Meillä on ollut tällä kaudella käytössämme enemmän profiilipelaajia kuin aiemmilla kausilla, kun saimme Raitasen mukaan ja Nikkarinenkin päätti jatkaa. Playoffeihin pääsy oli siis minimitavoitteemme, ja vaikka kausi oli loukkaantumisineen ja koronavaikeuksineen hankala, olen erittäin tyytyväinen siihen, ettemme heittäneet kirvestä kaivoon vaan pystyimme siihen.

Pudotuspelien otteluohjelma >

Seagullsin ja Kobrien ottelusarja käynnistyy lauantaina 13.3. klo 18.00. Pantterijahti käynnistyy samaisena lauantai-iltapäivänä, kun Salon Vilppaan ja Lahti Basketballin 1. puolivälierä nähdään Ruudun lisäksi vapaalla kanavalla, kun Jim lähettää ottelun suorana alkaen klo 15.30. Kaikki pudotuspeliottelut ovat katsottavissa Ruutu-palvelun kautta. Pudotuspelisarjat pelataan paras seitsemästä -systeemillä. Mestari on selvillä viimeistään 29. huhtikuuta.

 

 
9.6.2023 10:26 Susijengi

Mestaruus toi lisämotivaatiota Lassi Nikkariselle

ToPo Junioreiden kasvatti Lassi Nikkarinen, 26, sai kunnian tuoda Pantteri-patsaan Helsinkiin neljännesvuosisadan tauon jälkeen, kun Helsinki Seagulls peittosi Karhu Basketin Korisliigan finaaleissa. Tuoreen Suomen mestarin aloittava pelinrakentaja ja Korisliigan kotimaisen kaartin kärkinimi tähyää nyt seuraavaa kehityspaikkaa urallaan Susijengi-kesän merkeissä.

4.6.2023 09:59 Korisliiga

Mikael Laihonen siirtyy Puolaan

Viime kaudella BC Nokiaa Korisliigassa edustanut Raision Palloseuran kasvatti Mikael Laihonen, 29, siirtyy Puolaan. 202-senttisen ja viisi kautta Korisliigaa pelanneen Laihosen uusi työnantaja on Puolan divarin välieriin keväällä yltänyt perinteikäs Rosa Radom.

4.6.2023 09:39 Korisliiga

Syrjämäki ja Hollo jatkavat nousija-Bisonsissa

Miesten Divari A:n mestaruuden keväällä voittanut ja Korisliigaan vuoden tauon jälkeen palannut Bisons on solminut kaksi jatkosopimusta. Loimaalaisjoukkueen ensimmäiset pelaajakiinnitykset liigakauteen 2023-24 ovat sentteri Aapeli Syrjämäki ja oma kasvatti Eemeli Hollo.

2.6.2023 20:45 Pääjuttu

Severi Kaukiainen jatkaa Kauhajoella, Karhu Basketille sopimuksia

Päättyneellä kaudella niin Korisliigan arvokkaimpana pelaajana (MVP) kuin vuoden kuudentena pelaajanakin palkittu Severi Kaukiainen, 25, on solminut kaksivuotisen jatkosopimuksen SM-hopeamitalisti Karhu Basketin kanssa. Karhu Basket julkisti samalla Joona Hakamaan ja Eero Innamaan jatkosopimukset sekä Eemi Luukkosen ja Oliver Kandénin saapumisen Kauhajoelle.

2.6.2023 10:39 Korisliiga

Lassi Nikkarinen jatkaa mestari-Seagullsissa, Gullsin valmennusjohtoon vahvistuksia

Hallitseva Korisliigan mestari Helsinki Seagulls on solminut kahden vuoden mittaisen jatkosopimuksen (2023–25) pelintekijänsä, ToPo Junioreiden kasvatin Lassi Nikkarisen kanssa. Seagullsin mestaruuden takuumiehiin kuulunut 26-vuotias Nikkarinen on edustanut helsinkiläisjoukkuetta kahden kauden ajan.

1.6.2023 12:32 Korisliiga

Korisliigan vuoden pelaajaksi valittu Severi Kaukiainen: ”Eiköhän tässä vaiheessa saa tuntea jo vähän ylpeyttä työstään”

Kauhajoki ei onnistunut lopulta mestaruutensa uusimisessa, mutta takamies Severi Kaukiainen näkee kaudessa monia onnistumisia. Hän itse sai palkintokaappiinsa yhtä aikaa tunnustuksen sekä vuoden pelaajana että vuoden kuudentena pelaajana.

1.6.2023 08:40 Korisliiga

Jussi Laakso ja Mika Haakana pokkasivat Vuoden valmentaja -palkinnot

Seagullsin mestarivalmentaja Jussi Laakso on Korisliigan vuoden valmentaja. Naisten Korisliigassa valinta osui Peli-Karhut mestaruuteen luotsanneeseen Mika Haakanaan.

31.5.2023 14:50 Naisten Korisliiga

Niemi ja Kanerva palkittiin korisliigojen kehittyneimpinä, Carroll ja Thomas Vuoden ulkomaalaispelaajat

Korihaiden Trey Niemi ja ToPon Meri Kanerva äänestettiin korisliigojen vuoden kehittyneimmiksi pelaajaksi. Seagullsin Jeffrey Carroll ja ToPon IImar’I Thomas puolestaan parhaat ulkomaalaispelaajat.

30.5.2023 14:25 Korisliiga

Blomgren ja Vehka-aho Vuoden puolustuspelaajat, Kaukiainen ja Kujala toivat penkiltä voimaa

Vilppaan Perttu Blomgren ja Peli-Karhujen Lotta Vehka-aho äänestettiin liigojen puolustuspelaajaksi. Parhaiksi kuudensiksi pelaajaksi puolestaan Kauhajoen Severi Kaukiainen ja ToPon Saana Kujala.

29.5.2023 15:07 Korisliiga

Ogun ja Tumba Vuoden tulokkaat, Selkee ja Kaminen Vuoden erotuomarit

Korisliigojen kapteenit ja päävalmentajat ovat äänestäneet vuosittaiset valinnat sarjojen vuoden parhaiksi. EBT:n Nicole Ogun ja Kataja Basketin Thomas Tumba äänestettiin Vuoden tulokkaiksi.

19.5.2023 10:40 Korisliiga

Mestarivalmentaja Jussi Laakso: ”Oli upeaa olla mukana tässä tarinassa - tämä vetää ihan sanattomaksi”

Kun Jussi Laakso otti kesällä 2019 vetovastuun Helsinki Seagullsista, odotukset pääkaupungissa nousivat. Nelivuotinen projekti huipentui tänä keväänä seurahistorian ensimmäiseen Suomen mestaruuteen.

17.5.2023 08:13 Korisliiga

Kiitollisuus, riemu, helpottuneisuus – Seagullsin sankareilla tunnetilojen roihu

Timo Heinosen ja Antti Kanervon pitkien pääsarjaurien ensimmäiset mestaruudet, Rene Rougeaun siirtymä Kauhajoelta Helsinkiin mestaruuden perässä, Lassi Nikkarisen kasvu kotikaupunkinsa ykkösjoukkueen johtajaksi – Helsinki Seagullsin mestaruuskausi 2022-23 tarjosi valtavan määrän tarinoita, joita tunnelmoida vielä vuosikymmenten päässä.

16.5.2023 21:50 Korisliiga

Helsinki Seagulls nappasi seurahistoriansa ensimmäisen Korisliiga-mestaruuden

Helsinki Seagullsin ja Kauhajoen välinen kuudes finaaliottelu päättyi lukuihin 91–66 ja Seagullsin mestaruuteen.

15.5.2023 17:08 Korisliiga

Henri Kantonen: “Meiltä löytyy tarvittavaa periksiantamattomuutta”

Helsinki Seagulls näytti Korisliigan viidennen finaalin neljännen jakson alussa liitelevän vastustamattomasti kohti mestaruutta Kauhajoen IKH Areenalla, mutta Henri Kantosen johtama Karhu Basket tuli rinnalle ja nipisti voiton. Kantosen ja Karhu Basketin teema tiistain kuudenteen finaaliotteluun on selvä: iso ryöstö.

13.5.2023 19:17 Korisliiga

Henri Kantonen nousi komeasti tilanteen tasalle – Kauhajoki pelasti nahkansa täpärästi

Kauhajoen ja Helsinki Seagullsin välinen viides finaaliottelu venyi jatkoajalle mutta päättyi isäntien voittoon.

12.5.2023 12:18 Korisliiga

Seagullsin Lassi Nikkarinen tunnetaan puolustustaidoistaan ja finaaleissa Kauhajokea vastaan taidoille on ollut käyttöä

Helsinki Seagulls johtaa miesten Korisliigan finaalisarjaa Kauhajokea vastaan 3–1. Puolustava pelinjohtaja Lassi Nikkarinen avaa ajatuksiaan niin aiemmista otteluista kuin tulevistakin.

11.5.2023 20:34 Korisliiga

Okko Järvi ratkaisi jännitysnäytelmän – Seagulls 3–1-johtoon

Helsinki Seagulls nosti sarjajohtonsa 3–1:een finaaleissa Kauhajokea vastaan.

10.5.2023 10:56 Korisliiga

Karhu Basketin Daniel Dolenc on nauttinut kovasta finaalisarjasta: ”Meidän on sallittu pelata kovaa”

Korisliigan finaalisarjassa kolmen ottelun jälkeen kuskin paikalla on Helsinki Seagulls, joka johtaa ottelusarjaa Kauhajokea vastaan 2–1. Kolmannessa finaalissa osat muuttuivat – ja nyt Kauhajoki yrittää jatkaa siitä, mihin joukkue maanantaina jäi.

8.5.2023 20:34 Korisliiga

Kauhajoki teki raivokkaan paluun ennätysyleisön edessä – Seagullsin sarjajohto kapeni 2–1:een

Takaa-ajoasemaan joutunut hallitseva mestari Kauhajoki kaatoi Helsinki Seagullsin luvuin 96–72.

8.5.2023 12:15 Korisliiga

Antero Lehto palaa Pyrintöön

Tampereen Pyrintö saa ensi kaudeksi kovan ja erityisen mieluisan paluumuuttajan, kun seuraikoni Antero Lehto palaa kasvattajaseuraansa 1+1-mallisella sopimuksella.

Näytä lisää vastaavia