Tohtori Pentti Arajärvi valittiin Koripalloliiton uudeksi puheenjohtajaksi

22.10.2005 Helsingissä lauantaina 22.10. kokoontunut Suomen Koripalloliiton liittokokous on valinnut yksimielisesti liiton uudeksi puheenjohtajaksi tohtori Pentti Arajärven. Tehtävän Arajärvelle luovuttaa Koripalloliiton puheenjohtajana viime marraskuusta lähtien toiminut Rauno Segersvärd.

Liittovaltuuston kevätkokouksessaan asettama puheenjohtajavalintaa valmisteleva työryhmä päätti esittää tohtori Arajärveä ehdokkaaksi. Lauantaisessa liittokokouksessa oli edustettuna kaikkiaan 36 seuraa ja puheenjohtajan valinta oli yksimielinen.

Tohtori Arajärvi, 57, on pelannut koripalloa kouluajoista lähtien. Hän oli opiskeluaikanaan perustamassa koripalloseura Puna-Salamia, jonka jäsen hän yhä on. Kesäisin hän on yhdessä tasavallan presidentti Tarja Halosen kanssa järjestänyt turnauksia Naantalin Kultarannassa.

Arajärvi on koulutukseltaan oikeustieteen tohtori ja hän työskentelee sosiaalioikeuden professorina Joensuun yliopistossa. Uusi puheenjohtaja aloittaa kautensa 1.1.2006.

- Koitan täyttää ne toiveet ja haasteet, joita minulle on asetettu. Tähän tarjoaa hyvän pohjan tänään hyväksytty strategia, jossa on jo tarkkaan mietitty, mihin suuntaan ollaan menossa. Kun hyppään mukaan toimintaan tässä vaiheessa, niin täytyy uskoa ja luottaa ja tietää, että strategia on harkittu paperi, totesi tohtori Arajärvi.

Liittokokous valitsi myös liittovaltuustolle puheenjohtajan sekä varsinaiset jäsenet. Valtuuston puheenjohtajaksi valittiin liittokokouksen yksimielisellä päätöksellä Kimmo Järvikangas. Liittovaltuustoon vahvistettiin aluekokouksien asettamat ehdokkaat sekä valittiin lisäjäsenet. Uuden liittovaltuuston kokoonpano listattuna jäljempänä.

Strategia vuosille 2006–09 hyväksyttiin

Koripalloliiton strategia vuosille 2006–2009 sai liittokokoukselta hyväksynnän. Koripalloliiton painopiste tuleville vuosille on toimintatapoja kehittämällä ja organisaatiota uudistamalla saada suunnattua enemmän resursseja seuratyön tukemiseen ja huippu-urheiluun.

Koripalloliiton toiminta tulee jakautumaan seuratoiminnan tukemiseen ja huippu-urheiluun.Koko suomalainen koripallo pohjautuu seuroissa tapahtuvaan vapaaehtoiseen työhön.

Koripalloliiton seuratoiminnan tukeminen perustuu seurakohtaiseen läheiseen yhteistyöhön, jota varten Koripalloliitossa nimetään jokaiselle seuralle seurakehittäjä. Jokainen Koripalloliiton henkilö tulee toimimaan myös seurakehittäjänä. Seuratoiminnan tukeminen tapahtuu seurakohtaisesti suunniteltavalla tavalla, lähtien seuran toiminnan tavoitteista.

Huippu-urheiluun kuuluu maajoukkuetoiminta aikuisten ja nuorten osalta sekä huippu- ja kilpaurheilun kilpailutoiminnan järjestäminen.

Liittovaltuuston jäsenet

Lisäjäsenten lisäksi liittokokous vahvisti seuraavat aluekokouksien asettamat ehdokkaat liittovaltuustoon.

Eteläinen alue: Raimo Hakola,Heikki Hämäläinen, Pekka Höök, Kimmo Järvikangas, Mervi Kotonen, Ilse Lyly, Jarmo Hyökyvaara, Lauri Merikallio, Kari Saarinen, Olavi Salminen ja Seppo Sonkeri.

Itäinen alue: Seppo Manninen, Timo Elo ja Jari Tuomainen.

Kaakkoinen alue: Ira Pasi, Kari-Matti Järvinen, Matti Koskinen ja Arto Savander.

Keskinen alue: Laura Viitanen, Sirkka Kakko, Pertti Laatikainen ja Pirjo Sankari.

Läntinen alue: Veli Eklund, Piia Hirkman, Jarmo Kauhanen, Markku Molenius, Panu Pokkinen Kalevi Tuominen ja Tom Westerholm.

Pohjoinen alue: Jorma Kytökangas, Arvo H. Forsman ja Tapio Tainio.

Valtuuston lisäjäsenet: Vesa Hämäläinen, Lauri Vekkilä, Heikki Parkatti, Pentti Front ja Kauko Lindholm.

 
3.6.2019 13:15 Koripalloliitto tiedottaa

Tunnetut urheilijat antoivat kasvonsa Et ole yksin -kampanjalle

Tunnetut urheilijat seitsemästä lajista ovat mukana epäasiallisen käytöksen ja häirinnän vastaisessa kampanjassa. Väestöliiton ja suomalaisen urheilun yhteishankkeessa tarjotaan jatkossa urheiluseuroille konkreettisia työkaluja epäasiallisen käytöksen vähentämiseksi.

5.9.2018 11:50 Valmentajat

Minivalmennusseminaari Kisakalliossa 21. - 22.9.2018

Koripalloliitto järjestää 21. - 22.9. ensimmäisen Minivalmennusseminaarin Kisakalliossa, Susi Training Centerissä. Seminaarin ensimmäisiksi esiintyjiksi ovat jo aiemmin lupautuneet Maikku Miettinen, Juha Oikarinen, Petri Selkee, Petka Lehtinen ja Tristan Fay. Nyt esiintyjäkaarti on valmistunut, kun sitä täydentävät Martti Iivonen ja Ville Neva.

8.8.2018 12:32 Liittoa koskeva tiedote

Koripalloliitto järjestää I-tason koulutuskokonaisuuden Kotkassa

Koripalloliitto järjestää yhteistyössä KTP:n kanssa I-tason koulutuskokonaisuuden Kotkassa. Koulutus on Koripalloliiton valmennuskoulutusjärjestelmän ensimmäinen vaihe, joka antaa valmiuksia toimia apuvalmentajan tehtävissä. Kokonaisuus pitää sisällään kolme viikonlopun mittaista lähijaksoa ja etätehtäviä.

30.4.2018 09:00 Susijengi

Susijengi ja Islanti iskevät yhteen Hartwall Arenalla – lipunmyynti käynnissä

Susijengi jatkaa MM-karsintoja kesä-heinäkuussa, kun se kohtaa ensin vieraskentällä Tshekin 29.6. ja sen jälkeen EM-kotikisoista tutulla areenalla Islannin 2.7. Islanti-ottelun lipunmyynti on käynnissä.

19.4.2018 12:00 Liittoa koskeva tiedote

Ari Tammivaara Koripalloliiton toimitusjohtajaksi

Suomen Koripalloliiton hallitus on valinnut liiton uudeksi toimitusjohtajaksi Ari Tammivaaran (LitM). Menestyksekkäiden EM-kotikisojen pääsihteeri Tammivaara palaa Koripalloliittoon Olympiakomitean joukkuepelien vastuuvalmentajan paikalta ja aloittaa uudessa työssään 2.5.2018.

Et ole yksin -palvelu vähentämään ja ehkäisemään epäasiallista käytöstä ja häirintää

Koripalloliitto on mukana Et ole yksin -palvelussa, joka tarjoaa puhelimessa ja chatissa tukea, apua ja neuvontaa urheilua harrastaville nuorille, aikuisille, vanhemmille ja huoltajille. Väestöliiton ja urheilujärjestöjen yhteishankkeella pyritään takaamaan, että jokainen voi harrastaa urheilua turvassa.

14.4.2018 09:00 Liittoa koskeva tiedote

EM-kotikisat oli vuoden 2017 paras kuluttajatapahtuma

Elämys Group vastaanotti parhaan kuluttajatapahtuman palkinnon Evento Awards -gaalassa.

Koripalloliiton ja K-ryhmän yhteistyö jatkuu vahvana – liikunnan riemua tarjottu jo yli 42 000 lapselle

Suomen Koripalloliitto ja K-ryhmän päivittäistavaratoimiala ovat solmineet monivuotisen jatkon yhteistyölleen. Lasten liikuttamiseen keskittyneen yhteistyön helmiä ovat olleet Pikkusudet -tapahtumat sekä Pirkka Street Basket -kiertue, joiden avulla on tarjottu liikunnan riemua jo yli 42 000 lapselle.

5.3.2018 EM-karsinnat

Viking Line jatkaa Susiladiesin pääyhteistyökumppanina

Susiladiesin lisäksi Viking Line näkyy seuraavien vuosien aikana muun muassa Susijengin ottelutapahtumissa, Korisliigaparketeilla sekä Koripalloliiton jäsenseurojen matkakumppanina.

Seurauutisia #3: Jaa parhaat korishetket ja yhdessä saavutetut onnistumiset

Koripalloliiton Seurapalveluyksikkö tarjoaa Koripalloliiton verkkosivujen kautta uutisia, tietoiskuja sekä jäsenseurojensa lähettämiä tarinoita onnistumisista ja hyviksi havaituista toimintamalleista.

Seurauutisia #2: Alueelliset erotuomarikoordinaattorit tehostamaan ja kehittämään paikallista erotuomaritoimintaa

Koripalloliiton Seurapalveluyksikkö tarjoaa Koripalloliiton verkkosivujen kautta uutisia, tietoiskuja sekä jäsenseurojensa lähettämiä tarinoita onnistumisista ja hyviksi havaituista toimintamalleista.

Susijengi ja 3 Step IT jatkavat menestyksekästä yhteistyötä

Susijengin ja 3 Step IT:n monivuotinen ja menestyksekäs yhteistyö jatkuu uuden sopimuksen myötä ainakin seuraavat kaksi vuotta.

Kilpailujohtaja Tom Westerholm Koripalloliiton väliaikaiseksi toimitusjohtajaksi

Suomen Koripalloliiton hallitus on nimennyt kilpailujohtaja Tom Westerholmin Suomen Koripalloliiton ja ProBasket Oy:n väliaikaiseksi toimitusjohtajaksi 29.1.2018 alkaen, jolloin nykyinen toimitusjohtaja Jari Tourunen jättää tehtävänsä.

Nuorisovalmennusseminaari keräsi 170 koripallovalmentajaa yhteen

Viime viikonloppuna Kisakalliossa järjestetty Nuorisovalmennusseminaari sai koripallovalmentajat liikkeelle. Seminaarin anti on nyt materiaalien ja videoitujen esitysten muodossa avoinna kaikille, jotka eivät paikan päälle päässeet.

Koripalloliiton organisaatiossa muutoksia

Koripalloliitto jatkaa strategian mukaisesti organisaationsa kehittämistä. Seuraavia askeleita otetaan muun muassa uuden tapahtumatiimin perustamisen ja toimenkuvien uudelleenjärjestelyn myötä.

Suomen Koripalloliitto ry ja ProBasket Oy hakee toimitusjohtajaa

Suomen Koripalloliitto hakee toimitusjohtajaa. Uuden toimitusjohtajan keskeisenä tavoitteena on varmistaa ammattimainen toimintaympäristö suomalaisen koripallon kasvun ja kansainvälisen menestyksen toteutumiseksi sekä seurojen toimintaedellytysten tukemiseksi.

Olympiakomitean tuki koripallolle kasvoi – ”Hieno arvostus pitkäjänteiselle työllemme”

Suomen Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikkö julkaisi ensimmäiset uuden tehostamistukijärjestelmänsä mukaiset tukipäätökset. Koripallolle myönnettiin tukea 350 000 euroa.

1.12.2017 11:00 Liittoa koskeva tiedote

Jari Tourunen siirtyy Ilta-Sanomien toimituspäälliköksi

Koripalloliiton toimitusjohtaja Jari Tourunen jatkaa tehtävässään tammikuun loppuun asti, minkä jälkeen hän siirtyy Ilta-Sanomien toimituspäälliköksi ja johtoryhmän jäseneksi vastuullaan kaikki Ilta-Sanomien urheilusisällöt.

Aaltovirta ja Molenius uusina jäseninä Koripalloliiton hallitukseen

Vantaalla viikonvaihteessa kokoontunut Suomen Koripalloliiton valtuusto valitsi liiton hallitukseen uusina jäseninä Markku Aaltovirran sekä Markku Moleniuksen.

28.10.2017 15:00 Liittoa koskeva tiedote

Antti Zitting jatkaa Koripalloliiton puheenjohtajana

Suomen Koripalloliiton jäsenseurat valitsivat lauantaina Helsingissä järjestetyssä liittokokouksessa Antti Zittingin jatkokaudelle liiton puheenjohtajana. 61-vuotiaan Zittingin vastaehdokas puheenjohtajavaalissa oli Markku Molenius.

Näytä lisää vastaavia