John Meeks täydentää Kouvojen kokoonpanon

30.8.2022 08:19 Kouvot on solminut ensi kauden kattavan pelaajasopimuksen 198-senttisen yhdysvaltalaisen John Meeksin kanssa. Meeksin myötä Kouvojen kokoonpano kuukauden päästä alkavaan Korisliiga-kauteen on valmis.

John Meeks, 23, pelasi kaudet 2017-2021 Bucknelin yliopistossa Pennsylvaniassa. Näiden kausien aikana Meeksin tehot olivat 7,7 pistettä ja 3,1 levypalloa. Kahdella ensimmäisellä kaudella pelillinen vastuu Bisons -paidassa jäi melko pieneksi. Kolmannella kaudella vastuuta alkoi tulla jo hieman enemmän.

Viimeisellä Bucknell -kaudella Meeksin pelaamista vaikeutti loukkaantuminen ja korona protokollat. Kuudessa pelaamassaan ottelussa Meeks näytti kuitenkin mikä hän on miehiään: 25,3 pistettä, 6,8 levypalloa ja 2,3 syöttöä iltaa kohden.

Viidenneksi ja samalla viimeiseksi yliopistovuodekseen John Meeks siirtyi Etelä-Carolinan Charlestonin yliopistoon. Puuma-paidassa John Meeks ennätti pelata 27 ottelua, joista avausviisikon paikka irtosi 23 kertaa. 14,2 pistettä, 4,7 levypalloa ja 2,4 syöttöä ottelua kohden viimeistellyt laitahyökkääjä kuului läpi kauden joukkueensa kantaviin voimiin.

- Vahvuuteni pelaajana on monipuolisuus, pystyn mielestäni tekemään kentällä vähän kaikkea. Olen harjoitellut kovaa kehittyäkseni paremmaksi pelaajaksi. Pidän nopeatempoisesta ja epäitsekkäästä koripallosta, jossa hyökätään aktiivisesti. Olen todellakin innoissani tästä mahdollisuudesta, jonka Kouvot minulle tarjoaa ja haluankin jo etukäteen kiittää koko Kouvot -yhteisöä siitä, että otatte minut vastaan, Meeks kommentoi seuran tiedotteessa.

- Viimeinen palanen palapeliin on löytynyt John Meeksin myötä. Haussa oli kiloja, heittotaitoa ja rymistelyä levypalloihin. John tuo meille kaikkia näitä asioita ja hieman yllättäen saimme samaan pakettiin myös pallollista osaamista. Todellinen moniosaaja, joka pystyy pelaamaan sekä korin läheisyydessä, että kolmen pisteen rajan takana molemmissa päissä kenttää, Jyri Lehtonen kommentoi.

- Hannes Pöllän poissaolon pituus on hieman hämärän peitossa. Mieluummin Hanski saa toipua viikon liikaa kuin viikon liian vähän. Pienessä kuvassa joudumme hieman viilaamaan pelaamistamme, mutta tiedossa on, että paluu viimekautiseen tapahtuu ennen joulutaukoa. Pidämme koko jenkki -kvintetin kauden loppuun saakka ja kenelläkään heistä ei ole ns. viidennen jenkin leimaa, Lehtonen päättää.

Korisliiga-joukkueiden kokoonpanot kaudelle 2022-23 >

Asiat

 
13.2.2024 20:30 Korisliiga

Lahdelle toinen perättäinen voitto – vastustaja pysyi jälleen alle 80:ssä

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Lahti Basketball otti vierasvoiton Kobrista.

13.2.2024 09:00 Korisliiga

Michael Pounds KTP-Basketin päävalmentajaksi

Pounds nousee tehtävään joukkueen valmennusjohdosta ja korvaa tehtävässä sunnuntaina eronneen Roope Mäkelän. Joukkue esiintyy ensimmäistä kertaa Poundsin alaisuudessa keskiviikkona paikallisottelussa Kouvoja vastaan vieraskentällä.

12.2.2024 10:04 Korisliiga

Hannes Pöllä virittelee paluuta Korisliigaan Kataja Basketin paidassa

Jo vuodenpäivät sivussa pääsarjakentiltä ollut Susijengi-sentteri ja Namika Lahti Juniorien kasvatti Hannes Pöllä, 25, on tekemässä paluuta Korisliigaan. Korisliigan vuoden tulokkaana kaksi vuotta sitten palkittu 211-senttinen Pöllä on allekirjoittanut kuluvan ja seuraavan kauden pituisen sopimuksen joensuulaisen Kataja Basketin kanssa.

11.2.2024 18:56 Pääjuttu

Erik Sajantilan vahva heittoilta kantoi – Lahti pitkästä aikaa voiton makuun

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa tänään voittoa juhli Korihait, kun taas alemmassa sarjassa Lahti Basketball sai kolmen pelin tappioputken jälkeen täytettä pistetililleen.

10.2.2024 21:11 Korisliiga

Kauhajoki avasi ylemmän jatkosarjan voitolla – alemmassa juhlivat Pyrintö ja Bisons

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa pistetilejään kartuttivat Kauhajoki, Tampereen Pyrintö ja Bisons Loimaa. Tappion kärsineen KTP:n päävalmentaja Roope Mäkelä aikaisti eropäätöstään.

9.2.2024 09:28 Korisliiga

Mikko Koivisto 4000 runkosarjapisteen rajapyykkiin

Kolmospyssynä Korisliigassa tunnettu Salon Vilppaan Mikko Koivisto ylitti torstaina 4000 runkosarjapisteen rajan heitettyään Nokiaa vastaan 13 pistettä.

8.2.2024 21:32 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjat käyntiin: Vilpas avasi voitolla

Miesten Korisliigan ylempi jatkosarja polkaistiin käyntiin Salon Vilppaan kotivoitolla.

7.2.2024 12:15 Korisliiga

BC Nokian Tucker Richardson Korisliigan tammikuun kuukauden pelaaja

Voitosta voittoon tammikuussa marssineen BC Nokian monipuolinen Tucker Richardson on valittu tammikuun kuukauden parhaaksi pelaajaksi.

7.2.2024 10:01 Korisliiga

Jussi Savolainen ja Vilpas jatkosopimukseen - Teemu Rannikko jatkaa valmennustiimissä

Salon Vilppaan valmentajakuviot kaudelle 2024-25 ovat selvillä. Jussi Savolainen jatkaa seuran päävalmentajana ja valmennustiimin täydentävät Teemu Rannikko sekä Jere Anttila.

6.2.2024 08:14 Korisliiga

Bisons ja Lahti Basketball uudessa komennossa Korisliigan jatkosarjoihin

Sekä Loimaalla että Lahdessa päävalmentajan tehtävät ottaa vastaan kuluneen kauden apuvalmentaja, kun Bisons Loimaan ottaa haltuunsa Konsta Mastomäki ja Lahti Basketballin Kristian Palotie.

Näytä lisää vastaavia