Jussi Savolainen ja Vilpas jatkosopimukseen - Teemu Rannikko jatkaa valmennustiimissä

7.2.2024 10:01 Salon Vilppaan valmentajakuviot kaudelle 2024-25 ovat selvillä. Jussi Savolainen jatkaa seuran päävalmentajana ja valmennustiimin täydentävät Teemu Rannikko sekä Jere Anttila.

Jussi Savolainen jatkaa Vilppaan peräsimessä. Kuva: Ville Vuorinen

Vilpas teki vuoden jatkosopimukset Savolaisen ja Rannikon kanssa ja kummallekin lähtee käyntiin neljäs kausi Vilppaan penkillä. Jere Anttilan tie Vilppaassa on pitempi, sillä hän oli mukana jo Joonas Iisalon kaudella 2017-18. Anttila toimii myös Vilppaan naisten joukkueen vastuuvalmentajana sekä nuorisovaiheen valmennuspäällikkönä.

37-vuotias Savolainen pelasi pitkän uran kasvattajaseurassaan ja liigapelejä kertyi viiden kauden aikana 121. Valmentajaura pääsarjatasolla lähti käyntiin Sami Toiviaisen valmennusryhmässä 2021 ja keväällä 2022 Savolainen johdatti PeU Basketin päävalmentajana joukkueen I divisioona B:n mestaruuteen. Savolainen valittiin Vilppaan liigajoukkueen päävalmentajaksi kaudelle 2022-2023 Toiviaisen siirryttyä seuran toiminnanjohtajaksi. Avauskaudellaan Savolainen johti Vilppaan vaikean alkukauden jälkeen Korisliigan neljännelle sijalle ja meneillään olevan kauden ensimmäinen tavoite täyttyi lauantaina, kun Vilpas raivasi tiensä Korisliigan ylempään jatkosarjaan kaatamalla Salohallissa Lapuan Kobrat.

– Olen ollut tyytyväinen siihen, miten olemme Teemun, Jeren ja Essin kanssa kehittäneet tekemistämme. On hienoa päästä jatkamaan hommia ensi kaudella saman valmennusstaffin kanssa. Uskon vahvasti, että kehittyminen tulee jatkumaan myös ensi kaudella ja keksimme uusia keinoja auttaa joukkuetta pelaamaan ja toimimaan laadukkaammin. Salossa on hyvä toimia valmentajana. Puitteet ovat kunnossa ja meillä on sarjan paras ottelutapahtuma. Siitä iso kiitos organisaation lisäksi Salon kaupungille, katsojille sekä talkoolaisille, sanoo Savolainen seuran tiedotteessa.

Teemu Rannikko päätti uskomattoman upean uransa Suomen mestaruuteen keväällä 2021 Vilppaan paidassa, eikä siirtyminen valmennuspuolelle tullut kenellekään yllätyksenä. Vilppaan onneksi uskollisuus seuraa kohtaan jatkui ja  Rannikko aloitti Savolaisen kanssa samaan aikaan Toiviaisen johtamassa valmennusryhmässä. Yhteinen tie jatkuu ainakin ensi kauden ja Rannikon rooli tulee kasvamaan entisestään, sillä hän osallistuu jatkossa myös Vilppaan vieraspeleihin.

– Kausi on vielä pahasti kesken, mutta joukkueena ensimmäinen tavoite on saavutettu ja tästä on hyvä jatkaa eteenpäin. Kiitos seuralle luottamuksesta myös ensi kautta ajatellen. Kolme ensimmäistä vuotta ovat olleet hyvin opettavaisia ja yhteistyö Jussin ja Jeren kanssa on toiminut todella mallikkaasti. Hyvillä mielin kohti tulevaa, toteaa myös Susijengin valmennusryhmään kuuluva Rannikko.

Asiat

 
17.4.2024 12:29 Korisliiga

Kion Williams jatkaa Pyrinnössä

Pyrinnön oma kasvatti Kion Williams tullaan näkemään Tampereen Pyrinnön paidassa myös ensi kaudella, sillä Pyrintö on solminut miehen kanssa 1+1-mallisen sopimuksen.

17.4.2024 10:29 Erotuomarit

Korisliigan välierien erotuomarit valittu

Torstaina jatkuvissa miesten Korisliigan välierissä oikeutta jaetaan yhdeksän erotuomarin tiimillä.

17.4.2024 09:15 Korisliiga

Rakkaat viholliset välierissä: Helsinki Seagulls ja Kauhajoki mittelevät keskenään finaalipaikasta

Helsinki Seagullsin Okko Järvi ja Kauhajoen Topias Palmi odottavat kumpikin vesi kielellä välierien tunnelmaa. Seurojen välisissä kohtaamisissa on aina erityinen lataus ilmassa.

15.4.2024 12:50 Korisliiga

Korisliigan välierien otteluohjelma vahvistettu

Korisliigan välierät käynnistyvät torstaina 18. huhtikuuta Helsinki Seagullsin ja Kauhajoen välisellä ottelusarjalla. BC Nokia ja Kataja Basket aloittava päivää myöhemmin.

14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

10.4.2024 10:25 Korisliiga

Ilmari Toikkanen ja Tampereen Pyrintö jatkosopimukseen

Kesken viime kauden Pyrintöön liittynyt 207-senttinen Ilmari Toikkanen ja Pyrintö ovat solmineet 1+1-mallisen sopimuksen.

9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

Näytä lisää vastaavia