Kataja voitokkaana kotiedun metsästyksessä – Korisliigan viimeinen playoff-paikka yhä vailla ottajaa

17.3.2023 21:40 Miesten Korisliigan viimeistä playoff-paikkaa ei saatu toiseksi viimeisellä jatkosarjakierroksella vieläkään ratkaistua.

Tuomas Hirvonen oli jälleen vedossa. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Kataja Basket vahvisti jalansijaansa miesten Korisliigan neljännellä sijalla, kun Kouvot kaatui vieraidensa käsittelyssä 78–102. Peliä johti ansiokkaasti Tuomas Hirvonen, joka räimi taululle peräti 31 pistettä ja jakoi kuusi koriin johtavaa syöttöä.

– Hyvä heittopelimme toi meille heti alussa itseluottamusta. Loppujen lopuksi kaikki lähti kuitenkin puolustustyöstämme, Hirvonen kommentoi.

Kouvojen kovin pistenikkari oli John Meeks 20:llä sekä kymmenellä levypallolla.

Ottelutilastot

Toisessa ylemmän jatkosarjan ottelussa Helsinki Seagulls kaatoi KTP-Basketin 92–80. Voittajajoukkueen tähti lähes kaikilla pelin osa-alueilla oli Rene Rougeau, joka tilastoi 22 pistettä, kymmenen levypalloa ja seitsemän syöttöä.

– Tiesimme, ettei tänään tule helppoa ottelua. Kotka laittoi meidät koville jopa vajaamiehisenäkin. Tämä ottelu oli hyvä valmistava ottelu meille ennen keskiviikon päätösottelua, kommentoi Rougeau.

KTP:n riveissä Brandon Tabb iski tauluun 22 pistettä.

Ottelutilastot

Lisäksi illan ottelutulokset varmistivat playoffeissa kotiedun Salon Vilppaalle, vaikka joukkue ei tänään pelannutkaan. Vilpas kohtaa huomenna Kauhajoen.

Viimeinen pudotuspelipaikka yhä auki

Tampereen Pyrinnöllä on vielä viimeisellä ottelukierroksella mahdollisuus varmistaa voitolla itselleen Korisliigan viimeinen pudotuspelipaikka, mutta tänään ei työ riittänyt hoitamaan asiaa. Korihait kaatoi Uudessakaupungissa Pyrinnön 91–86.

Ottelun parhaat pistemiehet olivat Korihaiden Quin Cooper 18:lla ja Pyrinnön Tomas Pihlajamäki 26:lla.

– Olen pettynyt, ehdottomasti. Korihait oli parempi tänään, ja se näkyi etenkin siinä, että emme saaneet viimeisteltyä pallonhallintojamme juurikaan. Saatoimme pelata 24 sekuntia hyvää puolustusta, mutta jotenkin Korihait sai aina hyökkäyslevyjä. 17 menetystä meille on todella paljon, ja Uki pääsi rokottamaan niistä erityisesti ensimmäisellä puoliajalla, kommentoi Pihlajamäki.

Ottelutilastot

BC Nokia on jo aiemmin varmistanut oman paikkansa sarjataulukon seitsemäntenä. Tänään joukkue kaatoi kotonaan 103–95 Lahti Basketballin, joka aiemmin mainitun Pyrinnön tavoin lähti otteluun playoff-paikka mielessään. Tappio pitää heidät kuitenkin yhden voiton Pyrinnön takana.

Nokian Perrion Callandret teki 27 pistettä ja Lahden Michael Ertel II 21.

Ottelutilastot

Pääsarjapaikkansa jo menettänyt Tapiolan Honka otti täpärän 79–78-voiton Kobrista. Ottelutuloksen vuoksi myöskään Kobrat ei päässyt yhtään aiempaa lähemmäs taulukon haluttua kahdeksatta sijaa.

Hongan Emanual Shepherd teki 19 pistettä ja otti kymmenen levypalloa. Kobrien David Nichols pussitti 33 pistettä.

Ottelutilastot

 
9.6.2023 10:26 Susijengi

Mestaruus toi lisämotivaatiota Lassi Nikkariselle

ToPo Junioreiden kasvatti Lassi Nikkarinen, 26, sai kunnian tuoda Pantteri-patsaan Helsinkiin neljännesvuosisadan tauon jälkeen, kun Helsinki Seagulls peittosi Karhu Basketin Korisliigan finaaleissa. Tuoreen Suomen mestarin aloittava pelinrakentaja ja Korisliigan kotimaisen kaartin kärkinimi tähyää nyt seuraavaa kehityspaikkaa urallaan Susijengi-kesän merkeissä.

4.6.2023 09:59 Korisliiga

Mikael Laihonen siirtyy Puolaan

Viime kaudella BC Nokiaa Korisliigassa edustanut Raision Palloseuran kasvatti Mikael Laihonen, 29, siirtyy Puolaan. 202-senttisen ja viisi kautta Korisliigaa pelanneen Laihosen uusi työnantaja on Puolan divarin välieriin keväällä yltänyt perinteikäs Rosa Radom.

4.6.2023 09:39 Korisliiga

Syrjämäki ja Hollo jatkavat nousija-Bisonsissa

Miesten Divari A:n mestaruuden keväällä voittanut ja Korisliigaan vuoden tauon jälkeen palannut Bisons on solminut kaksi jatkosopimusta. Loimaalaisjoukkueen ensimmäiset pelaajakiinnitykset liigakauteen 2023-24 ovat sentteri Aapeli Syrjämäki ja oma kasvatti Eemeli Hollo.

2.6.2023 20:45 Pääjuttu

Severi Kaukiainen jatkaa Kauhajoella, Karhu Basketille sopimuksia

Päättyneellä kaudella niin Korisliigan arvokkaimpana pelaajana (MVP) kuin vuoden kuudentena pelaajanakin palkittu Severi Kaukiainen, 25, on solminut kaksivuotisen jatkosopimuksen SM-hopeamitalisti Karhu Basketin kanssa. Karhu Basket julkisti samalla Joona Hakamaan ja Eero Innamaan jatkosopimukset sekä Eemi Luukkosen ja Oliver Kandénin saapumisen Kauhajoelle.

2.6.2023 10:39 Korisliiga

Lassi Nikkarinen jatkaa mestari-Seagullsissa, Gullsin valmennusjohtoon vahvistuksia

Hallitseva Korisliigan mestari Helsinki Seagulls on solminut kahden vuoden mittaisen jatkosopimuksen (2023–25) pelintekijänsä, ToPo Junioreiden kasvatin Lassi Nikkarisen kanssa. Seagullsin mestaruuden takuumiehiin kuulunut 26-vuotias Nikkarinen on edustanut helsinkiläisjoukkuetta kahden kauden ajan.

1.6.2023 12:32 Korisliiga

Korisliigan vuoden pelaajaksi valittu Severi Kaukiainen: ”Eiköhän tässä vaiheessa saa tuntea jo vähän ylpeyttä työstään”

Kauhajoki ei onnistunut lopulta mestaruutensa uusimisessa, mutta takamies Severi Kaukiainen näkee kaudessa monia onnistumisia. Hän itse sai palkintokaappiinsa yhtä aikaa tunnustuksen sekä vuoden pelaajana että vuoden kuudentena pelaajana.

1.6.2023 08:40 Korisliiga

Jussi Laakso ja Mika Haakana pokkasivat Vuoden valmentaja -palkinnot

Seagullsin mestarivalmentaja Jussi Laakso on Korisliigan vuoden valmentaja. Naisten Korisliigassa valinta osui Peli-Karhut mestaruuteen luotsanneeseen Mika Haakanaan.

31.5.2023 14:50 Naisten Korisliiga

Niemi ja Kanerva palkittiin korisliigojen kehittyneimpinä, Carroll ja Thomas Vuoden ulkomaalaispelaajat

Korihaiden Trey Niemi ja ToPon Meri Kanerva äänestettiin korisliigojen vuoden kehittyneimmiksi pelaajaksi. Seagullsin Jeffrey Carroll ja ToPon IImar’I Thomas puolestaan parhaat ulkomaalaispelaajat.

30.5.2023 14:25 Korisliiga

Blomgren ja Vehka-aho Vuoden puolustuspelaajat, Kaukiainen ja Kujala toivat penkiltä voimaa

Vilppaan Perttu Blomgren ja Peli-Karhujen Lotta Vehka-aho äänestettiin liigojen puolustuspelaajaksi. Parhaiksi kuudensiksi pelaajaksi puolestaan Kauhajoen Severi Kaukiainen ja ToPon Saana Kujala.

29.5.2023 15:07 Korisliiga

Ogun ja Tumba Vuoden tulokkaat, Selkee ja Kaminen Vuoden erotuomarit

Korisliigojen kapteenit ja päävalmentajat ovat äänestäneet vuosittaiset valinnat sarjojen vuoden parhaiksi. EBT:n Nicole Ogun ja Kataja Basketin Thomas Tumba äänestettiin Vuoden tulokkaiksi.

19.5.2023 10:40 Korisliiga

Mestarivalmentaja Jussi Laakso: ”Oli upeaa olla mukana tässä tarinassa - tämä vetää ihan sanattomaksi”

Kun Jussi Laakso otti kesällä 2019 vetovastuun Helsinki Seagullsista, odotukset pääkaupungissa nousivat. Nelivuotinen projekti huipentui tänä keväänä seurahistorian ensimmäiseen Suomen mestaruuteen.

17.5.2023 08:13 Korisliiga

Kiitollisuus, riemu, helpottuneisuus – Seagullsin sankareilla tunnetilojen roihu

Timo Heinosen ja Antti Kanervon pitkien pääsarjaurien ensimmäiset mestaruudet, Rene Rougeaun siirtymä Kauhajoelta Helsinkiin mestaruuden perässä, Lassi Nikkarisen kasvu kotikaupunkinsa ykkösjoukkueen johtajaksi – Helsinki Seagullsin mestaruuskausi 2022-23 tarjosi valtavan määrän tarinoita, joita tunnelmoida vielä vuosikymmenten päässä.

16.5.2023 21:50 Korisliiga

Helsinki Seagulls nappasi seurahistoriansa ensimmäisen Korisliiga-mestaruuden

Helsinki Seagullsin ja Kauhajoen välinen kuudes finaaliottelu päättyi lukuihin 91–66 ja Seagullsin mestaruuteen.

15.5.2023 17:08 Korisliiga

Henri Kantonen: “Meiltä löytyy tarvittavaa periksiantamattomuutta”

Helsinki Seagulls näytti Korisliigan viidennen finaalin neljännen jakson alussa liitelevän vastustamattomasti kohti mestaruutta Kauhajoen IKH Areenalla, mutta Henri Kantosen johtama Karhu Basket tuli rinnalle ja nipisti voiton. Kantosen ja Karhu Basketin teema tiistain kuudenteen finaaliotteluun on selvä: iso ryöstö.

13.5.2023 19:17 Korisliiga

Henri Kantonen nousi komeasti tilanteen tasalle – Kauhajoki pelasti nahkansa täpärästi

Kauhajoen ja Helsinki Seagullsin välinen viides finaaliottelu venyi jatkoajalle mutta päättyi isäntien voittoon.

12.5.2023 12:18 Korisliiga

Seagullsin Lassi Nikkarinen tunnetaan puolustustaidoistaan ja finaaleissa Kauhajokea vastaan taidoille on ollut käyttöä

Helsinki Seagulls johtaa miesten Korisliigan finaalisarjaa Kauhajokea vastaan 3–1. Puolustava pelinjohtaja Lassi Nikkarinen avaa ajatuksiaan niin aiemmista otteluista kuin tulevistakin.

11.5.2023 20:34 Korisliiga

Okko Järvi ratkaisi jännitysnäytelmän – Seagulls 3–1-johtoon

Helsinki Seagulls nosti sarjajohtonsa 3–1:een finaaleissa Kauhajokea vastaan.

10.5.2023 10:56 Korisliiga

Karhu Basketin Daniel Dolenc on nauttinut kovasta finaalisarjasta: ”Meidän on sallittu pelata kovaa”

Korisliigan finaalisarjassa kolmen ottelun jälkeen kuskin paikalla on Helsinki Seagulls, joka johtaa ottelusarjaa Kauhajokea vastaan 2–1. Kolmannessa finaalissa osat muuttuivat – ja nyt Kauhajoki yrittää jatkaa siitä, mihin joukkue maanantaina jäi.

8.5.2023 20:34 Korisliiga

Kauhajoki teki raivokkaan paluun ennätysyleisön edessä – Seagullsin sarjajohto kapeni 2–1:een

Takaa-ajoasemaan joutunut hallitseva mestari Kauhajoki kaatoi Helsinki Seagullsin luvuin 96–72.

8.5.2023 12:15 Korisliiga

Antero Lehto palaa Pyrintöön

Tampereen Pyrintö saa ensi kaudeksi kovan ja erityisen mieluisan paluumuuttajan, kun seuraikoni Antero Lehto palaa kasvattajaseuraansa 1+1-mallisella sopimuksella.

Näytä lisää vastaavia