YLE TV2 esittää Pyynikin perjantai-illan näytöksen

4.11.2016 Korisliigan perjantai-illassa pelataan kolme mielenkiintoista ja jännittävää ottelua, kun KTP isännöi Joensuun Katajaa, BC Nokiaa matkustaa Kouvolaan ja Tampereen Pyrintö toivottaa Pyynikille tervetulleeksi sarjataulukon vitosen, Kauhajoen Karhun. YLE TV2 esittää Pyrinnön ja Karhun välisen kamppailun kello 19.00 alkaen.

Juhliiko Pyynikin perjantai-illassa väkivahva j'Nathan Bullock ja Pyrintö...

...vai silkinpehmeällä hyppyheitollaan korisukkaa kurittava Austin Hollins ja Kauhajoen Karhu? Kuvat: Erkki Hautaviita

Tampereen Pyrintö on aloittanut kautensa takerrellen, eikä tamperelaisten moottori ole käynyt täysillä kierroksilla kuin vain hetkittäin ensimmäisten seitsemän ottelun aikana. Saaliina näistä otteluista Pyrinnöllä on vain kaksi voittoa, mutta keskiviikkona joukkue esitti venymiskykynsä hakemalla sarjapisteet Salosta kahden jatkoajan jälkeen sarjan vahvasti aloittaneen Vilppaan vieraana.

Pyrinnön alkukauden yskähtelyt johtuvat osittain myös vajaamiehisyydestä. Laituri Joonas Cavén on pelannut vain kahdessa ottelussa ja etukentän rotaation kivijalka Petri Heinonen ei ole vielä parketilla tällä kaudella esiintynyt.

Yksilötasolla Pyrinnön kokoonpanosta löytyy kuitenkin ilon aiheita. Sentteri Wally Judge on operoinut alkukauden komealla tupla-tuplan keskiarvolla, keräten tililleen keskimäärin 13,1 pistettä, 11,4 levypalloa ja 1,6 torjuntaa ottelua kohden. Myös iso laituri J’Nathan Bullock (15,1/8,1) sekä takakentän moniosaaja Ricky Minard (15,1/6,7/4,6 syöttöä/2,0 riistoa) ovat osoittaneet kuuluvansa edelleen Korisliigan ulkomaalaisvahvistusten kärkipäähän.

Tamperelaisten hyökkäystä päälliköi edelleen tutulla ammattitaidolla takamies Antero Lehto, joka on pussittanut alkukauden aikana 11,1 pistettä ja kiekottanut 3,0 syöttöä ottelua kohden. Cavénin poissaollessa viisikkoon noussut 22-vuotias Topias Palmi on tuonut tarvittavaa korintekovoimaa tamperelaisten hyökkäykseen 13,3 pisteen ottelukohtaisella keskiarvolla. Kaaren takaa Palmi on säkittänyt kuulaa pussin pohjalle vakuuttavalla 37,5% tarkkuudella.

Pyrintö lähtee otteluun nousujohteisessa vireessä, sillä vaikka sen kokonaissaldo on 2/5, on joukkue voittanut edellisestä kolmesta ottelustaan kaksi. Vilppaan lisäksi Pyrintö kaatoi Korihait viime maanantaina tiukan väännön jälkeen lukemin 77-75.

- Yhden välipäivän jälkeen päästään jälleen tositoimiin. Vastaan asettuva Karhu on erinomainen joukkue, joka pitää kovaa tempoa ottelussa ja omaa erinomaisen arsenaalin hyökkäyspään toteuttamiseen, toteaa Pyrinnön päävalmentaja Ilkka Palviainen.

- Lähdemme omalla kohdallamme parantamaan edellisen ottelun tekemistä etenkin puolustuspelaamisessamme. Pyynikillä nähdään varmasti kova taistelu sarjapisteistä, kahden pitkän kaavan mukaan voiton hakeneen joukkueen välillä.

Illan vierasjoukkue Karhu on aloittanut kautensa pykälän verran vahvemmalla otteella kuin Pyrintö, mutta epätasaisuus on ollut joukkueen murheena vielä alkukauden aikana. Kotiluolassaan Karhu on voittanut neljästä ottelustaan kolme, mutta vierasparketilla saldo on ennen perjantai-illan kamppailua tappiollinen 1/2.

Kahden ottelun voittoputkessa seilaava Karhu on alkukauden aikana saanut koko materiaalinsa laajuudelta onnistumisia, mutta on päävalmentaja Sami Toiviainen on myös löytänyt ryhmänsä alfaurokset DeVaughn Washingtonin, Austin Hollinsin ja Kammeon Holseyn muodossa.

Sentteri Washington on ollut kauden avausottelun jälkeen illasta toiseen kaksinumeroisilla pistelukemilla ja kirjauttanut keskiarvoikseen seitsemässä ottelussa 14,6 pistettä ja 5,6 levypalloa kamppailua kohden. Washingtonin toveri etukentällä, Holsey, on ollut kaksikosta vielä pykälän räjähtävämmässä kunnossa kauden alussa ja edustaa lähtökohtaisesti Karhun etukentän korintekovoimaa 18,1 pisteen ja 6,0 levypallon keskiarvoilla.

195-senttinen laituri, NBA-valmentaja Lionel Hollinsin poika Austin Hollins, on niin ikään ollut vahvassa iskussa heti kauden alusta asti. Keskiarvoikseen 24-vuotias Hollins on rouhinut 17,7 pistettä, 4,3 levypalloa, 2,4 syöttöä ja 3,0 riistoa per ottelu.

Karhun hyökkäyksen operaattorina toimii kaikesta huolimatta tuttu partanaama, Bojan Sarcevic. Bojan on päässyt Joonas Lehtorannan (9,6/2,0 syöttöä) Kauhajoelle saapumisen myötä löysäämään hieman otettaan takakentän kapellimestarina, mutta on silti pyöritellyt komeat 9,0 pisteen ja 4,9 syötön keskiarvot.

- Molemmilla on alla hiukan ylitöitä. Kaksi vierasottelua lyhyellä aikavälillä asettaa aina oman haasteensa palautumiseen ja sitä kautta valmistautumiseen, pyörittelee Karhu-luotsi Toiviainen.

- Ottelun tempo tulee olemaan varmasti isossa roolissa. Meneekö ottelu kävelykorikseksi vai pystytäänkö me edelleen pitämään vauhtia niin, että pelaamisessa pysyy järki mukana?

Pyynikillä kello 19.05 alkava ottelu nähdään YLE TV2:n taajuudella kello 19.00 lähtien.

Tämän, sekä Korisliigan kauden 2016/17 kaikki muutkin ottelut näet myös Elisa Viihteen Fanseat-palvelun kautta.

 
5.12.2023 10:00 Korisliiga

Seagullsin Mar’Qualen Grant Korisliigan marraskuun kuukauden pelaaja

Voitosta voittoon marraskuussa marssineen Helsinki Seagullsin Mar’Qualen Grant on valittu kuukauden parhaaksi pelaajaksi.

2.12.2023 21:28 Korisliiga

Mikael Aalto ja Topias Palmi ottivat mittaa pistekarkeloissa – Korihait vei voiton tuplajatkoajan jälkeen

Otteluvoittoja miesten Korisliigassa juhlivat tänään sarjataulukon kärkikolmikko Korihait, Helsinki Seagulls ja BC Nokia.

1.12.2023 20:28 Korisliiga

Kultaranteinen Koivisto siivitti Vilppaan jälleen yhteen vierasvoittoon – Mäntynen Kouvojen voitto-ottelun pistehai

Miesten Korisliigassa Salon Vilpas ja Kouvot saivat kumpikin vierasvoiton.

1.12.2023 20:04 Suomen Cup

Suomen Cupin rankingit vahvistettu – Final Fourin aikataulu julkaistu

Naisten ja miesten Suomen cupin Final Four -joukkueet ja tammikuussa Urhea-hallissa pelattavien välierien aikataulut ovat nyt vahvistettu.

29.11.2023 20:29 Korisliiga

Kataja lunasti viimeisen lipun Suomen Cup -välieriin – Pyrintö yllätti Kauhajoen

Miesten Korisliiga-illan voitot merkittiin Tampereen Pyrinnölle, Kouvoille ja Kataja Basketille, joka ansaitsi samalla paikan miesten Suomen Cupissa.

28.11.2023 20:43 Korisliiga

Korisliigan kärkipäässä käy kova kuhina – Seagulls taivutti Korihait, mutta Nokia pysyy kannoilla

Miesten Korisliigassa otteluvoittoja keräsivät Helsinki Seagulls, BC Nokia ja Salon Vilpas.

25.11.2023 19:00 Korisliiga

Korihait epäsi Pyrinnöltä ensimmäisen vierasvoiton – Kataja ja Bisons kamppailivat kalkkiviivoille asti

Miesten Korisliigassa nähtiin kaksi kotivoittoa, kun Korihait ja Kataja Basket puolustivat onnistuneesti kotikenttiään.

24.11.2023 20:47 Korisliiga

Kobrat tyly vieras Nokialla – Mäntysen tehoilta ei riittänyt Seagullsia vastaan

Miesten Korisliigan otteluvoitot merkittiin Kobrille ja Helsinki Seagullsille.

22.11.2023 20:47 Korisliiga

Tyree Eady ratkoi voiton Vilppaalle virhevaikeuksien täyttämästä trilleristä

Miesten Korisliigassa Salon Vilpas taivutti Lahti Basketballin niukalla piste-erolla.

22.11.2023 20:45 FIBA Europe Cup

Katajalle avausvoitto FIBA Europe Cupin lohkovaiheen päätösottelussa

Suomalaisjoukkueiden tie FIBA Europe Cupissa päättyi keskiviikkona lohkovaiheeseen. Kataja Basket kaatoi slovakialaisen Levicen päätösottelussa. Kauhajoki puolestaan taipui kotikentällään kyproslaiselle AEK Petrolinalle.

22.11.2023 13:55 Suomen Cup

Naisten ja miesten Suomen Cupin Final Four -joukkueet selviävät marraskuun lopussa

Suomen Cupin huipennukseen selviytyy molempien sarjojen rankingin neljä parasta joukkuetta. Final Four -turnaus järjestetään 19.–21. tammikuuta Urhea-hallissa, Helsingissä.

18.11.2023 20:41 Korisliiga

Korihait juhlisti vanhoja mestareita voitolla – Kobrat vei derbyn nimiinsä

Korisliiga jatkui neljällä ottelulla. Illan voittajia olivat Seagulls, BC Nokia, Kobrat ja Korihait.

17.11.2023 21:00 Korisliiga

KTP vaisun alun jälkeen 24 pisteen voittoon – Pyrintö jumiutunut sarjataulukon pohjalle

Korisliiga-illan ainoa ottelu päättyi KTP-Basketin kotivoittoon.

15.11.2023 21:48 FIBA Europe Cup

Kauhajoki taipui loppuhetkillä Bundesliiga-joukkue Rostockille – Kataja ei onnistunut nappaamaan avausvoittoaan

Suomalaisjoukkueet pelasivat keskiviikkona FIBA Europe Cupin alkulohkojen viidennet ottelut. Ilta ei kasvattanut suomalaisjoukkueiden voittosarakkeita.

15.11.2023 20:41 Korisliiga

Teemu Suokkaan tehoilta johti Vilppaan voittoon

Salon Vilpas haki vierasvoiton Loimaalta. Teemu Suokas pommitti kaukaa ja jakoi ahkerasti syöttöjä.

14.11.2023 13:51 Pääjuttu

Jussi Laakso Saksan Bundesliigan Crailsheimin päävalmentajaksi

Korisliigan hallitseva vuoden valmentaja, viime keväänä Helsinki Seagullsin Suomen mestariksi valmentanut riihimäkeläislähtöinen Jussi Laakso, 47, on allekirjoittanut loppukauden kestävän päävalmentajasopimuksen Saksan Bundesliigaa pelaavan Crailsheim Merlinsin kanssa. Sopimus on Laakson ensimmäinen valmentajapesti Suomen ulkopuolella.

11.11.2023 20:13 Korisliiga

Fortsonilla ja Palmilla jyvä kohdallaan – alkukaudesta yskähdellyt Kauhajoki miltei 50 pisteen voittoon

Miesten Korisliigan otteluvoitot menivät tänään Kauhajoelle, Helsinki Seagullsille ja Kataja Basketille.

10.11.2023 22:30 Korisliiga

Both Gachin triplatupla johti Nokian voittoon – Korihait kaatoi KTP:n

BC Nokia ja Korihait saivat sarjapisteitä miesten Korisliigassa.

9.11.2023 12:00 Korisliiga

Lokakuun pelaaja Erik Sajantila: ”Joutuu kysymään itseltään, miten voisi auttaa joukkuetta enemmän”

Lahti Basketballin vaikeasta kaudenalusta huolimatta seuran riveistä on erottunut yllättäen tähdeksi syttynyt 22-vuotias Erik Sajantila. Hänet palkittiin lokakuun 2023 parhaana pelaajana.

8.11.2023 21:25 FIBA Europe Cup

Katajalle ja Kauhajoelle kirvelevät tappiot eurokentillä

Suomalaisjoukkueet taipuivat niukasti keskiviikkona FIBA Europe Cupin alkulohkovaiheen otteluissa. Kataja Basket hävisi kotikentällään lohkon kärkijoukkue Legia Varsovalle 85–89, kun taas Kauhajoki taipui jatkoajan jälkeen Jonavalle CBetille 94–98.

Näytä lisää vastaavia