Tällaisia ihmisiä kuuluu Susijengiin

5.9.2015 Kun ison porukan nuorin nousee kesken ruokailun ylös, kilistää lasia ja alkaa puhumaan, voi nuorukaista jo ennen aloitusta onnitella rohkeudesta. Susijengin 21-vuotias huoltaja/manageri/jokapaikan höylä Jussi Laurila yllätti perjantai-iltana koko maajoukkueen pitämällä puheen. Samalla Laurila tuli kuvanneeksi millaisia ihmisiä Susijengiin oikeasti kuuluu. Seuraavassa Jussi Laurilan Susijengille pitämä puhe kokonaisuudessaan.

Susijengin nuori huoltaja Jussi Laurila räväytti perjantai-iltana pitämällä maajoukkueelle koskettavan puheen.

Puheessaan Laurila tuli kuvanneeksi millaisia ihmisiä Susijengissä on mukana.

Laurila kutsuttiin Susijengin taustajoukkoihin vuonna 2013 hänen ollessa vasta 18-vuotias. Kuvat: Ville Vuorinen.

"Hyvät herrat,

I hope that some of you can translate this in English to Jammu and Erik cause my English isn't so good that I can describe my feelings in other language than Finnish.

Tiesin jo pitkään, että haluan pitää teille puheen, kun kisat alkavat. Haluan sanoa nyt jotain muuta kuin, että ’älkää jättäkö omia pyykkejä tänään pesuun, sillä minun tulee kantaa kaikki Suomeen’.

Kun pidin edellisen puheeni teille, elettiin vuotta 2013. Kisat olivat osaltamme päättyneet. Olimme juuri voittaneet Slovenian ja olin ollut rookie-vuoteen kuuluvassa Puke-kasteessa. Pärjäsin paremmin kuin Lassi vuonna 2011, mutta en riittävän hyvin, sillä en muista tuosta puheesta mitään ja siksi kirjoitin tämän konkreettisesti paperille, jotta sanon muutakin kuin "kiitos mä rrrrakastan teitä kaikkia".

Nyt siihen asiaan miksi avasin suuni muuten kuin syödäkseni. On minun aikani kiittää teitä. En tiedä vielä, onko nämä osaltani lopulliset kiitokset tässä työtehtävässä. Hyvin, hyvin suurella todennäköisyydellä ovat ja haluan sanoa kiitokset tyylikkäästi. Mikäli eivät, haluan vain kertoa muutaman asian, jotta ymmärrätte edes ehkä vähän kuinka arvokas asia tässä projektissa mukanaolo on ollut minulle.

Koivari (Koivisto) – Olet koko kolmen vuoden ajan ollut yksi harvoista pelaajista, joka ei ole ikinä valittanut minulle mistään. Arvostan sellaista piirrettä yli kaiken. Toki jos on valittamisen aihetta, palaute on tervetullut, mutta sinä et ole ikinä valittanut mistään.

Shawn (Huff) – Pidit Kisakalliossa puheen siitä, että paskasakkia pitää arvostaa. Myönnän, että minulla oli melkein tippa linssissä silloin. Puhuit uskomattoman hienosti meidän työstä. Kiitos!

Junnu (Lee) – Ainoa tuntemani ihminen, jolla on 4XL shortsit ja L:n paita. Leikki leikkinä... Kohtelias herrasmies, joka niin ikään kiittää ja kunnioittaa paskasakin työtä. Kiitos.

Sasu (Salin) – Uskomattomin persoona, mitä joukkueesta löytyy. Pidät aina mun puolia, kysyt oikeasti, että miten mulla menee ja voitko auttaa. Jokainen joukkue tarvitsisi yhden Sasun. Onneksi se the one and only on meillä.

Tuukka (Kotti) – Peoples Captain. Se mielestäni kuvastaa sua hyvin. Ei siihen tarvitse muuta lisätä. Voi, olla, että jonkun mielestä NFL Fantasy Draft on ihan tyhmä juttu, mutta se, että kutsuit minut siihen mukaan, oli mulle iso asia.

Petteri (Koponen) – Susijengin oma jugo ;). Olin 9-vuotias pojankloppi, kun pelasitte Masun 88-ikäluokan kanssa B-poikien SM-finaalia Honkaa vastaan MPH:lla. Puppe oli myynyt otteluun lippuja ja huijannut minut moppipojaksi. Se on ensimmäinen oikea peli, minkä muistan, että oon sulta nähnyt. Olit jo silloin ihan järkyttävän hyvä. Vaikka Anselmi Vanjoella oli silloin jo Nike ID:n 200€ kengät, niin osoitit, mitä on kova työ ja oikeanlainen asenne. Laitot Pampun nippuun vaikka hävisittekin tuon pelin. Olet yksinkertaisesti aivan älyttömän hyvä koripalloilija ja minulle älyttömän tärkeä ihminen.

Matti (Nuutinen) – Rehellisesti sanottuna... Masa mun oli vaikeeta miettiä tähän sanoja. Ei siksi, että en keksi mitään sanottavaa vaan siksi, että se on helkkarin vaikeeta tiivistää muutamaan lauseeseen. En saisi millään tavalla arvottaa pelaajia, enkä arvotakkaan, mutta Matti sä olet mulle pelaajista kaikkien tärkein. Tulee sinulle vastaan mitä tahansa, nouset aina entistä vahvempana takaisin. Kiitos, että olet ihmisenä tuollainen kuin olet. Älä ikinä muutu.

Ville (Kaunisto) – Olet ollut kahtena edellisenä kesänä se jätkä, joka on ollut aivan viimeisten joukossa, jotka ovat jääneet kotiin. Luin sinun haastattelusta, kuinka kerroit, että se on aivan hirveää. Nyt sinut valittiin jengiin ja mikä oli ensimmäinen asia, jonka kerroit haastattelussa, kun sulta kysyttiin miltä tuntuu... Se oli se, että sinua harmittaa niiden puolesta, jotka tippuivat. Se on piirre, joka on harvalla ihmisellä. Lisäksi olet tästä porukasta ylivoimaisesti fiksuin. :)

Joonas (Cavén) - Olet tästä porukasta ainut, jota vastaan olen oikeasti päässyt moneen kertaan pelaamaan. Delfin-turnaukset Tammelan koululla, kun vielä pelasin Masussa tai B-poikien SM-sarjaa Hongan kanssa, kun -93 ikäluokka oli vanhempi B ja minun 94 ikäluokka nuorempi. Myönnän, että pidin sua sillon junnuna vähän ylimielisenä, mutta nyt kun suhun on oikeesti tutustunut, niin sähän olet ihan huippujätkä. Oot aivan älyttömän lahjakas koripalloilija. Harvalla on tuollaista potentiaalia, mitä sulla on. Ota siitä kaikki hyöty irti ja tee itsestä huippu.

Roope (Ahonen) - Mikäli oikein olen ymmärtänyt, niin sulla on ollut kohtalaisen vaikea kausi takana. Elämä on varsin ihmeellinen juttu... Nyt lähdet Rhodokselle elämään sitä jokaisen suomalaisen pikkupojan unelmaa; ammattiurheilijana ulkomailla. Jotain olet tehnyt oikein. Kun kesä alkoi, annoit haastattelun, missä kerroit, että sinun tavoite on olla kisajoukkueessa. Minun mielestä on eri asia haaveilla kuin asettaa tavoitteita. Saavutit sen tavoitteen. Huikeeta duunia!

Jammu (Wilson) - My man! I was 14 years old when you played in Honka. I saw most of your games that season. You impressed me. First I thought your positive lifestyle was some kind of act. Immediately you proved that I was wrong. You're the only person in the world who never has a bad day. Or if you have one, you don't show it to anyone. When your name was found from the Susijengi's playerlist, some of the people outside our team thought that you were the new Teemu. You answered that Teemu is such a great guy and you cannot fill his spot. Wow! Once again I was impressed. Jammu... Thanks for everything. Dispite my young age you're one of the greatest persons whom I have ever met.

Erik (Murphy) - You're the only guy in this world who has given me that kind of a bonus what you gave. Man... Do you know what that Xbox actually cost? I didn't know what to say. Also my girlfriend was speechless. She just said WOW. Last year when you arrived to Finland I have to admit that I was nervous. You played in the NBA and you would have had every reason to be a dickhead to me. You weren't. Since that first day when we met in Pasila you have been such a great guy to me. You haven't ever complained about anything. You have done an unforgettable impression to me. Same thing what I said to Jammu... Thanks for everything.

Mennään eteenpäin...

Henrik (Dettmann) - Harva antaisi 18-vuotiaalle pojanklopille samanlaista mahdollisuutta, mitä sinä annoit minulle. Olen siitä ikuisesti kiitollinen. Tämä työ on mahdollistanut minulle aika paljon muutakin kuin sen, että olen oppinut pienentämään Toijalan hupparin pesukoneessa. On ollut kunnia-asia olla mukana Susijengissä, kiitos kuluneesta kolmesta vuodesta ja ennen kaikkea kiitos siitä, että olet pitänyt minun jaksamisestani huolen. Olen puolestani yrittänyt pitää sitruunavischyt kylmässä.

Toikka (Toijala) - Olen nyt kolme kesää pessyt sinun pyykkisi ja vannon, että en tekisi sitä kelle tahansa. Tasan kerran olet suutahtanut minulle näiden vuosien aikana. Se oli pari viikkoa sitten jäähallilla, kun huutelit juuri sitä tyypillistä Jokerit-HIFK-läppää ja latasin vastapalloon, että "ei oo jenkkejä". Pidä huoli, että kun seuraavan kerran nähdään, niin minun ei tarvitse tarjota sinulle Fazerin Hopea Toffeeta, vaan jatkat Salmisen viitoittamalla tiellä, koska kuitenkin sisimmässäni olen Kataja-fani. Kiitos Toikka, sä olet huipputyyppi! Sellasta ei rahalla tai koulutuksilla saa.

Pekka (Salminen) - Tämä oli vaikea... Tiesin tasan tarkkaan mitä haluan sanoa, mutta niiden sanojen kirjoittaminen oli vaikeaa. En tiedä, harva ihminen on saanut meidän äidin laittamaan viestiä, että oletko käynyt Facebookissa lukemassa, mitä Salminen on kirjoittanut sun kuvaan. Tsemppiä niiden tyttöjen kanssa kauteen, onneksi sulla ei ole yhtä paljon paineita, mitä tulevalla Katajan koutsilla. ;)

Ari (Tammivaara) - Myönnän, että aluksi mulla oli vaikeuksia suhtautua suhun työkaverina. Olet aina ollut minulle maajoukkuevalmentaja, joka huusi alle 16-vuotiaiden leireillä jatkuvasti peliasennosta. Olin katsellut pelkästään Theo Papaloukasin ja Dimitris Diamantidisin highlight-pätkiä ennen leirejä, joten ajattelin aina, että se on ihan fine, jos mäkin seison kentällä jalat suorana. Kaikkea sitä oppii, vaikka en niiden leirienkään jälkeen ollut peliasennossa, koska ei edellä mainitut kreikkalaisetkaan olleet. Kiitos tästä kesästä, on ollut ilo huomata, että olet muutakin kuin se peliasennosta valittava koutsi.

Jussi (Hirvonen) - Kun aloitin hommassani, niin ajattelin esittäytyä kaikille etukäteen. Ajattelin sen olevan kohteliasta. Noh... Näin sinut kesällä 2013 Pasilan Urheiluhallilla Universiadi-joukkueen pelissä. Tulin esittäytymään ja kysyin, että onko jotain mitä voisin tehdä ennen kuin treenit alkaa. Sinun kommenttisi oli "poika, pysy perkele poissa tieltä". Tätä olen yrittänyt noudattaa. Olet Jussi osoittanut minulle sen, että mitä on todellinen sitoutuminen. Kuten Hanno jo viime kesänä sanoi, olet aina paikalla jos pelaajat tarvitsevat. Se on kohtalaisen hieno ominaisuus.

(Mika) Mäkelä - Kiitos siitä, että herätit ennen kisoja meikäläisen ainoana vapaapäivänä kahteen viikkoon. Vitsi vitsinä. Kysyt aina, että voitko auttaa jotenkin tai onhan kaikki hyvin. Se osoittaa, että välität. Välität sekä joukkueesta, että minusta. Se paskan määrä, mitä säkin välillä niskaasi saat, mitataan tonneissa eikä kiloissa. Ihan jokainen ihminen ei pystyisi hoitamaan sinun työtäsi. Olet raudanluja ammattilainen, vielä kun lopettaisit röökinpolton, säästäisit sillä 2000€, ajaisit ajokortin, niin minun ei tarvitsisi kuljetella mediataustoja.

Sitten siirrytään henkilöihin, joilla on ollut isoin vaikutus minun työhöni sekä jaksamiseeni. Arvon paskasakki. Kun muuten teitä ei kiitellä tai kehuta, niin nyt minä sitten teen sen.

Vesa (Kuparinen) - Olet mulle muutakin, kuin pelkkä kollega. Tyttöystävä käy vahtimassa teidän muksua ja sinä tarjoilet aina silloin tällöin lounaan talvella. Sinä, jos joku olet oikeasti hyvä siinä, mitä teet. Harva ihminen voi ehdottaa minulle, että haluatteko tulla asumaan meidän kämppään, jos muutetaan ulkomaille. Olet yksi tärkeimmistä ihmisistä, etenkin minun oman jaksamisen kannalta. Kiitos kaikesta.

Marko (Yrjövuori) - Mahdollistit mulle jotakin, mitä kukaan ikinä ei voi tarjota. Olin osa Los Angeles Lakersia. Sitä kokemusta en vaihtaisi mihinkään. Olet opettanut ammatillisesti minulle hirveästi. Mielestäni tärkein opetus, minkä sinulta olen saanut on se, että me ollaan tässä pelaajia varten. Millään muulla ei ole väliä. Lisäksi olet opettanut sen, kuinka tärkeä perhe ja omat lapset on. Vaikka säkin olet jatkuvasti tien päällä, olet silti teidän lapsille huippuisä. Jos joskus olisin edes promillen siitä, mitä sä olet isänä tai ammatillisella puolella, niin voisin olla tyytyväinen itseeni. You rock!

Aleksi (Hakanto) - Sinun kanssa on käyty enemmän WhatsApp-keskusteluja, mitä kenenkään muun. Joukkueviirien keräilijänä oli kohtalaisen siistiä saada sinulta tuliaiseksi Venäjän reissuilta mm. Khimkin ja CSKA:n viirit. Olit miettinyt reissuissa minua. Teet välillä ehkä hommia mitä sun ei tarvitsisi tehdä. Kyllä -95 ikäluokan edustajat voi venytellä. Ei ne tarvitse mitään ravisteluita, niin kuin meidän vanhemman kaartin edustajat. Mutta miksi teet sen... Siksi, että pelaajilla on kaikki hyvin. Se on äärettömän hienoa piirre. Kiitos yhteisistä vuosista.

Doc (Aleksi Kallioniemi) - Harvalta ihmiseltä uskaltaa ostaa käytetyn auton. Sulta uskaltaa ja niin myöskin tein. Silloin kun olen joutunut käymään sun vastaanotolla, olet ollut äärimmäisen asiallinen ja jämpti. Sinä saat ihmiset aina hyvälle tuulelle ja nauramaan. Se on harvinainen taito. Olet yksinkertaisesti helvetin mukava jätkä.

Sitten viimeisimpänä, muttei todellakaan vähäisimpänä haluan nostaa esille henkilön, joka ei ikinä tule saamaan sitä arvostusta, mitä minun mielestä hänen kuuluisi. Voin kertoa, että voisin henkisesti aika huonosti ilman seuraavaa miestä. Lukuisat keskustelut, joko puhelimessa tai face-to-face ovat auttaneet minua suunnattomasti. Niko (Nuutinen)... Sä olet minun mielestäni tämän joukkueen näkymättömin ja samalla yksi tärkeimmistä palasista. Harva nostaa sinua esille missään, vaikka minun mielestä syytä olisi. Kiitos kaikesta. Koen, että olen sulle velkaa kohtalaisen paljon. En tiedä onko mitään muuta mitä voisin sanoa, kuin kiitos.

Lopulta Susijengissä on minun mielestäni kyse ihmisistä. Vietämme kesässä enemmän aikaa keskenämme kuin niiden ihmisten kanssa, joita rakastamme. Olette kaikki todellisia ystäviä. Kiitän teitä siitä ja kumarran.  

Nyt on mun aika olla hiljaa ja teidän aika loistaa. Tehdään näistä upeat kisat ja hiljennetään kitisijät. Pelatkaa itsellenne, pelatkaa Suomelle, mutta ennen kaikkea pelatkaa tälle joukkueelle ja näille ihmisille. Kiitos kaikesta."

 
14.4.2018 09:00 Liittoa koskeva tiedote

EM-kotikisat oli vuoden 2017 paras kuluttajatapahtuma

Elämys Group vastaanotti parhaan kuluttajatapahtuman palkinnon Evento Awards -gaalassa.

18.1.2018 22:40 EM-kilpailut

”Me yhdessä!” – Susijengi, koripallon EM-kotikisat ja Lauri Markkanen keräsivät tunnustusta Suomen Urheilugaalassa

Suomalainen koripalloperhe sai rutkasti aihetta juhlaan torstai-iltana Suomen Urheilugaalassa, kun yhteisvoimin ja suurella sydämellä rakennetut EM-kotikisat nimettiin vuoden urheiluilmiöksi ja kotiyleisön hurmannut Susijengi vuoden joukkueeksi. Susijengin ja Chicago Bullsin Lauri Markkanen palkittiin vuoden nuorena urheilijana sekä vuoden läpimurtona.

15.1.2018 14:00 EM-kilpailut

Koripallon EM-kotikisat toivat Helsinkiin yli 40 miljoonaa euroa

Asiakastyytyväisyyskyselyissä huippuarvosanoja keränneet koripallon EM-kotikisat olivat menestys myös taloudellisia vaikuttavuuslukemia tarkasteltaessa. Kansainvälisen koripalloliiton (FIBA) teettämän tutkimuksen mukaan EM-kisat toivat Helsinkiin 41,3 miljoonan euron suuruisen vaikutuksen.

31.12.2017 09:50 Suomalaiset ulkomailla

EM-kotikisat, Lauri Markkasen nousu NBA-tähteyteen ja 16-vuotiaiden EYOF-pronssi: koripallovuosi 2017 jää historiankirjoihin

2017 jää historiaan vuotena, jolloin koripallo nousi Suomessa koko kansan huulille. Lauri Markkasen uroteot Arizona Wildcatsissa ja Chicago Bullsissa, Susijengin hurmokselliset otteet EM-kotikisoissa sekä suomalaisen koripallohistorian ensimmäinen kansainvälinen arvokisamitali 16-vuotiaiden poikien olympiafestivaaleilla olivat tapahtumarikkaan koripallovuoden kohokohdat.

20.11.2017 EM-kilpailut

PostNord on Susijengin ylpeä kumppani: ”Tässä on ollut tekemisen meininkiä”

Susijengi ja sen pääyhteistyökumppani PostNord pyrkivät yhteistyössä jatkuvasti tilanteeseen, jossa molemmat voittavat. Yhteistyössä vallitseva hyvä tiimihenki on ollut avain hyviin tuloksiin molemmin puolin.

27.10.2017 12:00 EM-kilpailut

EM-kotikisojen asiakkaat: ”Tunnelma lähes täydellinen”

Helsingissä pelattujen koripallon EM-kotikisojen asiakastyytyväisyyskyselyn mukaan kävijöistä peräti 99,2 prosenttia suosittelisi Susijengin ottelutapahtumaa ystävälleen. EM-kisaotteluiden tunnelma hipoi asiakkaiden mielestä täydellisyyttä. Asiakastyytyväisyyskyselyn toteutti Sport Business School Suomen Koripalloliiton toimeksiannosta.

9.10.2017 EM-kilpailut

EM-kilpailut 1967 (osa 10): Suomi-Romania ja kisojen yhteenveto

Kari Liimo olisi poissa kokoonpanosta ja peli alkaisi tavallista aikaisemmin (15.30), jotta joukkueet ehtisivät Helsinkiin seuraamaan loppuottelua sekä osallistumaan päättäjäisiin.

20.9.2017 EM-kilpailut

Koripallon EM-kotikisat kokosivat lähes 88.000 katsojaa

Viime sunnuntaina Istanbulissa päättyneiden koripallon EM-kilpailuiden katsojatilastot olivat suomalaisittain ilahduttavaa luettavaa. Helsingin EM-huumassa koettiin muun muassa kisojen korkein yleisömäärä. Kaikkiaan Susijengin EM-kotikisoja seurasi Hartwall Arenalla 87.806 katsojaa.

9.9.2017 21:30 Maaottelu

Italian heittoralli päihitti Susijengin, EM-kisat päätökseen Istanbulissa

Susijengin EM-taival sai päätöksensä Istanbulin yössä neljännesvälieriin, kun avausneljänneksellä tulikuumana heittänyt Italia karkasi 57-70 (29-48) -voittoon. Susijengi kiri italialaisten kahteenkymmeneen pisteeseen venyneen johdon kalkkiviivoilla vielä yhdeksään pisteeseen, mutta sen lähemmäksi Suomi ei yltänyt.

9.9.2017 11:45 Haastattelu

Rannikko & Koponen: ”Pitää tehdä Italian pelistä vaikeaa”

Ammattilaisuriensa aikana pitkän päivätyön Italiassa tehneet pitkäaikaiset Susijengi-takamiehet Teemu Rannikko ja Petteri Koponen kertovat joukkueensa tekevän lauantaina kaikkensa saadakseen Italian pelaamisen mahdollisimman vaikeaksi. Ottelun voittaja etenee EM-kisojen kahdeksan parhaan joukkoon, minne Suomi on viimeksi yltänyt 1967.

8.9.2017 14:50 EM-kilpailut

Susijengin jatkopelit alkavat – puolivälieräpaikan tiellä vanha, tuttu Italia

Helsingin EM-alkulohkossaan pelaamastaan viidestä ottelusta neljä voittanut Susijengi on asettunut Istanbuliin ja aloittaa EM-jatkosarjansa kohtaamalla lauantaisessa neljännesvälierässä Italian. Susijengi ja Italia ovat viimeisen kymmenen vuoden aikana kohdanneet 11 kertaa, ja kohtaamisissa kymmenestä Italia on onnistunut vääntämään voiton.

8.9.2017 12:55 EM-kilpailut

Koponen ja Koivisto EM-alkusarjan tilastokärkinä, Markkanen kovaa valuuttaa

Kun vuoden 2017 EM-kisojen alkusarjan ottelut ovat muuttuneet osaksi koripallohistoriaa, löytyy kisojen tilastokärkien joukosta tukku suomalaisnimiä. Petteri Koponen jakaa kisojen syöttökuninkaan tittelin, Mikko Koivisto komeilee kisojen tarkimpana kolmen pisteen heittäjänä ja Lauri Markkanen on tehnyt tuhojaan piste- ja tehotilastoissa.

7.9.2017 18:13 Haastattelu

EM-kotikisojen pääsihteeri: ”Täydellisyyttä hipova kokonaisuus”

Satavuotista itsenäisyyttään juhlivan Suomen hullaannuttanut Susijengi suuntasi torstaina kohti EM-turnauksen pudotuspelejä, jotka pelataan Turkin Istanbulissa. Samanaikaisesti Helsingissä pelatun alkulohkovaiheen purkutöiden keskellä seisoo onnellinen mies; EM-kotikisojen pääsihteeri Ari Tammivaara tuntee ylpeyttä ja jakaa vuolaasti kiitosta.

7.9.2017 00:10 Maaottelu

Islanti piinasi pitkään, Susijengi voitolla Istanbuliin

Suomen EM-alkulohko Helsingissä päättyi voitokkaasti kahden maan joukkueiden ja fanien ottaessa mittaa toisistaan Hartwall Arenalla. Sitkeä Islanti piinasi Susijengiä pitkään, kunnes päätösneljänneksellä Suomi veti ohitse 83-79 (42-40) -voittoon Sasu Salinin johdolla. Suomen EM-pelit jatkuvat viikonloppuna neljännesvälierissä Italiaa vastaan Istanbulissa.

6.9.2017 13:35 EM-kilpailut

Susijengi ja Islanti mittelevät kentällä ja katsomossa Helsingin EM-alkulohkon päätöspelissä

Islannin urheiluhistorian toiset koripallon EM-kisat ovat sujuneet joukkueelta alakanttiin – neljä tappiota suurin numeroin. Susijengin apuvalmentaja Mikko Larkas kuitenkin varoittaa omiaan ylenkatsomasta keskiviikon vastustajaansa. Yli 2,000 maanmiehensä edessä pelaava Islanti pääsee otteluun paineitta ja janoaa suurta päänahkaa kisaisännästä.

5.9.2017 23:20 Maaottelu

Susijengin EM-jatkopaikka varmistui, Kreikka pysyi kanveesissa

Susijengi varmisti menolippunsa Istanbuliin EM-jatkosarjaan Hartwall Arenalla Suomen maajoukkuehistorian ennätysyleisön 12 327 katsojan edessä. Susijengi repi aikaisen johdon Petteri Koposen ilmiömäisellä pelillä Kreikasta, joka hiipi päätösneljänneksen aikana vielä neljän pisteen päähän, kunnes lopullisen niitin EM-kisojen kolmannelle voitolle 77-89 (33-45) löi ”Taikuri” Teemu Rannikko.

5.9.2017 EM-kilpailut

Susijengin katsojaennätys jälleen uusiksi

Suomen EM-kotikisojen ottelu Kreikkaa vastaan keräsi Hartwall Arenalle jälleen jättiyleisön, ja maajoukkueiden uusi katsojaennätys kirjataan nyt lukemiin 12 327.

4.9.2017 16:10 EM-kilpailut

Nuori Kreikka pelaa voimapalloa ja pyrkii lähelle koria

Jo kolmannen peräkkäisen trilleriottelun EM-kotikisayleisölle tarjonnut Susijengi jatkaa EM-alkulohkourakkaansa tiistain myöhäisillan derbyllä Kreikkaa vastaan. Kreikka murjoi kisa-avauksessaan Islannin, mutta on sittemmin taipunut niin Ranskalle kuin Sloveniallekin ja taistelee Suomea vastaan kynsin hampain mahdollisuudestaan edetä Istanbulin jatkopeleihin.

4.9.2017 00:15 Maaottelu

Uskomaton voitto! Susijengi nousi naruista, ulvoi toisella puoliajalla Puolan kumoon

Susijengi tarjosi jälleen EM-kotikisoissa kuin käsikirjoitetun jännitysnäytelmän, jossa tunneskaalat aaltoilivat edestakaisin epätoivosta riemunkiljahduksiin. Susijengi oli jo sillassa loppuunmyydyssä Helsinki Areenassa Puolaa vastaan, mutta nousi ällistyttävästi kahdesti jatkoajalle ja lopulta voittoon 90-87 (36-32, 66-66, 78-78) kenraali Petteri Koposen ja superlupaus Lauri Markkasen johdolla.

3.9.2017 12:15 EM-kilpailut

Kookas Puola suojelee koria ja jauhaa settipelejä

Kohdattuaan EM-kotikisojen ensimmäisissä otteluissaan modernia vauhtikoripalloa pelaavat Ranskan ja Slovenian saa Susijengi sunnuntaina kokea tuulahduksen itäeurooppalaisesta koripallosta, kun Puola juoksee Suomea vastaan Hartwall Areenalla. Susijengin apuvalmentajan Mikko Larkaksen mukaan Puola-ottelun avain on huolellisuus.

Näytä lisää vastaavia