Suomelle kolme voittoa Ruotsista BSBC-turnauksen päätöspäivänä

5.1.2017 Suomen nuorisomaajoukkueet voittivat kolme kertaa neljästä länsinaapuri Ruotsin vuotuisen Baltic Sea Basketball Cupin päätöspäivänä Audentesin urheilukeskuksessa, Tallinnassa. Suomen 18- ja 16-vuotiaat pojat nappasivat voitot, kuten myös 16-vuotiaat tytöt, mutta 18-vuotiaat tytöt taas joutuivat tyytymään jatkoaikatappioon.

Mustapha Amzil palkittiin Suomen 16-vuotiaiden parhaana pelaajina Baltic Sea Cupin päätöspäivänä.

Saman kunnian joukkueissaan saivat Janette Aarnio (WU16)...

... Andre Gustavson (MU18)...

... ja Elina Arike (WU18). Kuvat: Oma Design.


Suomen 16-vuotiaat pojat mittelivät tasaisesti Ruotsia vastaan, kunnes Sudenpennut vetivät ensimmäisen kerran eron kaksinumeroiseksi kolmannella neljänneksellä. Ruotsi pysyi sinnikkäästi kannoilla vetäen eron vielä neljään päätösneljänneksen alussa, mutta Mustapha Amzilin ja Thomas Exaucian johdattama Suomi kykeni pitämään Ruotsin kannoillaan 85-76 (44-38) -voittoon.
 

– Turnauksen viimeinen päivä ja viimeinen peli. Lähtökohdat oli se, että edellisiltana hävisimme, vaikkakin pelasimme osittain hyvin. Isossa kuvassa aioimme jatkaa niiden asioiden ympärillä, jotka ovat olleet teemana: puolustaa aloitteellisesti, saada stoppeja ja kääntää sitä kautta peli hyökkäyssuuntaan. Siinä joukkue teki kiitettävää työtä, Suomen päävalmentaja Antti Koskelainen kommentoi.
 

– Pystyimme toisella puoliajalla parantamaan levypallopeliämme puolustuspäässä ja sitä kautta saamaan kenttää auki. Tässä vaiheessa se ei kumuloitunut vielä sellaiseksi runeiksi, kun toivotaan. Pelaajat ovat kuitenkin oikean asian äärellä. Nyt he tietävät, että mitä tulee harjoitella ja siihen on koko kevät aikaa ennen kesän maajoukkueleiritystä.
 

Vaikka Suomen 18 korisyöttöä antavat osviittaa siitä, että joukkue teki yhdessä töitä, niin kentän kingi oli Exaucia, joka rymisteli miehekkään 26 pistettä, 12 levypalloa ja neljä donkkia. Pistetehtailussa Exauciaa auttoivat Jaakko Juusela (13/1/4 syöttöä), Eero Hannikainen (11/1) ja Suomen turnauksen parhaaksi pelaajaksi palkittu Mustapha Amzil (16/8/4 riistoa).

Lisätietoja: Ottelutilastot

16-vuotiaissa tytöissä Suomi näytti irtioton merkkejä käytännössä jokaisen neljänneksen alussa, mutta Ruotsi haki jokainen kerta vara-akkuja aikalisältä. Vakaa työnteko läpi ottelun poiki puoliajan jälkeen vankan kymmentä pistettä hipovan johdon ja lopulta voiton loppunumeroin 63-49 (35-27).
 

– Oli vaikeampaa kuin eilen, vaikka aika hyvin pelattiinkin. Meillä oli korinteon kanssa vähän vaikeuksia, heitimme helppojakin ohitse. Tyytyväinen pitää kuitenkin olla, kun nappaa Ruotsia vastaan selvän voiton, Suomen päävalmentaja Jussi Räikkä kommentoi.
 

– Turnauksessa on ollut vastassa kolme erilaista joukkuetta ja kolme erilaista puolustusta. Olemme harjoitelleen passiivista ja aggressiivista palloskriinipuolustusta vastaan, mutta Ruotsi pelasi siitä välistä eli vaihtoi kaiken. Sitä vastaan emme ole harjoitelleet, mutta selviydyimme. Tytöt kykenivät pienillä yksinkertaisilla ohjeilla löytämään keinot korintekotilaisuuksiin.
 

Saga Ukkonen (15/0/7 riistoa) toi parketille takuuvarman pelinrakentelun lisäksi tärkeitä koreja Ruotsin kirivaiheissa. Awak Kuier (11/12/4 syöttöä/4 torjuntaa) oli jättimäinen pelote puolustuspäässä ja hyökkäyksessä ruotsalaiset joutuivat käyttämään lähes kaikki paukkunsa hänen pysäyttämiseen, mikä aukaisi tilaa muille. Suomen turnauksen parhaana pelaajan palkittiin päätöspelissä 9 pistettä, 5 levypalloa ja peräti 10 riistoa kirjauttanut Janette Aarnio.

Lisätietoja: Ottelutilastot


Suomen 18-vuotiaat pojat pesivät kasvonsa eilisen Viro-tappion jälkeen, kun Sudenpennut pistivät Ruotsille jauhot suuhun viemällä avausneljänneksen 31-19. Koritahti ei pysynyt loppupeliä samana, mutta Suomi jylläsi vakuuttavaan 91-65 (55-38) -voittoon.
 

– Tämän päivän teemana oli olla puolustuspäässä aktiivisia ja aloitteentekeviä. Onnistuimme paremmin kuin eilen Viroa vastaan. Toisena asiana ilahdutti, että pystyimme käyttämään meidän pituusylivoimaamme hyödyksi, Suomen päävalmentaja Jyri Lohikoski aloitti.
 

– Pelasimme palloa sisälle Tuukka Jaakkolalle, joka pelin alussa onnistui tekemään koreja ja aiheuttamaan vastustajalle virheitä. Tämä aukaisi kenttää muille ja erityisesti Benjamin Vanninen ja Pyry Marttinen onnistuivat käyttämään kolmosen taakse tulleen tilan hienosti.
 

Jaakkola viimeisteli 13 pistettä, 6 levypalloa ja 4 torjuntaa, kun taas Vanninen (8/4/3 syöttöä) nakkasi kaksi kolmosta ja Marttinen (14/1) kolme yhtä monesta yrityksestä. Kapteeni Elias Valtonen (18/7) nosti merkittävästi tasoaan eiliseen verrattuna. Suomen parhaana pelaajana palkittiin tasaisesti läpi turnauksen suorittanut Andre Gustavson (13/6/4 syöttöä).

Lisätietoja: Ottelutilastot

18-vuotiaissa tytöissä Suomi aloitti räväkästi pitäen ensimmäisellä puoliajalla Ruotsin vain 14 pisteessä. Puoliaikajohto 34-14 ei ollut kuitenkaan riittävä, kun Ruotsi heräsi toiselle puoliajalle.
 

– Tytöt aloittivat hyvällä energialla, Ruotsi taas ei ollut terävimmillään. Ensimmäisellä puoliajalla pelasimme erinomaista koripalloa, mutta toisella puoliajalla Ruotsi tuli peliin ihan eri sykkeellä, Suomen päävalmentaja Mikko Tupamäki kommentoi.
 

Ruotsi tuli suomalaisten iholle pakottaen Suomen jopa 40 menetykseen läpi ottelun. Kaikesta huolimatta alle 10 sekuntia ennen varsinaisen peliajan umpeutumista Suomi oli kolmen pisteen johdossa, mutta rikkomisen sijaan Sudenpennut antoivat Ruotsin heittää vaikean kolmosen, jonka myötä ottelu eteni jatkoajalle tasatilanteessa 60-60. Ruotsi vei jatkoajan 7-12 ja voitti loppunumeroin 67-72.
 

– Tarkoituksena oli rikkoa kolmen pisteen johdossa, jottei vastustaja heitä kolmosta. Keskittyminen kuitenkin herpaantui eikä sitä muistettu. Jatkoajalla lähti niin sanotusti ilma pallosta. Tulevaisuuden kannalta tämä on varmasti hyvä muistijälki, mitä kannattaa taktisesti vastaavassa tilanteessa tehdä.
 

– Harmittaa tyttöjen puolesta. Hyvä matsi erittäin hyvää joukkuetta vastaan.
 

Suomi oli Ruotsia vastaan onnistujien suhteen tasainen, mutta korkeimmat pistemäärät heittivät Sara Bejedi (14/4/3 syöttöä) ja Nea Kuisma (11/6). Suomen parhaaksi pelaajaksi palkittiin Elina Arike (9/3).

Lisätietoja: Ottelutilastot
 
5.1.2018 17:15 Maaottelu

Sudenpennuille kolme voittoa Baltic Sea Cupin päätöspäivänä

Tallinnassa pidetty Baltic Sea Basketball Cup sai päätöksensä tänään perjantaina, kun Suomen nuorisomaajoukkueet saivat vastaansa viimeisissä otteluissaan Ruotsin. Kummatkin 18-vuotiaiden maajoukkueista ja 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue nappasivat voitot kotimatkalle, kun taas 16-vuotiaat pojat kärsivät tappion.

4.1.2018 23:50 Maaottelu

Sudenpennuille kaksi voittoa Virosta Baltic Sea Cupissa

Baltic Sea Basketball Cupin toisena päivänä Suomen nuorisomaajoukkueet kohtasivat Viron, josta 18-vuotiaiden maajoukkueet vetivät pidemmän korren, kun taas 16-vuotiaat joutuivat tyytymään tappioihin. BSBC päättyy huomenna, kun Sudenpennut saa vastaansa Ruotsin.

3.1.2018 Maaottelu

Baltic Sea Cup käyntiin, Latvialle kolme voittoa neljästä

Suomen nuorten koripallomaajoukkueet aloittivat maajoukkuevuotensa Tallinnassa vuotuisessa Baltic Sea Basketball Cupissa. Avauspäivänä Sudenpennuista vain 16-vuotiaat tytöt korjasivat nimiinsä voiton, kun jo äidinmaidosta kovuuden saavat latvialaiset olivat etevämpiä kolme kertaa neljästä.

13.8.2017 Maaottelu

18-vuotiaiden tyttöjen EM-kisat päätökseen, 16-vuotiaille pojille tappio Saksaa vastaan

Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue sijoittui kymmenenneksi B-divisioonan EM-kisoissa Dublinissa, kun Suomi hävisi päätöspelissään Bulgarialle. 16-vuotiaat pojat hävisivät alkulohkonsa viimeisen pelin A-divisioonan EM-kisoissa Saksalle ja kohtaa tiistaina pudotuspeleissä Liettuan.

13.8.2017 Maaottelu

18-vuotiaat tytöt puolustivat Hollannin kumoon

Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue selätti alkukangertelun jälkeen kohenneella puolustuspelillään Hollannin B-divisioonan EM-kisoissa. Suomen 16-vuotiaat pojat hävisivät A-divisioonan EM-kisoissa Turkille.

12.8.2017 Maaottelu

18-vuotiaat tytöt selättivät Itävallan, 16-vuotiat pojat tappioon EM-avauksessa

Suomen 18-vuotiaat tytöt päihittivät B-divisioonan EM-kisojen ensimmäisessä jatko-ottelussaan Itävallan. Suomen 16-vuotiaiden poikien maajoukkue taas taipui A-divisioonan EM-kisojen avausottelussaan Slovenialle.

7.8.2017 Maaottelu

18-vuotiaat pojat kymmenennelle sijalle EM-kisoissa, 18-vuotiaat tytöt löylyttivät Viron

Suomen 18-vuotiaiden poikien EM-urakka sai päätöksensä Slovakiassa, kun Sudenpennut hävisi Venäjälle päätöspelissään 69-75 (29-34). 18-vuotiaat tytöt taas palasivat voittokantaan B-divisioonan EM-kisoissa murskaamalla Viron ylivoimaisesti.

6.8.2017 Maaottelu

18-vuotiaat pojat EM-voittoon Ukrainasta, Sudenpennuille kaksi kotivoittoa Kisakalliossa

Suomen 18-vuotiaiden poikien maajoukkue pelaa huomenna EM-kisojen päätöspäivänä Venäjää vastaan yhdeksännestä sijasta, kun Suomi voitti lauantaina Ukrainan 56-70 (31-31). Suomen 16-vuotiaiden maajoukkueet taas nappasivat kotivoitot Kisakallion Susi Training Centerissä.

23.7.2017 Maaottelu

Suomen 20-vuotiaiden miesten EM-urakka päätökseen voitokkaasti

Suomen 20-vuotiaiden miesten maajoukkue B-divisioonan EM-kisojen taival päättyi tänään Romanian Oradeassa, kun Suomi nappasi yhdeksännen sijan voittamalla kisojen päätöspelissään Hollannin 85-66 (41-26). Suomen nuorisomaajoukkueet pelasivat kokonaisuudessaan sunnuntaina viisi peliä, joista saldona oli viisi voittoa.

22.7.2017 Maaottelu

Sudenpennuille neljä voittoa lauantaina

Suomen nuorisomaajoukkueet nappasivat neljä voittoa lauantaina. 20-vuotiaat miehet pelaavat yhdeksännestä sijasta B-divisioonan EM-kioissa, kun Sudenpennut päihittivät Unkarin 78-56 (44-36). Myös 18-vuotiaat pojat, 18-vuotiaat tytöt ja 16-vuotiaat tytöt ylsivät voittoihin.

21.7.2017 Maaottelu

Sudenpennuilla vilkas viiden ottelun perjantai

Suomen nuorisomaajoukkueet pelasivat peräti viisi ottelua perjantaina, joista Sudenpennut nappasi neljä voittoa. 20-vuotiaat miehet päihittivät B-divisioonan EM-kisoissa Slovakian. 18-vuotiaat tytöt. 16-vuotiaat pojat ja 15-vuotiaat tytöt olivat myös voitokkaita, kun taas 18-vuotiaat pojat joutuivat tyytymään tappioon.

30.6.2017 17:00 Maaottelu

Sudenpennuille kolme Pohjoismaiden mestaruutta

Suomen nuorisomaajoukkueet löylyttivät Ruotsia neljästi Pohjoismaiden mestaruuskisojen päätöspäivänä Kisakallion Susi Training Centerissä. Suomen 16-vuotiaat tytöt ja pojat sekä Suomen 18-vuotiaat tytöt pääsivät juhlimaan Pohjoismaiden mestaruutta, kun taas Suomen 18-vuotiaat pojat nappasivat kauloihinsa hopeamitalit.

29.6.2017 Maaottelu

Norja kaatui Sudenpentujen toimesta neljästi PM-kisoissa

Suomen nuorisomaajoukkueet pelasivat jälleen puhtaan päivän Kisakallion Susi Training Centerissä pidettävissä Pohjoismaiden mestaruuskisoissa kaatamalla Norjan neljästi. Suomi pelaa huomenna perjantaina PM-kisojen päätöspäivänä Ruotsia vastaan.

28.6.2017 Maaottelu

Sudenpennut raateli Tanskan PM-kisoissa

Kisakallion Susi Training Centerissä pidettävissä Pohjoismaiden mestaruuskisoissa Suomi nappasi kolme voittoa Tanskasta. Voittojen myötä Suomen 16-vuotiaat tytöt ja pojat jatkavat PM-kisoissa voittamattomina, kun taas 18-vuotiaat pojat palasivat takaisin voittokantaan. Suomen 18-vuotiailla tytöillä oli lepopäivä.

27.6.2017 Maaottelu

Sudenpennut selätti Viron kolmesti PM-kisoissa

Suomen nuorisomaajoukkueet voittivat Viron kolmesti neljästä ottelusta Kisakallion Susi Training Centerissä pidettävissä Pohjoismaiden mestaruuskisoissa. Suomen 16-vuotiaat tytöt ja pojat sekä 18-vuotiaat tytöt jatkavat PM-kisoissa tappiottomana. Suomi kohtaa huomenna turnauksen kolmantena päivänä Tanskan.

26.6.2017 Maaottelu

Sudenpennuille puhdas avauspäivä Kisakallion PM-kisoissa

Suomen nuorisomaajoukkueet aloittivat viisipäiväiset Pohjoismaiden mestaruuskisat Kisakallion Susi Training Centerissä päihittämällä Islannin neljästi. Sudenpennut kohtaa huomenna PM-kisojen toisena päivänä Viron neljässä peräkkäisessä pelissä Susi Training Centerin ykköskentällä.

5.1.2017 Maaottelu

Suomen 16- ja 18-vuotiaat tytöt ylivoimaisiin voittoihin Virosta

Vuotuisen Baltic Sea Basketball Cupin toisena päivänä Suomen tyttömaajoukkueet olivat Viroa vahvempia Audentesin urheilukeskuksessa, Tallinnassa. Suomen 16-vuotiaat tytöt voittivat ylivoimaisesti 93-34 (42-20), kun taas 18-vuotiaat tytöt nappasivat vakuuttavan 71-45 (38-24) -voiton etelänaapurista.

3.1.2017 Maaottelu

Suomen 18- ja 16-vuotiaat pojat päihittivät Latvian BSBC-avauksessa

Suomen nuorten maajoukkueet aloittivat neljän joukkueen voimin vuotuisen Baltic Sea Basketball Cup -turnauksen Audentesin urheilukeskuksessa, Tallinnassa, kohtaamalla Latvian. Suomen 16-vuotiaat pojat selättivät trillerissä vastustajansa, kun taas 18-vuotiaat pojat voittivat näytöstyyliin.

30.7.2016 Maaottelu

16-vuotiaat pojat toistamiseen Belgiaa parempia, 18-vuotiaat tytöt kirivät Englannin kumoon

Suomen 16-vuotiaat pojat petrasivat eilisestä vuotuisen Delfin Basket -koripalloturnauksen ohessa pelatussa valmistavassa maaottelussa, kun eilen niukasti Belgian voittanut Suomi oli tällä kertaa selkeästi parempi Hakametsän Jäähallissa 63-44 (30-24). 18-vuotiaat tytöt taas voittivat B-divisioonan EM-kisoissa Englannin 59-50 (21-23).

29.7.2016 Maaottelu

16-vuotiaat pojat selättivät Belgian Delfin-avajaisissa, 18-vuotiaat tytöt voittoon Tanskasta

Suomen 16-vuotiaiden poikien maajoukkue voitti jännittävässä ottelussa Belgian vuotuisen Delfin Basket -koripalloturnauksen avajaistapahtumassa Hakametsän Jäähallissa 64-61 (40-31). Suomen 18-vuotiaat tytöt taas voittivat selvin luvuin B-divisioonan EM-kisoissa Sarajevossa Tanskan 79-41 (37-21).

Näytä lisää vastaavia