Suomalaispelaajat hyvässä iskussa Saksassa ja Italiassa - Sofia Pelander siirtyi Ruotsiin

6.3.2023 13:25 Linda-Lotta Lehtoranta, Anissa Pounds ja Venla Varis ylsivät kaksinumeroisille pisteille Saksassa ja Awak Kuier sekä Helmi Tulonen esiintyivät vahvasti Italiassa. Alkukauden Tshekin liigassa KP Brnon joukkueessa pelannut Sofia Pelander pelaa loppukauden Ruotsissa Norrköping Dolphinsin riveissä.

Linda-Lotta Lehtoranta on pääsemässä vauhtiin Saksassa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Dolphins on Pelanderille jo ennestään tuttu seura, sillä hän pelasi siellä kolme kautta vuosina 2015-18. Pelander olikin hyvässä iskussa viikonloppuna, kun Dolphins voitti Högsbon selvästi 89-57 (47-32). Pelander heitti 12 pistettä ja saalisti tykö seitsemän levypalloa ja syötön. Dolphins on sarjassa kolmantena.
Ottelutilastot

Lotta Vesiluoman Alvik paranteli asemiaan sarjassa, kun se voitti Sjuhäradin 65-64 (27-36). Vesiluoman tilastoihin kirjattiin viisi levypalloa, neljä syöttöä ja kaksi riistoa. Alvik on kuudentena.
Ottelutilastot

Annika Holopainen alkaa vertyä loukkaantumisensa jälkeen, kun hän heitti 11 pistettä Araskin napatessa tärkeän 82-65 (42-38)-voiton Ensinosta. Holopaisen käsiin jäi myös neljä levypalloa. Voitolla Araski nousi seitsemänneksi.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Veera Pirttisen ja Anniina Äijäsen Bembibren pudotuspelihaaveet sen sijaan kokivat kolauksen 58-71 (29-39)-tappiossa Bizkaian vieraana. Pirttinen heitti yhdeksän pistettä ja otti yhden levypallon. Äijäsen tilastoriville merkittiin kaksi pistettä, kaksi levypalloa, syöttö ja riisto. Bembibre on vain voiton päässä pudotuspelipaikasta.
Ottelutilastot

LF Challengessa Marianne Kalinin Ferrol etenee vahvasti kohti runkosarjan voittoa kaadettuaan viikonloppuna Melillan 83-62 (40-30). Kalin heitti viisi pistettä ja nappasi kaksi levypalloa.
Ottelutilastot

Italian Serie A1:n kärkipään ottelussa Awak Kuierin 16 pistettä, seitsemän levypalloa, syöttö ja torjunta eivät riittäneet johdattamaan Reyer Veneziaa voittoon kärkipään ottelussa Virtus Bolognaa vastaan. Venezia hävisi kotonaan lopulta selvästi 60-85 (19-41). Venezia menetti otteen pelistä jo heti avausneljänneksellä, jonka Bologna vei peräti 30-2. Tappiosta huolimatta Venezia jatkaa sarjassa kolmantena.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Helmi Tulonen nousi Luccan avausviisikkoon pelaten lähes 34 minuuttia ja kiitti luottamuksesta ollen joukkueensa ykkösnimi 13 pisteen, seitsemän levypallon ja riiston tilastoilla. Sarjakärki Schio oli kuitenkin vahvempi numeroin 109-51 (62-31). Lucca on kahdentenatoista.
Ottelutilastot

Saksassa nähtiin suomalaiskohtaaminen, kun Ninni Salmen Herner TC sai Anissa Poundsin ja Elina Koskimiehen Angels Nördlingenin vieraakseen. Herne oli kotonaan vahvempi 66-48 (31-27). Salmi sai voittajajoukkueessa tilastoihinsa levypallon ja Angelsin puolelta Anissa Pounds oli jälleen pistetykki 14 pisteen saaliilla. Poundsille kertyi myös kaksi levypalloa, syöttö ja riisto. Koskimies sai tilastoikseen kolme pistettä, levypallon ja kaksi riistoa.
Ottelutilastoihin ei ole linkkiä.

Kesken kauden Kelternin riveihin siirtynyt Linda-Lotta Lehtoranta alkaa päästä vauhtiin, kun hän heitti 16 pistettä Kelternin voittaessa Lions Mitteldeutscherin 84-62 (50-26). Lehtoranta sai tilastoihinsa myös kaksi levypalloa, kaksi syöttöä ja kaksi riistoa. Keltern on sarjassa toisena ja perässä seuraavat Herner TC ja Nördlingen.
Ottelutilastoihin ei ole linkkiä.

Venla Varis pääsi juhlimaan tärkeää voittoa Marburgin kaataessa Eisvögel Freiburgin 91-78 (50-39). Varis esiintyi vahvasti tilastoiden 12 pistettä, levypallon ja kaksi syöttöä. Pistemäärä sivuaa Variksen kauden parasta. Voitolla Marburg nousi pois jumbosijalta.
Ottelutilastoihin ei ole linkkiä.

 
31.5.2023 11:27 Suomalaiset ulkomailla

Annika Holopainen nautti Espanjassa – ”Yksi parhaista kokemuksista ulkomailla”

Annika Holopainen, 29, pelasi ensimmäisen kautensa Espanjassa. Aiemmin urallaan Saksassa, Puolassa, Islannissa ja Ranskassa pelannut Holopainen nautti ajastaan Espanjassa, vaikka pelikentällä oli välillä haastavaa.

29.5.2023 18:51 Suomalaiset ulkomailla

Kausi jätti Helmi Tuloselle paljon kysymysmerkkejä – ”Jäin kaipaamaan vastauksia”

Helmi Tulosella, 24, oli monivaiheinen kausi Italian Serie A1:n Le Mura Luccassa. Tuloselle jäi kauden jälkeen hieman hämmentyneet tunnelmat.

24.5.2023 12:06 Suomalaiset ulkomailla

Anniina Äijänen palaa Ferrolin joukkueeseen – ”Seura haluaa panostaa tulevaan kauteen”

Viime kaudella Espanjan liigan Bembibressä pelannut Anniina Äijänen, 27, vaihtaa seuraa. Äijänen palaa tuttuun ympäristöön, kun hän on tehnyt sopimuksen sarjanousija Universitario Ferrolin kanssa.

18.5.2023 15:37 Suomalaiset ulkomailla

Anissa Poundsilla vahva kausi Saksassa – ”Voi olla ihan tyytyväinen”

Anissa Pounds pelasi toisen kautensa Saksan Bundesliigan Angels Nördlingenissa ja oli tyytyväinen kauteen, vaikka joukkueen tavoite jäi saavuttamatta. Pounds oli jälleen joukkueensa ehdottomia avainpelaajia.

26.4.2023 09:42 Suomalaiset ulkomailla

Linda-Lotta Lehtorannasta Saksan mestari – Awak Kuierin kausi myös päätökseen

Linda-Lotta Lehtoranta pääsi juhlimaan Saksan mestaruutta, kun Keltern pyyhkäisi finaalisarjan suoraan kolmessa pelissä. Awak Kuierin Reyer Venezian kausi Italiassa päättyi välieriin.

23.4.2023 10:58 Suomalaiset ulkomailla

Linda-Lotta Lehtorannan Keltern kiinni mestaruudessa - Awak Kuierin Venezia tasoitti välieräsarjan

Linda-Lotta Lehtorannan Keltern on enää voiton päässä Saksan mestaruudesta. Awak Kuierin Reyer Venezia piti puolestaan finaalihaaveensa elossa Italiassa.

20.4.2023 09:08 Suomalaiset ulkomailla

Linda-Lotta Lehtorannan Kelternille ensimmäinen kiinnitys Saksan mestaruuteen

Saksan Bundesliigassa alkoivat finaalit ja Linda-Lotta Lehtorannan Keltern nappasi avausvoiton. Awak Kuierilla puolestaan alkoivat välierät Italiassa.

16.4.2023 21:52 Suomalaiset ulkomailla

Linda-Lotta Lehtoranta taistelee Saksan mestaruudesta – Keltern finaaliin

Linda-Lotta Lehtorannan Keltern eteni Saksan Bundesliigan finaaliin. Sofia Pelanderin Norrköping puolestaan jäi voiton päähän finaalista Ruotsissa.

12.4.2023 09:38 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuierin Venezia välieriin - Sofia Pelanderin Norrköping kiinni finaalipaikassa

Awak Kuierin Reyer Venezia eteni suoraan kahdella voitolla Italian Serie A1:n välieriin. Sofia Pelanderin Norrköping Dolphins on voiton päässä Ruotsin SBL Damin finaalipaikasta.

10.4.2023 10:35 Suomalaiset ulkomailla

Kuier kiusasi entistä seuraansa – Lehtorannan joukkueelle kiinnitys finaalipaikkaan

Italiassa pudotuspelit alkoivat Awak Kuierin Reyer Venezian osalta voittoisasti ja Linda-Lotta Lehtorannan Keltern otti otteen finaalipaikasta Saksassa. Marianne Kalinin kausi Espanjassa päättyi nousujuhliin.

2.4.2023 09:05 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuierin Venezialle tappio Italian cupin finaalissa

Awak Kuierin Reyer Venezia ei pystynyt haastamaan Italian cupin finaalissa Schiota ja kanaalikaupungin joukkueen oli tyydyttävä cup-hopeaan.

1.4.2023 09:03 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuier säväytti donkillaan ja taistelee Italian cupin voitosta

Awak Kuier iski donkin, kun Italiassa vietetään cup-viikonloppua. Kuierin Reyer Venezia raivasi tiensä myös cup-finaaliin. Saksassa Linda-Lotta Lehtorannan Keltern eteni jatkoon pudotuspeleissä ja Anissa Pounds pamautti peräti 30 pistettä, mutta Angels Nördlingenin kausi tuli päätökseen.

27.3.2023 09:46 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalin pääsi juhlimaan nousua - Sofia Pelander Ruotsissa välieriin

Marianne Kalinin Ferrol varmisti Espanjan LF Challengen voiton ja sitä kautta suoran nousun Liga Femeninaan. Sofia Pelanderin Norrköping Dolphins eteni välieriin ja Saksassa starttasivat pudotuspelit.

24.3.2023 07:00 Suomalaiset ulkomailla

Reyer Venezian kiri ei riittänyt – Awak Kuierin EuroCup-taival päättyi

Awak Kuierin Reyer Venezian urakka EuroCupissa päättyi välierävaiheeseen, kun se taipui yhteistuloksella 118-134 Galatasaraylle. Ruotsissa pudotuspelien suomalaiskohtaamisessa Sofia Pelander pääsi juhlimaan avausvoittoa.

23.3.2023 10:20 Suomalaiset ulkomailla

Ruotsin SBL Damissa pudotuspelit käynnistyvät suomalaiskohtaamisella

Ruotsin liigan puolivälierissä nähdään suomalaisittain mielenkiintoinen ottelupari, kun Sofia Pelanderin Norrköping Dolphins kohtaa Lotta Vesiluoman Alvikin.

20.3.2023 11:06 Suomalaiset ulkomailla

Linda-Lotta Lehtorannalle cup-pronssia

Linda-Lotta Lehtorannan Keltern saalisti viikonloppuna Saksan cupin pronssia. Marianne Kalinin Ferrol on enää voiton päässä suorasta noususta Espanjan liigaan.

18.3.2023 08:36 Suomalaiset ulkomailla

Linda-Lotta Lehtoranta jahtaa kahta pokaalia – ”Hyvillä mielin kohti kevään ratkaisupelejä”

Saksassa alkavat kauden ratkaisuhetket, kun viikonloppuna pelataan cupin lopputurnaus ja ensi viikolla alkavat pudotuspelit. Linda-Lotta Lehtorannan Keltern kuuluu kummassakin voittajasuosikkeihin.

16.3.2023 22:20 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuierin Reyer Venezialle tappio EuroCupin välierän avausosassa

EuroCupin välierät käynnistyivät Awak Kuierin edustaman Reyer Venezian osalta torstaina turkkilaista Galatasarayta vastaan. Venezia joutuu lähtemään toiseen osaotteluun 25 pisteen takamatkalta.

13.3.2023 12:41 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuier ja Helmi Tulonen hurjastelivat Italiassa – Saksassa runkosarja päätökseen

Awak Kuier ja Helmi Tulonen loistivat Italian Serie A1:n viikon otteluissa molempien rikkoessa 20 pisteen rajan. Saksassa saatiin runkosarja pakettiin ja mestaruustaistelua jatkaa neljä suomalaispelaajaa.

2.3.2023 22:56 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuierin Reyer Venezia eteni EuroCupin välieriin

Awak Kuier heitti 12 pistettä, kun hän oli siivittämässä Reyer Veneziaa EuroCupin välieriin. Reyer Venezia kaatoi Elitzur Ramlan kahden osaottelun yhteispistein 134-128.

Näytä lisää vastaavia