Vilpas taivutti Kauhajoen jo toisen kerran – Mikko Koivisto nousi ratkaisijaksi kaukoheitoillaan

5.3.2022 19:09 Illan ainoassa ylemmän jatkosarjan kamppailussa voiton vei Vilpas. Alemman sarjan puolella juhlivat Bisons, Kobrat ja Korihait.

Mikko Koiviston jyvä oli kohdallaan Kauhajokea vastaan. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Kauhajoki on taipunut tähän mennessä koko kuluvalla kaudella vain kolmesti – tämäniltainen mukaan lukien. Ensimmäisen tappion heille toimitti Helsinki Seagulls, ja nyt Salon Vilpas on onnistunut karhunkaadossa peräti kahdesti. Tänään Salohallissa pelattu ottelu päättyi Vilppaan voittoon numeroin 86–81.

Ottelun vilkkaimmasta piste-esityksestä vastasi kaaren takaa tilanteen tasalle noussut heittävä takamies Mikko Koivisto, joka upotti peräti kuusi kolmen pisteen koria kahdeksalla yrittämällä. Hänen koko illan pistesaldokseen kertyi 23 pistettä ja pelitilanneheittojen kokonaistarkkuudeksi 80 prosenttia.

– Tämä oli hyvä päivä osua kolmosen takaa. Oli yllätys, että pystyimme juoksemaan hyökkäystämme näin hyvin ensimmäisellä puoliajalla. Viimeisellä kympillä saimme hyviä stoppeja ja pidimme pään kylmänä. Nyt on näytetty kolmessa viime pelissä, mihin pystymme, ja rima on nostettu korkealle, kommentoi Koivisto.

Aktiivisimmin syöttöjä heittopaikkoihin jakeli Trey Niemi, jolle merkittiin kaksi pistettä ja kahdeksan koriin johtavaa syöttöä.

Kauhajoen ahkerin korintekijä puolestaan oli Lee Skinner, jolle merkittiin 21 pistettä ja viisi levypalloa. Cameron Jonesille merkittiin 16 pistettä, kuusi levypalloa ja kahdeksan syöttöä.

– Salohalli on paha paikka pelata, on kentällä sitten ketä tahansa. Fanit pitävät kovaa ääntä. Emme onnistuneet tänään puolustuksessa valmentajan ohjeiden mukaisesti, totesi Jones.

Ottelutilastot

Alemmassa jatkosarjassa Bisons, Kobrat ja Korihait välttelevät kilpaa putoamispaikkaa

Korihaiden viimeaikainen tasonnousu on osunut kriittiseen hetkeen. Joukkueen tie pudotuspeleihin on käytännön tasolla jo erittäin vahvassa pystyasennossa, joten nyt Uudessakaupungissa yritetään lähinnä välttää jumbosija, joka pudottaa haltijansa ykkösdivisioonaan. Tänään Korihait otti kauden viidennen voittonsa, joka tuli BC Nokiaa vastaan luvuin 86–80.

Kentän tehopakkaus oli Korihaiden Mitchell Smith, joka iski taululle 20 pistettä ja keräili 11 levypalloa. Nokian puolella tilastoja kartutti aktiivisimmin korinalusjyrä Arnaldo Toro, jolle merkittiin 20 pistettä ja 17 levypalloa.

Nokia on tappiosta huolimatta yhä alemman jatkosarjan korkeimmalla sijalla ja pitää näin ollen vielä kiinni pudotuspelipaikastaan.

Ottelutilastot

Korihaiden epäonneksi myöskään toiseksi viimeistä sijaa pitävä Bisons Loimaa ei suostu hevin luopumaan Korisliiga-paikastaan. Bisons kohensi oman voittosaldonsa seitsemään kaatamalla Lahti Basketballin tiukassa väännössä 104–102.

Voiton pääarkkitehtina työskenteli Zachary Copeland, joka keräsi nimiinsä 38 pistettä ja viisi levypalloa. Lahden puolella parhaiten edusti Khalil Iverson, jolle merkittiin 28 pistettä ja 11 levypalloa.

– Tämä ottelu kuvaa koko kauttamme todella hyvin. Alussa olimme hyviä ja saimme Loimaan tekemään asioita, joita halusimme heidän tekevän. Sitten tapahtui jotain mystistä, emmekä pystyneet enää toteuttamaan mitään. Olen ylpeä jätkistä, että tulimme vielä peliin mukaan tappelemaan voitosta, mutta kyllä Loimaa tänään voittonsa ansaitsi, kommentoi Lahden päävalmentaja Pieti Poikola.

Lahti on alemman jatkosarjan kolmantena eli kaikkiaan koko Korisliigan taulukossa sijalla yhdeksän.

Ottelutilastot

Kataja Basketin vaikeudet jatkuvat. Sarjan kolmanneksi viimeinen joukkue Kobrat otti joensuulaisseurasta roiman kotivoiton luvuin 85–58. Näin ollen Kobratkin säilyttää turvallisen etäisyyden putoamispaikkaan – seuralla on voittoja koossa nyt yhdeksän.

Voittajajoukkueen pistesankari oli Stokley Chaffee Jr. 25 pisteellä ja seitsemällä levypallolla. Katajan Christopher McKnight kerrytti 17 pistettä ja kymmenen levypalloa.

– Vastustajalla oli vaikea valmistautuminen peliin. Olimme alusta asti kengät kireällä ja valmiita pelaamaan. Puolustimme hyvin ja saimme siitä helppoja koreja, kertoi Kobrien päävalmentaja Ville Turja.

Kataja on parhaillaan taulukossa sijalla kahdeksan eli viimeisellä pudotuspelipaikkaan oikeuttavalla sijalla.

Ottelutilastot

 
3.10.2023 22:26 FIBA Europe Cup

Kataja Basket taipui Boråsille FIBA Europe Cupin karsintaturnauksessa

Joensuulainen Kataja Basket taipui päätösneljänneksellä ruotsalaiselle Boråsille 71–78 (42–40) karsintaturnauksen avausottelussa. Ottelu oli Kataja Basketille historian 100. eurokentillä ja se nousi samalla suomalaisjoukkueiden maratontaulukon piikkipaikalle pelatuissa otteluissa.

3.10.2023 20:31 Pääjuttu

Korihait kaatoi Kauhajoen ensimmäisen kerran 11 vuoteen – Bojan Sarcevic yllätysavauksen pistekuningas

Korihait juhli Uudessakaupungissa komeaa 86–81-kotivoittoa heti kautensa alkajaisiksi.

2.10.2023 09:10 FIBA Europe Cup

Kataja Basket isännöi FIBA Europe Cupin karsintaturnausta kotikentällään 3.–5.10.

Kataja Basket pelaa Motonet Areenalla paikasta FIBA Europe Cup -alkulohkoon. Joensuulaisjoukkueen lisäksi paikasta lohkovaiheeseen pelaavat bulgarialainen BC Chernomorets ja ruotsalainen Borås Basket.

30.9.2023 20:54 Korisliiga

Nike Sibande johdatti Katajan kotivoittoon - Seagulls aloitti mestaruuden puolustamisen vahvasti

Korisliigassa pelattiin kauden avauskierros. Päivän aikana pelattiin viisi ottelua. Voittotilinsä avasivat Kouvot, KTP, Seagulls, BC Nokia ja Kataja.

29.9.2023 09:00 Korisliiga

Tomi Lommi ei koe KTP:ssä tarvetta hitaalle etenemiselle – ”Meillä on kaikki avaimet kamppailla suoraan mestaruudesta”

Kotkalainen KTP-Basket lähtee kauteen mitalipelejä tavoitellen. Seura on saanut riveihinsä tervetulleen paluumuuttajan, sillä oma kasvatti Tomi Lommi pukee vihervalkoisen paidan ensi kertaa sitten juniorivuosien.

29.9.2023 07:50 Korisliiga

Lassi Kilpinen täydentää Kobrien takakentän – ”Uuteen ympäristöön siirtyminen opettaa vielä vanhallekin uutta”

Kobrat valui viime kauden lopussa pudotuspelien ulkopuolelle, mutta uutena joukkoon liittyvä takamies Lassi Kilpinen vakuuttaa, että joukkuepeliä teroittamalla seura pystyy vaikka mihin.

28.9.2023 19:00 Korisliiga

Aapeli Alanen juoksee kenttää tänä vuonna Kouvot-paidassa – ”Pelityylimme vaatii sopeutumista ja poikkeuksellista ratkaisukykyä”

Muualla Euroopassa kolme viimeisintä pelivuottaan viettänyt laituri Aapeli Alanen on liittynyt Jyri Lehtosen valmentamaan Kouvoihin, ja luvassa on pelaajan mukaan nopeaa toimintaa, joka aiheuttaa vastustajille varmasti valmistautumisvaikeuksia.

28.9.2023 13:00 Korisliiga

Bisons pelaa trendejä vastaan – tuore päävalmentaja Juri Heinämäki on kerännyt ympärilleen kookkaan kokoonpanon

Bisons Loimaa lähtee jälleen yrittämään paikkansa vakiinnuttamista Korisliigassa. Operaatiota luotsaamaan on palkattu Juri Heinämäki, joka hakee etuja kaikella muulla kuin muita matkimalla.

28.9.2023 08:00 Korisliiga

Fiifi Aidoo tuo energiaa kentälle BC Nokian paidassa – ”Toivottavasti Korisliigaan palaa erilainen pelaaja kuin joka täältä lähti”

BC Nokia kamppailee jälleen noustakseen ensimmäisen kerran mitaleille sitten vuoden 2016. Tänä syksynä joukkue on saanut riveihinsä paluumuuton Suomeen tehneen Harold ”Fiifi” Aidoon.

27.9.2023 21:00 Korisliiga

Vastoinkäymiset ovat herättäneet Topias Palmin voitonnälän – ”Kaikin puolin pidän Kauhajoella pelaamista askeleena ylöspäin”

Kauhajoki lähtee viimekeväisten hopeamitalien jälkeen metsästämään jälleen mestaruutta niin Korisliigassa kuin FIBA Europe Cupissakin. Takakentälleen joukkue on saanut rajujen kokemusten kouliman korintekoekspertin Topias Palmin.

27.9.2023 15:00 Korisliiga

Salon Vilppaan Luukas Vaara painottaa identiteetin merkitystä – ”Meidän pitää alusta asti tietää, keitä olemme ja mitä teemme”

Salon Vilpas nappasi Saksasta itselleen sentteri Luukas Vaaran, joka ei ole koskaan aiemmin pelannut miesten Korisliigaa. Sekä joukkueella että pelaajalla nälkä on viime kausien jäljiltä kova.

27.9.2023 08:53 Korisliiga

Kataja Basketin pelitapa ruokkii puolustusekspertti Thomas Tumban vahvuuksia – ”Täällä pystyn parhaiten parantamaan pelaamistani”

Kataja Basket ylsi viime keväänä Korisliigan pronssimitaleille ja voitti Suomen cupin. Yksi nousukiidon avainpelaajista oli laituri Thomas Tumba.

26.9.2023 17:30 Korisliiga

Antero Lehto palaa hyvin erilaiseen Pyrintöön kuin josta lähti – ”Pelit ratkaistaan onneksi pelaamalla eikä paperilla”

39-vuotias Korisliiga-veteraani palaa kasvattajaseuraansa ja alkaa johtaa nuorentunutta joukkuetta. Hän kokee silti oppivansa työssään yhä itsekin uusia asioita.

26.9.2023 08:55 Korisliiga

Bojan Sarcevic löytää motivaatiota Korihaiden korkeista tavoitteista – ”Aion pelata kuin kausi olisi viimeiseni, vaikka lopullista päätöstä en olekaan tehnyt”

Korihait on kokenut kovia vuosia ja kamppailut enemmän sarjapaikasta kuin Korisliigan kärkisijoista. Veteraanipelinjohtaja Bojan Sarcevic pyysi joukkuetta asettamaan tavoitteen korkealle, jotta hän sai kesän harjoittelukauteen motivaatiota.

25.9.2023 17:00 Korisliiga

Erik Sajantila on ottanut oppia kokemuksistaan Lahti Basketballissa – ”Uskon, että olemme kaikki kasvaneet paljon haastavien viime vuosien aikana”

Lahti Basketballin nuoret suomalaispelaajat ovat jälleen valmiita kovaan työhön. Kotimaisen rungon kovin pisteidentekijä oli viime kaudella Erik Sajantila, joka tahtoo nyt kehittää pallollisia taitoja ja fysiikkaa.

25.9.2023 09:45 Korisliiga

Helsinki Seagullsin René Rougeau on valmis tekemään lisää historiaa – “Viime kauden finaalit olivat urani vaikeimmat”

Helsinki Seagulls lähtee uuteen kauteen halukkaana toistamaan viimekautisen mestaruutensa. Joukkoja kentällä johtaa Suomeen juurtunut veteraanipelaaja René Rougeau.

23.9.2023 09:52 Susijengi

Henri Kantonen Liettuaan Daniel Dolencin joukkuetoveriksi

Heti MM-kisojen jälkeen sopimuksen Karhu Basketin kanssa solminut Henri Kantonen, 26, käyttää sopimuksessaan olleen ulkomaanpykälän. 198-senttinen ToPo Junioreiden kasvatti ja Susijengin kaksinkertainen arvokisakävijä liittyy yksivuotisella sopimuksella Liettuan liiganousija M Basket Mazeikiaihin Daniel Dolencin joukkuetoveriksi.

12.9.2023 08:22 Susijengi

Roope Ahosen koripalloura päätökseen

Kahdesti Susijengiä EM-kisoissa (2013, 2015) edustanut Salon Vilppaan kasvatti Roope Ahonen, 33, on ilmoittanut lopettavansa koripallouransa. 187-senttisen Ahosen ansioluetteloon kuuluvat mm. Espanjan kakkosliigan ja Espanjan kakkoscupin mestaruudet, kahdeksan kautta Korisliigaa ja kahdeksan kautta ammattilaisena ulkomailla.

3.9.2023 04:33 Susijengi

Henri Kantonen jatkaa Karhu Basketissa

Susijengin MM-kisajoukkueeseen kuulunut ToPo Juniorien kasvatti Henri Kantonen, 198 cm ja 26 vuotta, jatkaa uraansa Karhu Basketissa. Viime kaudella Karhun Korisliigan hopealle ja FIBA Europe Cupin neljän parhaan joukkoon johdattaneen Kantosen ja Karhun sopimuksessa on ulkomaanpykälä, joka on voimassa tammikuuhun asti.

25.8.2023 09:00 Korisliiga

Korisliigat jatkuvat Ruudussa - Koripalloliitto ja Nelonen Media jatkosopimukseen

Korisliiga ja naisten Korisliiga näkyy alkavalla kaudella Ruutu-palvelussa. Vuonna 2020 käynnistynyt yhteistyö jatkuu monivuotisella jatkosopimuksella.

Näytä lisää vastaavia